ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ηγέτης

ηγέτης-702343

Σε ηγετική φυσιογνωμία του εκπαιδευτικού συνδικαλιστικού κινήματος εξελίσσεται ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτης Σαβελίδης.Τι κι αν προέρχεται από την παράταξη της ΔΑΚΕ που πρόσκειται φιλικά προς τη σημερινή Κυβέρνηση;Ψάχνει, εντοπίζει και δε διστάζει να καταγγείλει ακόμη και με σκληρή γλώσσα, όλες τις ανατροπές που συνιστούν πλήγμα για τη δημόσια εκπαίδευση.

Ε.Χ.

Είναι φτηνές

και το χαίρονται!

Ορισμένοι όψιμα και με εμφανή ιδιοτέλεια ανησύχησαν σφόδρα για τα έξοδα του δημοσίου και ιδιαίτερα για τα έξοδα από τις ανακοινώσεις του δημοσίου. Καμώνονται πως δε γνωρίζουν ότι οι τιμές δημοσιεύσεων στις εφημερίδες καθορίζονται ρητά και αυστηρά από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και όχι από τον ελεύθερο ανταγωνισμό ή τις θολές προθέσεις επιχειρήσεων και επιχειρηματιών.

Επιπλέον, η ανησυχία για τα έξοδα του δημοσίου θα ήταν ειλικρινής και όχι κακόβουλη αν εκφραζόταν διαχρονικά και όχι την περίοδο που οι «ανησυχούντες» δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να εισπράξουν εξ’ αιτίας κατασχέσεων εις χείρας τρίτων που έχει επιβάλλει το Ελληνικό δημόσιο.

Το «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων» συνιστά ιδεολογία των τελειωμένων.

Επιπλέον, όσοι ανησυχούν για τα έξοδα του δημοσίου και εκφράζουν δημοσίως τις ανησυχίες τους, ας φροντίσουν να πληρώσουν τις οφειλές τους, ύψους εκατομμυρίων ευρώ προς το δημόσιο και κυρίως τα θαλασσοδάνειά τους προς τις τράπεζες, επίσης εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να μην κινδυνεύει και η πρώτη κατοικία φτωχών ανθρώπων εξαιτίας των τραπεζικών ανοιγμάτων που δημιούργησαν μεταξύ άλλων και οι καρχαρίες του εκδοτικού κατεστημένου.

Οσο για τις άμεσες απειλές προς τους φορείς, μπορεί να έπιαναν τόπο όταν υπήρχαν άρρωστα μονοπώλια, τώρα που υπάρχει πολυποίκιλος ανταγωνισμός δεν ιδρώνει ούτε το… αχαμνό των φορέων.

Υ.Γ. Μέχρι πότε οι ενώσεις δημοσιογράφων και κυρίως εκείνες των εκδοτών επαρχιακού τύπου θα παρακολουθούν με απάθεια τους ανεύθυνους να βάλουν εναντίον του πανταχόθεν βαλλόμενου και ηρωικού στην εποχή μας περιφερειακού τύπου;

Περίσσια δύναμη

Θέλει περίσσια δύναμη ψυχής από κάποιο νέο άνθρωπο που αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να βάλει τέλος σε μία κακή του συνήθεια που βλάπτει ανεπανόρθωτα τόσο τον ίδιο όσο και τους γύρω του. Έτσι οι άνθρωποι των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Βόλου με ικανοποίηση δέχθηκαν την έκκληση νεαρού Βολιώτη που είναι εξαρτημένος από τη… βενζίνη, να μεσολαβήσουν για την εισαγωγή του σε ειδικό ίδρυμα, προκειμένου να απαλλαγεί από την παραπάνω, άκρως επιβλαβή για την υγεία του, εξάρτηση…

Αντίλογος

Γράφαμε προ ημερών όλα όσα μας έλεγαν επαγγελματίες της Αγριάς για την καταναλωτική… εγκράτεια των ισραηλινών τουριστών που κατά γκρουπ έχουν καταλύσει φέτος το καλοκαίρι σε ξενοδοχείο της περιοχής. Υπάρχει όμως και αντίλογος που έρχεται αυτή τη φορά από ξενοδόχους της Πορταριάς που έχουν, όπως σημειώνουν, να πουν τα καλύτερα για τους Εβραίους που επισκέφθηκαν πέρυσι την περιοχή τους.

Τα ονόματα για

τους παιδικούς

σταθμούς

Την ερχόμενη Τρίτη πιθανότατα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου και στην ιστοσελίδα του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τα ονόματα των παιδιών που μετά από μοριοδότηση θα φιλοξενηθούν φέτος στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Τα ονόματα εκτός από την ιστοσελίδα του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. θα αναρτηθούν και στα γραφεία του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. στο Μεταξουργείο. Μία μέρα νωρίτερα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ και τα ονόματα των δικαιούχων για το Πρόγραμμα Επαγγελματικής Εναρμόνισης της Οικογένειας, το οποίο και χρηματοδοτεί με 2.800 ευρώ / παιδί / έτος τα τροφεία των βρεφών, των προνηπίων και των νηπίων που θα φιλοξενηθούν από τη μεθεπόμενη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στους δημοτικούς και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.

Από την… αντιμισθία

Συνέβη πρόσφατα σε μία από τις μεγάλες εκδηλώσεις του καλοκαιριού που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου. Αντιδήμαρχος ήταν στην πλατεία του χωριού που γίνονταν η εκδήλωση και κερνούσε κάποιους συναδέλφους του. Στο τέλος φεύγοντας έβαλε το χέρι στην τσέπη και πλήρωσε. Από την αντιμισθία που δεν.. παίρνω, ήταν η ατάκα που πέταξε χαρακτηριστικά με παράπονο σε συνάδελφό του που ήταν στην ομήγυρη.

Σημειώνουμε ότι τρεις από τους εννέα αντιδημάρχους του Δήμου Βόλου οι κ.κ. Χαλκιάς, Γκουντέλιας και Τσαμπάζης, παίρνουν μόνον το ποσό της σύνταξής τους και κανένα ποσοστό από την αντιμισθία του Αντιδημάρχου που για το Δήμο Βόλου μετά και τις τελευταίες περικοπές που ισχύουν από το 2013 έχει διαμορφωθεί στα 1.280 ευρώ.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Αν είναι δυνατόν!!!

Η Πυροσβεστική Βόλου εκδήλωσε την πρόθεση να φτιάξει… εκκλησάκι καταμεσής της παραλίας της Αγριάς, απέναντι από το πρώην ΙΚΑ!!! Είναι, κατ’ αναλογίαν, σα να χτίζεις στην παραλία του Βόλου εκκλησάκι απέναντι απ’ τη Μινέρβα!!!

…Και σα να μην έφτανε αυτή η απερίγραπτη «πρωτοβουλία», που πέραν της προσβολής της αισθητικής των πολιτών φανερώνει και την παντελή αδιαφορία των Αρχών για ό,τι οικονομικά σημαίνει η παραλία της Αγριάς για τους Αγριώτες, το Λιμενικό, στο οποίο και ανήκει η ζώνη της παραλίας, έσπευσε ασθμαίνον και πραγματοποίησε ήδη την αυτοψία!!!

Φ.Τ.

Και Τσάκας και πρωθυπουργός

Ενα παπούτσι μέγεθος 49 (ρωσικό) εξαπέλυσε ο Πούτιν κατά της μονοδιάστατης εξωτερικής πολιτικής τών Σαμαρά – Βενιζέλου. Καλή η Ελλάδα, λέει, αλλά ακατάλληλη για επενδύσεις.

…Δεν πειράζει. Μόλις προχτές δεν μας παρουσίασε ο πρωθυπουργός (ως άλλος Τσάκας) τον ζάμπλουτο Άραβα Χαμάμ Ογλού Χαμάμ (ή κάπως έτσι), που του εξέθεσε τα επενδυτικά του σχέδια στο Μέγαρο Μαξίμου; Καλά λένε οι Σαμαροβενιζέλοι! Δεν έχουμε ανάγκη από τους Ρώσους! Να τα ξεπουλάμε όλα στους Γερμανούς και τους Αμερικάνους κι έρχονται ποταμός τα πετροδολάρια (σαν αυτά που μας έφερε ο Γιωργάκης κι ο Αντωνάκης προ καιρού απ’ το Ντουμπάι)!

Φ.Τ.

Αναρωτιούνται

Από το πάγιο τέλος του λογαριασμού του ΟΤΕ θα αφαιρεθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις ημέρες που οι κάτοικοι στο Μαμιδάκι έμειναν χωρίς τηλέφωνο;

Αναρωτιούνται και εύλογα -λέμε εμείς- οι συνδρομητές της εταιρείας.

Αγωνιστική χρονιά

Εάν εξαιρεθούν τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, προς το παρών πάντα μιλάμε- μάλλον από Σεπτέμβριο, τίποτα άλλο δε θα λειτουργήσει στην εκπαίδευση.

Σε Γυμνάσια, Λύκεια, ΕΠΑΛ, ακόμη και στο Πανεπιστήμιο, θα γίνουν οι Αγιασμοί και μετά ξεκινούν κινητοποιήσεις.

Αντί για καλή σχολική χρονιά η ευχή μετατρέπεται σε καλή… αγωνιστική χρονιά.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου