ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κάλλιο αργά παρά ποτέ…

κάλλιο-αργά-παρά-ποτέ-703729

Πάνε τουλάχιστον δύο χρόνια από τότε που ο Απόστολος Παπατόλιας, ως Γ.Γ. της ΕΝΠΕ είχε επισημάνει την ανάγκη για γενναίες πρωτοβουλίες με στόχο την αναδιοργάνωση των δομών και των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης. Έχει μάλιστα επεξεργαστεί και σχετική πρόταση νόμου με τα κριτήρια και τη μεθοδολογία αυτής της αναδιοργάνωσης. Προχθές ο Πάνος Σκοτινιώτης αναγνώρισε κι αυτός την «αδήριτη ανάγκη» της αναδιοργάνωσης… «Κάλλιο αργά, παρά ποτέ», ήταν το σχόλιο του Παπατόλια, που δεν παρέλειψε όμως να υπενθυμίσει ότι «τέτοιες πρωτοβουλίες έχουν πάρει εδώ κι ένα χρόνο περίπου οι Δήμαρχοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και Λάρισας…» Και κάπου εδώ μπαίνει η απορία: Έπρεπε να περιμένουμε 8 μήνες πριν από τις εκλογές για να αποκτήσουμε σχέδιο για την καλύτερη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών; Ποιος μας εμπόδιζε άραγε να το κάνουμε τρία χρόνια νωρίτερα;

Ν.Τ.

Απάντηση
Απάντηση στην απάντηση των κ.κ. Καμμένου και Καναβιτσά (ρεπορτάζ σελ. 14), έδωσε ο προεδρεύων της Αναπτυξιακής, Κ. Λεβέντης:
«Οταν ηρεμήσει η διοίκηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, θα κάνω πρόταση να διοργανωθούν σεμινάρια λογιστικής για προέδρους, ταμίες και μέλη του διοικητικού συμβουλίου».
Σχόλιο, ουδέν…
Ε.Χ.

Ενδιαφέρον
Το προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστού, απέσπασε το ζήτημα της ένταξης έργων του νοσοκομείου στο ΕΣΠΑ.
Ο κ. Αγοραστός ζήτησε γρήγορους ρυθμούς προκειμένου το Αχιλλοπούλειο να προλάβει να εντάξει όσο το δυνατόν περισσότερα έργα στο ΕΣΠΑ, που θα έχουν σαφή αντίκτυπο στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Ρυθμοί
Αν κρίνουμε πάντως από τους ρυθμούς που κινείται ο νέος διοικητής, Κων. Καραμπάτσας, το Αχιλλοπούλειο μάλλον θα καταφέρει να κάνει σε ένα μήνα, ό,τι δεν έχει κάνει χρόνια τώρα στον τομέα των έργων.
Κι αυτό γιατί από τη δεύτερη κιόλας ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα ο νέος διοικητής, κατάφερε να εντάξει στο ΕΣΠΑ το πρώτο έργο και με διαδικασίες εξπρές υπογράφεται σήμερα η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Νοσοκομείου Βόλου και Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Show time
Θα υπάρξουν κι άλλες αντιδράσεις με αφορμή την επιστολή Κώστα Λεβέντη, υποστήριζαν χθες επιμελητηριακοί κύκλοι.
Φαίνεται ότι το… σόου μόλις ξεκινά στο Επιμελητήριο Μαγνησίας.

Συνάντηση
Πάντως πληροφορίες θέλουν χθες, το Γ.Γ. του Επιμελητηρίου, Στάθη Πλαστάρα, να συγκαλεί άτυπη συνάντηση μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Για το θέμα της επιστολής του προεδρεύοντος της Αναπτυξιακής, για κάτι άλλο; Η ατζέντα δεν έγινε γνωστή.
Ε.Χ.

Στη δροσιά
Το πρωί ήταν στο ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα για την Πράξη Εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής και το βράδυ στο δείπνο που παρέθεσε στη Veranda του Ξενία Πορταριάς ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών που γίνεται αυτές τις μέρες στο Βόλο. Ο λόγος για το Δήμαρχο Βόλου Π. Σκοτινιώτη που στην Πορταριά ήταν μαζί με την Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Νατάσσα Οικονόμου που λόγω της απουσίας του τον αναπλήρωνε κατά τη χθεσινή μέρα στο Δημαρχείο

Το Τοπικό Συμβούλιο
Πορταριάς
…είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ανέβαινε χθες βράδυ στο ΞΕΝΙΑ Πορταριάς ο Δήμαρχος Βόλου, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα συνεδρίαζε το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Ενότητας Πορταριάς με σκοπό να συναινέσει πάνω στο σχέδιο απόφασης που πρόκειται να εγκρίνει τους αμέσως επόμενους μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για τη συνέχιση της Σύμβασης Παραχώρησης ανάμεσα στην τεχνική εταιρία ΠΗΝΕΙΟΣ Α.Ε., συμφερόντων της Οικογένειας Δασκαλαντωνάκη, και τον ενιαίο πλέον Δήμο Βόλου για την ολοκλήρωση και τη λειτουργία του ξενοδοχείου ΘΕΟΞΕΝΙΑ.

Προσέχουν
για να έχουν
…Εχουν πάθει, όσο να’ναι μία ψύχωση οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Προσωπικού με αυτά που ακούν και με αυτά που γράφονται για τα μαιμού – πτυχία που προτίθεται να διερευνήσει το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Γι’αυτό όπως μάθαμε περνούν από κόσκινο τα πτυχία που προσκομίζουν όσοι έχουν κάνει αίτηση για μηχανοτεχνίτες και οδηγούς που πρόκειται να προσληφθούν με τα 8μηνα στο Δήμο Βόλου. Οι υπεύθυνοι είναι σε ανοικτή επικοινωνία με τον ΑΣΕΠ, προκειμένου, τηρώντας κατά γράμμα τις οδηγίες, να μην έχουν κανένα πρόβλημα στη συνέχεια. Οι καιροί είναι πονηροί και δε θέλει και πολύ για να βρεθεί κάποιος υπάλληλος στα… κρύα του λουτρού ή καλύτερα να τεθεί σε αργία ή διαθεσιμότητα για παράβαση καθήκοντος. Γι’αυτό το λόγο άλλωστε, καθυστέρησαν και θα γίνουν γνωστά την επόμενη εβδομάδα τα ονόματα με τους οδηγούς και τους μηχανοτεχνίτες που θα προσληφθούν τελικά…

Αγριες περικοπές
Ενα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο που δείχνει τις περικοπές που έχουν γίνει τα τρία τελευταία χρόνια σε όλους τους κωδικούς που συγκροτούν το σκέλος των δαπανών στους προϋπολογισμούς των ΟΤΑ είναι και το παρακάτω: Το 2010 είχαν δαπανηθεί σε όλους τους πρώην ΟΤΑ που συγκροτούν το σημερινό Δήμο Βόλου (εννιά συνολικά ΟΤΑ) 320.000 ευρώ για την κοπή χόρτων από τα πεζοδρόμια. Το 2013 για τον ίδιο σκοπό στην ίδια διοικητική περιφέρεια, σε όλες δηλαδή τις Δημοτικές Ενότητες του σημερινού ενιαίου Δήμου Βόλου, έχει προϋπολογιστεί ποσό μόλις 44.000 ευρώ…

Πόσα πρόστιμα
έχουν βάλει;
Το έχουμε ξαναγράψει, αλλά το αυτί των αρμοδίων φαίνεται πως ουδόλως ιδρώνει. Αυτοκίνητο με πινακίδες από τη γειτονική Λάρισα αποβίβασε χθες το πρωί από Ι.Χ τέσσερις νεαρές κοπέλες, η κάθε μία από τις οποίες είχε υπό μάλης και από μία στοίβα με διαφημιστικά έντυπα της Carrefour Μαρινόπουλος. Είναι γνωστό τοις πάσιν ότι στις περισσότερες πολυκατοικίες οι διαχειριστές έχουν αναρτήσει τη σχετική πινακίδα με την οποία διαφωνούν για τη ρίψη διαφημιστικών εντύπων στις οικοδομές τους και στις γραμματοθυρίδες των ενοίκων τους. Εις μάτην όμως. Σε όλες το χαρτομάνι πάει σύννεφο. Το ίδιο και στους δρόμους της πόλης, όταν τα ίδια έντυπα παρασύρονται από τον αέρα. Το ερώτημα λοιπόν που μονότονα επαναλαμβάνουμε είναι: Μπορούν να μας πουν από το τμήμα Προσόδων ή από τη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, πόσα πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες τροφίμων και όχι μόνον, που λειτουργούν στην πόλη για την καθ’υποτροπή παράβαση της παράνομης αφισορύπανσης στην οποία επιδίδονται συστηματικά εδώ και χρόνια, ασχημονούντες συνειδητά σε βάρος της πόλης και των αιρετών της; Μα επιτέλους τόση χαλαρότητα; Και μη μου πει κάποιος σιγά τι βρήκες να καυτηριάσεις; Σ΄ αυτούς απλά να υπενθυμίσω τη ρήση… εξ’όνυχος το λέοντα…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Δεινός ψαράς

Δεινός ψαράς είναι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο οποίος επέλεξε τη Σκιάθο για τις καλοκαιρινές διακοπές. Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες κατοίκων του νησιού, ο κ. Μπαρόζο επισκέφτηκε χθες κατάστημα της Σκιάθου, απ’ όπου προμηθεύτηκε πέντε, συνολικά, καλάμια ψαρέματος. Όπως φαίνεται, το ψάρεμα αποτελεί αγαπημένη συνήθεια για τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο οποίος στη διάρκεια των διακοπών του επιλέγει περιοχές που διαθέτουν θάλασσα και δραστηριότητες, αντίστοιχα, που περιστρέφονται γύρω απ’ το υγρό στοιχείο.
Ν. Τ.

Παρακμή
Πριν ακόμα τελειώσει το Πρωτάθλημα Πόλο κι άλλη μια συνταρακτική, συγκλονιστική επιτυχία για το Δήμο Βόλου: Στο Βόλο την 1η Οκτωβρίου η Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «SOCHI 2014».
…Στην αρχαία Ρώμη ο αυτοκράτωρ μαζί με τα θεάματα προσέφερε τουλάχιστον και άρτον.
Φ.Τ.

Παιδαγωγική πρωτοπορία
Κ. Αρβανιτόπουλος (υπουργός Παιδείας): Σχολεία και Πανεπιστήμια θα λειτουργήσουν κανονικά.
…Χωρίς δασκάλους.
Φ.Τ.

Μια νυχτερίδα στη σκεπή
Εννιά νοσοκομεία εκκενώθηκαν. Σειρά παίρνουν τα σπίτια μας.
…Μια νυχτερίδα στη σκεπή φυλάει το σπιτικό μου…
Φ.Τ.

Ανθρωποφαγία
Κύριε Σαμαρά, κύριε Βενιζέλο, δεν θα εισπράξετε ποτέ τα προσδοκώμενα έσοδα από τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Η αγορά ακινήτων είναι νεκρή.
…Για να πιάσετε το στόχο, προχωρήστε στο συμπληρωματικό μέτρο του πλειστηριασμού αστέγων. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση διεθνώς για φρέσκο, τρυφερό, ανθρώπινο κρέας.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου