ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χρόνιο αίτημα

χρόνιο-αίτημα-718592

Ως δικαίωση και ως μάννα εξ ουρανού για την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων Με Αναπηρία Νομού Μαγνησίας Ράνια Καρανικόλα (φωτό), αλλά και για τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, η ανακοίνωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τη δημοπράτηση του έργου για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης στις εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης στην Αγριά για τη μόνιμη στέγη της δομής που θα έχει συνολικά δεκαπέντε δωμάτια και η οποία προσωρινά θα στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του ΚΕ.Σ.Α.Α.Μ.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Το νερό στα Κ.Λεχώνια

Η τοποθέτηση στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για το νερό του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας και πρώην Αντιδημάρχου Αρτέμιδος Νίκου Νομικού τις οποίες φιλοξένησε προχθές ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ, ήταν αναπόφευκτο να προκαλέσουν ενστάσεις από κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Λεχωνίων.
Κατωλεχωνίτες λοιπόν που είδαν τις δηλώσεις Νομικού στον ΤΑΧΥΔΡΌΜΟ ρωτούν γιατί ο πρώην Αντιδήμαρχος Αρτέμιδος δεν ονοματίζει ποιες πηγές είναι μολυσμένες, έστω και αν αυτές δεν υδρομαστεύονται, όπως λέει. Επίσης οι ίδιοι αναγνώστες από την ίδια περιοχή σημειώνουν αν γνωρίζει ο δημοτικός σύμβουλος ότι στα Κάτω Λεχώνια υπάρχει αγωγός ύδρευσης από αμιαντοσωλήνα που μεταφέρει το νερό από την κεντρική γεώτρηση του χωριού στη δεξαμενή που βρίσκεται στο λόφο «Τσικάρι».
Επίσης οι ίδιοι Κατωλεχωνίτες ρωτούν το δημοτικό σύμβουλο για το έργο μεταφοράς των νερών της πηγής Ζάγγα από την οποία επρόκειτο να υδροδοτηθούν με άριστης ποιότητας νερό τα σπίτια των Κ. Λεχωνίων. Ο εργολάβος, όπως σημειώνουν, τοποθέτησε τους πλαστικούς σωλήνες και έκτοτε αγνοείται η τύχη του. Τι συνέβη; Ποια είναι η τύχη της συγκεκριμένης εργολαβίας;
Ακόμη οι ίδιοι οι κάτοικοι ρωτούν να πληροφορηθούν τους λόγους για τους οποίους ότι ενώ τα Άνω Λεχώνια υδροδοτούνται από τις πηγές του Αγίου Ιωάννη, εν τούτοις το Δημοτικό Σχολείο Κάτω Λεχωνίων που είναι μέσα στα διοικητικά όρια των Άνω Λεχωνίων δεν υδροδοτείται από τα νερά άριστης ποιότητας της ίδιας πηγής, κάτι όμως που συμβαίνει, όπως ισχυρίζονται, με σπίτια που γειτνιάζουν με το Δημοτικό Σχολείο.
Οι κάτοικοι των Κ. Λεχωνίων ρωτούν τέλος να πληροφορηθούν ποια απ΄ όλα τα παραπάνω αληθεύουν και ποια όχι;

Καλοκαιρινή
σιέστα
Οι θερινές διακοπές έχουν ξεκινήσει, όπως για όλο τον κόσμο, και για τους δημοτικούς συμβούλους Βόλου, έστω και αν αυτή μεταφράζεται σε κάποια Σαββατοκύριακα ή σε κάποια τριήμερα σε κοντινούς προορισμούς, ενώ αρκετοί, κυρίως από τις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες, αρέσκονται στις μεσημεριανές σιέστες στα σπίτια – εξοχικά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Παρασκευή δεν εμφανίστηκαν ούτε οι μισοί από τους 49 δημοτικούς συμβούλους, ενώ είναι αβέβαιο πόσοι θα εμφανιστούν αύριο Δευτέρα. Μάλλον θα πάρουν φωτιά τα τηλέφωνα από τους ανθρώπους του Δημάρχου, καθώς το θέμα της απόφασης για την προμήθεια των καυσίμων για τον ενιαίο Δήμο Βόλου, τα Νομικά Πρόσωπα και για τη ΔΕΥΑΜΒ, δε χωρά άλλη καθυστέρηση

Από την τσέπη τους…
Δε δείχνουν και ιδιαίτερη προθυμία τα στελέχη του ΣΔΟΕ να μεταβούν για ελέγχους στις Βόρειες Σποράδες, καθώς τα λεφτά για το ξενοδοχείο και το φαγητό καλούνται να τα πληρώσουν από την τσέπη τους και ένας Θεός ξέρει πότε θα τα πάρουν πίσω από την υπηρεσία τους. Και όταν μιλάμε για εκτός έδρας μη φανταστείτε ότι είναι καμία σπουδαία η ημερήσια αποζημίωση. Σαράντα ευρώ για ξενοδοχείο και φαγητό και 22 ευρώ για την νυκτερινή απασχόληση (από τις 10 το πρωί μέχρι τις 4 το πρωί).

Οι ουρές
στις Τράπεζες
Οι ουρές μπορεί να έφυγαν από τα ταμεία των ΔΟΥ ωστόσο αυτές μεταφέρθηκαν έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών, όπως για παράδειγμα προχθές το πρωί που οι ουρές σε δύο υποκαταστήματα της οδού Ιάσονος, συναντούσαν η μία την άλλη…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Ναι καλά…

Την πεποίθησή του ότι δε θα υπάρχουν νέα περιοριστικά μέτρα παρά το χρηματοδοτικό κενό που καταγράφεται το 2014 εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας όμως παράλληλα ότι δεν εκβιάζεται. «Πρόωρες εκλογές ούτε θέλω ούτε πρόκειται να επιδιώξω αλλά δεν εκβιάζομαι». Μωρέ τρέμει η ψυχή του λέω εγώ και θα κάνει οτιδήποτε για να τις αποφύγει. Όσο αργότερα τόσο λιγότερο μαύρο… ίσως να σκέφτεται, μόνο που κανείς δε γλύτωσε από αυτό που φοβόταν…
Β.Κ

Απαντά…
«Ορισμένοι δεν έχουν καταλάβει τίποτα για το που βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ και η πάλαι ποτέ δημοκρατική παράταξη. Δεν έχουν καταλάβει για ποιο λόγο οι πολίτες μας έχουν γυρίσει την πλάτη. Μικροί και άβουλοι ονειρεύονται ακόμη καρέκλες και οφίτσια τα οποία μάλιστα δεν μπορούν να υπηρετήσουν. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι το πουκάμισο είναι αδειανό και η μικρότητά τους δεν μπορεί να το γεμίσει». Τάδε έφη ο πρώην Γραμματέας της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Γώργος Φώτης με αφορμή την ακύρωση των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ.. και ο νοών νοείτω…
Β.Κ

Τρέχει

Αύξηση των ανταποδοτικών τελών στους δήμους προβλέπει κοινή υπουργική απόφαση που εξέδωσαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης για την κατάρτιση των προϋπολογισμών των Δήμων το 2014.
Η εντολή, σύμφωνα με τα Νέα, είναι πως «αν τα έσοδα σας δεν είναι αρκετά, αυξήστε τα ανταποδοτικά τέλη». Με αυτά και με τα άλλα άντε να κάνει προϋπολογισμό ο Ηλίας στο Δήμο Βόλου. Τρέχει και δεν φτάνει… ο αντιδήμαρχος και δεν έχουν άδικο στην Τ.Α που πνέουν μένεα με τέτοιες προτροπές.
Β.Κ

Αντε να σε δούμε…

Μητσοτάκης: Από το Δημόσιο θα φύγουν όσοι μπήκαν από την πίσω πόρτα – Θα υπογράψω κάθε μετακίνηση υπαλλήλου. Μπράβο Κυριάκο αρκεί να αρχίσεις για «παραδειγματισμό» από αυτούς που βόλεψε ο μπαμπάκας σου και όλη η Αγία Οικογένεια των Μητσοτάκηδων… για να μας πείσεις κιόλας ότι αυτά που λες τα εννοείς… Καλό;
Β.Κ

Μαύρα τα βλέπουν

Την άποψη ότι το μνημόνιο «δε βγαίνει» και ότι θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα εξέφρασε ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος παράλληλα εμφανίζεται αρνητικός στη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ αλλά και με τον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο όπως δηλώνει το «τιμόνι» της ΔΗΜΑΡ είναι «στραμμένο αριστερά». Βγήκε και η ΔΗΜΑΡ στο «μεϊντάνι» ποιος τους πιάνει τώρα…Όλα μαύρα τα βλέπουν.
Β.Κ

Γιατί, Δέσποτα;
Στο πρόγραμμα Παρακλήσεων Δεκαπενταυγούστου του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου δεν συμπεριλαμβάνεται και Παράκληση να μη βρέξει με το τουλούμι στην Αγριά και προξενηθούν βλάβες στον Παιδικό Σταθμό που ανεγείρει η Μητρόπολη στην καρδιά… ρέματος!
…Γιατί, Δέσποτα; Αφού στην προκειμένη περίπτωση μόνον ο Ύψιστος πλέον μπορεί να βάλει το χέρι Tου!
Φ.Τ.

Η ζωή των τσιγγάνων
Ο δήμαρχος Βόλου φωτογραφίζεται με διακριθέντες τσιγγάνους και νομίζει, με τα δικά του λιπαρά και βουτυράτα κριτήρια, ότι καθάρισε.
…Και την ίδια στιγμή, πίσω από τη φωτογραφία, ολόκληρο το Αλιβέρι βοά πως δεν έκανε τίποτα να καλυτερέψει τη ζωή των τσιγγάνων.
Φ.Τ.

Καλημέρα, κυρία μου
Τι κάνετε, κυρία μου; Τι κάνει ο αγαπητός μας υπουργός; Πόσους γιατρούς θα απολύσετε σήμερα; Ποια νοσοκομεία θα κλείσετε;
Φ.Τ.

Λόγω φρονημάτων
Επί χούντας οι δάσκαλοι απολύονταν λόγω των κοινωνικών τους φρονημάτων.
…Σήμερα οι δάσκαλοι απολύονται λόγω των δουλικών φρονημάτων της ημετέρας κυβερνήσεως.
Φ.Τ.

Μαστούρα
Μετά την Ουρουγουάη νομιμοποιεί τη μαριχουάνα η Ελλάδα!
…Ο Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος. Σύμφωνα με έγκυρους κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου το σκεπτικό είναι να μας χασισώνει για να ξεχνάμε τα βάσανα που αυτός κι η κυβέρνησή του μας έριξαν.
Φ.Τ.

Δεν είναι Σπαρτιάτης
Πρωθυπουργός της Ελλάδος: Δεν θέλω εκλογές, αλλά μπορεί και να τις προκηρύξω πρόωρα.
…Ο Σαμαράς δεν είναι κάποιος σκιτζής της πολιτικής, όπως λένε οι Συριζαίοι για προπαγανδιστικούς λόγους. Η πολιτική του σκέψη έχει κατακτήσει την καρδιά της Μέρκελ και του Σόιμπλε! Απλά δεν είναι Σπαρτιάτης να θυσιαστεί για την πατρίδα και το λαό του. Είναι Καλαματιανός κι αυτό τα λέει όλα.
Φ.Τ.

Αγαθό
«Το νερό είναι δημόσιο αγαθό όχι εμπόρευμα». Με αυτό το σλόγκαν σε φυλλάδια που εσωκλείει στους λογαριασμούς ύδρευσης, η ΔΕΥΑΜΒ καλεί τους πολίτες να στηρίξουν την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στην πολιτική της Κομισιόν που προωθεί την ιδιωτικοποίηση του νερού και της αποχέτευσης, υπογράφοντας στη διεύθυνση: www.right2water.eu/el.
Μετά το νερό, έπεται φορολογία και για τον αέρα που αναπνέουμε…
Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου