ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ματαίωση

ματαίωση-722551

Ηχηρά απόντες από την προγραμματισμένη για χθες γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής Εταιρείας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αρ. Μπασδάνης και 11 από τους 16 φορείς που συμμετέχουν.
Η ματαίωση της συνέλευσης -ελλείψει απαρτίας- προκάλεσε την αντίδραση του μέλους της Αναπτυξιακής, Απ. Αθανασού, ο οποίος έκανε λόγο για ευτελισμό του θεσμού και έψεξε τόσο τον κ. Μπασδάνη όσο και την Πρόεδρο της ΕΑΕΜ, Θέκλα Καμμένου, ότι έχουν «καταντήσει την αναπτυξιακή, μαγαζάκι τους».
Ο ίδιος κατήγγειλε ότι η ΕΑΕΜ όχι μόνο δε λειτουργεί αλλά ότι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί επί της παρούσας διοίκησης σε λίγο καιρό θα είναι ανυπέρβλητα.
Περισσότερο… φαρμακερά βέλη, ο κ. Αθανασός επιφυλάχθηκε να βγάλει από τη φαρέτρα του, όταν θα οριστεί νέα γενική συνέλευση.
Ε.Χ.

Car- sharing
Πριν μερικά χρόνια η προοπτική του car- sharing, το να μοιραστούμε δηλαδή το αυτοκίνητό μας με κάποιον άλλο συμπολίτη μας προκειμένου να πάμε στον ίδιο προορισμό, για παράδειγμα στη δουλειά, φάνταζε… ξένη για τα ελληνικά δεδομένα.
Ο καθένας με το αυτοκίνητό του, προκειμένου να διασφαλίζεται η αυτονομία στις μετακινήσεις μας, λέγαμε…
Σήμερα η οικονομική πραγματικότητα δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών.
Το σύστημα που προτείνεται ως τρόπος επίλυσης μέρους του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη από φοιτήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο διπλωματικής της εργασίας, έχει ήδη υιοθετηθεί και εφαρμόζεται.
Εκπαιδευτικοί που αναγκάζονται καθημερινά να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για να μεταβούν στα σχολεία όπου διδάσκουν, εμφανίζονται ως οι πρωτοπόροι του συστήματος. Χρησιμοποιούν εναλλάξ τα αυτοκίνητά τους και βάζουν βενζίνη ρεφενέ για να περιορίσουν το κόστος της μετάβασης.
Καιρός πανιά, καιρός κουπιά…
Ε.Χ.

Καφές
Στο ξενοδοχείο πίσω από το Δημαρχείο του Βόλου εθεάθησαν χθες το πρωί ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, η Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης, καθώς το Δημαρχείο έμεινε κλειστό, λόγω της στάσης εργασίας των εργαζομένων στο Δήμο. Οι εκλογές αργούν, ως εκ τούτου ο καφές στο Κολωνάκι ή στη Δημητριάδος μπορεί να περιμένει…

Η σύσκεψη για περιφερειακό
Μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό αν θα γίνει ή θα ματαιωθεί η προγραμματισμένη για σήμερα σύσκεψη – παρουσίαση των μελετών για τον περιφερειακό στο Δημαρχείο του Βόλου. Μέχρι αργά χθες το μεσημέρι στελέχη της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου σημείωναν ότι οι μελετητές θα έλθουν, ωστόσο αργότερα η ΠΟΕ/ ΟΤΑ προκήρυξε για σήμερα νέα 24ωρη απεργία, οπότε κανείς δεν ήταν σε θέση να πει με βεβαιότητα τι μέλλει γενέσθαι…

Ραντεβού
στην Ε.Π.Σ.Θ.
Στις 8 το βράδυ στα γραφεία της Ε.Π.Σ.Θ. θα βρεθούν σήμερα οι δεκατρείς δημοτικοί σύμβουλοι της Ν.Δ. στο Δήμο Βόλου. Αν θα μείνουν στο κτίριο της οδού Ερμού – Ροζού ή θα πάνε στην αίθουσα του Δημαρχείου για την εκλογή του νέου επικεφαλής της παράταξης, θα εξαρτηθεί από τη συνεννόηση που θα έχουν σήμερα με τη Δημοτική Αρχή και με το Σύλλογο Εργαζομένων, καθώς οι τελευταίοι απεργούν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κυβερνητικές αποφάσεις στο θέμα της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνόμων και των σχολικών φυλάκων. Η εκλογή του επικεφαλής στη μείζονα μειοψηφία του Δήμου Βόλου που ήταν προγραμματισμένη για χθες το μεσημέρι αναβλήθηκε για σήμερα, καθώς δεν μπορούσαν, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, να παρευρίσκονταν οι δημοτικοί σύμβουλοι Κ. Μωυσίδης και Τέλης Μπασδάνης.

Η στάθμευση
Το Δημοτικό Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης, όταν οι δημοτικοί αστυνομικοί θα βγουν στη διαθεσιμότητα, ποιος θα ελέγχει τους… μπαταξήδες; Η ΕΛ.ΑΣ.; Κλαυσίγελως, όπως και για την παράνομη αφισοκόλληση, τα πρόστιμα για τα αυθαίρετα, τους κοινόχρηστους χώρους, τα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα, για τις λαϊκές και άλλα ουκ έστιν αριθμός…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Ενα θαύμα τούς σώζει

Εάν κατορθώσει σήμερα ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού στη συνέντευξη Τύπου, πέραν των υπολοίπων που σχετίζονται με τη δωρεά Λούλη, να αποδείξει ότι ο Παιδικός Σταθμός που χτίζει στην Αγριά δεν είναι μέσα σε ρέμα, τότε θα έχει καταγάγει περιφανή θρίαμβο επί των σχισματικών Καθολικών.
…Αυτοί, για να αγιοποιήσουν τον προηγούμενο Πάπα, χρειάζονται δυο θαύματα, εμείς μονάχα με ένα ξεμπερδεύουμε με τη Δικαιοσύνη.

Φ.Τ.

Μαυρογιαλουρισμός

Είναι πολύ καλό να προωθούνται οι προσλήψεις στο Νοσοκομείο Βόλου, κυρία Ζέττα μου, αρκεί να συνδυάζονται με την προώθηση των προσλήψεων και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία της χώρας.
…Αλλιώς αυτό το «κατόπιν ενεργειών μου» που προωθεί το πολιτικό σας γραφείο θα μπορούσαμε δικαιολογημένα να το εντάξουμε στις πρακτικές του αλησμόνητου Μαυρογιαλούρου.

Φ.Τ.

Γιατί χαίρεσαι, κύριος;

Ξαναμμένοι χτες μερικοί με τις πορείες υπέρ των δημοτικών υπαλλήλων στους δρόμους του Βόλου, έβγαλαν τα αντεργατικά τους απωθημένα σε ορισμένα μικρόφωνα, δημιουργώντας μια… επιμορφωτική ζώνη ανάλογη εκείνης του MEGA.
…Γιατί χαίρεσαι, κύριος; Τώρα που κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, δήμοι, οργανισμοί κοινής ωφελείας, θα σου ξαναδώσουν αυτά που σου έχουν αρπάξει απ’ το μισθό σου ή μήπως δεν θα σου αρπάξουν και άλλα;

Φ.Τ.

Καθαρές κουβέντες

Η πλημμυρίδα των απολύσεων που φέρνει το νέο μνημόνιο μάς αφορά όλους.
…Ο λόγος είναι απλός: Σήμερα εσύ, αύριο εγώ.

Φ.Τ.

Προσέξτε καλά

Θυμάστε εκείνη την κωμωδία με τον Κωνσταντάρα; Εκείνη που έλεγε στα παιδιά του «προσέξτε καλά, τομάρια»;
…Ε, προσέξτε καλά, λοιπόν! Οι Σαμαροβενιζέλοι θα μας βάλουν ξανά να φαγωθούμε μεταξύ μας! Ο εργαζόμενος με τον άνεργο! Ο ιδιωτικός με τον δημόσιο υπάλληλο! Ο νέος με τον συνταξιούχο! Θα παίξουμε το παιχνίδι τους;

Φ.Τ.

Τα αδιέξοδα

Φώτης Κουβέλης: Είναι αδιέξοδος ο διαρκής συμβιβασμός με την τρόικα.
…Δίκιο έχεις, Φώτη μου! Μόνο που αλλιώς μας τα ’λεγες πριν ένα μήνα!

Φ.Τ.

Δεξιά πολιτική

Αντώνης Σαμαράς: Δεν υπάρχουν δεξιές ή αριστερές επενδύσεις, αριστερές ή δεξιές θέσεις εργασίας.
…Υπάρχουν όμως δεξιές κι αριστερές πολιτικές, κύριε. Και με τις δεξιές πολιτικές που επιλέξατε να ακολουθείτε εσείς, δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου