ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εχει δεσμούς με την πόλη

εχει-δεσμούς-με-την-πόλη-720652

Εχει δεσμούς με την πόλη

Σαν το «σπίτι του» θα νιώθει σίγουρα ο Κώστας Καραμπάτσας στο Βόλο. Έχει πολλούς γνωστούς στην πόλη, ενώ το γεγονός ότι έχει θητεύσει στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας αποτελεί ένα γερό ατού στη νέα του θέση. Μιλάμε με τόση σιγουριά, διότι απ’ όλες τις πλευρές το όνομά του είναι αυτό που «παίζει» για τη θέση του Διοικητή στο ΓΝΒ. Μένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση που έρχεται οσονούπω.

Β.Κ

Διάκριση

Στις δύο το μεσημέρι κλείνει εφεξής το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ Βόλου. Το νέο ωράριο, έχει προκαλέσει αντιδράσεις συναλλασσόμενων, που μάλιστα αντιπαραβάλλουν το ωράριο στο αντίστοιχο κεντρικό υποκατάστημα της Λάρισας, βάση του οποίου, το γειτονικό ΕΛΤΑ, κλείνει στις πέντε το απόγευμα. «Γιατί στη Λάρισα στις πέντε και στο Βόλο στις δύο;», διερωτώνται πολίτες που εργάζονται και διαμαρτύρονται ότι πλέον δεν θα προλαβαίνουν να εξυπηρετούνται.

E.X.

Ακούει κανείς;

Αυτό το θέμα με τον υδράργυρο στο νερό της Αγριάς δεν πρέπει να περάσει έτσι. …Από τις 17 γνώριζε η ΔΕΥΑΜΒ το πρόβλημα, στις… 19 ενημέρωσε τους πολίτες! Ακούει κανείς εισαγγελέας;

Φ.Τ.

Μεθόδευση ξεπουλήματος

Μέχρι τις 2 μ.μ. λειτουργεί από χτες το κεντρικό κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Βόλο. …Η απαξίωση συνεχίζεται. Ο ιδιώτης έρχεται.

Φ.Τ.

Οι καναπεδάτοι

Το υπουργείο Άδωνι κλείνει Νοσοκομεία και, πλην των γιατρών και των εργαζομένων στον τομέα της Υγείας που απεργούν αύριο, όλοι οι υπόλοιποι χωνόμαστε πιο βαθιά στους καναπέδες μας. …Γιατί όχι, άλλωστε; ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΡΡΩΣΤΑΙΝΟΥΜΕ!

Φ.Τ.

Αποφασίστε, επιτέλους!

ΔΗΜΑΡ: Να αλλάξει πορεία η κυβέρνηση. …Προς τα πού να πάει, δηλαδή, ρε παιδιά; Αντίθετα από την κατεύθυνση προς την οποία μαζί της πορευόσαστε χτες; Μήπως διαγωνίως; Καθέτως; Παραλλήλως; Κι αν αύριο σάς έρθει να μας πείτε ότι η τωρινή κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι σωστή; Αποφασίστε, επιτέλους! Είναι ποτέ δυνατόν να προσεγγίζετε σε προχειρότητα και γραφικότητα τους δημάρχους της… κεντροαριστεράς (ανάμεσά τους κι ο… Σκοτινιώτης!!!) που χτες με κοινή τους επιστολή ξαναχτύπησαν πάλι τον έρμο τον τόπο;

Φ.Τ.

Φλέρτ με τη Ν.Δ ;

Δεν ήταν καθόλου τυχαία η εμφάνιση της Εύης Χριστοφιλοπούλου, η οποία δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί και να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. στο πλαίσιο ενός «νέου ευρωπαϊκού κόμματος», έστω και αν μετά υποχρεώθηκε να τα μαζέψει. Οι δηλώσεις της σύμφωνα με πολιτικό site, έρχονται ύστερα από τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Παρασκευής, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμφώνησαν να δημιουργήσουν νέα τάση υπό τον τίτλο «Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατική Κίνηση». Στη συγκέντρωση βρέθηκαν, ανάμεσα στους 12, οι βουλευτές Εύη Χριστοφιλοπούλου, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσέας Κωνσταντινόπουλος, Τάκης Ρήγας και Σιμεών Κεδίκογλου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ρόλο επικεφαλής της τάσης διεκδικεί η ίδια η Εύη Χριστοφιλοπούλου, η οποία εκδηλώνει και ηγετικές φιλοδοξίες. Αυτό το τελευταίο φυσικά μόνο σαν ανέκδοτο μπορούν να το ακούσουν οι πασόκοι φαντάζομαι…

Β.Κ

Αποχωρεί

Την απόφασή του να αποχωρήσει από τη θέση του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ανακοίνωσε χθες το βράδυ στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο Νίκος Φωτόπουλος. Ο κ. Φωτόπουλος ανήγγειλε ότι θα αποχωρήσει τις επόμενες ημέρες, θα παραμείνει ωστόσο μέλος του ΔΣ της επιχείρησης, θέση στην οποία εξελέγη πρόσφατα ως εκπρόσωπος των εργαζομένων. Αναφορικά με τα προβλήματα της Ομοσπονδίας ο κ. Φωτόπουλος επιρρίπτει τις ευθύνες στα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν αποδίδουν τις εισφορές τους προς τη ΓΕΝΟΠ, ενώ καταλογίζει επίσης έλλειψη ενότητας, σεβασμού, αλληλεγγύης και συναδελφικότητας στα μέλη της Ομοσπονδίας τονίζοντας ότι: «Το μόνο που υπάρχει είναι απίστευτο μίσος, κακίες, μικροψυχίες, απολίτικες συμπεριφορές και σχεδιασμοί απαξίωσης και διάλυσης».

Β.Κ

Αντανακλαστικά

Καλά δούλεψαν τα… αντανακλαστικά της ΔΑΚΕ Καθηγητών του νομού που έσπευσαν να συνεδριάσουν χθες το βράδυ και να διαχωρίσουν τη θέση τους από την «ομαδούλα» των 40 εκπαιδευτικών που υπέγραψαν το «μανιφέστο» κατά της Υφυπουργού Ζέττας Μακρή, όπως άλλωστε αναφέρεται στην απάντηση της δεύτερης με αφορμή την αυστηρή ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη στάση της κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Το ερώτημα είναι αν θα συνεδριάσει και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας. Ή μήπως το ζήτημα εξαντλείται σε καθαρά κομματικό επίπεδο;

Ε.Χ.

Κι άλλη παραίτηση;

Στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, αναμένουν σήμερα μία ακόμη παραίτηση στελέχους της Αναπτυξιακής Εταιρείας. Κοντός ψαλμός…

Ε.Χ.

Το τελεφερίκ

Στη Θεσσαλονίκη δρομολογούν τελεφερίκ που θα συνδέει το Λευκό Πύργο με το Σέιχ Σου. Εδώ στο Βόλο πλήρης ακινησία. Το γιατί ίσως να κρύβεται στα στοιχεία που δίνει η τεχνικοοικονομική μελέτη βιωσιμότητας του έργου, που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή της συμπρωτεύουσας και η οποία εκτιμά ότι κάθε χρόνο θα επιβιβάζονται στο τελεφερίκ 800.000 – 1.000.000 άτομα!!!

Αλλαγές στα νηπιαγωγεία

Μικροαναστάτωση θα δημιουργηθεί με τη μεταστέγαση που θα γίνει σε νηπιαγωγεία από μισθωμένα και ακατάλληλα οικήματα σε νέα δημοτικά κτίρια. Οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου δηλώνουν ότι οι αλλαγές που γίνονται είναι σε πλήρη συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η οποία, όπως τόνισε η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, θα προχωρήσει με τη σειρά της σε αλλαγές στις ζώνες που θα ισχύσουν φέτος, όσον αφορά την απορρόφηση των νηπίων της κάθε περιοχής.

Η παραχώρηση του ΕΑΚ

Στο γραφείο του Δημάρχου Βόλου, μπήκε μετά το πέρας της χθεσινής συνέντευξης Σκοτινιώτη για τα νηπιαγωγεία, ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Π. Μαβίδης. Η έλευση δεν ήταν άσχετη με το γεγονός ότι μία ώρα αργότερα συνεδρίαζε εκτάκτως το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου για την παραχώρηση από το Δήμο στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου του ΕΑΚ.

Αποστάσεις

Στο θέμα του ΕΑΚ ο Δήμαρχος Βόλου κρατά, για ευνόητους λόγους, αποστάσεις. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι δεν παρακολουθεί όλα όσα γράφονται και λέγονται γύρω από το θέμα. Μέχρι και για δηλώσεις που έκανε προχθές το βράδυ σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ο πρώην μεγαλομέτοχος της ομάδας ήξερε. Όρεξη που είχε καλοκαιριάτικα…

Βροχές αντί για φωτιές

Δεν ξέρει τελικά ούτε η ίδια η Αντιδήμαρχος Βόλου Νατάσσα Οικονόμου τι είναι καλύτερο. Οι πυρκαγιές του καλοκαιριού ή οι συχνές βροχοπτώσεις του φετινού καλοκαιριού, με τελευταία τη χθεσινή πολύωρη βροχόπτωση που την έβγαλε από νωρίς το πρωί στους δρόμους που πλημμύρισαν από βουλωμένα φρεάτια….

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου