ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θύμα ξυλοδαρμού υπερήλικας αυτοδιοικητικός

θύμα-ξυλοδαρμού-υπερήλικας-αυτοδιοι-720116

Θύμα ξυλοδαρμού υπερήλικας αυτοδιοικητικός

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε από πολίτη του αλμυρού τις πρώτες πρωινές ώρες του σαββάτου, υπερήλικας πρώην αυτοδιοικητικός παράγοντας, ο οποίος διεκομίσθηκε από φίλους του αιμόφυρτος στο πρόσωπο, αρχικά στο κέντρο υγείας αλμυρού και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε «Ο Λαός του αλμυρού», δράστης φέρεται νεαρός αλμυριώτης επαγγελματίας που είχε προσωπικές διαφορές με τον υπερήλικα. Το περιστατικό συνέβη σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης ψησταριάς στη σούρπη, όπου το θύμα συνέτρωγε με τρεις φίλους του. Οταν αποχώρησε από την ψησταριά και κινήθηκε προς το αυτοκίνητό του δέχθηκε επίθεση από τον νεαρό δράστη, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το θύμα μεταφέρθηκε αιμόφυρτο στο κέντρο υγείας αλμυρού και κατόπιν στο αστυνομικό Τμήμα, όπου έγινε η καταγραφή του περιστατικού, αλλά δεν κατέθεσε μήνυση (τουλάχιστον μέχρι στιγμής), ενώ στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο πρώην αυτοδιοικητικός παράγοντας, το μεσημέρι του σαββάτου μεταφέρθηκε από οικείους του στο Νοσοκομείο του βόλου. Τέλος λέγεται ότι οι διαφορές των δύο ανδρών ανάγονται στο παρελθόν και είχαν απασχολήσει το πανελλήνιο.

Ν.Τ.

Για δες ποιος μιλάει

Εάν η Δεξιά σήμερα χαρακτηρίζεται από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική διαχείριση, τότε εσείς,κύριε Δήμαρχε του Βόλου, δεν δικαιούστε να ομιλείτε απαξιωτικά γι’ αυτή.

Φ.Τ.

ΔΕΥΑΜΒ όπως ΕΥΔΑΠ

Κοίτα, φίλε μου. Στην Αθήνα ο δήμαρχος Καμίνης διερρήγνυε τα ιμάτιά του και ορκιζόταν ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό, αλλά τώρα… πωλείται η ΕΥΔΑΠ. …Λέτε ο συνυπογράφων μανιφέστα με τον Καμίνη δήμαρχος Βόλου να πατήσει κι αυτός τους όρκους του;

Φ.Τ.

Φορολογική δικαιοσύνη

Ποιοι βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη με το νέο φορολογικό νόμο; Ναι, ακριβώς αυτοί που φανταστήκατε! Τα 1,5 εκατομμύρια των ανέργων και τα δύο εκατομμύρια των χαμηλομίσθων! Γιατί; Διότι, αφού τη γλυτώνουν και πάλι κάτι τύποι σαν τους εφοπλιστές, κάποιος πρέπει να κλείσει την τρύπα στα κρατικά έσοδα! …Προχτές δεν ήταν που ο Στουρνάρας κορδακιζόταν μπροστά στα μικρόφωνα, λέγοντας πως ακόμα κι ο Πάπας να είσαι θα πληρώσεις το φόρο που σου αναλογεί;

Φ.T

Ο χαρακτήρας του καθεστώτος

Το ιταλικό ΙΚΑ με απόφαση δικαστηρίου επιστρέφει περικοπές σε συντάξεις των… πλουσίων (συντάξεις πάνω από 90.000 ευρώ το χρόνο). Για επιστροφές περικοπών στις συντάξεις των φτωχών ούτε λόγος φυσικά. …Έτσι, για να μη μένει καμιά αμφιβολία για τον χαρακτήρα του καθεστώτος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στον οποίο ομνύει και η ελληνική κυβέρνηση.

Φ.Τ.

Οι δικηγορίνες

Σε τρία διαδοχικά γραφεία στον α ΄όροφο του Δημαρχείου θα στεγάζονται σε λίγες μέρες οι τρεις δικηγόροι που έχει στο δυναμικό του ο ενιαίος Δήμος Βόλου. Και οι τρεις γυναίκες. Παπαγιανίτση, Τσακανίκα και Βακουφτσή. Μάλιστα η πρώτη θα στεγαστεί στο γραφείο που στεγάζεται σήμερα το γραφείο της δημοτικής παράταξης της μείζονος μειοψηφίας η οποία αντίστοιχα θα πάρει το δικό της γραφείο, δίπλα στο κυλικείο.

Ωραία και ατίθαση…

Την καλαφάτισε, τη βερνίκωσε, την έκανε όπως τη θέλουμε όλοι. Ωραία και ατίθαση. Αντάξια του ονόματος της και των ισχυρών συμβολισμών που εκπέμπει για την περιοχή μας. Ο λόγος για την Αργώ και για το τελικό αποτέλεσμα από το γνωστό καραβομαραγκό της περιοχής μας Νίκο Ρέππο, που από προχθές μας συντροφεύει και πάλι στους καλοκαιρινούς μας περιπάτους στην παραλία του Βόλου.

Το Θεοξένεια

Συνάντηση με εκπροσώπους της εταιρείας Δασκαλαντωνάκη είχε μέσα στην εβδομάδα ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης. Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο τη συνέχιση των εργασιών στο συγκρότημα Θεοξένεια που έχει πάρει ο Όμιλος Δασκαλαντωνάκη με τη μορφή παραχώρησης από τον πρώην Δήμο Πορταριάς. Οι εργασίες έχουν σταματήσει από τον Όμιλο εδώ και τρία περίπου χρόνια, λόγω έλλειψης χρηματοδότησης με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με διάλυση η σύμβαση του με το Δήμο Βόλου. Λεπτομέρειες πρόκειται να γίνουν γνωστές μέσα στις επόμενες μέρες.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ατάκες

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εκτόξευσε πυρά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «κινείται στη λογική κόμματος σούπερ μάρκετ» και ότι προσπαθεί εναγωνίως, σε ένα πλαίσιο χαλαρών ιδεολογικών γραμμών, να καρπωθεί όσες περισσότερες ψήφους μπορεί απευθυνόμενος στους πάντες. Λαλίστατος ο Οδυσσέας μόνο που με τέτοιες ατάκες… οι πασόκοι μάλλον απομακρύνονται παρά συσπειρώνονται.

Β.Κ

Τουρισμός του Σαββατοκύριακου

Με τουρισμό του… σαββατοκύριακου,προσπαθούν να επιβιώσουν οι ξενοδόχοι της χερσαίας Μαγνησίας.υψηλές πληρότητες ακόμη και στην υψηλή περίοδο που διανύουμε οι ξενοδόχοι βλέπουν μόνο τα σαββατοκύριακα. Οι δε καλοκαιρινές διακοπές των Ελλήνων, δεδομένου ότι τη Μαγνησία τροφοδοτεί ο εγχώριος τουρισμός, έχουν περιοριστεί σε τριήμερα και τετραήμερα. Kαι πάλι η κίνηση που καταγράφεται αφορά στους παραθαλάσσιους περιορισμούς. Τα ορεινά χωριά του Πηλίου, βλέπουν κόσμο μόνο όταν οι επισκέπτες δε βρίσκουν παραθαλάσσια καταλύματα ή κατά τη διάρκεια πανηγυρικών και άλλων εκδηλώσεων.

Μηδενικές καταναλώσεις

Οι ξενοδόχοι δε βλέπουν όμως μόνο τα δωμάτια άδεια. Οι καταναλώσεις στο εσωτερικό των ξενοδοχείων που διαθέτουν μπαρ και εστιατόρια, είναι -όπως λένε- μηδενικές. Οι τζίροι μετά βίας αγγίζουν τα 100 ευρώ,όταν τα δωμάτια είναι φουλ. Και να σκεφθεί κανείς ότι όλοι μας στις διακοπές μας, ξοδεύουμε κατιτίς παραπάνω για να ξεφύγουμε από τη μιζέρια της καθημερινότητας…

Ε.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου