ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ακούγεται και πιο έντονα

ακούγεται-και-πιο-έντονα-693630

Ολοένα και πιο συχνά ακούγεται από νεοδημοκράτες ως αξιόπιστη λύση το όνομα του προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου. Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Δήμου Βόλου τον ερχόμενο Μάιο φυσικά ο λόγος…

Το παστίτσιο
«Αν το παστίτσιο ήταν καμένο ένας ξενοδόχος δεν θα το έδινε ούτε δωρεάν στο Γηροκομείο». Η δήλωση ανήκει σε παράγοντα της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας χθες το πρωί, στον απόηχο αναρτήσεων που έγιναν σε αθλητικά sites για τη διατροφή των αθλητριών στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Γυναικών.

Η Αλαμάνας
Μόλις επέστρεψε στα καθήκοντά του, ο πολιτικός προϊστάμενος, δρομολογείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου, η αποπεράτωση της οδού Αλαμάνας, με τις τελικές εργασίες ασφαλτόστρωσης να ξεκινούν από την ερχόμενη Δευτέρα. Να εικάσω ότι έπεσαν και κάποια… γαλλικά από…ψηλά για την ανακολουθία λόγων και έργων;

Οικονομικό
το θέμα

Δεν υπάρχει τεχνικά τρόπος να επιδιορθωθεί η βλάβη στον αγωγό χωρίς να χυθούν λύματα στη θάλασσα. Τα παραπάνω δήλωσε στη στήλη στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ με αφορμή τη βλάβη στον καταθλιπτικό αγωγό.
Το μόνο, όπως είπε, που εξετάζουμε είναι αν θα αντικαταστήσουμε τον αγωγό σε μήκος 80 μέτρων ή θα αντικαταστήσουμε το σημείο όπου στρίβει ο αγωγός και οδεύει στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού. Το θέμα, όπως σημείωσε, είναι καθαρά οικονομικό

Οι καταναλώσεις
νερού…
Βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Σεπτέμβρη και οι λογαριασμοί που έχουν πάρει στα χέρια τους από τη ΔΕΥΑΜΒ οι Βολιώτες αφορούν τις καταναλώσεις του α΄τριμήνου του 2013. Ακόμη ένα στοιχείο ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με τις έγκαιρες μετρήσεις στις καταναλώσεις του νερού, εξαιτίας της έλλειψης καταμετρητών, κάτι που οδήγησε την Επιχείρηση να εκχωρήσει την ευθύνη των μετρήσεων σε εργολάβο.

Οι επισκευές
Γεμάτη είναι η «Διαύγεια» από αποφάσεις του Δήμου Βόλου που αφορούν δαπάνες για την επισκευή και συντήρηση των δημοτικών οχημάτων. Υπάρχει έλλειψη από τεχνίτες στο συνεργείο που λειτουργεί στο Δημοτικό Αμαξοστάσιο, καθώς πολλοί που υπηρετούσαν σ’αυτό έχουν αποχωρήσει λόγω συνταξιοδότησης…

Ούτε ο ΟΗΕ
Τόσα χρόνια στις εφημερίδες, ποτέ δε θυμήθηκα να γράφτηκαν τόσα πολλά για ένα θεσμό που ενδιαφέρει τόσους λίγους. Ο λόγος για το Επιμελητήριο Μαγνησίας όπου συνεχίζεται η… χάβρα ανάμεσα στα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής…

Εκκλήσεις
…είπα … χάβρα και μαθαίνω για μία είδηση που έχει αθλητικό ενδιαφέρον. Μέχρι και μέλη της Ισραηλίτικης Κοινότητας Βόλου προσέγγισαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου, προκειμένου να εξαντλήσουν την επιρροή τους και να μεταπείσουν τη σύζυγο ποδοσφαιριστή από το Ισραήλ που επιμένει να επιστρέψει στη χώρα της. Μαζί με τον άντρα της και ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού Β. φυσικά, εξ’ου και οι εκκλήσεις των φιλάθλων…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Αγώνας δρόμου
Σε αγώνα δρόμου προκειμένου ακόμη και μέσα στο Σαββατοκύριακο να πάρει ΦΕΚ η απόφαση του Υπουργού Παιδείας για τις υποχρεωτικές μετατάξεις των καθηγητών της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, επιδίδεται η Διεύθυνση Προσωπικού του Υπουργείου.
Προς το παρόν η απόφαση δεν έχει καμία ισχύ…

Ταξίδι – αστραπή
Αυτό συνεπάγεται ότι οι καθηγητές θα κληθούν να παρουσιαστούν τη Δευτέρα, οπότε και ανοίγουν τα σχολεία, στις οργανικές τους θέσεις, σε όποιο σημείο της Ελλάδας κι αν είναι αυτές.
Καθηγητές της Μαγνησίας, ετοιμάζονται για ταξίδι – αστραπή σε Φλώρινα, Σποράδες, Αρκαδία, Πόρο, προκειμένου να παρουσιαστούν.
Ταλαιπωρία και έξοδα, σε μια εποχή που τα έσοδα είναι περιορισμένα.

Απόντες
Σε περίπτωση δε που δεν παρουσιαστούν θα θεωρηθούν αδικαιολογήτως απόντες, θα διαταχθεί ΕΔΕ και στη συνέχεια προβλέπεται να περάσουν ακόμη και από πειθαρχικό συμβούλιο.
Μόνη λύση ενάντια στην ταλαιπωρία και τα έξοδα είναι μια… αναρρωτική άδεια, εάν δε δημοσιευτεί το ΦΕΚ.

Μισθός
Και μιας και μιλήσαμε για περιορισμένα έσοδα.
Καθηγήτρια με διδακτορικό και πολυετή προϋπηρεσία, πήρε μισθό 15ημέρου, 104,47 ευρώ!
Είχε βέβαια κάτι δάνεια, έγινε και περικοπή του μισθού της από τη στιγμή που τέθηκε σε διαθεσιμότητα και το γλυκό ήρθε και έδεσε.
Αντε ζήσε οικογένεια με 100 ευρώ.
Ε.Χ.

Λόγια μεγάλων ανδρών

Π. Σκοτινιώτης: Αναγκαία όσο ποτέ η μελέτη της Ιστορίας σε περίοδο βαθιάς οικονομικής, κοινωνικής και αξιακής κρίσης.
…Αναγκαίο όσο ποτέ να μαζέψετε κανένα σκουπίδι, να απολυμάνετε τους κάδους και, γενικά, να υπερασπιστείτε λίγο την πόλη, πριν φτάσει στο έσχατο σημείο της παρακμής της, κύριε.
Φ.Τ.

Επιλεκτική μεταχείριση
Ν. Οικονόμου: Αξιώνουμε τον σεβασμό στους κανόνες που καθορίζουν τη λειτουργία και την αισθητική της πόλης.
…Όταν πρόκειται για τις αφίσες της ΚΝΕ, αξιώνετε τον σεβασμό, όταν όμως πρόκειται για τις Βισσοβανδήδες όχι, ε κυρία Νατάσσα; (Εκ των πραγμάτων υπερασπίζεστε τη λειτουργία και την αισθητική της παράταξής σας, που προτιμά να αποκαθηλώνει συγκεκριμένες πολιτικές ιδέες και σε αντιστάθμισμα να προάγει την αισθητική του σκυλάδικου).
Φ.Τ.

Κρατηθείτε, έρχονται τα θαύματα
Η κυβέρνηση, δια του Βενιζέλου, τάσσεται υπέρ της μετατροπής της Συρίας σε οικοδομικά υλικά, της ανθρωπιστικής κρίσης που θα γιγαντωθεί στην περιοχή και των απρόβλεπτων αλυσιδωτών αντιδράσεων.
…Στο μεταξύ η συνέχεια του κυβερνητικού success story περιλαμβάνει από το φθινόπωρο νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις, νέο άλμα της ανεργίας, μεγαλύτερη συρρίκνωση της δημόσιας Υγείας και Παιδείας χάριν της ιδιωτικής, επικράτηση απ’ άκρου εις άκρον του εργασιακού σκλαβοπάζαρου κ.τ.λ., κ.τ.λ. Μοναδικοί ανοδικοί δείκτες, τα προσδοκώμενα κέρδη των ισχυρών από τη χώρα μας και ο δείκτης αυτοκτονιών του ελληνικού λαού.
Φ.Τ.

Διήμερο ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ και το ΙΣΤΑΜΕ έχουν προγραμματίσει στις 3 και 4 Σεπτεμβρίου 2013, με αφορμή τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος, τη διεξαγωγή διήμερου πολιτικού και επιστημονικού συμποσίου με θέμα: «Από τη μεταπολίτευση στην κρίση, από την κρίση στην ανασυγκρότηση. Το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική πραγματικότητα 1974-2014».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα. Η Ν.Ε του ΠΑΣΟΚ στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή προσέλευση, την παραταξιακή συσπείρωση και την ανασύνθεση του χώρου της Κεντροαριστεράς με κορμό το ΠΑΣΟΚ όπως τονίζει, προσκαλεί στις εργασίες του συμποσίου, όλους τους συντρόφους που το στήριξαν από την ίδρυσή του, πρώην βουλευτές, υπουργούς και υποψήφιους βουλευτές του Νομού, τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης (Δημάρχους – δημοτικούς συμβούλους) που υποστηρίχθηκαν από το κόμμα στις τελευταίες εκλογές, τα στελέχη των συνδικαλιστικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ σε όλους τους εργασιακούς χώρους, τα στελέχη των οργανώσεών του, τα μέλη, τους φίλους και τους νεολαίους να συμμετέχουν. Μάλιστα οι συμμετοχές να δηλωθούν στο τηλέφωνο της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ 6985085152 μέχρι σήμερα, ώστε ο Γραμματέας της Ν.Ε. που έχει εξουσιοδοτηθεί αρμοδίως να τις προωθήσει στη Χαρ. Τρικούπη, προκειμένου εκδοθούν οι σχετικές διαπιστεύσεις. «Όσοι πιστοί προσέλθετε λοιπόν…».
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου