ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επανήλθε δριμύτερος

επανήλθε-δριμύτερος-720976

Η χαρά των δημοσιογράφων με τους πολιτικούς, είναι όταν υπάρχουν εκλογές, όταν συγκρούονται με τους πολιτικούς τους αντιπάλους και όταν δίνουν ειδήσεις τους καλοκαιρινούς μήνες που είναι παχιές οι… μύγες. Και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος, μετά την αναγκαστική αποχή ολίγων ημερών από τα καθήκοντά του στο Δήμο, από τον αδόκητο χαμό του πατέρα του, επανήλθε δριμύτερος και παράλληλα άναψε φωτιές. Ειδικά με τη δήλωσή του για την Πράξη Εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής.

Ερμηνείες
Ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου δεν είπε κάτι εξωπραγματικό. Για την Κύρωση της Πράξης Εφαρμογής της Αγίας Παρασκευής. Απλά υπενθυμίζει ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί ο σχεδιασμός που έχει γίνει μέχρι τώρα για την πολεοδομική οργάνωση της περιοχής. « Έχουμε ηθική και νομική υποχρέωση, λέει ο κ. Μόσχος, να προχωρήσουμε στη λήψη απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο για την Πράξη Εφαρμογής Αγ. Παρασκευής., προκειμένου να προωθηθεί στην Περιφέρεια Θεσσαλίας για κύρωση. Θα πρέπει αμέσως μετά το καλοκαίρι να προχωρήσουμε στην κίνηση των σχετικών διαδικασιών».
Γιατί γίνεται τώρα αυτή η δήλωση από τον Αντιδήμαρχο Βόλου; Μία πρώτη απάντηση θα μπορούσε να είναι ότι επιχειρεί να επαναφέρει το θέμα στην ατζέντα της τοπικής επικαιρότητας, μήπως και ευαισθητοποιηθούν οι τοπικοί φορείς και οι βουλευτές της Μαγνησίας και με τη σειρά τους θέσουν προ των ευθυνών του το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής «ώστε να επιλυθούν κρίσιμα ζητήματα των αραιοδομημένων ζωνών, αλλά και επί μέρους θέματα σε πυκνοδομημένες ιδιοκτησίες…» της συνοικίας. Μία δεύτερη απάντηση, θα μπορούσε να είναι ότι ο καιρός που απομένει μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές εξαντλείται και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας θέλει να κλείσει όσον το δυνατόν περισσότερες από τις εκκρεμότητες που βρήκε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στο Δήμο. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, δε θα είναι υποψήφιος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Πολιτική Γραμματεία
Εκλέγεται αύριο η νέα Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα θα είναι αισθητά μικρότερη, αφού εφεξής θα απαρτίζεται από 21 μέλη αντί για 37 που αποτελούνταν μέχρι πρότινος. Η εκλογή του νέου οργάνου έχει και τοπικό ενδιαφέρον …

Οχι τα αλκοολούχα
Μία αναγκαία επισήμανση από τον Πρόεδρο του τοπικού Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας, Απόστολο Αθανασό, με αφορμή τη μείωση του ΦΠΑ από το 23% στο 13%. Η μείωση, όπως είπε, θα αφορά μόνο τα προσφερόμενα εδέσματα (φαγητά, σαλάτες) όχι όμως και τα αλκοολούχα ποτά και αναψυκτικά.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Τουρισμός
Τα νησιά των Βορείων Σποράδων παραδοσιακά «ποντάρουν» στην ανάπτυξη του τουρισμού για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
Το ζητούμενο είναι πώς να αναπτυχθούν τουριστικά, όταν η μοναδική πρόσβαση -τουλάχιστον για Σκόπελο και Αλόννησο- είναι από θαλάσσης και οι λιμενικές υποδομές κρίνονται ανεπαρκείς, δια στόματος πλοιάρχων, που ξέρουν τις καταστάσεις και από την καλή και από την ανάποδη.

Τους καμάρωσαν
Ασφυκτικά γεμάτο χθες το αμφιθέατρο «Ι. Κορδάτος», κατά την τελετή ορκομωσίας των αποφοίτων δημοτικής και προσχολικής εκπαίδευσης.
Συγγενείς και φίλοι, έσπευσαν να καμαρώσουν τους νέους δασκάλους και νηπιαγωγούς, που βγαίνουν στην αγορά εργασίας.
Αραγε πόσοι από αυτούς θα μπορέσουν να καμαρώσουν τους δικούς τους ανθρώπους και στις αίθουσες του δημοσίου σχολείου;
Ε.Χ.

Οσονούπω..

Εγκυρες πηγές έλεγαν χθες στη στήλη ότι μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ανακοινωθεί ο νέος Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου από το Υπουργείο Υγείας. Επιτέλους θα πω εγώ… και όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και οι Μαγνησιώτες που βλέπουν από μέρα σε μέρα αυτό το θέμα να «τραβάει», με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.
Β.Κ

Ικανοποίηση

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αλλά κυρίως ευχαρίστηση, οι δημοτικοί υπάλληλοι της Δημοτικής Ενότητας Αγριάς δέχτηκαν την πρόκληση και την τιμή που τους έκανε ο αντιδήμαρχος Σωτήρης Χαλκιάς να τους «προσκαλέσει και να βρίσκονται στο πρώτο τραπέζι» στην εκδήλωση της Ψαράδικης Βραδιάς στην Αγριά. «Ήταν πράγματι μία κίνηση που μας ευχαρίστησε ιδιαίτερα και αυτό το λέμε δημοσίως επισήμανε εις εξ αυτών χθες στη στήλη, μη παραλείποντας να αναφέρει ανάλογη ικανοποίηση και για τον προϊστάμενο Γιάννη Σταματίου, που ήταν επίσης δίπλα τους.
Β.Κ

Το ΠΑΣΟΚ «αποκεφαλίζει» τον Πάρι

Το «όχι» του Πάρι Κουκουλόπουλου στο άρθρο 81 του πολυνομοσχεδίου που αφορά τη Δημοτική Αστυνομία θα τον οδηγήσει όπως φαίνεται στην απομάκρυνσή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος. Επικρατέστεροι να τον αντικαταστήσουν προσωρινά είναι οι Φίλιππος Σαχινίδης και Γιώργος Ντόλιος. Ανακοινώσεις αναμένονται από μέρα σε μέρα…
Β.Κ

Λέτε;

Παρά τα καλέσματα και τις ανακοινώσεις αριστερών συλλογικοτήτων και του ΣΥΡΙΖΑ οι Βολιώτες δεν φάνηκαν να εναντιώνονται στην επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα. Η συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στην Πλατεία Ελευθερίας εξελίχτηκε σε συνάθροιση ορισμένων πολιτών, μελών αριστερών συλλογικοτήτων. Λέτε να «αρέσει» ο Βόλφανγκ;
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου