ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η αποχέτευση στον Αγιο Στέφανο

η-αποχέτευση-στον-αγιο-στέφανο-711495

Η αποχέτευση στον Αγιο Στέφανο

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, με ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης να είναι το συνοδό έργο που αφορά το έργο των διακλαδώσεων αποχέτευσης και το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της περιοχής του Αγίου Στεφάνου. Εργα που θα γίνουν παράλληλα με το έργο αποχέτευσης της περιοχής. Στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου διαμένει ως γνωστόν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς, ο οποίος θα δει επί των ημερών Σκοτινιώτη να γίνεται ότι δεν έγινε επί των ημερών του, όπου στα πράγματα του Δήμου ήταν η δική του παράταξη. Γι’αυτό και όταν είχε προαναγγελθεί προ μηνών το έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο είχαν πέσει τα σχετικά… πειράγματα στο δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας.

Θόρυβος για τις μειώσεις

Μεγάλος θόρυβος προκλήθηκε από τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη που μίλησε για μείωση σε ποσοστό 13% των μισθών για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας των εμποροϋπαλλήλων, γιατί διαφορετικά, όπως είπε, θα υπάρξουν ατομικές συμβάσεις. Ρεαλισμός ή ψευτοδίλημμα; Εξαρτάται από τη σκοπιά που βλέπει κάποιος τα πράγματα…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο

Τα δεκάδες προβλήματα που απασχολούν τους κατοίκους της Σκοπέλου έθεσε υπόψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Μιχελής. Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε προχθές στην Σκόπελο, όπου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διανύει περίοδο οικογενειακών διακοπών, και κινήθηκε σε φιλικό κλίμα. Τα βασικά θέματα που έθεσε ο κ. Μιχελής στον κ. Βενιζέλο ήταν η στελέχωση με το ανάλογο ιατρικό προσωπικό, τόσο του Κέντρου Υγείας της Σκοπέλου, όσο και του Περιφερειακού Ιατρείου της Γλώσσας, καθώς και η αποκατάσταση της πολύ σοβαρής ζημιάς που υπέστη το λιμάνι του Αγνώντα, ζητήματα που απασχολούν έντονα τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού.

Γ. Υ.

Θλίβεται η Παναγιά…

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Θλίβεται η Παναγιά όταν βλέπει τα παιδιά της να βιαιοπραγούν απέναντι σε ανθρώπους που αναζητούν μια θέση στον ήλιο».

…Πού ν’ ακούσουν οι Χρυσαυγίτες, Δέσποτα.

Φ.Τ.

Δημότης Βόλου

Αγαπητέ. Έμαθα ότι άφησες επιτέλους την ξαπλώστρα του γραφείου σου και πήγες… διακοπές.

…Κυκλοφορεί μια δίαιτα ύπνου. Kοιμάσαι που κοιμάσαι, τουλάχιστον να χάνεις και κιλά.

Φ.Τ.

Της αυλαίας

Ανοιξε η αυλαία της Γιορτής του Κρασιού στην Αγχίαλο.

Ανοίγει η αυλαία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Νέων Γυναικών στο Βόλο.

Πέφτει η αυλαία της Δημοτικής Αρχής Βόλου στο σκουπιδομάνι…

Φ.Τ.

Τι να κάνω, μωρέ;

Οι μπικινοφορούσες διάσημες συνεχίζουν να μοιράζουν εγκεφαλικά στις παραλίες.

…Τι να κάνω, μωρέ; Να σας μαυρίσω την καρδιά; Αντί να γράφω για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Υγεία στη Μαγνησία, ή να σας λέω για τις τραγικές συνθήκες διακομιδής ασθενών από τις Σποράδες στο Βόλο, δεν είναι προτιμότερο να σας ταξιδεύω;

Φ.Τ.

Τσεκουριά

Τι είπε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ; Τσεκούρι 13% στους εναπομείναντες μισθούς των εμποροϋπαλλήλων; Λάθος, κύριε, τρομερό λάθος! 53% να κόψεις τους μισθούς! Και κοντά σ’ εσένα κι όλοι οι εργοδότες απ’ όλους τους εργαζόμενους!

…Να δούμε μετά ποιος θα απομείνει για να ’ρθει στο μαγαζί σου να ψωνίσει!

Φ.Τ.

Καταιγίδα του Αυγούστου

Η φοροκαταιγίδα εξαπολύθηκε απ’ την κυβέρνηση. Ποιες κλάσεις καλούνται μέχρι τέλους Αυγούστου να συνδράμουν στη σωτηρία των τραπεζιτών και λοιπών ολιγαρχών σε άλλες σελίδες της εφημερίδος.

…Εμείς εδώ περιοριζόμαστε να σας προτείνουμε να δείτε καλοκαιριάτικα τα «Κατά Ματθαίον Πάθη» του Παζολίνι ή -ακόμα καλύτερα- να ακούσετε τα «Πάθη κατά Ματθαίον» του Ι.Σ.Μπαχ. Πριν τον έφορο μια κάποια προπαρασκευή είν’ απαραίτητη.

Φ.Τ.

Προάγγελος για τους ιδιώτες

Οι φωτογραφίες με τις ελλείψεις υποδομών που έχουν τα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, ανάμεσά τους και το αεροδρόμιο της Σκιάθου, που έστειλαν οι ξένοι τουρ οπερέιτορς στα μέλη του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, αποτελούν προάγγελο των αποκρατικοποιήσεων τους από το ΤΑΙΠΕΔ;

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Πάλι παράπονα

Το Δ ΄τρίμηνο του 2012 είχε κατανάλωση νερού 44 κυβικά μέτρα. Το Α΄Τρίμηνο του 2013, στην καρδιά του χειμώνα, η κατανάλωσή του, σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, ήταν 104 κυβικά. Η Δημοτική Επιχείρηση διαμήνυσε ότι ο καταναλωτής δεν έχει διαρροή στο δίκτυό του. Πόσο αξιόπιστες είναι τελικά οι μετρήσεις; υποστηρίζει ο καταναλωτής που επιμένει ότι άλλα γράφει το υδρόμετρο και άλλα του χρεώνουν (κωδ. υδρομέτρου 10108774 ). Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος;

Αμείβονται από τα πρόστιμα

Το τραγικό συμβάν με το 19χρονο που βρήκε τραγικό θάνατο στην Αθήνα πέφτοντας από το τρόλει αποκάλυψε και κάτι που τουλάχιστον εδώ στην επαρχία δε γνωρίζαμε. Ότι δηλαδή ο ελεγκτής είναι υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας που αμείβεται με το 50% των προστίμων που βεβαιώνονται από τη μη καταβολή από τους επιβάτες του αντίτιμου του εισιτηρίου. Εκεί αποδίδεται και η εμμονή του ελεγκτή να συλλάβει το νεαρό, παρά τις εκκλήσεις των επιβατών να τον αφήσει ελεύθερο καταβάλλοντας οι ίδιοι την αξία του εισιτηρίου.

Σύντομες διακοπές

Σύντομες οι φετινές διακοπές για πολλούς αιρετούς, καθώς μεθαύριο Δευτέρα συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου. Θα έχει ενδιαφέρον αν οι απουσίες θα είναι περισσότερες από τις παρουσίες. Ένα από τα θέματα της Επιτροπής η κατάρτιση των όρων διακήρυξης της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του χώρου της πλατείας Ρήγα Φεραίου για τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου την περίοδο των εορτών. Το θέμα έρχεται μέσα στο κατακαλόκαιρο, έτσι ώστε ο πλειοδότης να έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο για να ετοιμάσει κάτι καλό ενόψει της έλευσής του νέου χρόνου, που ας μην ξεχνάμε ότι είναι και προεκλογική περίοδος.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Ναι, αλλά…

«Μη φοβάσαι, δεν τα παίρνουμε από τους πολίτες τα παίρνουμε από τις τράπεζες». Τη φράση αυτή φέρεται να είπε ένας εκ των τεσσάρων δραστών της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας την περασμένη Τετάρτη στο Βελεστίνο.

Οι οποίες τράπεζες τα βρήκαν από τα δάνεια που πήρε η χώρα μας από την τρόικα και τα οποία τα αποπληρώνουμε όλοι μας, με πρώτους και καλύτερους τους μισθωτούς και συνταξιούχους…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου