ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το κλειδί στο χέρι…

το-κλειδί-στο-χέρι-716931

Το κλειδί στο χέρι…

Αδυνατώ να φανταστώ ότι ήταν εσκεμμένη από τους υπεύθυνους του Δήμου Βόλου η επιλογή του Γιώργου Μαργαρίτη που την ερχόμενη Πέμπτη τραγουδά στη Γιορτή Κρασιού, προκειμένου να διαδηλώσουν την αντίδρασή τους στην οικονομική ασφυξία που τους έχει οδηγήσει ένα βήμα πριν το λουκέτο; Το καλύτερο μπεγλέρι, είναι το κλειδί στο χέρι;…

Τα είχε πει…

Περσικό Κόλπο φαντάζονται τη Μεσόγειο οι Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με τη συνάντηση Ομπάμα – Σαμαρά. Αναπόφευκτα οι σκέψεις πηγαίνουν σε έναν από τους μεγαλύτερους διανοητές – δημοσιογράφους της μεταπολιτευτικής περιόδου, τον αείμνηστο Βασίλη Ραφαηλίδη που ήδη από τη δεκαετία του ’80 είχε γράψει ότι το μέλλον της χώρας είναι προδιαγεγραμμένο με τα… πηγάδια στο Αιγαίο.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Προχωρά

Είναι νέος θεσμός, ισχύει από το 2009, χτυπήθηκε από πολλές πλευρές, ωστόσο τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας δείχνουν ότι μέσα στο 2012 είχαμε στη χώρα μας αύξηση 69%!!! Ο λόγος για τα Σύμφωνα Συμβίωσης που είναι ο τρόπος που επιλέγουν πολλά ζευγάρια (στη χώρα μας δεν ισχύει μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, όπως ισχύει σε άλλες χώρες )και τα οποία προτιμούν να συζούν χωρίς να θέλουν να περάσουν τα σκαλιά της Εκκλησίας ή του Δημαρχείου. Έχουμε και στη Μαγνησία τέτοια σύμφωνα…

Ιδεολογική αντιπαράθεση

Αντιπαράθεση για τη μονάδα κλιματισμού στο δημοτικό κτίριο Σκενδεράνη είχαμε προχθές ανάμεσα στη συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΣ / ΟΤΑ και την αρμόδια Αντιδήμαρχο Νατάσσα Οικονόμου. Που να φανταζόταν ο δύσμοιρος ο Λένιν ότι η ιδεολογική αντιπαράθεση εκατό περίπου χρόνια μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση με το αντίπαλο δέος θα γίνονταν για τη… Fujitsu; Ήταν σίγουρα μπροστά από την εποχή του ο Βλαντιμίρ Ιλιτς, αλλά τόσο πολύ… δεν το χωρούσε ούτε ο δικός του νους…

Τα παράπονα για τις λαϊκές

Τα παράπονα για τη χωροθέτηση των νέων λαϊκών αγορών δεν είναι μόνον από τους παραγωγούς με τα οπωρολαχανικά και τους μικροπωλητές με είδη ένδυσης και υπόδησης, αλλά και από τους περιοίκους των νέων οδών που φιλοξενούν πλέον τις λαϊκές. Όπως για παράδειγμα οι φωνές που ακούσαμε από κατοίκους της οδού Κωνσταντά που εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για το γεγονός ότι κάθε Παρασκευή οι δύο λαϊκές τέμνονται, καθώς η λαϊκή με τα φρούτα και τα λαχανικά γίνεται στην οδό Ρήγα Φεραίου και η λαϊκή με τα ρούχα στον κάθετο της Καραϊσκάκη. Η επισήμανση γίνεται με αφορμή την υπόσχεση που έχουν δώσει ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι Ν. Μόσχος και Δ. Δερβένης ότι από Σεπτέμβριο θα ξαναδούν το θέμα της χωροθέτησης…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Πολλές αιτήσεις

Εχει τη δική του σημασία το ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στο κυριακάτικο φύλλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ για τους Βολιώτες που αναζητούν επαγγελματική διέξοδο ως προσωπικό ασφαλείας στα εμπορικά πλοία που περνούν τη διώρυγα του Σουέζ . Δεκάδες Βολιώτες καθημερινά αναζητούν μία θέση στα πλοία, με δέλεαρ τους υψηλούς μισθούς. Μόνο που οι περισσότεροι απορρίπτονται, καθώς το προσοντολόγιο είναι πολύ υψηλό και ανάλογο των αποδοχών…

Στη Νορβηγία

Πάντως είναι τόσο μεγάλη η ανεργία και η απόγνωση πολλών συμπολιτών, κυρίως νεαρής και μέσης ηλικίας, που έχουν κάνει αίτηση για να δουλέψουν ακόμη και σε εταιρείες εξόρυξης πετρελαίου μέχρι τη μακρινή Νορβηγία…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ενστάσεις

Ενστάσεις υπάρχουν από εταιρεία προμήθειας κάδων απορριμμάτων πάνω στους ισχυρισμούς της Αντιδημάρχου Καθαριότητας Νατάσσας Οικονόμου για τους λόγους που καθυστέρησε η προμήθεια των 220 νέων κάδων απορριμμάτων που είναι επιτακτική ανάγκη να προμηθευτεί ο ενιαίος Δήμος Βόλου, προκειμένου να αμβλυνθούν σε κάποιο βαθμό τα προβλήματα στην καθαριότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες από εβδομάδα θα έχουμε απάντηση της εταιρείας στις αιτιάσεις της Αντιδημάρχου.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Mήνυμα

Μήνυμα ενότητας της παράταξης θα επιχειρηθεί να σταλεί με την εκδήλωση που προγραμματίζει το ΠΑΣΟΚ στις 3 Σεπτεμβρίου για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος.

Σε αυτό αναμένεται να συμβάλει και η παρουσία των πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, οι οποίοι, θα εκφωνήσουν, εκτός από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ομιλία στο τέλος της εκδήλωσης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη επιθυμούν αυτή η κοινή εμφάνιση να λειτουργήσει ως ένδειξη ότι στην παρούσα δύσκολη συγκυρία, το «όλον ΠΑΣΟΚ» εξακολουθεί να εντοπίζει τρόπους να ξεπερνά τα προβλήματά του.

Β.Κ

Στις Σποράδες

Έφτασε χθες στις Σποράδες ο επιχειρηματίας Δήμος Σγουμπόπουλος, μαζί με συντροφιά φίλων μεταξύ των οποίων και ο Πέτρος Χαμηλός. Κατά τη διάρκεια τους των διακοπών δεν αποκλείεται να γίνουν κάποιες συναντήσεις με οικονομικούς κύκλους της περιοχής μας.

Β.Κ

Ανακοινώσεις ογκολίθων

Ανακοίνωση σχετικά με το ατύχημα υπαλλήλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας Βόλου εξέδωσαν οι αρμόδιοι. …E, δεν μπορεί, έπεται η ανακοίνωση των ογκολίθων της Αυτοδιοίκησης Σκοτινιώτη – Νατάσσας σχετικά με το ατύχημα των υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, που με ευθύνη του Δήμου δεν έχουν εμβολιαστεί εναντίον των κινδύνων κατά της υγείας τους εξ αιτίας της φύσης της εργασίας τους.

Φ.Τ.

Αγιος Λουκάς ο Ιατρός

Το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του Ιατρού στο Κατηχώρι. …Καλόν θα ήτο, κυρία μου, ως πολιτικώς αρμοδία, μετά το πέρας της προσκυνήσεως, να περιφέρετε το ιερόν λείψανον εις το Νοσοκομείον Βόλου, κατόπιν δε εις άπαντα τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, ίνα ο Λουκάς ο Ιατρός δυνηθεί να αναπληρώσει, θαυματουργώ τω τρόπω, το πλήθος των ιατρών που χρειάζονται τα εν λόγω Ιδρύματα που εποπτεύετε. Διότι εάν περιμένουμε να τους αναπληρώσει το υπουργείο Υγείας, μάλλον δεν μας δώσατε να καταλάβαμε επαρκώς ποίαν κυβέρνησιν έχομεν.

Φ.Τ.

Αντώνης Χατζησαμαράς

Πάρα πολύ ευχαριστημένος από τις επαφές στις ΗΠΑ δήλωσε ο Χατζησαμαράς (κατά το Χατζηπαναγής). …Μία και μόνη προσποίησή του έφτασε για να τρακάρουν σαν τραμ και να ξαπλώσουν με διάσειση στο χορτάρι πρώτα τα αντίπαλα σέντερ μπακ, ο Ομπάμα κι ο υπουργός του των Εξωτερικών, και μετά όλα τα υπόλοιπα Αμερικανάκια. Κι από δω κι εμπρός να τα φαγιά, να τα σαλάμια και τα ζαμπόν, να οι κονσέρβες, να τα όλα. Τα φέρνει ο Αντώνης μετά από την περιφανή του νίκη. Θα φάμε με χρυσά κουτάλια. Φ.Τ.

Τα σπίτια των φτωχών Εκτός από τη δημόσια βγαίνει στο σφυρί και η ιδιωτική περιουσία, αρχίζοντας από την πρώτη κατοικία. …Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της αντίδρασης των Ελλήνων εφοπλιστών κατά της αποτρόπαιης επίθεσης που δέχεται το μεγάλο κεφάλαιο, η ηρωική κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σκέπτεται όχι μόνον να συνεχίσει την απαλλαγή τους από κάθε είδος φορολόγησης, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα, αλλά από τούδε και στο εξής να τους επιδοτεί επειδή φοροδιαφεύγουν, προκειμένου να φτάσουμε μια ώρα αρχύτερα στην ανάπτυξη.

Φ.Τ.

Επεισοδιακά Επεισοδιακά φαίνεται ότι θα ξεκινήσει η εβδομάδα στο Επιμελητήριο Μαγνησίας. Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Αναπτυξιακής, αναμένεται να δημιουργήσει νέο κύκλο εντάσεων. Αυτό μαρτυρά η θεματολογία της συνεδρίασης. Που μπορεί να συνιστά «σφάξιμο με βαμβάκι», παραμένει όμως… σφάξιμο.

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου