ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μακάβριο θέαμα

μακάβριο-θέαμα-706933

Μακάβριο θέαμα

Μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα βρέθηκαν χθες το πρωί συμπολίτες που είχαν επισκεφθεί προσφιλή τους πρόσωπα στο κεντρικό Κοιμητήριο στον Κούκο. Λίγο πάνω από την εκκλησία, έξω από τάφο είδαν να είναι εκτεθειμένο ανθρώπινο μέλος. Οπως ήταν φυσικό υπήρξαν εντονότατες αντιδράσεις για την εγκληματική ολιγωρία των υπεύθυνων που δεν έκρυψαν τη δυσφορία τους και στον υπεύθυνο των Κοιμητηρίων και τοπικό Αντιδήμαρχο Βόλου και Νέας Ιωνίας κ. Χαρ. Τσαμπάζη. Οπως έγινε γνωστό το ανθρώπινο μέλος αφαιρέθηκε από συμπολίτη μετά από χειρουργική επέμβαση και μεταφέρθηκε στο Κοιμητήριο για ενταφιασμό του στις 14 Αυγούστου σε ειδικό χώρο που υπάρχει για το συγκεκριμένο σκοπό. Για άγνωστο λόγο το ανθρώπινο μέλος βρέθηκε χθες το πρωί έξω από τον τάφο. Κάποιοι κάνουν λόγο ότι αλεπούδες ή λύκοι έψαχναν για τροφή μέσα στο Κοιμητήριο και σκάβοντας ανέσυραν στην επιφάνεια το ανθρώπινο μέλος. Κάποιοι άλλοι κάνουν λόγο ότι «δράστης» ήταν αδέσποτο σκυλί που εισήλθε στο χώρο του νεκροταφείου. Όπως και να’χει ο κ. Τσαμπάζης έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες από τους εργάτες ταφών – εκταφών.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ο κατάλληλος άνθρωπος

Στο λιμάνι της Σκιάθου κατέπλευσαν φέτος ουκ ολίγα πλωτά παλάτια και πλεούμενα μεγαθήρια. Αν δε δρούσε και πάλι ο θρυλικός Μαρσάλος (Σπύρος Τζούμας) πιθανότατα θα είχαμε κυκλοφοριακό κομφούζιο στο λιμάνι του νησιού. Για μία ακόμη χρονιά εξυπηρετήθηκαν άπαντες χωρίς παράπονα και διαμαρτυρίες και δε μιλάμε και για τους εύκολους… πελάτες του κόσμου. Ισχύει για μία ακόμη φορά το γνωστό: «Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Αλλωστε από τη δραστηριότητα του Σπύρου εξαρτάται η εικόνα του νησιού σε ένα πολύ απαιτητικό κομμάτι των επισκεπτών.

Χ.Μ.

Αδίκως το περίμεναν

Οσο να’ναι υπάρχει φέτος το καλοκαίρι ένας φόβος για το ΣΔΟΕ από φορείς και Συλλόγους που διοργανώνουν ανά την επικράτεια χορούς και πανηγύρια. Κάτι οι συναυλίες του Κιάμου και του Ρέμου, κάτι με τα μαγαζιά που σφραγίζονταν και την επομένη άνοιγαν σα να μη συμβαίνει τίποτα, έφεραν στο επίκεντρο τις συγκεκριμένες εκδηλώσεις και έκαναν τους υπεύθυνους να φυλάνε ακόμη και τέρμα… Ο λόγος για τους υπεύθυνους της Γιορτής Κρασιού που στις αρχές της περασμένης εβδομάδας πηγαινοέρχονταν, όπως μάθαμε, στην Εφορία και ρωτούσαν και ξαναρωτούσαν για τις διαδικασίες θεώρησης των εισιτηρίων, τα συμφωνητικά των συμβολαίων με τους τραγουδιστές κ.ο.κ. Τελικά όλα κύλησαν ομαλά. Όπως μάλιστα έγινε γνωστό οι υπεύθυνοι της Γιορτής το Σάββατο που τραγουδούσε η Πέγκυ Ζήνα περίμεναν το ΣΔΟΕ, αλλά το τελευταίο ουδέποτε έκανε την εμφάνισή του. Φαίνεται πως τα συνεργεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προτίμησαν πιο trendy μαγαζιά, από την πλαστική καρέκλα και το χαλίκι του χώρου της Γιορτής Κρασιού…

Χιλιάδες

Πλαστική και ξε- πλαστική πάντως ο απολογισμός για τη φετινή Γιορτή Κρασιού στη Νέα Αγχίαλο είναι εντυπωσιακός. Εκτιμάται ότι τις τέσσερις μέρες που κράτησαν οι εκδηλώσεις επισκέφθηκαν το χώρο της Γιορτής 20.000 άτομα, δηλαδή 40% περισσότερα απ΄ ότι την επισκέφθηκαν πέρυσι.

Νυκτοκάματο

Πάντα σε μία Γιορτή όταν τραγουδούν φίρμες το ενδιαφέρον εστιάζεται στο… νυκτοκάματο που πήραν. Οι περισσότεροι από τους διοργανωτές για το φόβο των Ιουδαίων το έχουν ως επτασφράγιστο μυστικό, ωστόσο από ακριτομυθίες των υπευθύνων προκύπτει ότι η Πέγκυ Ζήνα ζήτησε για τον εαυτό της γύρω στα 5.000 ευρώ, χώρια τα χρήματα που ζήτησε για τη συνοδεία της (μουσικοί, τεχνικοί κ.λπ. ), ενώ ο Γιώργος Μαργαρίτης αρκέστηκε στα τρία χιλιάρικα. Τζάμπα…

Κλώντια

Η γιατρός της ομάδας της Βραζιλίας που έχει ξετρελάνει τον αντρικό πληθυσμό που παρακολουθεί τους Αγώνες για το Παγκόσμιο Πόλο Νέων Γυναικών στο ΕΑΚ του Βόλου. Κλώντια το όνομά της…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Δεν το συζήτησαν

Δε συζήτησε χθες το μεσημέρι η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Βόλου το θέμα της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων της ΑΓΕΤ για τη χρήση της λυματολάσπης. Περιμένουμε και άλλα στοιχεία, ήταν η εξήγηση που έδωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος και μέλος της Επιτροπής Νίκος Μόσχος.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Καλό ε;

Να περιμένει η ΔΕΥΑΜΒ να γίνει κάποια βλάβη και δοθείσης της ευκαιρίας να προχωρά και σε έναν καθαρισμό του συγκεκριμένου αγωγού αποχέτευσης! Ναι, εντάξει δεν αρκεί το προσωπικό… Οι πολίτες όμως που πληρώνουν τέλη αποχέτευσης, γιατί τα πληρώνουν; Και τι νόημα έχει ο εκ των υστέρων καθαρισμός των αγωγών;

Καζάνι

Καζάνι που βράζει το Νοσοκομείο. Ο νέος διοικητής όταν αναλάβει θα βρει μπροστά του μια σειρά ανοιχτών ζητημάτων που θα πρέπει να επιλύσει και μάλιστα άμεσα… Δύσκολες εποχές για διοικητικά πόστα ευθύνης.

Στους δρόμους

Σε αναβρασμό και οι καθηγητές της Μαγνησίας. Οι εξελίξεις στην εκπαίδευση, τους φέρνουν στην πρώτη γραμμή του αγώνα από Σεπτέμβριο. Αλήθεια, μιας και είπαμε Σεπτέμβριο… Υπάρχει περίπτωση να λειτουργήσει κάτι από τον ερχόμενο μήνα, οπότε και μετά τη θερινή ραστώνη όλοι δηλώνουν ότι θα βγουν στους δρόμους;

Ε.Χ.

Μπαταχτσήδες

Εμειναν απλήρωτοι ένα σχεδόν χρόνο. Έκαναν υπομονή και δεν μίλησαν για να μπορέσουν να έχουν οι κάτοικοι της Μαγνησίας τη στοιχειώδη περίθαλψη. Τώρα που τίθεται γι’ αυτούς άμεσο ζήτημα επιβίωσης, οι ειδικευόμενοι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου εξήγγειλαν επίσχεση εργασίας, διεκδικώντας το αυτονόητο: την αποπληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών από τον Σεπτέμβριο του 2012. …Χίλια δίκια έχουν με το μέρος τους. Κανένα οι μπαταχτσήδες του υπουργείου Υγείας, που δυο πράγματα δεν λησμονούν ποτέ: να εισπράττουν τον μισθό τους εγκαίρως και στο ακέραιο, και να κορδακίζονται καθημερινά από τηλεοράσεως για την οικτρή κατάσταση στην οποία έφεραν με την πολιτική τους και τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας και τους γιατρούς και τους ασθενείς.

Φ.Τ.

Μόνον αυτός;

Μ. Χρυσοβελώνη: Ο Γ. Στουρνάρας έχει ξεφύγει εντελώς. …Εν πάση περιπτώση, κυρία Χρυσοβελώνη μου, μόνον αυτός ο ανυπέρβλητος λέλος είναι που κάνει τόσο μεγάλο κακό στον κόσμο; Το υπόλοιπο κυβερνητικό ασκέρι έχει ξεφύγει… λιγότερο;

Φ.Τ.

Ακόμα και την Ακρόπολη

Δηλαδή, τώρα που έδιωξαν τον Σταυρίδη γλυτώσαμε το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; …Τι λέτε, ωρέ παιδιά. Στην επόμενη σέντρα από δεξιά το σέντερ μπακ των Γερμανών θα μας φάει λάχανο. Η ταρίφα είναι εξάμηνη αφασία. Κι όταν ξυπνήσουμε οι Σαμαροβενιζέλοι θα ’χουν πουλήσει ακόμα και την Ακρόπολη.

Φ.Τ.

Στο δοξαπατρί

Σεισμόσημο. Ο νέος φόρος που θα πληρώνουμε για τα ακίνητα. …Φοβερό σημάδι αυτός ο Σαμαράς! Κάθε του απόφαση βρίσκει τον ελληνικό λαό στο δοξαπατρί! Τέτοιο χέρι πώς το ’φτιαξε; Προπονήθηκε στο ακόντιο; Δεν μοιάζει πιθανό. Ρίψη ευμεγέθων λίθων κατά των κοινωνικά αδυνάμων. Αυτό είναι το σωστό. Άλλωστε το βλέπουμε να γίνεται κάθε μέρα.

Φ.Τ.

Το πραγματικό πρόβλημα

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση επιταχύνει την πορεία της προς τον γκρεμό. …Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι μας παίρνει μαζί της.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου