ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Mea culpa

mea-culpa-696610

Mea culpa… παραδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Στάθης Πλαστάρας για το θέμα του Προέδρου του φορέα.
«Φέρω ακέραια την ευθύνη που τον έκανα Πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά χθες, στην άτυπη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.
Παρακάτω;

Βρέχει;
Με όλα αυτά που γίνονται στο Επιμελητήριο Μαγνησίας και που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο τέλος θα μας φτύνουν κι εμείς θα νομίζουμε ότι βρέχει, είπε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου, Β. Καραλής.
Αλήθεια χθες το πήγαινε για μπόρα… Έβρεξε τελικά;

Εκπτωτοι
Δεν είναι τυχαίες οι απανωτές συγκλήσεις σε συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνη.
Σύμφωνα με την επιμελητηριακή νομοθεσία, σε περίπτωση πέντε συνεχόμενων απουσιών οποιουδήποτε μέλους, κηρύσσεται αυτόματα έκπτωτος.
Λέτε να πάει για… ρουά – ματ, ο Αρ. Μπασδάνης;

Εχουν γνώση
Εχουν βέβαια γνώση οι φύλακες…
Υπάρχει και η λύση, της απλής παρουσίας και άμεσης αποχώρησης από τη συνεδρίαση, μέχρι να ξεκαθαρίσει η νομιμότητα ή μη της παραίτησης Μπασδάνη για την οποία ο Στάθης Πλαστάρας είναι κατηγορηματικός: «Είναι γεγονός. Δόθηκαν τα χέρια και υπάρχουν μάρτυρες».
Ε.Χ.

Η ΔΕΗ για τη διάνοιξη της Αλαμάνας

Γράφαμε χθες για τη διάνοιξη και την ασφαλτόστρωση της οδού Αλαμάνας που από τον περασμένο Ιούνιο είχε προαναγγελθεί από το Δήμο Βόλου ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέσα σε μία εβδομάδα και ενώ ακόμη, δύο μήνες αργότερα, στο μέσο του… πουθενά χάσκουν οι στύλοι της ΔΕΗ.
Η τελευταία με ανακοίνωσή της, που υπογράφεται από το Διευθυντή της Περιοχής Βόλου της ΔΕΔΔΗΕ Π. Παπακωνσταντίνου ρίχνει την ευθύνη της καθυστέρησης στο Δήμο Βόλου.
Οπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Παπακωνσταντίνου: «το γραμμάτιο καταβολής της δαπάνης παραλλαγής από το Δήμο Βόλου έφθασε στα γραφεία μας την περασμένη Δευτέρα 26 Αυγούστου. Το έργο μετατόπισης των στύλων, προσθέτει, ξεκίνησε την επόμενη μέρα, προχθές Τρίτη 27 Αυγούστου, και θα ολοκληρωθεί, όπως λέει ο κ. Παπακωνσταντίνου, σήμερα Πέμπτη 29 Αυγούστου». Ακόμη ο Διευθυντής της ΔΕΔΔΗΕ στο Βόλο επισυνάπτει και αντίγραφο της ανακοίνωσης που έδωσε προχθές στον τοπικό Τύπο για τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος που πρόκειται να γίνει σήμερα Πέμπτη από τις 8 ως τις 10 το πρωί στην οδό Αλαμάνας (από Ιερολοχιτών έως Κωλέττη ) για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες αποξήλωσης των στύλων της περιοχής.

Το στολίδι
Δέκα εκατομμύρια για την ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου; Γιατί όχι; Όταν κοστίζει 1.600.000 ευρώ η κατασκευή ενός διθέσιου νηπιαγωγείου στο Καραγάτς, τότε δικαιολογημένα αναφωνείς και λίγα είναι για το στολίδι του Πολιτισμού που σου πιάνεται η ψυχή βλέποντας το κουφάρι του τα τελευταία χρόνια.…

Οσο ένα καινούργιο
η ανακατασκευή
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδης που ρωτήθηκε χθες, είπε ότι η ανακατασκευή του Θεάτρου, κοστίζει όσο η ανέγερση ενός νέου Θεάτρου, σημειώνοντας παράλληλα ότι το κόστος είναι με βάση τις τιμές ΑΤΟΕ του Υπουργείου που έβγαλε η υπηρεσία, υπογραμμίζοντας επιπλέον ότι τον ίδιο προϋπολογισμό έχει και η ανακατασκευή και η ανακαίνιση μικρού τμήματος του κτιρίου Ματσάγγου από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αλλά για το συγκεκριμένο έργο δεν εκφράστηκαν, όπως τόνισε, ενστάσεις για το ύψος του προϋπολογισμού

Εισήγηση
για κλείσιμο
Ηταν κλειστά σχεδόν όλο τον Αύγουστο τα μαγαζιά της οδού Κουμουνδούρου, αλλά φαίνεται πως μερικά από αυτά θα κλείσουν και το αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς την ερχόμενη Τρίτη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου έρχονται ως θέματα ημερήσιας διάταξης αρκετά από αυτά με εισήγηση για οριστική ανάκληση από την υπηρεσία

«Ιδιωτικό»
πάρκιγκ

Με αφορμή τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος είχε να το λέει χθες για την αχαρακτήριστη συμπεριφορά και για τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται ορισμένοι επαγγελματίες της πόλης. Χαρακτηριστικά ανέφερε την περίπτωση επιχειρηματία σε πολύ κεντρικό σημείο του Βόλου, όπου ο Δήμος έκανε διαγράμμιση στο οδόστρωμα για να μπορούν να σταθμεύουν τα δίκυκλα με τους πελάτες του καταστήματος. Τι έγινε τελικά; Στον ειδικά διαγραμμισμένο από το Δήμο χώρο στάθμευσης για δίκυκλα, πάρκαρε η επιχειρηματίας το ιδιόκτητο smart της…

Κληρώνει
Σήμερα ή αύριο κληρώνει για τους 1.900 υποψήφιους για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ όλης της χώρας από τη Μαγνησία. Αυτοί που θα μείνουν εκτός, σήμερα το μεσημέρι, σίγουρα θα είναι λυπημένοι. Το κακό είναι ότι το ίδιο, είναι πολύ πιθανό να νοιώθουν και αυτοί που θα πετύχουν, καθώς το επαγγελματικό τους μέλλον διαγράφεται αβέβαιο. Με τέτοια ανεργία τι μπορούν να περιμένουν άραγε όταν μετά από τέσσερα – πέντε χρόνια θα πάρουν πτυχίο; Μήπως ανάκαμψη; Σαν αυτή που μας έλεγε ο αλήστου μνήμης Γ. Παπακωνσταντίνου το 2010; Ό, τι δηλαδή το 2012 η Ελλάδα θα βγει στις αγορές…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Η τετράδα
του Εξάντα
Στη μαγευτική βεράντα του Εξάντα της Σκιάθου χθες το βράδυ τετραμελής ενδιαφέρουσας σύνθεσης παρέα τα έλεγε επί ώρες. Πάντως για φεγγαροβραδιές δε συζητούσαν. Για εκλογές; Θα σας γελάσω…
Ν.Τ.

Η Ντόρα

Χωρίς την ψήφο της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ψηφίστηκε από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η σύμβαση με την οποία ο ΟΠΑΠ αναλαμβάνει το αποκλειστικό δικαίωμα παραγωγής και κυκλοφορίας Κρατικών Λαχείων.
Όπως αναφέρει το tovima.gr , η πρώην υπουργός Εξωτερικών ζήτησε από τους επιτελείς της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. να αντικατασταθεί από την σύνθεση του Β’ Θερινού Τμήματος στο οποίο συμμετέχει, έτσι ώστε να μην αναγκαστεί να καταψηφίσει την Τρίτη στην επιτροπή και χθες στην Ολομέλεια την συγκεκριμένη σύμβαση, επειδή διατηρεί επιφυλάξεις για την αρτιότητά της.
Η στάση της αυτή πάντως, έχει ήδη προκαλέσει την δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου. Η Ντόρα στο «αντάρτικο»; Μην τρελαθούμε κιόλας…
Β.Κ

«Τρώγονται»

Μία χαρά για τους εργοδότες. Τρώγονται οι εργαζόμενοι μεταξύ τους, τσακώνονται οι συνδικαλιστές και τρίβουν τα χέρια τους τα αφεντικά. Στην περίπτωση δε της Χαλυβουργίας επειδή πράγματι υφίσταται θέμα πλέον στο σωματείο, ή τώρα ή αργότερα θα υπάρχουν σίγουρα εξελίξεις σύντομα και αυτό διότι είναι πολύ «βαριά» τα θέματα που άνοιξαν και η διαχείρισή τους μέχρι τώρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Απλά είναι η μοίρα των εργαζομένων τέτοια να είναι πάντα σε αμυντική στάση για αυτό και «τρώγονται» πιο εύκολα τελικά.
Β.Κ

Προεκλογική περίοδος
Ο Αγοραστός χτες φωτογραφήθηκε ξανά. Με τη δήμαρχο Ρήγα Φεραίου αυτή τη φορά για την κατασκευή του ΕΠΑΛ Βελεστίνου.
…Το οποίο, όπως και όλα τα άλλα έργα της Μαγνησίας από την εποχή Μαυρογιαλούρου κι εντεύθεν, δίχως τη μεσολάβηση ενίων πολιτικών ογκολίθων της περιοχής δεν θα γίνονταν ποτέ και με τίποτα.
Φ.Τ.

Success story στη Μαγνησία
Ρωτάμε: Η φετινή τουριστική περίοδος για τη Μαγνησία φεύγει με αυξημένες ή μειωμένες εισπράξεις; Με αυξημένους ή με τζίρους σε κάθετη πτώση στην εστίαση και την ψυχαγωγία; Η τουριστική βιομηχανία στην περιοχή ανέβηκε φέτος ένα σκαλοπάτι ή ακολουθεί τη γενική πορεία κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας;
…Αυτά, γιατί μας είχαν ζαλίσει τον έρωτα με την τουριστική έκρηξη των 17 εκατομμυρίων φανταστικών τουριστών, των οποίων το μέρος που αναλογεί στη Μαγνησία όσο το είδατε εσείς στο Πήλιο και τις Σποράδες άλλο τόσο το είδα κι εγώ.
Φ.Τ.

Τι εστί βερίκοκο
Το κυβερνητικό βερίκοκο (αυτό στο οποίο αναφέρεται ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης) έχει χρώμα ακροδεξιό και άρωμα αντιλαϊκό.
…Οπότε, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, φρονείτε πως η αντιπολίτευσή σας δεν υπολείπεται της περίστασης;
Φ.Τ.

Ο νέος είναι ωραίος,
μα ο παλιός είναι αλλιώς
Τα κρατικά λαχεία δώρο σε Μελισσανίδη και Κόκκαλη.
…Όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλο τα ίδια μένουν.
Φ.Τ.

ΔΤ (Δεξιά Τηλεόραση)
Εμπάργκο στη ΔΤ (Δεξιά Τηλεόραση) από σύσσωμη την αντιπολίτευση!
…Γιατί, ρε παιδιά; Να μην έχει κι η κυβέρνηση μια Ι.Χ. τηλεόραση που θα καθαρίζει για πάρτη της όλα τα συνειδησιακά ζητήματα;
Φ.Τ.

Τα στημένα
Στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.
…Είναι σα να μας πέφτει ο ουρανός στο κεφάλι και να κρατάμε ομπρέλες.
Φ.Τ.

Συμπαράσταση
«Γιατρέ, είμαστε στο πλάι σου και σε στηρίζουμε. Σε στηρίζουμε, επειδή διώκεσαι ως εξιλαστήριο θύμα για να δείξουν κάποιοι το πόσο υποτελείς είναι. Σε στηρίζουμε, επειδή εδώ και πολλά – πολλά χρόνια άοκνα και ανιδιοτελώς υπηρετείς τους συμπολίτες μας χωρίς να ενδιαφέρεσαι αν «έχουν», αν «κατέχουν», αν «είναι», αν «στέκουν», όπως ρωτάνε αναίσχυντα οι διώκτες σου σε κάθε τους ενέργεια»…
Με αυτά τα λόγια, εκφράζει τη συμπαράστασή της στον Πρόεδρο των Νοσοκομειακών Γιατρών, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Ε.Χ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου