ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το κλίμα

το-κλίμα-677013

Μεταφέροντας το κλίμα μέσα στα πρωτοβάθμια σωματεία του Δημοσίου τομέα ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας Δημ. Κουτσούκος έλεγε χθες στη στήλη, ότι όλες οι δημόσιες υπηρεσίες «είναι καζάνι που βράζει» ειδικά στους τομείς που από την ερχόμενη Δευτέρα έρχεται το «μεγάλο ψαλίδισμα» εξαιτίας του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων. Το στοίχημα τώρα για αυτούς είναι εάν οι κινητοποιήσεις που ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα μέχρι τέλος της εβδομάδας θα έχουν την απαιτούμενη για την περίσταση δυναμική.
Β.Κ

Νέα θέση
για την Τίνα
Η Τίνα Μπιρμπίλη, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, μετά από διεθνή διαδικασία επιλογής, επιλέχθηκε ως Εκτελεστική Γραμματέας της Σύμβασης της Βιέννης για την προστασία της στιβάδας του όζοντος και του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ για τις ουσίες που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος. Η θητεία της Τίνας σε αυτή τη νευραλγική και ιδιαίτερα τιμητική για την Ελλάδα θέση είναι πενταετής.
Β.Κ

Λαβράκια
Ευρεία σύσκεψη έγινε χθες , υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση -με αφορμή την έναρξη, από τις 15 Σεπτεμβρίου, της εφαρμογής του νέου αυστηρού πλαισίου ποινών για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία- προκειμένου να γίνει ο συντονισμός όλων των ελεγκτικών οργάνων και υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων. Επιπλέον στο ευρύτερο πλάνο είναι και η κατάρτιση νέου επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για την πάταξη της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας. Για να δούμε τι λαβράκια θα πιάσουν…
Β.Κ

Ανεξάρτητος για το δήμο Βόλου

«Ανεξάρτητο και υπερκομματικό ψηφοδέλτιο για το Δήμο Βόλου», πρότεινε ο γενικός γραμματέας της ΕΝΠΕ Απόστολος Παπατόλιας, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr.
«Σ΄αυτή την ευρύχωρη και ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη», δήλωσε ο πρώην νομάρχης Μαγνησίας, «οφείλουν να συναντηθούν δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, με ποικίλες ιδεολογικές και πολιτικές αναφορές και αφετηρίες στο πλαίσιο του γνωστού συνταγματικού τόξου, πάνω σ’ ένα συγκεκριμένο και εξειδικευμένο πρόγραμμα τοπικής και κοινωνικής ανάπτυξης».
Σχολιάζοντας την Κίνηση των 5 Δημάρχων ανέφερε ότι, ενώ συγκλίνει με τις γενικές προγραμματικές αρχές που καταθέτουν, οι αυτοδιοικητικές τους παρατάξεις δεν εκφράζουν σήμερα ισχυρά τοπικά πλειοψηφικά ρεύματα. «Ολες οι αυτοδιοικητικές παρατάξεις στις εκλογές του 2010, πλην ίσως της περίπτωσης Μπουτάρη, ήταν προϊόν ενός ξεπερασμένου σήμερα συσχετισμού κομματικών δυνάμεων», δήλωσε.
«Αντί για αυτάρεσκες διαπιστώσεις χρειαζόμαστε νέα αυτοδιοικητικά σχήματα που θα συσπειρώνουν τις τοπικές κοινωνίες, προσδίδοντας νέα δυναμική στους τοπικούς θεσμούς», τόνισε.
Ν.Τ.

Γαργάρα
Συμβιβασμός προς όφελος της ΔΕΥΑΜΒ για την υπερτιμημένη χλωρίνη.
…Κι έτσι δε θα μάθουμε ποτέ αν κάποιοι είχαν όφελος και πόσο επειδή την… υπερτίμησαν.
Φ.Τ.

Βίβα μνημόνιο!
Ογδόντα (αριθμός 80) δάσκαλοι και νηπιαγωγοί λείπουν από τη Μαγνησία με την έναρξη της σχολικής χρονιάς!!!
…Μου κάνει μεγάλη εντύπωση η σοβαρότητα τών κατά τα άλλα λαλίστατων Π. Σκοτινιώτη και Ζέττας Μακρή. Όχι ότι περίμενα κάτι άλλο δηλαδή, αλλά, να, είναι αλλιώς όταν για ένα τόσο σπουδαίο θέμα σε ξεκουφαίνει η εκκωφαντική σιωπή του δημάρχου Βόλου και της εκπροσώπου της Μαγνησίας στην κυβέρνηση.
Φ.Τ.

Οι πρόθυμοι ηλίθιοι
Πώς οι διάφοροι Νεοδημοκράτες και Πασόκοι τα καταφέρνουν κι εμφανίζονται προστάτες των μαθητών, όταν αυτοί είναι που έχουν κλείσει εκατοντάδες σχολεία και σχολές, που υποβάθμισαν το πρόγραμμα σπουδών τους, που απέλυσαν δασκάλους, που δημιουργούν υπερπληθωρικά τμήματα στοιβάζοντας τον ένα μαθητή πάνω στον άλλο, που περιέκοψαν τους προϋπολογισμούς των σχολείων και φόρτωσαν την ευθύνη της λειτουργίας τους στους υπερχρεωμένους δήμους, που τα αφήνουν χωρίς πετρέλαιο μετακυλύοντας το κόστος στους γονείς;;; Κι ενώ αυτοί με την πολιτική τους είναι η αιτία της διάλυσης, πώς τα καταφέρνουν να κατηγορούν τους καθηγητές που με την απεργία τους αντιμάχονται την πολιτική που διαλύει τα σχολεία;;;
…Τα καταφέρνουν χάρη στους πρόθυμους ηλίθιους -στους διάφορους Ντερμπεντέρηδες, μεγάλους και μικρούς.
Φ.Τ.

Success story
Νέο ρεκόρ στην ανεργία!!!
…Χαμογέλα, ρε, τι σου ζητάνε; Να τρέφεσαι με φτηνότερα ληγμένα από τα σούπερ μάρκετ ή δωρεάν από τους σκουπιδοντενεκέδες!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου