ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επί της ουσίας

επί-της-ουσίας-679145

Σε ειδικά σεμινάρια στην Αθήνα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κώστας Καραμπάτσας. Η διοίκηση ενός μεγάλου νοσηλευτικού Ιδρύματος σαν το Αχιλλοπούλειο δεν είναι και εύκολη υπόθεση και η διαρκής επιμόρφωση εάν μη τι άλλο δείχνει όρεξη και αποφασιστικότητα, η νέα σελίδα πράγματι να μετουσιωθεί σε πράξη και απτά αποτελέσματα.
Β.Κ

Μήνυμα

Στην προχθεσινή κινητοποίηση των γιατρών του Νοσοκομείου του Βόλου για τις αργίες γιατρών που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο της Λάρισας, ανάμεσα στους οποίους και ο Ν. Χαυτούρας, αντιπροσωπία της γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ μετέφερε «μήνυμα» εκ μέρους του ταξικού εργατικού κινήματος, υπογραμμίζοντας ότι: «η απόφαση να τεθούν σε αργία γιατροί που υπηρετούσαν στο Νοσοκομείο της Λάρισας αποτελεί ένα ακόμη τρανταχτό παράδειγμα ότι πρέπει να γίνει καθολική απαίτηση όλων -της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, των γιατρών και των εργαζόμενων στην υγεία- η κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Υγεία». Μία άλλη διάσταση στο όλο θέμα.
Β.Κ

Δεν βγαίνει
«Το δημοσιονομικό πρόγραμμα δε βγαίνει. Χρειάζεται ανακοπή και της λιτότητας και της ύφεσης και είναι η ώρα για μια καινούρια διαπραγμάτευση, για αναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, ο οποίος επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη με αφορμή την 78η Διεθνή Εκθεση. Μπορεί να άργησε ο κ. Κουβέλης αλλά τελικά «βλέπει» και ο ίδιος, εκτός από όσους εμφορούνται από το success story, ότι αυτή η πολιτική δε βγαίνει.
Β.Κ

Ας σκεφτούν
Ελπίζω τελικά να μην ισχύει και να διαψευστεί στην πορεία, η πληροφορία ότι το ΠΑΣΟΚ σκέφτεται λόγω περικοπών, να απολύσει τους εργαζόμενους που είχε κάθε Νομαρχιακή Επιτροπή. Και επειδή μπορεί ορισμένοι να φαντάζονται τρελά πράγματα, μιλάμε για έναν υπάλληλο σε κάθε Νομό και με συμβάσεις… που κανείς δε θα ζήλευε…. διότι δεν ήταν ότι καλύτερο. Άσε που είχαν να δούνε το χρώμα του χρήματος, μήνες ολόκληρους και όμως παρέμεναν στο πόστο τους αγόγγυστα. Ας το σκεφτούν… πριν αποφασίσουν.
Β.Κ

Ενθύμιο
Με τα γιλέκα που φορούσαν ως σχολικοί φύλακες εμφανίστηκαν χθες στον επίσημο αγιασμό της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, οι σε διαθεσιμότητα σχολικοί φύλακες του νομού.
«Μας έμειναν μόνο τα γιλέκα», έλεγαν με πικρία, σίγουροι ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν πίσω στα σχολεία.

Κυνήγι
Τους μαθητές από πίσω να πετούν τα χαρτιά και σκουπίδια τους στους κάδους που υπάρχουν μέσα στα προαύλια κι όχι στο δάπεδο, «κυνηγούσαν» χθες καθαρίστριες των σχολείων.
Είναι που είναι λίγες σε σχέση με τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων, σίγουρα δεν μπορούν να μαζεύουν κάθε πεντάλεπτο και τα πεταμένα στο προαύλιο σκουπίδια.
Ε.Χ.

Η δίκη της ΔΕΥΑΜΒ
Δύσκολοι καιροί, τζουτζούκο, για τις δήμαρχοι και τις δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου. Ξεύρεις τι είναι να σου εκτοξεύει ο εισαγγελέας με ακρίβεια NASA την κατηγορία ότι κατά τη διαχείριση εν γένει πόρων και εσόδων της ΔΕΥΑΜΒ εν γνώσει σου ελάττωσες τη δημοτική περιουσία για να ωφεληθεί άλλος (το ποιος θα αποδειχθεί στο δικαστήριο), ή ότι παρέβης τα καθήκοντα της υπηρεσίας σου με σκοπό να προσπορίσεις σε άλλον (ποιον, άραγε;) παράνομο περιουσιακό όφελος και να βλάψεις άλλον (πάλι τη ΔΕΥΑΜΒ, δηλαδή τους Βολιώτες), ή ότι με περισσότερες από μία πράξεις, που αποτελούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, με πρόθεση παρέβης τα καθήκοντα της υπηρεσίας σου με σκοπό να προσπορίσεις σε άλλον (κοντά σ’ αυτόν τον άλλον μήπως ήσουν κι εσύ, καμάρι μου;) παράνομο περιουσιακό όφελος και να βλάψεις άλλον (ναι, καλά το καταλάβατε, τους Βολιώτες μέσω της ΔΕΥΑΜΒ);
…Άραγε να ’ναι αυτή η μόνη υπόθεση που κάποιοι ήρξαντο χειρών αδίκων στη ΔΕΥΑΜΒ και γενικότερα στο Δήμο Βόλου;
Φ.Τ.

Εδώ να δεις… νεοφιλελευθερισμό!
Πόσοι δάσκαλοι και καθηγητές λείπουν από τη Μαγνησία; Πόσοι γιατροί λείπουν απ’ το Νοσοκομείο του Βόλου και τα Κέντρα Υγείας της περιοχής; Πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν φέτος και πόσο έφτασε η ανεργία στα μέρη μας; Πόσο έπεσαν οι μισθοί και οι συντάξεις; Πόσο ανέβηκαν οι τιμές των τροφίμων;
…Άστα, μην τα ρωτάς, Ζέττα μου, στη Μαγνησία μάς πήρανε φαλάγγι.
Φ.Τ.

Αμάν, η τρόικα!
Τέρμα στις αερολογίες και τα… ταξίματα της Θεσσαλονίκης. Η τρόικα έβαλε φρένο στην κοροϊδία.
…Σε κάθε περίπτωση, κύριε Σαμαρά, η αμετροέπεια και η αλαζονεία προηγούνται της πτώσης.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου