ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ολονυκτία στο Σύνταγμα

ολονυκτία-στο-σύνταγμα-721359

Δεκαπέντε δημοτικοί αστυνόμοι και είκοσι σχολικοί φύλακες από το Δήμο Βόλου συμμετείχαν όλο το βράδυ μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους τους στην καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί αναχωρεί για Αθήνα ένα ακόμη πούλμαν μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου με δημοτικούς αστυνομικούς, με σχολικούς φύλακες και καθηγητές, προκειμένου να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο που γίνεται έξω από τη Βουλή (σ.σ : Σε όσους κρώζουν από τα «παράθυρα» ότι μπήκαν από τα… παράθυρα οι δημοτικοί αστυνόμοι, μάλλον θα τρίβουν τα μάτια τους άμα δουν τους πανεπιστημιακούς και μεταπτυχιακούς τους τίτλους).
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Ολα, εκτός από δύο
Δύο σημαντικά θέματα αποφάσισε να αφήσει για την επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή του Βόλου. Το ένα ήταν η λήψη απόφασης για το εξώδικο που απέστειλε το Ίδρυμα Δεληγεώργη προς το Δήμαρχο για τις μαρμάρινες πινακίδες που αφαιρέθηκαν από τα Κοινωνικά Κέντρα και τα Κέντρα Νεότητας, τα οποία το Ίδρυμα τα είχε επιχορηγήσει και το άλλο αυτό που αφορούσε την τοποθέτηση κορυνών στην οδό Δημητριάδος στο τμήμα από Φιλελλήνων μέχρι Ιωλκού. Η Δημοτική Αρχή έκρινε ότι τα δύο συγκεκριμένα θέματα έπρεπε να συζητηθούν με παρούσες όλες τις δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, κάτι που δε συνέβαινε προχθές, καθώς η Λαϊκή Συσπείρωση και οι Δρόμοι Συνεργασίας είχαν αποχωρήσει, καθώς θεώρησαν ότι την ημέρα που οι Δήμοι όλης της χώρας μετά από απόφαση της ΚΕΔΕ ήταν κλειστοί, δε θα έπρεπε να συζητηθούν άλλα θέματα εκτός από αυτό που αφορούσε τις επιπτώσεις από το πολυνομοσχέδιο.

Η καθημερινότητα
του πολίτη

Στις αιτιάσεις των παρατάξεων της μειοψηφίας, στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ότι δεν έπρεπε να συζητηθούν τα θέματα ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος αντέτεινε ότι τα περισσότερα θέματα είναι υπηρεσιακά και ότι οφείλουν να συζητηθούν γιατί άπτονται με θέματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη.

Μπερδευτήκαμε
Μπερδευτήκαμε λίγο. Προχθές ο Δήμαρχος Βόλου διακήρυσσε ότι κόκκινη γραμμή είναι οι καταργήσεις τομέων που θίγουν το σκληρό πυρήνα αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και η διαθεσιμότητα των σχολικών φυλάκων. Χθες ωστόσο στα ρεπορτάζ των αθηναϊκών εφημερίδων για τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΚΕΔΕ με τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Εσωτερικών, το κύριο σημείο ένστασης των αιρετών ήταν, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, η απάλειψη από το πολυνομοσχέδιο της διάταξης για την άσκηση πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος των αιρετών στις περιπτώσεις κατά τις οποίες υπάρχει παρέκκλιση στους προϋπολογισμούς τους. …
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Αφήνουν σε άλλους
τις φωτιές…

Στο «προσκλητήριο απεργών» χθες στην Πλατεία Ελευθερίας καταγράφηκαν πολλοί απόντες ειδικά από το Δημόσιο τομέα και αυτό και δεν πέρασε απαρατήρητο υπό την έννοια ότι το Δημόσιο είναι αυτό που «καίγεται» αυτή τη στιγμή και τη μάχη τη δίνει ο ιδιωτικός τομέας, που ούτως ή άλλως έχει τσαλαπατηθεί. Εκτός και εάν αισθάνονται ότι το «δικό τους σπίτι» δεν καίγεται και έτσι αφήνουν τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Είναι και αυτό μία λογική. Που θα τους βγάλει όμως δεν ξέρω…
Β.Κ

Απίστευτος

O κ. Βρούτσης απάλειψε διάταξη που όριζε ως πλήρη απασχόληση τις 8 ώρες χθες το βράδυ και έγινε χαμός στη Βουλή. Μιλώντας με δημοσιογράφους ο υπουργός Εργασίας έκανε λόγο απλά για νομοθετικό πλεονασμό στη Βουλή, ωστόσο τα κόμματα της αντιπολίτευσης αλλά ακόμα και βουλευτές της κυβέρνησης ζητούν εξηγήσεις και επίσημες διευκρινίσεις αφού θεωρούν πλαγίως ότι είναι μία προσπάθεια να «μπει χέρι» και στο εργασιακό 8ωρο. Καλά ο κ. Βρούτσης θα «γράψει ιστορία»… έτσι όπως πάει.
Β.Κ

Εξόρμηση
Εξόρμηση ενημέρωσης της κοινωνίας για τις εξελίξεις στην επαγγελματική εκπαίδευση, από καθηγητές, μαθητές και τους γονείς τους, χθες το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου.
Κλιμάκια μοίραζαν ενημερωτικά φυλλάδια σε περαστικούς και θαμώνες μαγαζιών του παραλιακού μετώπου, ζητώντας την ενεργή συμπαράστασή τους στον αγώνα για την υπεράσπιση του αγαθού της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, που πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των πολιτών.

Αναρχία
Τι θα γίνει επιτέλους με την άναρχη στάθμευση αυτοκινήτων, όπου βολεύει τον κάθε οδηγό;
Στο παραλιακό μέτωπο, ο πεζόδρομος ουσιαστικά αχρηστεύεται, όσο στις εξόδους του, στις διασταυρώσεις με τους κάθετους δρόμους, τη δίοδο μπλοκάρουν -ανάμεσα από τα κολωνάκια- παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Ούτε πεζοί δεν μπορούν να περάσουν.
Πόσο μάλλον, μητέρες με καροτσάκια, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα ή ποδηλάτες.
Ε.Χ.

Οχι σε πρόωρες
δημοτικές εκλογές

Την πλήρη αντίθεσή του με την πρόταση για επίσπευση των αυτοδιοικητικών εκλογών ως μέσο αντίστασης στα σχέδια της κυβέρνησης για απαξίωση της Αυτοδιοίκησης, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΝΠΕ, Απόστολος Παπατόλιας.
«Υπάρχουν πολύ αποτελεσματικότεροι τρόποι αντίδρασης στην κατάλυση της Αυτοδιοίκησης. Ο χρόνος διενέργειας όμως των εκλογών δεν μπορεί να αλλάξει παρά μόνον αν παραβιαστεί το Σύνταγμα. Τέτοια ευαίσθητα ζητήματα δεν προσφέρονται ούτε για επικοινωνιακά πυροτεχνήματα ούτε για ευκαιριακούς τακτικισμούς», ανέφερε.
Ν.Τ.

Απρόβλεπτο
Για τον Καστοριανό βουλευτή που ξέρει από γούνες: Το κακό με τα συγκεκριμένα γουναράδικα, για τα οποία μίλησε χθες στη βουλή, είναι ότι δεν ξέρεις αν πας σαν αγοραστής γούνας ή ως θήραμα για τη γούνα σου…Ντροπή και πρόκληση πάντως να μιλάμε για γούνες μέσα σε τέτοιο κολασμένο καύσωνα.
Χ.Μ.

Τίνος παιχνίδι παίζετε;

Ικανοποιητική η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία
…Αγαπητέ Βολιώτη εργαζόμενε που δεν απήργησες. Αγαπητέ κύριε άνεργε που δεν κατέβηκες στις διαδηλώσεις. Αγαπητέ υπό απόλυση δημόσιε υπάλληλε που έτρεξες για δουλειά. Αγαπητέ γείτονα που φωνάζεις στο καφενείο, αλλά σε πιάνει αλλεργία με την ιδέα να κατεβείς στο δρόμο. Τίνος παιχνίδι παίξατε χτες, ημέρα γενικής απεργίας;

Φ.Τ.

Ποιες απεργίες
και πράσινα άλογα

Αγαπητοί καταστηματάρχες του Βόλου. Ούτε που διανοείται κανείς να σας ζητήσει το λόγο που δεν κλείσατε χτες τα μαγαζιά σας για να συμμετάσχετε στη χτεσινή απεργία.
…Δίκιο έχετε. Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς είναι να χάσετε τον… τεράστιο τζίρο μιας ημέρας, τρομάρα σας, για να βοηθήσετε κι εσείς τον εργαζόμενο να έχει δουλειά και μια υποτυπώδη αγοραστική δύναμη ώστε να μπορεί να ψωνίζει από το μαγαζί σας;

Φ.Τ.

Οι… Λάρι Κινγκ

Πειράζει που έχω άλλη άποψη περί κινητοποιήσεων των δημάρχων από τους Βολιώτες… Λάρι Κινγκ των ερτζιανών που αποθεώνουν τον… Σκοτινιώτη;
…Όχι παραιτήσεις, όχι εκλογές, εδώ, στον αγώνα, συμπαραταχθείτε με τους εργαζόμενους εναντίον των απολύσεων, προασπίζοντας τον χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Φ.Τ.

Πετάει η ομάδα

Ηλ. Ξηρακιάς, αντιδήμαρχος Βόλου: Στόχος να στεγάζονται οι υπηρεσίες του Δήμου σε δημοτικά κτήρια.
Πετάει η ομάδα Σκοτινιώτη. Ανακάλυψε το αυτονόητο λίγο πριν απ’ τις δημοτικές εκλογές. Σιγα – σιγά θα ανακαλύψουν ότι μπορούν να αξιοποιήσουν (προς όφελος του δήμου κι όχι… ιδιωτών) και τη δημοτική περιουσία!!!

Φ.Τ.

Πολιτική σχιζοφρένεια

Μέτρα αποκατάστασης της κοινωνικής συνοχής ζητάει η ΔΗΜΑΡ της αντιπολίτευσης.
…Την οποία κοινωνική συνοχή διέλυσε μαζί με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ η ΔΗΜΑΡ της συγκυβέρνησης.

Φ.Τ.

Ενα είν’ το κόμμα

Μνημόνιο ή δημοκρατία το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ κι ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα.
…Άλλο πράγμα η εσωκομματική δημοκρατία. Εκεί υποχρέωσε ανθρώπους να καταπιούν τις απόψεις τους και να περιοριστούν στο πλαίσιο που καθορίζει η πλειοψηφία του κόμματος.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου