ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν κάναμε λίγα

δεν-κάναμε-λίγα-723587

Στο θέμα που προέκυψε με την κριτική Δανηλόπουλου στο σημερινό Αντιδήμαρχο Νίκο Μόσχο για τη διάνοιξη της οδού Αλαμάνας, είχαμε χθες την παρέμβαση από τον πρώην Δήμαρχο Κυριάκο Μήτρου που ορθώς πράττοντας μας τηλεφώνησε για να μας υπενθυμίσει μερικά μόνον απ΄ όλα όσα έγιναν επί των ημερών του και με πολιτικό προϊστάμενο στην Πολεοδομία του Δήμου Βόλου τον κ Τάσο Στρατηγόπουλο. Τη διάνοιξη της οδού Αλαμάνας τη φτάσαμε στο παρά πέντε, ενώ επί των ημερών μας σχεδιάστηκαν ή υλοποιήθηκαν, όπως είπε ο κ. Μήτρου, η γέφυρα στην οδό Παρασκευοπούλου, η λοξή γέφυρα στην περιοχή του Τσαλαπάτα, ενώ σχεδιάσαμε και τη γέφυρα της Αγίας Παρασκευής.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Οι διαρροές

Είναι η πρώτη φορά σε επίσημη ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ που η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης κάνει λόγο για διαρροές στα περιφερειακά υδραγωγεία που αγγίζουν μέχρι και το 60%!!! Το ποσοστό είναι υπερβολικά μεγάλο και πολύ μεγαλύτερο από το 40% ή και λιγότερο που, ξέραμε μέχρι σήμερα, ότι είναι μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα. Η μισή και πλέον ποσότητα νερού δηλαδή χάνεται στη διαδρομή…

Οι περιορισμοί στο νερό

Αν οι καταναλωτές κάνουν μερική μόνον χρήση των κανόνων ορθολογικής χρήσης του νερού δε θα χρειαστεί να ληφθούν από τη ΔΕΥΑΜΒ περιοριστικά μέτρα στην κατανάλωση του νερού κατά τη θερινή περίοδο, παρά τη μεγάλη πτώση που έχουμε φέτος στις παραγόμενες ποσότητες πηγαίων νερών. Τα παραπάνω σημείωσε χθες ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης στο περιθώριο της συνέντευξης τύπου που έδωσε για το νερό. Το μόνο που κάνουμε, μετά τις 12 το βράδυ είναι ότι ρίχνουμε την πίεση του νερού, παρενέβη διευκρινιστικά ο νέος Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ Δημ Οικονομίδης

Δε θα χάσουν οι αγρότες

Οι μόνοι που δεν θα χάσουν από το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΜΒ πήρε τον τομέα της άρδευσης είναι οι αγρότες, είπε χθες ο Δήμαρχος Βόλου. Έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία τι και που καλλιεργεί ο καθένας. Αν μπει κάποιος στο Υπουργείο Γεωργίας μπορεί να έχει όλα τα στοιχεία. Δεν ανακαλύψαμε την πυρίτιδα είπε ο Δήμαρχος Βόλου, ο οποίος πρόσθεσε ότι παρόλα ταύτα, η Δημοτική Αρχή θα συζητήσει με τους κατοίκους – αγρότες πριν αποφασίσει να επιβάλει τη νέα τιμολογιακή πολιτική στο νερό άρδευσης.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Διάψευση ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει «ως ευφάνταστα και προβοκατόρικα» τα σενάρια που δημοσιεύτηκαν σε εβδομαδιαία τοπική εφημερία και θέλουν στελέχη όπως ο Κώστας Πουλάκης (μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση) και ο Βασίλης Αποστολάκης (μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής) να επιχειρούν να καθορίσουν τον υποψήφιο που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

«Βασική προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ -υπογραμμίζεται- είναι ο αγώνας που δίνει μαζί με τον ελληνικό λαό για να απαλλαγεί η χώρα και η κοινωνία από τις καταστροφικές τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, τα μνημόνιά τους και το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που τους στηρίζει. Ταυτόχρονα, μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες οριστικοποιείται το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την κοινωνική και παραγωγική ανασυγκρότηση καθώς και οι κατά τόπους επεξεργασίες για το πολιτικό πλαίσιο, με βάση το οποίο θα κινηθούν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στις μελλοντικές αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλωστε είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι ότι μέχρι το Σεπτέμβριο δεν ανοίγει καμία συζήτηση που να έχει σχέση με πρόσωπα και αυτοδιοικητικές κινήσεις».
Β.Κ

Ετοιμαστείτε…

«Τα πράγματα είναι πραγματικά δύσκολα, ας κρατήσουμε μια επιφύλαξη έως το Eurogroup της 8ης Ιουλίου», δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών μετά τη σύσκεψη με τους νέους υπουργούς και υφυπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εσωτερικών και Υγείας, χωρίς να μπορέσει να κρύψει τον προβληματισμό του απέναντι στο ενδεχόμενο να γίνει εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ σε… δόσεις. Όπερ σημαίνει ετοιμαστείτε έρχονται νέα μέτρα.

Β.Κ

Πόρτα.…

Κοντά στην πόρτα της εξόδου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον ο Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος προκάλεσε ταραχή στη λεωφόρο Συγγρού με τις αναφορές του για ενδεχόμενη σύμπραξη Νέας Δημοκρατίας και Χρυσής Αυγής. Mπορεί ο ίδιος να επιχείρησε να ανασκευάσει, μετά, βλέποντας το άδειασμα της Ν.Δ. όμως… μάλλον είναι αργά διότι στο Μαξίμου είναι ήδη «persona non grata».

B.K

Ερώτημα στο Δεσπότη

Οταν προ μηνών γράφαμε ότι ο Παιδικός Σταθμός της Μητρόπολης Δημητριάδος στην Αγριά χτίζεται μέσα σε… ρέμα, δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε ότι σχετίζεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη δωρεά των 100.000.000 δραχμών του βιομηχάνου Κ. Λούλη, η τύχη της οποίας, σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου… αγνοείται.

…Σεβασμιότατε Δημητριάδος, η συμβολή μας στο άνοιγμα του θέματος από τον κ. Λούλη έγκειται στην επαναφορά των ερωτημάτων που κάναμε προ μηνών: Γιατί η Μητρόπολη Δημητριάδος χτίζει Παιδικό Σταθμό μέσα σε ρέμα; Ποιο εγγυάται την ασφάλεια των παιδιών; Υπάρχει άδεια της Πολεοδομίας; Εάν ναι, ποιος την υπογράφει;

Φ.Τ.

Μαλλιά κουβάρια

Σίγουρα θα θέσει υποψηφιότητα ο Μπάμπης Ζάχος για επικεφαλής (μέχρι τις δημοτικές εκλογές) της μείζονος μειοψηφίας Βόλου.
…Μαλλιά κουβάρια η παράταξη της Ν.Δ. στο Δήμο Βόλου. Με τον Μουλά να διαγκωνίζεται με τον Δουλόπουλο, τον Ζάχο να προβάλλει ως η ήρεμη δύναμη, τη Ζέττα να αποστασιοποιείται δημόσια από τις διεργασίες αλλά οι εκλεκτικές της… συμπάθειες να μην κρύβονται και την ομάδα Μήτρου να καιροφυλακτεί.
Φ.Τ.

Των φρονίμων τα παιδιά…

Είναι δυνατόν πριν στεγνώσει το μελάνι συνυπογραφής της νέας κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, κι ενώ η δεξιά συγκυβερνά σήμερα με τα πολιτικά ναυάγια του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Βορίδης να επιτίθεται κατ’ αυτόν τον τρόπο στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ;
…Ναι, είναι, διότι όταν χρεοκοπήσει πολιτικά η μείξη Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ και καταρρεύσει κι η νέα μνημονιακή κυβέρνηση, ο ακροδεξιός πόλος εντός της Νέας Δημοκρατίας οφείλει να έχει ήδη συγκροτηθεί σε ρεύμα.

Φ.Τ.

Μini jobs

Σε ποια χώρα της Ε.Ε. μεθοδεύεται ένα νέο μοντέλο ελαστικής εργασίας που προβλέπει μισθούς των 350 ευρώ το μήνα, χωρίς κανένα ασφαλιστικό δικαίωμα για τον εργαζόμενο; Σωστά το καταλάβατε! Στη νέα Ελλάδα του Σαμαρά και του Βενιζέλου!
…Προσοχή, προσοχή. Στη νέα Ελλάδα η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η διάλυση της κοινωνίας, η εξαθλίωση του λαού, δεν είναι εκμετάλλευση, διάλυση, εξαθλίωση. Είναι προσαρμογή.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου