ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χριστουγεννιάτικο χωριό

χριστουγεννιάτικο-χωριό-723405

Χριστουγεννιάτικο χωριό θα στηθεί στην πίσω πλευρά του Δημαρχείου Βόλου κατά την περίοδο των εορτών. Η εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Απ. Παντσά εγκρίθηκε χθες από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Το θέμα έρχεται έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί το αισθητικό αποτέλεσμα και η συμμετοχή επιχειρηματιών στον πλειοδοτικό διαγωνισμό που θα γίνει από την Οικονομική Επιτροπή.

Αμοιβαίες υποχωρήσεις
Με αμοιβαίες υποχωρήσεις επιτεύχθηκε τελικά σύνθεση στο θέμα των κορυνών στην οδό Δημητριάδος, κάτι που εξέπληξε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Και μετά τη συμφωνία τα στελέχη της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου εθεάθησαν χθες το απόγευμα στην οδό Δημητριάδος να αναζητούν τρόπους εφαρμογής της απόφασης…

Μαραθώνια συνεδρίαση
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, περισσότερες από τέσσερις ώρες κράτησε η χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Ισως ήταν η μακρύτερη σε διάρκεια συνεδρίαση από την οποία ξεχώρισαν η ανθεκτικότητα του Προέδρου και Αντιδημάρχου Νίκου Μόσχου, η πολύωρη παραμονή του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκάδασης Νομού Μαγνησίας Απ. Αθανασού που τείνει να γίνει καθημερινός πελάτης του Δημαρχείου, οι πέντε κοπέλες που έχουν «σπίτια» στο Βόλο, δύο από τις οποίες πήραν το λόγο όταν ήλθε προς συζήτηση το θέμα των οίκων ανοχής και ένας τύπος που περίμενε υπομονετικά τον Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημ. Δερβένη που ζητούσε τη χορήγηση αδείας πλανόδιου πωλητή για την πώληση φρούτων…

Χρυσές δουλειές…
Χρυσές δουλειές έκανε προχθές αργά το βράδυ το καφενείο στην Πλατεία Ελευθερίας, από δεκάδες φίλους και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εν αναμονή της εκλογής των εκπροσώπων της Μαγνησίας για το συνέδριο του κόμματος στον ανατολικό και δυτικό Βόλο.

Ουδέν μεμπτόν
Ουδέν μεμπτόν, σύμφωνα με την Λιμενική Αστυνομία, δε συνέβη την Κυριακή 23 Ιουνίου, αναφορικά με τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Παλαιού Λιμεναρχείου για την πρόκληση αερορύπανσης από την εκφόρτωση σκραπ στο λιμάνι. Ξυπνήσαμε ξαφνικά ένα πρωί και είπαμε: «έχουμε ντουμανιάσει από τη σκόνη»; διερωτήθηκε απορημένος ο Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου της Περιοχής Ζήσης Περσουφλιώτης, κατά τη συζήτηση του θέματος στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής όπου συζητήθηκε το θέμα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Το νεροπίστολο

Το κλίμα στη χθεσινή συνέλευση της Χαλυβουργίας ήταν μεν αρνητικό, αλλά στο δίλημμα περί απολύσεων ή μειώσεων στο 50%, οι εργαζόμενοι «κάμφθηκαν» τελικά και αποφάσισαν να αποδεχτούν τις περικοπές κατά 14% για το ένα δίμηνο. Βέβαια υπήρχαν και αυτοί που τα «έψαλλαν», όπως ένας που χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στο προεδρείο του σωματείου: «Το όπλο το δυνατό που μας ζητούσατε προχθές με ένα ισχυρό ΟΧΙ… τελικά έγινε νεροπίστολο ρε παιδιά…»; Απάντηση ωστόσο δεν πήρε εάν και ο τρόπος που το έθεσε το θέμα ήταν πράγματι ενδιαφέρων.
Β.Κ

Οι εκλογές
Οι εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη συνέδρων στο Βόλο είχαν ενδιαφέρον όχι τόσο όσον αφορά τις τάσεις,… αφού οι περισσότεροι ούτως ή άλλως ακόμη και με επιμέρους ενστάσεις είναι προεδρικοί αλλά κυρίως όσον αφορά την σταυροδοσία. Στον Ανατολικό Βόλο πρώτος σε ψήφους βγήκε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς και δεύτερος ο γραμματέας του κόμματος Δημ. Παπαιωάννου. Στο Δυτικό Τμήμα πρώτος ο Κώστας Δελημητρίου που ανήκει στην πτέρυγα Λαφαζάνη… ενώ στη Ν. Ιωνία δεν κατέστη δυνατό η στήλη να μάθει λεπτομέρειες από τα εκεί στελέχη…
Β.Κ

Θου, Κύριε…

Σεβασμιώτατε Δημητριάδος, όταν λέμε ότι υπάρχει νόμιμη άδεια για τον Παιδικό Σταθμό που χτίζει μέσα σε ρέμα η Μητρόπολη στην Αγριά και ο οποίος συνδέεται με τη δωρεά Λούλη, εννοούμε ότι υπάρχει νόμιμη άδεια από τη… Ναοδομία ή την Πολεοδομία;
…Σεβασμιώτατε, ο Άγιος Ιερομάρτυρας Σεραφείμ, Επίσκοπος Φαναρίου, ο Θαυματουργός, την Τιμία Κάρα του οποίου θα έχουμε το ιερό προνόμιο να προσκυνήσουμε από αύριο στο Βόλο, να βάλει το χέρι του.

Φ.Τ.

Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ

Mια στιγμή, ρε λεβέντες, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ! Δεν μπορεί επί τρικομματικής ο Τσίπρας να χαρακτηρίζει τη ΔΗΜΑΡ «δεκανίκι της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά» κι επί… δικομματικής η βουλευτής του Νάντια Βαλαβάνη να καλεί τη ΔΗΜΑΡ «να ξεκαθαρίσει αν είναι μνημονιακή δύναμη ή όχι»!!!
…Και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ δε γίνεται.

Φ.Τ.

Υποκρισία

54 μέρες πριν ο Γιάννης Αντετονκούμπο, ο 18χρονος μετανάστης μπασκετμπολίστας που πήρε μεταγραφή για το ΝΒΑ, ήταν για την ελληνική κυβέρνηση «λαθρομετανάστης», «τύραννος της κοινωνίας», «καταληψίας των πόλεών μας», «εισβολέας», όπως ο ίδιος ο Αντ. Σαμαράς έχει χαρακτηρίσει τους μετανάστες.
…Χτες έγινε δεκτός από τον… πρωθυπουργό! Το ζητούμενο μία φωτογραφία για προπαγανδιστικούς λόγους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ταπεινώνει χιλιάδες άλλους Αντετονκούμπο, που δεν είχαν την τύχη να γίνουν διάσημοι.

Φ.Τ.

Ο χαρακτήρας της κυβερνήσεως

Θυμάστε τη ρατσιστική υπουργική απόφαση του Λοβέρδου που ποινικοποιούσε την ασθένεια; Εκείνη που έστειλε στη φυλακή και διαπόμπευσε, καταπατώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, γυναίκες που υποτίθεται ήταν οροθετικές και που αργότερα τα δικαστήρια αθώωσαν; Αυτή τη ρατσιστική Λοβέρδεια απόφαση που το υπουργείο Υγείας αναγκάστηκε να καταργήσει μετά τη διεθνή κατακραυγή;
…Ε, λοιπόν, ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μετά την ορκωμοσία του και την εξαγγελία ότι θα κλείσει νοσοκομεία(!!!), την… επανέφερε.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου