ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τετ α τετ

τετ-α-τετ-682375

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σήμερα στις 7 το απόγευμα στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου έχουν προγραμματίσει οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ επίσης έχει ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών συμπαράστασης προς τον κ. Χαυτούρα, τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΜ με αίτημα την αποκατάστασή του και την άμεση σύγκλιση του δευτεροβάθμιου πειθαρχικού οργάνου. Οι γιατροί αύριο επίσης ετοιμάζονται για Αθήνα όπου στόχος τους είναι να βρεθούν τετ α τετ με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το ίδιο θέμα.
Β.Κ

Τερπνόν.. μετά
ωφελίμου
Η παρουσία στη ΔΕΘ των Βολιωτών εργαζομένων, συνδικαλιστών, αλλά και εκπροσώπων κινημάτων και του ΣΥΡΙΖΑ κυρίως ήταν δυναμική. Οι περισσότεροι μάλιστα ακολούθησαν την πορεία από την αρχή μέχρι το τέλος για περίπου 10 χιλιόμετρα με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους και τερματισμό το κτίριο της ΕΤ3 στην Λεωφόρο Στρατού. Ήταν βέβαια και ορισμένοι που συνδύασαν τη διαδήλωση με μία βόλτα στην πόλη… όπως συνδικαλιστής του Δημοσίου τομέα που ασχολείται και με την αυτοδιοίκηση, που κάποια στιγμή εθεάθη… ανάποδα στους διαδηλωτές στο Λευκό Πύργο, κρατώντας μάλιστα σακούλες με ψώνια. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου…
Β.Κ

Σημεία των καιρών
Κυριακή βράδυ, κλήθηκαν να δεχθούν ή να απορρίψουν τη θέση τους ως ωρομίσθιοι σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ της Μαγνησίας, εννέα εκπαιδευτικοί της Μαγνησίας.
Μέσα σε μισή ώρα, οι καθηγητές κλήθηκαν με το «μαχαίρι στο λαιμό», να αποφασίσουν για το εργασιακό τους μέλλον και παρά το γεγονός ότι προβλέπεται τριήμερη προθεσμία.
Είναι και αυτά σημεία των καιρών, σχολίαζε ο Κώστας Λαγός, μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Στα τυφλά
Μάλιστα όσοι αποδέχθηκαν τις θέσεις -πού καιροί για πολυτέλειες δεύτερων σκέψεων- ανέλαβαν να κάνουν χθες τις εξετάσεις στα ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, χωρίς να έχουν υπογράψει καν συμβάσεις, ούτε να γνωρίζουν την αμοιβή τους.
Στα τυφλά δηλαδή…

Κανόνας
Κανόνας πλέον θεωρείται ότι για να συμπληρώσουν ωράριο οι καθηγητές στα Γυμνάσια και Λύκεια, θα αναγκαστούν να βγουν στη γύρα.
Τουλάχιστον σε δύο, σε αρκετές περιπτώσεις σε τρία και τέσσερα σχολεία θα κληθούν να διδάσκουν οι καθηγητές για να συμπληρώσουν τις απαιτούμενες ώρες διδασκαλίας.
Στη γύρα δηλαδή.

Στον «αέρα»
Το δημοσίευμα του «Τ» της προηγούμενης εβδομάδας, ήρθε να επιβεβαιώσει πλήρως χθες, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και πρώην Πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Διδασκόντων, Ρίκυ Βαν Μπούσχοτεν.
Το τμήμα πληροφορικής στη Λαμία δεν πρόκειται να λειτουργήσει εγκαίρως για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, είπε η καθηγήτρια – μέλος ΔΕΠ, στηριζόμενη τόσο στις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού για το τμήμα όσο ακόμη και του στοιχειώδους εξοπλισμού.

Ανέλαβαν έργο
Γονείς και δάσκαλοι ανέλαβαν έργο προκειμένου να διασφαλιστεί η αξιοπρεπής τουλάχιστον εικόνα των σχολείων, που ανοίγουν αύριο.
Αλλοι συγκέντρωσαν χρήματα για να αγοράσουν μπογιές και να βάψουν τους σχολικούς χώρους, άλλοι ανέλαβαν τις επισκευές των σχολικών WC και άλλοι πήραν σκούπες και φαράσια για να καθαρίσουν προαύλια και σχολικές αίθουσες.
Ε.Χ.

Ταρακουνήθηκαν
Η μειωμένη φετινή τουριστική κίνηση στο Ανατολικό Πήλιο «ταρακούνησε» τους αρμόδιους του Δήμου, οι οποίοι ξεκίνησαν από τώρα τους προγραμματισμούς για το καλοκαίρι του 2014. Επαγγελματίες της περιοχής και δημοτική αρχή προγραμματίζουν φθηνό τουρισμό μέσω κουπονιών, με μειώσεις που θα φτάνουν ακόμη και το 30%, για επισκέπτες και τουρίστες. Ωραία όλα αυτά στη θεωρία… στην πράξη όμως να δούμε κατά πόσο θα μπορέσουν να εφαρμοστούν!
Αθ.Τ

Ο ένδοξός μας
Μαυρογιαλουρισμός
Π. Σκοτινιώτης: Παρέμβαση ιστορικής κλίμακας για την Αγριά η ταυτόχρονη εκτέλεση τριών έργων αποχέτευσης (από δελτίο Τύπου – περιβόλι του Δήμου Βόλου που εμφανίζει περίπου ως Μεγαλέξανδρο τον τιτανοτεράστιο δήμαρχο).
…Ελεος!!! Δηλαδή θες να πεις, δήμαρχε, ότι το έργο της αποχέτευσης στην Αγριά οφείλεται… σε σένα κι ότι αν δεν υπήρχες εσύ, ο Μέσι κι ο Ανατολάκης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τις φανταιζί ενέργειες και τα αλλεπάλληλα βίαια μαρκαρίσματα στους υπουργούς, συνοδευόμενα από τα πολυδιαφημιζόμενα (από σένα τον ίδιο) αλλά μηδέποτε αποδεικνυόμενα αναποδογυρίσματα των τραπεζιών στα υπουργεία, το έργο δεν θα γινόταν;;;
(Αλλά τι περιμένεις; Εδώ προχτές οι αθεόφοβοι του Δήμου Βόλου έβγαλαν δελτίο Τύπου ότι κατόπιν ενεργειών του δημάρχου τελειώνει (για… πολλοστή φορά) η εργολαβία – σκούπα του… Περιφερειακού!!!)
Φ.Τ.

Ερώτηση
Και μιας και το ’φερε η κουβέντα στην Αγριά: Κύριοι της ΔΕΥΑΜΒ. Το νερό που ρέει από τις κοινόχρηστες βρύσες της Αγριάς είναι μόνον και αποκλειστικά νερό Ανεμούτσας, όπως γνωρίζουν οι καταναλωτές, ή πρόσμειξη και με νερό του… δικτύου;
Φ.Τ.

Βόλος, θέση 200η!!!
Η Ελλάδα στην 70η θέση ευτυχίας σύμφωνα με Έκθεση του ΟΗΕ.
…Εάν στον ΟΗΕ όταν λένε Ελλάδα συμπεριλαμβάνουν και το Βόλο στη σημερινή του κατάσταση, είναι λάθος η Έκθεση! Οι Βολιώτες πάνω απ’ τη θέση 200 δεν βρίσκονται με τίποτα!
Φ.Τ.

Αμάν αυτοί οι γιατροί!
Συνέλευση γιατρών σήμερα και συλλαλητήριο το απόγευμα στις 7 στον Άγιο Νικόλαο.
…Πάψτε νάστε μίζεροι, ρε! Και στηρίξτε το τιτάνιο έργο που κάνει ο Άδωνις κι η Ζέττα! Τι πάει να πει τι θα πείτε στους ασθενείς σας; Πέστε τους να κάνουν υπομονή μέχρι το 2022 που θα πλακώσει η ανάπτυξη!
Φ.Τ.

Νέα μέτρα
Δε θα ληφθούν νέα μέτρα, ξεκαθάρισε ο Στουρνάρας.
…Το νέο κούρεμα μισθών και συντάξεων που έρχεται είναι… παλιά μέτρα.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου