ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε χρόνο – ρεκόρ

σε-χρόνο-ρεκόρ-719752

Σε χρόνο – ρεκόρ τελείωσε η χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου. Ένας από τους λόγους της βραχύβιας συνεδρίασης ήταν και η απουσία του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γιώργου Μουλά, που, όπως μάθαμε, είναι σε θερινές διακοπές…

Συμπολίτευση
ή αντιπολίτευση;
Συνειδησιακό πρόβλημα, φαίνεται πως έχουν στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου, όπου, από την αρχή του χρόνου, συμμετέχουν μόνον δημοτικοί σύμβουλοι από την πλειοψηφία και τη μείζονα μειοψηφία. Δεν ξέρουμε αν είμαστε αντιπολίτευση ή συμπολίτευση, είπε κάποια στιγμή ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Νομικός, εννοώντας προφανώς την κυβερνητική σύμπραξη της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ.

Τζάμπα ξύδι…
Εκπληκτοι πολλοί πολίτες είδαν τους συμπολίτες που περνούσαν χθες το πρωί από την Πλατεία Ελευθερίας, να εξαφανίζουν εν ριπή οφθαλμού τα ζαρζαβατικά που μοίρασαν δωρεάν στους πολίτες οι παραγωγοί και οι πωλητές λαϊκών αγορών. Και βέβαια υπάρχουν κάποιοι, οι οποίοι πραγματικά δεν έχουν να φάνε. Υπάρχουν όμως και κάποιοι, που όπως αποδείχθηκε και χθες, εφαρμόζουν πιστά τη ρήση: Τζάμπα ξύδι, γλυκό σα μέλι…

Παράπονα
Γιατί εμείς 12 ευρώ το τετραγωγνικό και στον εκμισθωτή της πλαζ μισό ευρώ τα ομπρελοκαθίσματα; Η απορία, όπως αυτή διατυπώθηκε από τους καταστηματάρχες της παραλίας των Αλυκών, στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής…

Πολλά λάθη
Πολλά τα λάθη που διαπιστώνονται στις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά και τα οποία οφείλονται είτε σε λάθη των λογιστών, είτε σε λάθη των ίδιων των φορολογούμενων…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Εκλογές ;

Mύρισαν εκλογές… τελικά, διότι αλλιώς δεν εξηγείται ότι η Ν.Δ ανέλαβε πρωτοβουλία και βγάζει σποτάκι για την μείωση του ΦΠΑ… «Οι επιχειρήσεις οφείλουν να ρίξουν τις τιμές και εμείς να ζητούμε αποδείξεις. Είναι αναγκαία προϋπόθεση για να μονιμοποιηθεί το μέτρο της μείωσης του ΦΠΑ από 23% σε 13% στην εστίαση» αναφέρεται σε ανάρτηση στο Facebook.. Μπήκε γερά στο παιχνίδι… η Συγγρού. Να δείτε που το Φθινόπωρο ο Αντώνης θα τους κάνει όλους να τρέχουν.
Β.Κ

Αγιογραφία
Πάω στοίχημα ότι δεν υπάρχει άλλος Έλληνας θαυμαστής του Σόιμπλε όπως ο Γιάννης Στουρνάρας γι αυτό και δεν είναι τυχαίο ότι επέλεξε σε συνέντευξη που παραχώρησε να εκθειάσει το Γερμανό Υπουργό Οικονομικών σε βαθμό… πλέον αγιογραφίας. Είπαμε κύριε Υπουργέ όχι όμως και έτσι… Σιγά – σιγά θα ζητήσετε να πούμε και ευχαριστώ… στον άνθρωπο που μας έχει «στριμώξει» ως λαό περισσότερο από τον καθένα.
Β.Κ

Συγχαρητήρια, λοιπόν, συγχαρητήρια
Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή Κωπηλασίας Κώστα Χρηστομάνο. Συγχαρητήρια Π. Σκοτινιώτη στην γυναικεία ομάδα πόλο του ΝΟΒΑ.
…Συγχαρητήρια στον Π. Σκοτινιώτη για την κατάσταση στην οποία έφερε τον Βόλο.
Φ.Τ.

Ατιμούλα, είσαι και παιχνιδιάρα!
17 Iουλίου: Ο υδράργυρος υπερέβη τα όρια στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς, αλλά η ΔΕΥΑΜΒ… έκρινε ότι οι Αγριώτες μπορούν να πίνουν νερό μέχρι τις 19 Ιουλίου!!!
Προχτές: Ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το όριο κινδύνου στο δίκτυο ύδρευσης της Αγριάς, αλλά η ΔΕΥΑΜΒ… έκρινε ότι δεν πρέπει να πίνουμε μέχρι νεωτέρας!
…Πώς γίνεται να πίνουμε νερό όταν το δηλητήριο είναι πάνω από το απαγορευτικό όριο και να μην πίνουμε όταν είναι κάτω από το όριο, αυτό μόνο η οργιάζουσα φαντασία τής ΔΕΥΑΜΒ μπορεί να εξηγήσει. Εκτός και αν υπάρχει και κάτι άλλο, που οι κύριοι αυτοί μας κρύβουν. Οπότε, πέρα από τη νοημοσύνη, παίζουν και με την υγεία μας.
Φ.Τ.

Δε θα μας τρελάνουν αυτοί!
Τι φανφάρες για «πρωτογενές πλεόνασμα», τι κομπασμοί ότι «η Ελλάδα πετυχαίνει τους στόχους της», τι θριαμβολογίες για τον «ΦΠΑ της εστίασης», τι «success story»!
…Ε, όχι, δε θα μας τρελάνετε εσείς με την προπαγάνδα σας! Πάρτε λοιπόν να έχετε, κύριοι Σαμαροβενιζέλοι, την εξαμηνιαία έκθεση οικονομικής συγκυρίας της Εθνικής Τράπεζας για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με την οποία ο τζίρος τους την τελευταία πενταετία έχει πέσει κατά 90%, οι απολύσεις έχουν φτάσει στο 40%, πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό δεν έχει το 60%, το 42% δίνει καθημερινά μάχη επιβίωσης, 92% είναι οι απώλειες θέσεων στις κατασκευαστικές μικρομεσαίες, 28% οι μειώσεις του μέσου ετήσιου μισθού κ.τ.λ.
(Αγαπητοί αναγνώστες, ξαναδιαβάστε τα στοιχεία, κάτι τέτοια δεν τα παίζουν συνήθως οι τηλεοράσεις).
Φ.Τ.

Προφήτες
«Προφήτες» στον τόπο τους… γίνονται -όπως φαίνεται τουλάχιστον- οι καθηγητές πληροφορικής.
Οταν έλεγαν «οι επόμενοι θα είμαστε εμείς» αναφερόμενοι στο νέο κύμα διαθεσιμοτήτων από την επαγγελματική εκπαίδευση, δεν φαντάζονταν πόσο κοντά ήταν η… σειρά τους.
Από τον κατάλογο των 12 νέων ειδικοτήτων στην τεχνολογική εκπαίδευση, εξαλείφεται ο τομέας της πληροφορικής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές και εκπαιδευτικούς που, είτε θα ενταχθούν σε άλλο τομέα λαμβάνοντας γενικότερες γνώσεις, είτε θα βγουν εκτός δημόσιας εκπαίδευσης.
Ε.Χ.

Θα βάλει τάξη
Ψύχραιμος, χωρίς… κορώνες και βαθύς γνώστης της επιμελητηριακής νομοθεσίας και των ευθυνών που αναλαμβάνει μετά την παραίτηση Θέκλας Καμμένου και Β. Ζαχείλα από την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, εμφανίστηκε χθες, ο Κων. Λεβέντης.
Από τα λίγα δε που αντιληφθήκαμε μάλλον επιχειρεί να βάλει τάξη στην «αταξία» και μάλιστα κρατώντας τους τόνους χαμηλούς.
Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου