ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι ιδιώτες στα σκουπίδια

οι-ιδιώτες-στα-σκουπίδια-692535

Η περιβόητη είσοδος των ιδιωτών στο χώρο των απορριμμάτων, θα είναι σε λίγο καιρό και με τη βούλα γεγονός, καθώς ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΣΥΔΙΣΑ) Ν. Μαγνησίας ετοιμάζεται να καταθέσει αίτηση υπαγωγής στη Γενική Γραμματεία Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα του Υπουργείου Ανάπτυξης. Πλέον ο Πρόεδρος του Συνδέσμου και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Λεωνίδας Αναστασίου (φωτό) θα έχει την ευκαιρία να δει να παρελαύνουν από τα γραφεία του Συνδέσμου στην οδό Δημητριάδος όλοι οι εκπρόσωποι των γνωστών μεγαλοεργολάβων της χώρας, που είχαν παρελάσει και στο παρελθόν, όπως είχε καταγγείλει ο προκάτοχός του στο Σύνδεσμο και ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιάννης Κουρτίνας
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ανοδος και
πτώση
στο Π.Θ

Στη λίστα με τις δέκα σχολές που σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο και στην αντίστοιχη λίστα με τις δέκα σχολές των ΑΕΙ όλης της χώρας κατατάσσονται τρεις σχολές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ειδικότερα στις σχολές με τη μεγαλύτερη άνοδο και στην έκτη θέση είναι η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, η οποία από 15.151 μόρια που ήταν πέρυσι η βάση εισαγωγής εκτοξεύτηκε φέτος στα 15.916 μόρια, ήτοι 765 επιπλέον μόρια.
Στον αντίποδα της λίστας με τις δέκα σχολές που είχαν τη μεγαλύτερη πτώση στις βάσεις συμπεριλαμβάνονται τα Τμήματα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης που σημείωσε πτώση κατά 2.832 μόρια, από 14.213 μόρια πέρυσι στα 11.381 φέτος και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων που από 19.613 πέρυσι έπεσε φέτος στα 17.171 μόρια.

Αντιδράσεις
από εκπαιδευτικούς
Δε λένε να καταλαγιάσουν και σε τοπικό επίπεδο οι αντιδράσεις από τις μετακινήσεις καθηγητών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Οι μετακινήσεις έγιναν, όπως καταγγέλλουν αυτοί που κόπηκαν, με δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς να ανακοινωθούν τα μόρια καθώς και η πόλη προέλευσης. Υπόψιν ότι δε μιλάμε για ένα – δύο ονόματα, αλλά για περισσότερους από τρεις χιλιάδες καθηγητές. Συγκεκριμένα υπάρχει καταγγελία με καθηγήτρια που είχε ως πρώτη επιλογή την Αθήνα και δεύτερη επιλογή τη Μαγνησία και ενώ είχε 113 μόρια κόπηκε, μολονότι στην Αθήνα πήραν μέχρι και 60 μόρια, ενώ στη Μαγνησία πήραν ακόμη και με 90 μόρια

Σύντροφε Σκοτινιώτη
Η παράταξη της ΛΑΣ κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου επερώτηση, όπου μεταξύ των άλλων αναφέρεται όχι απλώς στην ακαταλληλότητα των διδακτηρίων της προσχολικής αγωγής, της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις στην επικινδυνότητα, είτε αυτό αφορά στις συνθήκες υγιεινής είτε τα ζητήματα ασφαλείας. Φυσικά επιρρίπτει την ευθύνη εκεί όπου ανήκει: στη Δημοτική Αρχή Βόλου.
…Το θέμα δεν είναι τι λες εσύ, σύντροφε Σκοτινιώτη. Το θέμα είναι τι θα κάνουν σε μερικές μέρες οι πολίτες του Βόλου, οι οποίοι θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο και θα αντικρίσουν μια τέτοια κατάσταση.
Φ.Τ.

Με λένε Μήτσο
Το μόνο που εξακολουθεί να στέκεται στο ύψος του στην Ελλάδα είναι οι δημοσκοπήσεις. Η χώρα καίγεται, η κοινωνία γκρεμίζεται κι αυτές εξακολουθούν να βγάζουν από πάνω την… κυβέρνηση!!!
(Με λένε Μήτσο κι έχω τρία χρόνια που χτυπήθηκα απ’ τις τράπεζες κι άλλο κοροϊδιλίκι δε σηκώνω).
Φ.Τ.

Μία παραίτηση
που τελικά ανακλήθηκε

Από το Δήμο Ρήγα Φεραίου ανακοινώθηκε χθες ότι δεν υφίσταται θέμα παραίτησης του Μπάμπη Πάσχου. Ειδικότερα επισημαίνεται ότι «καμία παραίτηση του κ. Πάσχου δεν υφίσταται από δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφούσας δημοτικής παράταξης και ο ίδιος συνεχίζει να αποτελεί ενεργό της μέλος προσφέροντας σε όλους τους τομείς». Η παραίτηση φυσικά έγινε, και μάλιστα πρωτοκολλήθηκε στο Δήμο με κοινοποίηση στον πρόεδρο του Δ.Σ Μπάμπη Αραμπατζή και αθτό δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης κ. Λαίτσου διότι στον Τ την επιβεβεαίωσε ο ίδιος ο κ. Πάσχος. Προφανώς…βέβαια υπήρξε «επανασυγκόληση» αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα που αφορά τις δύο πλευρές.
Β.Κ

Με ενδιαφέρον
Στο Βόλο αναμένεται να βρεθεί την ερχόμενη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς. Ο κ. Καββαθάς αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καλτσογιάννη, το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Εστίασης. Με ενδιαφέρον αναμένονται φυσικά οι όποιες επισημάνσεις του καθώς εκπροσωπεί έναν κλάδο όπως οι μικρομεσαίοι που πλήττεται ιδιαίτερα.
Β.Κ

Μεγάλη κουβέντα
Δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού διαβεβαιώνει ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ο οποίος κάνει λόγο για ήπια αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών που θα προχωρήσουν σε απεργίες στην αρχή της σχολικής χρονιάς.
Mετά τα όσα διαδραματίστηκαν πριν τις Πανελλαδικές είναι δυνατόν να πιστέψει κανείς κάτι τέτοιο; Με τίποτα.. για αυτό δεν χρειάζονται τέτοιες δεσμεύσεις.
Μεγάλη κουβέντα… είπε ο Υπουργός..
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου