ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε καφετέρια της παραλίας

σε-καφετέρια-της-παραλίας-723029

Σε καφετέρια της παραλίας

Σε παραλιακή καφετέρια, κάτω από τα γραφεία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, βρέθηκαν χθες το βράδυ τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, για μία πρώτη κουβέντα, αναφορικά με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την εκλογή του επικεφαλής της παράταξης στη θέση της Ζέττας Μακρή που μετά την υφυπουργοποίησή της παραιτήθηκε από το Δήμο. Στη συγκέντρωση ήταν παρόντα έντεκα από τα δεκατρία άτομα της Ομάδας, καθώς απόντες ήταν μόνον ο Τέλης Μπασδάνης που ήταν στην Αθήνα και ο Τέλης Δουλόπουλος που ήταν στη Θεσσαλονίκη. Το παρών στη συγκέντρωση της Ομάδας έδωσε τόσο ο Γιώργος Σπηλιόπουλος, όσο και ο Αντώνης Ακτσιαλής που ως α΄ αναπληρωματικός πήρε τη θέση της κ. Μακρή στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου .
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Με απόλυτη πλειοψηφία

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 2 το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου, θα γίνει η ψηφοφορία για την ανάδειξη του επικεφαλής της Ομάδας της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Βόλου. Εάν οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από δύο, νέος επικεφαλής θα είναι εκείνος που θα πάρει την απόλυτη πλειοψηφία των ψηφισάντων… Εάν κανείς δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία, τότε θα ακολουθήσει και δεύτερη μυστική ψηφοφορία ανάμεσα στους δύο πρώτους που θα πάρουν τις περισσότερες ψήφους.

Πέντε οι υποψήφιοι ;

Στη χθεσινή συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας επιβεβαίωσαν το ενδιαφέρον τους να είναι υποψήφιοι για τη θέση του επικεφαλής ο Γιώργος Μουλάς και ο Χαρ. Ζάχος. Ωστόσο από τη χθεσινή συγκέντρωση το νέο στοιχείο που προέκυψε είναι ότι άφησαν ανοικτό το ενδιαφέρον να είναι επίσης υποψήφιοι οι κ.κ. Ν. Νομικός και Θεολ. Διαμαντένιας. Σημειώνεται πως έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος και ο Τέλης Δουλόπουλος που ειδοποίησε ότι λόγω υποχρεώσεών του στη Θεσσαλονίκη δεν μπορούσε να παραβρεθεί στη χθεσινή συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού.

Χωρίς προβάδισμα ο νικητής…

Στη χθεσινή συγκέντρωση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας ευθύς εξαρχής ξεκαθαρίστηκε από όλους ότι αυτός που θα εκλεγεί θα είναι επικεφαλής μέχρι το τέλος της τρέχουσας δημοτικής θητείας και σε καμία περίπτωση η εκλογή του επικεφαλής δε συνιστά και προβάδισμα του νικητή στην κούρσα για την επιλογή του επικεφαλής της παράταξης στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Επιπλέον από όλους επισημάνθηκε η ανάγκη ότι ανεξάρτητα από το όνομα του επικεφαλής που θα εκλεγεί εκείνο που προέχει είναι η ενότητα της παράταξης. Ακόμη στις τοποθετήσεις τους ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι τάχθηκαν με την άποψη ότι πρέπει η κριτική τους στάση απέναντι στη Δημοτική Αρχή να επικεντρωθεί στα θέματα της καθημερινότητας, ωστόσο υπήρξαν και τοποθετήσεις που έκαναν λόγο ότι ο επικεφαλής θα πρέπει να αναδείξει και τις μεγάλες πολιτικές προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία ο Δήμος Βόλου και η Αυτοδιοίκηση γενικότερα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

«Προφητική…»

«Προφητική» η στάση του προέδρου του ΕΚΒ Θανάση Παπαδημόπουλου. Πριν από δύο εβδομάδες περίπου είχε συνεδριάσει στην ΑΓΕΤ η επιτροπή διαβούλευσης στην οποία ωστόσο επέλεξε να μη συμμετέχει. Σύμφωνα με συνεργάτες του η στάση του αυτή δεν ήταν τυχαία καθώς όσες φορές σε προηγούμενες συνεδριάσεις έθεσε θέματα που αφορούσαν τα εργασιακά, η εταιρεία «έβγαζε» απαγορευτικό, επιμένοντας στη στενή ατζέντα των θεμάτων διαβούλευσης. Είχε προφανώς αποφασίσει ότι για τις απολύσεις δεν χρειάζεται πολύ συζήτηση… Αποφασίζει και τις κάνει.
Β.Κ

Συνδικαλισμός αλά κάρτ

Ολα τα έχουμε ακούσει αλλά να αποδοκιμάζεται ένα προεδρείο διά της ψήφου των εργαζομένων, να καταψηφίζεται ο διοικητικός απολογισμός και κανείς να μην αισθάνεται την ανάγκη… να πει κάτι… είναι από τα «κουφά» του συνδικαλισμού που ορισμένοι τον αντιλαμβάνονται όπως τους βολεύει. Ίσως για αυτό και χθες η γ.γ. του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Θάλεια Στάχτου, όταν ρωτήθηκε στο απογευματινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων στο TRT έψαχνε να βρει δεκάδες δικαιολογίες για να μην παραδεχτεί ότι όταν καταψηφίζεται μία διοίκηση… αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι έχουν γυρίσει την πλάτη… Όλα τα άλλα είναι συνδικαλιστικά τερτίπια απλά για να μην διαταραχθούν άλλου είδους «ισορροπίες».
Β.Κ

Στο Βόλο τον Οκτώβριο το Πρωθυπουργικό ζεύγος Περού

Στο Βόλο θα βρεθεί αρχές Οκτωβρίου το Πρωθυπουργικό ζεύγος Περού αλλά και ο Πρόεδρος Δημοκρατίας Ελλάδος κ. Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή Γαστριμαργικό Φεστιβάλ Θεσσαλίας που θα πραγματοποιηθεί στο Βόλο, με φαγητά και γεύσεις από το Περού, ωστόσο ακόμη δεν έχει οριστεί η ακριβής ημερομηνία και ο χώρος διεξαγωγής του.
Παράλληλα μέσα στο επόμενο διάστημα θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Γεωπονικής Σχολής Θεσσαλίας και Ινστιτούτο Ερευνών Περού, για την καλλιέργεια φυτών που είναι σημαντικά για την υγεία. Τα παραπάνω διοργανώνονται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Περού, και τα ανακοίνωσε χθες το μεσημέρι ο Αναπληρωτής Πρύτανης Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων, Εξωστρέφειας και Καινοτομίας κ. Δημήτρης Κουρέτας, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Πρέσβη του Περού κ.Roman Morey Jorge Eduardo.

Ξεφτιλίστηκαν

Είναι τόσο άθλιες οι αμοιβές των καθαριστριών των σχολείων και τόσο δυσανάλογα μεγάλο προς αυτές το έργο που παράγουν, ώστε ανέκαθεν οι δάσκαλοι ορισμένων σχολείων, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων, μάζευαν κάθε Πάσχα και Χριστούγεννα από τους μαθητές ένα μικροποσό και τους το έδιναν ως μια ελάχιστη αναγνώριση της προσφοράς τους. Σ’ αυτόν τον «έρανο» συμμετείχαν όλοι. Κι οι πλέον φτωχότεροι μαθητές έβγαζαν δέκα και είκοσι λεπτά και τα έδιναν.
…Δεν ξέρω, ούτε με ενδιαφέρει ποιοι και γιατί μίλησαν στη Γενική Συνέλευση των ΟΤΑ Μαγνησίας για… φακελάκι στις καθαρίστριες των σχολείων. Ξέρω ότι είναι χειρότερο από ντροπή. Είναι ξεφτίλα.

Φ.Τ.

Μπάμπης, Τέλης και Μουλάς και τα μυαλά στα κάγκελα

Το Σάββατο εκλέγει αρχηγό η μείζων μειοψηφία του Δήμου Βόλου
…Μέχρι τώρα ο Βόλος ατύχησε διπλά. Η ανυπαρξία της δημοτικής αρχής συνδυαζόταν με την ανυπαρξία της μείζονος αντιπολίτευσης, με αποτελέσματα που όλοι βλέπουμε γύρω μας. Το αν από δω κι εμπρός καταφέρει η αντιπολίτευση να αποκτήσει υπόσταση, απαλλάσσοντας μέχρι τις δημοτικές εκλογές και την πόλη από ένα μέρος της κακοτυχίας της, θα φανεί το Σάββατο.

Φ.Τ.

Καλά να είμαστε…

Αντε, βρε! Ο Σκοτινιώτης τον κάδο που ζέχνει μπροστά από το σπίτι σας μπορεί να τον έχει άπλυτο απ’ το Πάσχα, σας έχει ετοιμάσει όμως… προτάσεις ψυχαγωγίας για το καλοκαίρι!
…Στην ψυχαγωγία και τις φιέστες, δήμαρχε, δεν πιανόμαστε. Σε όλα τα υπόλοιπα χωλαίνουμε τραγικά, αλλά δεν πειράζει. Καλά να είμαστε να σας ψηφίζουμε.

Φ.Τ.

Βραβείο – μαϊμού

Πού την είδατε μωρέ τη ρύπανση στο Παλαιό Λιμεναρχείο; Αφού ακόμα κι ο Ο.Λ.Β. μάς βεβαιώνει ότι οι καταγγελίες είναι ανυπόστατες!
…Επ’ ευκαιρία, δεν διευκρινίζει κιόλας ο Ο.Λ.Β. ότι εκείνο που τεχνηέντως άφησε να εμφανιστεί στα ΜΜΕ ως περιβαλλοντικό βραβείο στο Λιμάνι του Βόλου, δεν ήταν βραβείο, αλλά… απλή πιστοποίηση;

Φ.Τ.

Σιγά μην ασχολούνται

Στη Βουλή τη Δευτέρα το νέο μίνι μνημόνιο με ρυθμίσεις μούρλια, αλλά εσείς δεν θα τις μάθετε.
…Σιγά μην ασχολούνται οι Ντερμπεντέρηδες στα Τουρκοκάναλα, οι ιδιοκτήτες των οποίων κάνουν πάρτι με τα μνημόνια.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου