ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στον Αδωνι

στον-αδωνι-680980

Ικανοποιημένος ο Νικ. Χαυτούρας από την αποδοχή των πολιτών και την προσέλευση στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε χθες στην Πλ. Αγίου Νικολάου, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων. Η ανταπόκριση όπως έλεγε λίγο αργότερα στους φίλους του ήταν για τον ίδιο συγκινητική αλλά και ένα μήνυμα προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας… Λέτε να ιδρώσει το αυτί του Αδωνι; Ιδωμεν…
Β.Κ

Για την Αγριά

Με αφορμή τις δηλώσεις του δημάρχου Βόλου για το θέμα της αποχέτευσης, ο δημοτικός σύμβουλος Μπάμπης Ζάχος από τη μείζονα μειοψηφία έλεγε χθες ότι «η Μελέτη που είχε ανατεθεί στη ΔΕΥΑΜΒ από την τότε ΔΕΥΑΚΠ των πρώην Δήμων Αγριάς, Αρτέμιδας, Μηλεών, αξίας 800.000 ευρώ και πληρώθηκε εξ ολοκλήρου τότε, προέβλεπε το σύνολο του παραλιακού μετώπου του έργου κατασκευής της αποχέτευσης. Μάλιστα είχε την έγκριση του ΕΠΠΕΡΡΑ με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την Αγριά καθότι πληρούσε τα πληθυσμιακά κριτήρια, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία».
Μάλιστα, ο κ. Ζάχος ζητά από το δήμαρχο να απαντήσει εάν έχει παραδοθεί συνολικά η μελέτη από τη ΔΕΥΑΜΒ, εάν υπάρχει σχεδιασμός για το υπόλοιπο παραλιακό μέτωπο και ποιος και σε ό,τι αφορά την Αγριά αν είναι πλήρης ο σχεδιασμός εκτός τού οικισμού «Αστέρια»…
Β.Κ

Η αναχώρηση
Το πούλμαν που μετέφερε τους υγειονομικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους από το Βόλο στη ΔΕΘ μάλλον από κακό υπολογισμό είχε προγραμματιστεί να αναχωρήσει ξανά για Βόλο στις 9.30 το βράδυ, οπότε όχι μόνο ο Λεωνίδας Αναστασίου όπως έλεγε χθες στη στήλη αλλά και άλλοι συνδικαλιστές και εργαζόμενοι υποχρεωτικά… επέστρεψαν στα πούλμαν για να μη μείνουν αμανάτι στη συμπρωτεύουσα… πριν ολοκληρωθεί η πορεία. Αυτά για να μην δημιουργούνται άλλες παρερμηνείες από ορισμένους κακόβουλους…
Β.Κ

Αντιδράσεις
Αντιδράσεις εμπόρων της Λάρισας, πληροφορούμαστε ότι έχει προκαλέσει η διοργάνωση της «Λευκής Νύχτας» στο Βόλο, κατά την οποία κάτοικοι της περιοχής αλλά και επισκέπτες των γύρω περιοχών θα συνδυάσουν μια βόλτα στην πόλη με τα ψώνια τους σε προνομιακές τιμές, θα περιπλανηθούν στις φωτισμένες πλατείες και τους πεζόδρομους και θα απολαύσουν… μισοτιμής τη νυχτερινή ζωή της πόλης.
Αν οι αντιδράσεις είναι συνδικαλιστικού ύφους ή πηγάζουν από το γεγονός ότι η παγκόσμια επιτυχημένη διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Βόλο κι όχι στη γειτονική πόλη, δεν το γνωρίζουμε…
Ε.Χ.

Συμπτύξεις
Σε συμπτύξεις τμημάτων που μέχρι και πέρυσι λειτουργούσαν με 13 μαθητές, προχώρησε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, κατόπιν εντολών του Υπουργείου Παιδείας.
Τα τμήματα έγιναν 25άρια και 26άρια κι έτσι εμφανίζεται ότι δεν υπάρχουν και κενές θέσεις εκπαιδευτικών!
Ε.Χ.

Προς τα πίσω
Τώρα κατά πόσο ένας δάσκαλος θα μπορέσει να κάνει μάθημα σε πολυπληθή τμήματα είναι άλλο ζητούμενο.
Η ποιότητα «θυσιάζεται» στο βωμό της μείωσης του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και η ίδια η εκπαίδευση φαίνεται να κάνει άλματα προς τα πίσω.
Ε.Χ.

Τελευταία στιγμή
Με την ψυχή στο στόμα, τρέχουν τα διοικητικά στελέχη των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στη Μαγνησία, να στελεχώσουν τα σχολεία με εκπαιδευτικό προσωπικό.
Οι συνεδριάσεις του ΠΥΣΠΕ και του ΠΥΣΔΕ, ξεκίνησαν χθες νωρίς το πρωί και μέχρι το βράδυ βρίσκονταν σε εξέλιξη μπας και προλάβουν το πρώτο σχολικό κουδούνι.
Ε.Χ.

Λίγη τσίπα, ρε
Να μην απεργήσουν οι καθηγητές, είναι το τέλος της χρονιάς κι έχουμε εξετάσεις. Να μην απεργήσουν οι καθηγητές, είναι αρχή της χρονιάς και δεν είναι… πρέπον. Να μην απεργήσουν οι καθηγητές στη μέση της χρονιάς, χάνουν τα παιδιά μαθήματα.
…Ε, λοιπόν, όλοι εσείς που δεν ντρέπεστε να τα λέτε αυτά, αποφασίστε: Πότε, επιτέλους, μπορούν να απεργούν οι καθηγητές; Ή μήπως να καταργηθεί το δικαίωμά τους στην απεργία να ησυχάσετε μια και καλή;
Φ.Τ.

Γιατρέ μου, τι έχω;
Γιατρέ μου, άκουσα τον Σαμαρά να πανηγυρίζει που το δημόσιο χρέος είναι σήμερα 321 δισ. ευρώ και μ’ έπιασε μια τρεμούλα σαν συλλογίστηκα πως το 2010 που μπήκαμε στο μνημόνιο το χρέος ήταν… 310 δισ.!
…Γιατρέ μου, εγώ έχω πρόβλημα ή ο Σαμαράς;
Φ.Τ.

Τα σίγουρα
2,92 δισ. πρωτογενές πλεόνασμα για το οκτάμηνο ανακοίνωσε η κυβέρνηση (το πώς το έλλειμμα βαφτίστηκε πλεόνασμα είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία).
…Να ετοιμάζονται οι συνταξιούχοι. Όχι να… μοιραστούν το πλεόνασμα που έταξε ο Σαμαράς, μα για τα σίγουρα που τους περιμένουν στο υπόλοιπο 2013 και το ’14 σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο: Δώρο Χριστουγέννων 2013. Γιοκ. Περαιτέρω περικοπές στις συντάξεις το 2014 ύψους 420 εκ. ευρώ. Περαιτέρω περικοπές στην υγειονομική περίθαλψη ύψους 620 εκ. ευρώ. (Για να μην πούμε στους συνταξιούχους για τη νέα φορολογική λαίλαπα που τους ετοιμάζουν ο Σαμαράς κι ο Βενιζέλος και τους έρθει ταμπλάς).
Φ.Τ.

Με σημαίες και με ταμπούρλα
Και μέσα σ’ όλα, τα τρόφιμα τραβάν την ανηφόρα!
…Ας μην είμεθα ψιλικατζήδες, λέγοντες ελάχιστα λόγια, όταν αναφερόμεθα εις τη Ζέττα ως εκπρόσωπο της κυβερνήσεως στη Μαγνησία. Σύμφωνα με τον διεθνούς φήμης οικονομολόγο Χαμάμ Ογλού Χαμάμ, η οικονομική θεωρία του οποίου είναι για την κυβέρνηση Ευαγγέλιο, δεν γίνεται να σωθούμε αν πρώτα δεν πεθάνουμε.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου