ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι… απαράδεκτοι

οι-απαράδεκτοι-720432

Οι… απαράδεκτοι

Είναι δυνατόν η μείζων μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου να υποβάλλει ερώτηση για πρόστιμα στους καταστηματάρχες της Αγριάς και να εννοεί τους καταστηματάρχες των… Αλυκών; …Είναι, είναι!

Φ.Τ.

Να μην ξεφύγουμε

Κατά την ταπεινή μας άποψη στην πολιτική, στο συνδικαλισμό και γενικότερα σε ότι εμπεριέχει δημόσιο λόγο, ακόμη και στη δημοσιογραφία για να μην αυτοεξαιρούμαστε προνομιακά, κυρίως πρέπει να μιλάς για τα πράγματα, σπανίως για τα πρόσωπα και ποτέ για τον εαυτό σου. Τελευταία από κάποιες ανακοινώσεις και δηλώσεις διαπιστώνουμε ότι έχει καταπατηθεί το σύνολο των συγκεκριμένων αρχών και μάλιστα απ’ όλες τις πλευρές. Είναι θέμα πολιτικής αντίληψης και προσωπικής αισθητικής. Σεβόμαστε τις επιλογές όλων, πλην όμως σε καμία περίπτωση δεν τις υιοθετούμε.

Χ.Μ.

Φονικοί ποδηλατόδρομοι

Μάρτυρες παραλίγο τραυματισμού λιλιπούτειου ποδηλάτη έγιναν χθες το πρωί, περίοικοι στη συμβολή των οδών Κύπρου και Αντιστάσεως στο Βόλο. Ο μικρός ποδηλάτης έχασε την ισορροπία του και έπεσε (χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει), όταν επιχείρησε διασχίσει τον ποδηλατόδρομο, στην άκρη του οποίου βρίσκονταν… σταθμευμένοι κάδοι απορριμμάτων, τους οποίους νωρίτερα είχε μετακινήσει πλανόδιος, προκειμένου στη θέση τους να σταθμεύσει το αγροτικό του αυτοκίνητο για να πουλήσει καρπούζια. Κάτοικοι επισημαίνουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που παιδιά και ηλικιωμένοι έχουν κινδυνέψει να χτυπήσουν στα κολωνάκια και το τσιμέντο των ποδηλατοδρόμων, τους οποίους χαρακτηρίζουν «φονικούς».

Ε.Χ.

Εγκώμιο

Το εγκώμιο της τοπικής γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ, έπλεξε σε προχθεσινή τηλεοπτική του εμφάνιση στο ΣΚΑΪ, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης. Μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την πορεία της επιχείρησης, που όπως είπε αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες συνεταιριστικές οργανώσεις. Τα συγχαρητήρια πολλών έπεσαν τηλεφωνικά στον Πρόεδρο της ΕΑΣ, Νικ. Πρίντζο.

Υποψηφιότητα

Προχθεσινό δημοσίευμα εμφανίζει τον Πρόεδρο της ΕΑΣ, Νικ. Πρίντζο ως υποψήφιο για τη διεκδίκηση της θέσης του Δημάρχου Βόλου. Δεν γνωρίζουμε αν έχει ερωτηθεί ο ίδιος για το θέμα, η υποψηφιότητα Πρίντζου όμως για το δημαρχιακό θώκο, αποτελεί σίγουρα ενδιαφέρουσα περίπτωση.

Ε.Χ.

Η ιστορία της λυματολάσπης

Είναι παλιά αυτή η ιστορία με τη λυματολάσπη της ΑΓΕΤ. Οι ιθύνοντες του Δήμου Βόλου τη θυμούνται από το 2000 όταν την εταιρεία την είχε ακόμη η βρετανική Blue Circle και η οποία ήταν η πρώτη που ζήτησε να χρησιμοποιήσει στο εργοστάσιο λάστιχα και σκουπίδια. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η γαλλική Lafarge που επέμενε εξίσου για τα σκουπίδια και τα λάστιχα, ενώ έβαλαν και το θέμα της λυματολάσπης. Η τότε Δημοτική Αρχή του Κυριάκου Μήτρου ήταν αρνητική εστιάζοντας τις επιφυλάξεις της στο γεγονός, ότι το εργοστάσιο γειτνιάζει με το Πολεοδομικό Συγκρότημα και ως εκ τούτου η χρήση των παραπάνω ως καύσιμη ύλη θα μπορούσε να έχει ανεπανόρθωτες επιπτώσεις για το περιβάλλον της περιοχής. Τώρα οι Γάλλοι επανέρχονται, έχοντας πλέον στα χέρια τους την έγκριση της Επιτροπής Περιβάλλοντος.

Η λυματολάσπη στις καλλιέργειες

Ειδικότερα για το θέμα της λυματολάσπης θα πρέπει να πούμε, ότι από την εποχή που ήταν Δήμαρχος Βόλου ο Κυριάκος Μήτρου είχε ξεκινήσει η συνεργασία της ΔΕΥΑΜΒ με τη Σχολή Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αξιοποίηση της λυματολάσπης του βιολογικού καθαρισμού που μετά την αποξήρανση της με υπεριώδη ακτινοβολία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα για τις αγροτικές καλλιέργειες. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που έδειξε ότι η χρήση της λυματολάσπης έχει άριστα αποτελέσματα στις διάφορες καλλιέργειες της περιοχής.

Πότε θα ξεκινήσουν;

Συμπληρώνονται δέκα μήνες από τότε που έχει βγει ο ανάδοχος για το έργο – σκούπα για τον περιφερειακό δρόμο και κανείς φορέας της περιοχής μας δε γνωρίζει αν έχει υπογραφεί η σύμβαση της εταιρείας με το Υπουργείο Υποδομών για την έναρξη των σχετικών εργασιών. Πόσο ακόμη άραγε θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε να ξεκινούν τα έργα στο κομμάτι από Λαρίσης έως Γορίτσα;

Μάλλον θα υπάρχουν…

Η γνωστή ρήση ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, μάλλον δε θα ισχύσει φέτος, καθώς οι περισσότεροι θα μείνουν, για λόγους οικονομίας, στο κλεινόν άστυ. Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, λίγες μέρες πριν την έλευση του Αυγούστου, έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, το οποίο μάλιστα συνεδριάζει στις 2.30 μετά το μεσημέρι. Ώρα ασορτί, δηλαδή, με το πολιτικό θερμόμετρο που αναμένεται να επικρατήσει αν ανοίξουν από…δυναμικές μειοψηφίες θέματα, όπως το θέμα του νερού, η παραχώρηση του ΕΑΚ κ.α.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Με κίτρινο αστέρι στο πέτο

Αδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Υγείας: Είμαστε η μόνη χώρα που οι πολίτες τρέχουν στα νοσοκομεία χωρίς λόγο. …Κατόπιν τούτου και με το δικαίωμα που μας δίνει το γεγονός ότι εκλέγεστε στη Μαγνησία, κυρία Ζέττα μου, παρακαλούμε να εισηγηθείτε στον προϊστάμενό σας υπουργό όπως οι πολίτες που εξακολουθούν θρασύτατα να επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία να φορούν ένα κίτρινο αστέρι στο πέτο, προς γνώσιν και συμμόρφωσιν των υπολοίπων.

Φ.Τ.

Χίλιες δόξες

Μίκρυνε κι άλλο η τσέπη μας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013. Πόσο; Κατά 6,2%!!! Μέσα σε τρεις μήνες!!! …Άλλη μια ανεπανάληπτη επιτυχία (success story) του Σαμαρά αυτοπροσώπως και της εθνικής ημών συγκυβερνήσεως Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ. Χίλιες δόξες, που λέει κι ο Μπάμπης και σταυροκοπιέται υπέρ υγείας και μακροημερεύσεως του πρωθυπουργού κάτω από τη μουριά του Σάββα.

Φ.Τ.

Ο διάβολος και το λιβάνι

Στουρνάρας: Όποιος κλέβει φόρους, κι ο Πάπας ο ίδιος να είναι, θα πληρώνει. …Αν δε με πιστεύετε, κοιτάξτε τι θα πάθουν οι εφοπλιστές, που αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου