ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Απείχε

απείχε-717609

Λευκό ψήφισε στο θέμα του Μασούτη ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Χαρ. Ζάχος, ενώ ο συνάδελφός του, επίσης από τη μείζονα μειοψηφία, ο Τέλης Μπασδάνης αρνήθηκε να λάβει μέρος στη ψηφοφορία, καθώς όπως είναι γνωστό ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ασχολείται επαγγελματικά με σούπερ μάρκετ που λειτουργεί στην οδό Μελίνας Μερκούρη στη Νέα Ιωνία.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Πολλαπλή υποστήριξη
Με πολυπρόσωπη σύνθεση εμφανίστηκαν ο Αντιδήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Νίκος Μόσχος και η εταιρεία Μασούτης στη χθεσινή συζήτηση για την ανάκληση ή μη των δύο μάρκετ της εταιρείας στη Νέα Ιωνία και στο Βόλο. Ο Ν. Μόσχος είχε καλέσει να είναι παρόντες οι υπάλληλοι του Τμήματος Αυθαιρέτων του Δήμου, καθώς και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας. Από την πλευρά της η εταιρεία για την υποστήριξη των επιχειρημάτων είχε φέρει στο Βόλο από τη Θεσσαλονίκη τη δικηγόρο της εταιρείας, όπως και τον τεχνικό της διευθυντή, ενώ συνεπικουρούνταν και από το νομικό της σύμβουλο στο Βόλο, το δικηγόρο Γιώργο Σινέλη.

Ευθύνες
Μάλιστα ο τελευταίος δεν έκρυψε, κάποια στιγμή κατά τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή, τη δυσφορία του για την τοποθέτηση του μέλους της Επιτροπής και Αντιδημάρχου της αρμόδιας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου κ. Δημ. Δερβένη, που ήταν καταπέλτης για την εταιρεία και για τη σκόπιμη κωλυσιεργία της, όπως είπε, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.. Διερωτώμαι τι εξυπηρετείτε; ακούστηκε να του λέει κάποια στιγμή ο Βολιώτης δικηγόρος χωρίς να πάρει απάντηση από τον Αντιδήμαρχο. Λίγο μετά τη λήξη του θέματος ο κ. Σινέλης μας έλεγε ότι ο κ. Δερβένης δεν μπορεί να αποποιείται τις ευθύνες του καθώς ήταν, όπως είπε, επίλεκτο μέλος της Δημοτικής Αρχής του Αλέκου Βούλγαρη (2007 – 2010), επί των ημερών της οποίας, όπως υποστηρίχθηκε από τους κ. κ. Μόσχο και Δερβένη, η τότε Δημαρχική Επιτροπή με πρόεδρο το Γιάννη Στάμο, έδινε συνέχεια αναβολή στη λήψη απόφασης για το θέμα, ενστερνιζόμενη τις αιτιάσεις της εταιρείας που επικαλούνταν διάφορες προφάσεις (απουσία του νομικού της συμβούλου, του αρμόδιου μηχανικού της εταιρίας κ.ο.κ.)

Εξαιρέσεις
Αν κάποιο μέλος της Επιτροπής θέλει να εξαιρεθεί από τη συζήτηση και τη λήψη της σχετικής απόφασης, ζήτησε με την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για την ανάκληση ή μη των αδειών των σούπερ μάρκετς Μασούτης, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νίκος Μόσχος. Κάποιοι δεν κατάλαβαν με αποτέλεσμα ο Αντιδήμαρχος Βόλου να διευκρινίσει ότι, ίσως πρέπει να εξαιρεθούν όσοι έχουν ηθικό ή υλικό συμφέρον. Οι υπεύθυνοι της Δημοτικής Αρχής θεωρούσαν ότι ο Γ. Μολοχίδης που συμμετέχει στην Επιτροπή, αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου, είχε άμεση σχέση με το σούπερ μάρκετ Μασούτη στην οδό Θυατείρων. Όπως διευκρίνισε ωστόσο ο ίδιος λίγη ώρα αργότερα, είναι διαχειριστής της οικοδομής στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το μάρκετ και ότι του ζητήθηκε, όπως πρόσθεσε, από την εταιρεία μία βεβαίωση αν στη συγκεκριμένη περιοχή είναι αποδεκτή η χωροθέτηση λειτουργίας υπεραγοράς τροφίμων.

Χωρίς ενημερότητα
Πρόβλημα με την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα έχουν οι περισσότερες εργοληπτικές επιχειρήσεις. Αυτό είναι τοις πάσι γνωστό. Από το σημείο αυτό ωστόσο, μέχρι το σημείο εργολήπτης να παίρνει έργα με απευθείας αναθέσεις, όπως ακούγεται, από περιφερειακούς Δήμους, με πλαστή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, όπως και με πλαστογραφημένο το εργοληπτικό του πτυχίο, είναι κάτι που είναι ποινικά κολάσιμο και ένα ζήτημα που χρήζει διερεύνησης από τις αρμόδιες αρχές.

Κινητικότητα αλλά χωρίς απολύσεις
Σχέδιο Πρότασης Νόμου για την αξιολόγηση των δομών της Αυτοδιοίκησης επεξεργάστηκε και κατέθεσε στο Φώτη Κουβέλη ο Απόστολος Παπατόλιας, Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Περιφερειών. ” Η Αυτοδιοίκηση πρέπει να δώσει τη δική της απάντηση στον παραλογισμό της Τρόικας, που στοχοποιεί τους τοπικούς θεσμούς και επιβάλλει οριζόντιες περικοπές και διαθεσιμότητες που πλήτουν τον πυρήνα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες. Δήμοι και Περιφέρειες οφείλουν να δείξουν πολιτική ωριμότητα και τόλμη. Οφείλουν να εφαρμόσουν τη δική τους πολιτική για την κινητικότητα, ώστε να γίνει η ορθολογική κατανομή του προσωπικού μέσα στα όρια του κάθε νομού, χωρίς απολύσεις ή κατάργηση αναγκαίων δομών και υπηρεσιών. Είναι η μόνη λύση για να μπει φρένο στους εκβιασμούς και στα σχέδια Τρόικας και Κυβέρνησης για συρρίκνωση της Αυτοδιοίκησης σε βάρος των τοπικών κοινωνιών”, δήλωσε ο κ. Παπατόλιας. Σχετικές πρωτοβουλίες πάντως για την υιοθέτηση της πρότασης αναμένεται να εκδηλωθούν μετά το Δεκαπενταύγουστο…
Ν.Τ

Διαλύθηκαν τα πάντα, κυρία μου
Αναφορά για την έλλειψη παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας κατέθεσε στον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μεϊκόπουλος.
…Πιο τυπικό δείγμα διάλυσης της Υγείας δεν υπάρχει. Η περιοχή στην οποία εκλέγεται η υφυπουργός Υγείας έχει έλλειψη γιατρών.
Φ.Τ.

Θαύμα στην Αγριά
Διαμαρτύρονται εντονότατα οι Αγριώτες για τα όζοντα και δηλητηριώδη ζουμιά που αφήνει καθημερινά στην άσφαλτο το τρύπιο σαράβαλο που ο δήμος Βόλου χρησιμοποιεί ως απορριμματοφόρο. Διαμαρτύρονται για τους άπλυτους κάδους. Ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε… απονενοημένα διαβήματα.
Ολα καλά με την Καθαριότητα, διαμηνύει ο δήμαρχος δια στόματος της αρμόδιας αντιδημάρχου Νατάσας.
…Κάπως έτσι εκτυλίσσεται η αφήγηση του τελευταίου και μεγαλύτερου θαύματος του Σκοτινιώτη, πώς δηλαδή η Υπηρεσία Καθαριότητος του Δήμου Βόλου καθαρίζει την Αγριά βρωμίζοντάς την περισσότερο!
Φ.Τ.

Καληνύχτα σας
Λύση ανάγκης η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ με δυνάμεις από τη δεξιά, λέει ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Τατσόπουλος.
…Αυτός δεν ήταν που είχε π&δ$ξ@ι τη μισή Αθήνα; Ε, τώρα άρχισε να π&δ%ει και την άλλη μισή, την αριστερή.
Φ.Τ.

Τυπάρες
Φοβεροί τύποι αυτοί οι Σαμαροβενιζέλοι! Οι τιμές των βασικών ειδών διαβίωσης αυξάνονται, αλλά ο πληθωρισμός… πέφτει!
…Από κάπου αποφασίστηκε ότι ο πληθωρισμός δεν μπορεί να έχει σχέση με την άνοδο των τιμών στα βασικά είδη διαβίωσης! Είναι να είσαι πετρέλαιο θέρμανσης ή πατάτα και να μη σκας;

Φ.Τ.

Λόγια και… έργα
Το τι καλά λόγια, αλλά και τι πολιτικές καρπαζιές, σκαμπίλια, κατραπακιές, μάπες και πλείστες όσες παραλαγές πάνω στο βασικό θέμα έχει εισπράξει ως τώρα ο Σαμαράς στην Αμερική δε λέγεται.
…Θα το ξαναδώ το βίντεο. Έχω την εντύπωση ότι δε μέτρησα σωστά.
Φ.Τ.

Εμειναν εκτός!
Συνωστισμός επικρατούσε χθες το πρωί έξω από το σταθμό των Άνω Λεχωνίων, από τουρίστες που ήθελαν να μετακινηθούν με το Μουτζούρη. Το πρωινό δρομολόγιο ξεκίνησε με 20 λεπτά καθυστέρηση, ενώ εκτός από το τρενάκι του Πηλίου έμειναν περίπου 60 άτομα, τα οποία μάταια ζητούσαν να πραγματοποιηθεί και δεύτερο πρωινό δρομολόγιο προκειμένου να εξυπηρετηθούν. Με αφορμή τον εορτασμό των 110 χρόνων, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δε θα έπρεπε να αφήνει δυσαρεστημένο ούτε έναν επιβάτη.
Αθ.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου