ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιατί;

γιατί-717920

Oύτε μιλημένος να ήταν. Ο λόγος για το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Θεολόγη Διαμαντένια, που στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο απευθυνόμενος στη Δημοτική Αρχή, ρώτησε να πληροφορηθεί γιατί δεν έδωσε τη διακήρυξη προμήθειας για τα καύσιμα για δημοσίευση και στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, από τη στιγμή που, όπως είπε, πρόκειται για ένα μεγάλο διαγωνισμό ύψους 1, 7 εκατ. ευρώ, έτσι ώστε να υπάρξει, όπως πρόσθεσε, ευρύτερη δημοσιότητα και να εκδηλωθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Μερικοί από την πλειοψηφία διαφώνησαν, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία διακριτική μεταχείριση για τις εφημερίδες, ωστόσο οι εντυπώσεις έμειναν…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ενστάσεις
Ενστάσεις για το νηπιαγωγείο που στεγάζεται στο 28ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου και το οποίο πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να στεγαστεί στο αποπερατωμένο Κοινωνικό Κέντρο του Δήμου στη συνοικία Αϊβαλιώτικα, εκφράζει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αλυκών. Από το Δήμο θεωρούν ότι οι ενστάσεις είναι αδικαιολόγητες και σημειώνουν ότι η θέση είναι αταλάντευτη και παραμένει η λύση της στέγασης των Νηπιαγωγείων του Βόλου και της Νέας Ιωνίας σε νέα ή σε ιδιόκτητα δημοτικά κτίρια που πληρούν τις προϋποθέσεις. Απώτερος στόχος, όπως σημειώνουν, η δέσμευσή τους ότι στα επόμενα πέντε χρόνια θα έχει λυθεί η γάγγραινα με τη στέγαση των νηπιαγωγείων σε μισθωμένα και ακατάλληλα οικήματα.

Τους ψάχνουν
Ψάχνουν τους υπαλλήλους στις αρμόδιες υπηρεσίες για να κάνουν τις δουλειές τους που είναι αναγκαίες να γίνουν τώρα το καλοκαίρι ή ενόψει του Σεπτεμβρίου και δεν τους βρίσκουν. Είχαν πετάξει που είχαν πετάξει λευκή πετσέτα οι περισσότεροι δημοτικοί υπάλληλοι (βλέπε περικοπές, διαθεσιμότητες, καταργήσεις υπηρεσιών, περιορισμένοι πόροι για την Αυτοδιοίκηση), έσφιξαν και οι ζέστες και μην τον είδατε τον… Παναή.

Κάμα Σούτρα
Λένε ότι η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού συμπίπτει με την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στο Λευκό Οίκο. Αναπόφευκτα λοιπόν η ελληνική αποστολή πρέπει να είναι προετοιμασμένη. Ήδη ο Σίμος Κεδίκογλου παίρνει ταχύρρυθμα μαθήματα στις τεχνικές του Κάμα Σούτρα, έτσι ώστε να είναι έτοιμος για τις κωλοτούμπες που ενδεχομένως θα χρειαστεί να κάνει αμέσως μετά το τέλος της συνάντησης των δύο αντρών.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Δεσμεύσεις

Για πολλοστή φορά ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβεβαιώνει ότι δεν θα πειραχτεί ο κατώτερος μισθός. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που λέγεται αυτό και πάω στοίχημα ότι αποτελεί δέσμευση μέχρι την επόμενη επίσκεψη της τρόικα στην Ελλάδα. Στην αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου θα σας πώ εγώ γλέντια…
Β.Κ

Και με κλέβετε
και με κοροϊδεύετε;
Πάνο Σκοτινιώτη, καλά λέει ο Διαμαντένιας. Πώς ο δήμος Βόλου είναι υπέρ της ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής στην ύδρευση, χωρίς να διασφαλίζει την ίδια ποιότητα νερού σε όλους τους δημότες;
…Δήμαρχε, γιατί έχω την υπόνοια ότι και με κλέβετε και με κοροϊδεύετε;
Φ.Τ.

Γέλα, κυρία μου
Τρομάζουν την κυβέρνηση οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.
…Αυτό δεν είναι τίποτα. Εμάς, κυρία μου, μας τρομάζει η κυβέρνηση της οποίας τυγχάνετε επίλεκτο στέλεχος. Που εξακολουθεί να μην φορολογεί τις αστροφυσικά αστρονομικές χοντροκονομισιόν των εφοπλιστών και φορολογεί τους… άνεργους.
Φ.Τ.

Πονάει περισσότερο
Οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ πρέπει να τρώνε με χρυσά κουτάλια. Μόνον έτσι εξηγείται το γεγονός ότι η κυβέρνηση τούς εξαίρεσε από το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ.
…Αντί να διαμαρτύρονται τα μέλη του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, ας μην ψηφίσουν την επόμενη φορά την κυβέρνηση. Πονάει περισσότερο, χώρια που είναι και πιο αποδοτικό.
Φ.Τ.

Ποιος Βενιζέλος; Ποιο ΠΑΣΟΚ;
Στη συνάντηση του Βενιζέλου με τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τόνοι σάλιου καταναλώθηκαν και το μπλα μπλα εξέπεμψε παράσιτα μέχρι το φεγγάρι.
…Στο σενάριο ενυπάρχουν και κάτι καρεκλιές και πισώπλατα μαχαιρώματα, στα οποία δεν αναφερόμεθα λόγω απολύτου σεβασμού προς τους θεσμούς που εκπροσωπούν τόσο ο Βενιζέλος, όσο και το ΠΑΣΟΚ.
Φ.Τ.

Τα φιλαράκια
Στην Αμερική ο αμερικανοτραφής Σαμαράς.
…Για να πετύχει πιο εύκολα τους στόχους του να πάρει μαζί του και τον αμερικανότερο πασών των γενεών. Τον Τζέφρι (κατά κόσμον Γεώργιο) Παπανδρέου. Εκεί να δεις… Αμερικάνο!
Φ.Τ.

All American Samaras
Τι ήταν να πει κάποιος Ντερμπεντέρης σε μεγάλο κανάλι ότι ο Σαμαράς θα υπεραμυνθεί των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην αυριανή του συνάντηση με τον Ομπάμα;
…Έπεσε το στερέωμα! Εργοδότες κι εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι, νοικοκυρές, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, καφε-ολέδες, όλοι μαζί χτες κυλιούνταν αδελφωμένοι στα πατώματα, σωρός μαλλιά κουβάρια, κρατώντας τα παΐδια τους μη φύγουν απ’ τα γέλια!
Φ.Τ.

Παραμάσχαλα
Το νομικό… παραμάσχαλα έχουν πάρει μέλη της διοικητικής επιτροπής του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.
Νόμος που θέλει τα στελέχη των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου -όπως το Επιμελητήριο- να υπόκεινται σε κυρώσεις, ακόμη και φυλάκισης, σε περίπτωση λήψης μη σύννομων αποφάσεων, έχει «ταρακουνήσει» τους επιμελητηριακούς, που για καθετί, ζητούν τη γνώμη του νομικού συμβούλου.

«Πλάκα»
Πληροφορίες πάντως θέλουν στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, να ετοιμάζεται μεγάλη… «πλάκα».
Ποιος θα… γελάσει είναι βεβαίως ένα ζητούμενο.
Ε.Χ.

Ανασφάλιστα
Τι θα γίνει με τα ανασφάλιστα οχήματα αναρωτιούνται οι ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιριών, καθώς μέρα με την ημέρα μετρούν απώλειες. Ο μόνος τρόπος να ρυθμιστεί το θέμα είναι να μπει σε εφαρμογή ο νόμος μέσα από τον οποίο θα εντοπίζονται οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων, μέσω διασταύρωση στοιχείων από την Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. Τελικά για να βάλουμε μυαλό θα πρέπει να μας επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις!
Αθ.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου