ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ανοίγουν οι ασκοί

ανοίγουν-οι-ασκοί-705341

Ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου, μετά την επιστολή του προεδρεύοντος της Αναπτυξιακής Κώστα Λεβέντη προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνη.
Τα όσα καταγγέλλονται στην επιστολή φαίνεται ότι αποτελούν μόνο μέρος των αποκαλύψεων που θα ακολουθήσουν.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι το Επιμελητήριο δε θα… συνέλθει σύντομα.
Κι αυτό γιατί τα προβλήματα συσσωρεύονταν επί σειρά ετών.
Τώρα απλώς ήρθε η ώρα του… ταμείου.
Ε.Χ.

«Βάρβαρη» ώρα
Σε… βάρβαρη ώρα, η ορκωμοσία του νέου διοικητή του Αχιλλοπουλείου, Κων. Καραμπάτσα και του νέου υποδιοικητή Χαρ. Μπαλλή.
Στις 7:30 χθες το πρωί, κλήθηκαν να ορκιστούν στις νέες τους θέσεις στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας, καθώς ο διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας είχε ανειλημμένες υποχρεώσεις και έπρεπε να μεταβεί στην Αθήνα.

Αρχίζουν τα δύσκολα
Και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για το νέο διοικητή του Αχιλλοπουλείου Κων. Καραμπάτσα, ο οποίος δεν πρόλαβε να ορκιστεί στα νέα του καθήκοντα και έπιασε απευθείας δουλειά.
Συσκέψεις επί συσκέψεων χθες ολημερίς στο γραφείο του στο Νοσοκομείο Βόλου, προκειμένου να ενημερωθεί και να θέσει προτεραιότητες.

Απλωμένος τραχανάς
Οπως χαρακτηριστικά είπε -και ως γνήσιος Θεσσαλός- άπλωσε όλο τον τραχανά στο τραπέζι.
Απομένει ιεράρχηση των προβλημάτων πριν προχωρήσει επί το έργο.

Πάρκινγκ
Σε πάρκινγκ έχουν μετατραπεί τα πεζοδρόμια γύρω από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο.
Ι.Χ. 4Χ4 «καβαλάνε» πεζοδρόμιο, τραβούν χειρόφρενο και πέρα βρέχει.
Το γεγονός ότι οι πεζοί αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο δρόμο γιατί δεν υπάρχει χώρος να περπατήσουν πάνω στα πεζοδρόμια – πάρκινγκ, περνάει στα ψιλά.
Ε.Χ.

Γιούργια και φοροδιαφυγή

Ανθρωποι του ΣΔΟΕ, αμφοτέρων φύλων, μέρες τώρα πια χτενίζουν τα νησιά των Σποράδων και τις παράκτιες περιοχές της χερσαίας Μαγνησίας για να εφαρμόσουν τις εντολές του Στουρνάρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Με σαγιονάρες, σορτσάκια, μαύρα γυαλιά ηλίου, ίσως και… με μάσκες κατάδυσης, κάνουν τον τουρίστα για κάλυψη της αποστολής τους και ψάχνουν να βρουν φορολογικές παραβάσεις.

Οχι λούφα και παραλλαγή, αλλά γιούργια και φοροδιαφυγή! Σε κάποιες αποστάσεις, διακριτικά βέβαια, εκπρόσωποι της εισαγγελικής αρχής και αστυνομικοί πολιτικοφορούντες, είναι έτοιμοι να παρέμβουν για αυτόφωρη διαδικασία αν παραστεί ανάγκη. Η εφαρμογή της πολιτικής Στουρνάρα στο μεγαλείο της!

Καταστήματα κόψτε αποδείξεις, γιατί αλλιώς θα σας κοπεί κανένα γενναίο πρόστιμο με συνεπακόλουθο να σας κοπεί… η ανάσα σας. Ζέστες έχουμε. Δεν είναι ανάγκη να αντιμετωπίσουμε και ιατρικά προβλήματα.
Ν.Τ.

Ετσι για
να βλέπουν….

Μόλις χθες σχεδόν ταυτόχρονα με την έναρξη του προγράμματος -ο θεός να το κάνει πρόγραμμα- της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός EBU εξέδωσε ανακοίνωση η οποία μάλλον δεν άρεσε στους καταληψίες εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ. «Διακόπτουμε τη μετάδοση του προγράμματος της πρώην ΕΡΤ είναι χρόνος να εστιάσουμε στο μέλλον» τόνιζε ορθά κοφτά η ανακοίνωση. Είναι περιττό να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τον οργανισμό που από την πρώτη στιγμή καταδίκασε έμπρακτα το «μαύρο» στους δέκτες και στήριξε τους απολυμένους με τη μετάδοση του προγράμματός τους. Πρόκειται δηλαδή για οργανισμό που δεν μπορεί να κατηγορηθεί ως όργανο της κυβέρνησης, της τρόικα και του… διεθνούς ιμπεριαλισμού. Βλέπετε οι μάχες οπισθοφυλακής, οι αραχνιασμένες συνδικαλιστικές λογικές, η ιδιωτικοποίηση του κράτους εκ των έσω σε έναν εκρηκτικό συνδυασμό με την πολιτική ανικανότητα, παραμένουν αυστηρά αποκλειστικά ελληνικά προνόμια. Δυστυχώς σ’ αυτά παραμένουμε αδιαμφισβήτητοι κυρίαρχοι της Ευρώπης.
Χ.Μ.

Ξεσπάθωσε
για τη Διοίκηση
Ξεσπάθωσε χθες ο Δήμαρχος Βόλου, τόσο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε για την αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση των δομών του Δήμου, όσο και κατά τη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, λίγη ώρα αργότερα.
Ζούμε στην εποχή της πολιτικής σχιζοφρένειας, είπε χθες κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Κανένας, πρόσθεσε, δεν υπογράφει, κανένας δεν παίρνει την ευθύνη. Έτσι δυστυχώς κατάντησαν τη Διοίκηση στο όνομα του εκσυγχρονισμού και των μεταρρυθμίσεων που ευαγγελίζονται…

Ολιγομελής
Ολιγομελής, από 5 – 7 άτομα, θα είναι η Ομάδα Εργασίας που θα κάνει την εισήγηση για την αξιολόγηση και την αναδιοργάνωση των δομών του Δήμου Βόλου. Το έργο της Ομάδας θα εποπτεύεται από την Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών Νατάσσα Οικονόμου και θα συμμετέχουν στελέχη από τις Διευθύνσεις Διοικητικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, όταν ρωτήθηκε αν φοβάται αντιδράσεις, ο Δήμαρχος απάντησε καταφατικά, ενώ δεν έκρυψε τη δυσφορία του όταν οι δημοσιογράφοι του επεσήμαναν ότι υπάρχουν τμήματα του Δήμου που παράγουν μηδενικό έργο, αν και απέφυγε να απαντήσει ευθέως σημειώνοντας ότι δεν αξιολογείται το προσωπικό αλλά μόνον οι δομές στις οποίες απασχολούνται.

Βολές προς
τους εργολάβους
Βολές προς τους εργολάβους κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ από το Δήμαρχο Βόλου με αφορμή τη συζήτηση για τα συνοδά έργα στο έργο αποχέτευσης, που ξεκινά οσονούπω, στον Άγιο Στέφανο. Επειδή φοβάμαι ότι μπορούν να παιχθούν παιχνίδια από τους εργολάβους στα συνοδά έργα, τονίζω ότι δε θα επιτρέψω να υπάρξουν εναρμονισμένες πρακτικές. Σε παρόμοια περίπτωση, πρόσθεσε, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα αποστείλουμε τους φακέλους τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Σημειώνεται πως τα συνοδά έργα θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά από πόρους τη ΔΕΥΑΜΒ.

Δεν ήλθε για οικονομία
Επίσκεψη στο Δημαρχείο του Βόλου πραγματοποίησε χθες η αντιπροσωπεία της γαλλικής πόλης Τοurtur που είναι αδελφοποιημένη με τον πρώην Δήμο Πορταριάς. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος της γαλλικής πόλης σε συνομιλία που είχε με ανθρώπους του Δήμου Βόλου, πέρυσι και πρόπερσι η αντιπροσωπεία προτίμησε να μην έλθει στην περιοχή μας προκειμένου, όπως είπε, να μην επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο…

Το επιβεβαίωσε
Επιβεβαιώθηκε και επίσημα από τα χείλη του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδα Μαυρογιάννη το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ότι οι πηγές Φλάμπουρο στη Μακρινίτσα και η πηγή Γαλανόπετρα που είναι στη βάση των ραντάρ στα Χάνια, είναι δύο σημεία στα οποία εστιάζουν την προσοχή τους οι υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης τόσο για τις ανάγκες της άρδευσης όσο και της ύδρευσης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου