ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χρήσιμες αλλά…

χρήσιμες-αλλά-766446

« Οι δημοσκοπήσεις είναι πολύ χρήσιμες για να μας δίνουν μια εικόνα για τον τρόπο με τον οποίον απευθυνόμαστε στους πολίτες. Πιστεύω ότι έχουμε τηρήσει μια στάση ευθύνης από την επομένη των εκλογών και επιδιώξαμε να δημιουργηθεί μια τρικομματική κυβέρνηση. Καταθέτουμε προτάσεις, διεκδικούμε να κάνουμε διακριτό το πολιτικό μας στίγμα και πιστεύω ότι οι πολίτες θα αναγνωρίσουν αυτή την προσπάθεια» σημείωσε χθες ο πρώην Υπουργός Φιλ. Σαχινίδης, θέλοντας να περάσει ένα κλίμα αισιοδοξίας στα μέλη του κόμματος. Εάν το κατάφερε … η πορεία θα δείξει.
Β.Κ

Μνημόνιο και αντί
Το ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι κατέρρευσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος με το στρατηγικό αδιέξοδο των προτάσεών του, διότι οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι το δίπολο που δημιουργήθηκε μνημονιακοί – αντιμνημονιακοί δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε χθες ο κ. Σαχινίδης. Η συμμετοχή μελών και στελεχών πάντως δεν ήταν αναμενόμενη εάν σκεφτεί κανείς ότι την ερχόμενη Κυριακή θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές διαδικασίες.
Β.Κ

Ποιο κράτος δικαίου;
Kράτος δικαίου. Αν και χρειάστηκε να φτάσει σε ακραίες κινήσεις, ξεκινώντας απεργία πείνας ο πατέρας του τετραπληγικού κοριτσιού από την Πάτρα είδε το αίτημά του τελικά να εγκρίνεται. Ο ΕΟΠΥΥ αποφάσισε να του χορηγήσει τα αναλώσιμα είδη που χρειάζεται για την καθημερινότητα της κόρης του. Αρχικά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας είχε απαντήσει αρνητικά όταν ο απεγνωσμένος γονιός είχε ζητήσει τη δωρεάν χορήγηση αναλώσιμων υλικών τα οποία είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της μικρής Μαρίας, που πάσχει από σοβαρή ασθένεια. Και μήπως είναι ο μόνος… αυτός ο γολγοθάς είναι καθημερινότητα για πολλούς… δυστυχώς.
Β.Κ

Το λέει
θα το κάνει όμως;

Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν εργαζόμενοι είτε στη στεριά είτε στη θάλασσα που να είναι απλήρωτοι, επεσήμανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωστής Μουσουρούλης. Όπως είπε, με αφορμή και την κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) για αύριο στα πλοία των εταιρειών που οφείλουν δεδουλευμένα μηνών στα πληρώματα, «το υπουργείο έχει πολλές δυνατότητες παρέμβασης, καθώς αυτές μας επιφυλάσσει και η εθνική νομοθεσία, την οποία εφαρμόζουμε σε περιπτώσεις καταγγελιών, αλλά και ταυτόχρονης άσκησης πίεσης προς τις εταιρείες». Πολύ ωραία… αφού υπάρχει περιθώριο παρέμβασης, ας το κάνει ο Υπουργός… για να νιώσουν την ανάσα του οι εφοπλιστές… όχι μόνο λόγια…
Β.Κ

Εχουν
ξεφύγει…

Το προηγούμενο Σάββατο ήταν ο εμπρησμός του αυτοκινήτου του Βολιώτη δημοσιογράφου Σπύρου Μπαξεβάνου. Χθες ήταν τα γκαζάκια στο πολιτικό γραφείο του Γιώργου Σούρλα στην Αθήνα. Όχι δεν συσχετίζουμε σε καμία περίπτωση τις δύο υποθέσεις. Απλά επειδή αφορούν κοντινά μας πρόσωπα διαπιστώνουμε τη διάχυση της βίας σε πολλά επίπεδα. Αυτό πρέπει να σταματήσει με κάθε τρόπο γιατί δεν θα αργήσουμε να θρηνήσουμε θύματα…
Χ.Μ.

Στο επίκεντρο
οι λαϊκές

Σε πεδίο μάχης θα μετατραπεί , όπως όλα δείχνουν, νωρίς αύριο το πρωί η οδός Γιάννη Δήμου, ανάμεσα στους πωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης στις λαϊκές αγορές που, όπως κάθε Τετάρτη , θα πάνε να στήσουν τους πάγκους τους στο συγκεκριμένο δρόμο και τους άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας που ενδεχομένως θα ζητήσουν και τη συνδρομή των αντρών της ΕΛ.ΑΣ.
Είναι κάτι παραπάνω βέβαιο ότι ο Δήμος Βόλου θα αντιδράσει, αν και σε πρόσφατες δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δημ. Δερβένης είπε ότι αυτό είναι ζήτημα για το οποίο αρμόδιες είναι οι εμπλεκόμενες δημοτικές υπηρεσίες, σε μία προφανή προσπάθεια να απεκδυθεί την όποια πολιτική εμπλοκή της Δημοτικής Αρχής, σε ένα ζήτημα που η ίδια θεωρεί λήξαν.
Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Σωματείου Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ειδών Ένδυσης και Υπόδησης Ανδρέας Αιβαζόγλου με χθεσινές του δηλώσεις έκανε έκκληση να πρυτανεύσει, όπως είπε, η λογική, ενώ έκανε ακόμη έκκληση για λογαριασμό των συναδέλφων του μικροπωλητών στους κατοίκους της Γ. Δήμου να μην ενδώσουν στην παρότρυνση της Δημοτικής Αρχής και να μη βάλουν τα αυτοκίνητά τους σήμερα το βράδυ στο τμήμα του δρόμου, όπου γίνεται η λαϊκή αγορά ( μεταξύ Αρ. Ζάχου μέχρι Μεταμορφώσεως ). Οι μικροπωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης επιμένουν ότι για όλο τον Ιούνιο πρέπει να μείνουν στις λαϊκές αγορές που λειτουργούν κάθε Τετάρτη και Παρασκευή στη Γιάννη Δήμου και στην Κασσαβέτη ( από Λόρδου Βύρωνος μέχρι Γ.Δήμου ) αντί των οδών Καραμπατζάκη (από Σινώπης μέχρι Παρασκευοπούλου ) και Κωνσταντά ( από Κασσαβέτη μέχρι Φιλιππίδη ) που προβλέπει η νέα απόφαση χωροθέτησης του Δήμου . Νέες θέσεις στις οποίες οι μικροπωλητές , όπως αποφάσισαν στη Γενική Συνέλευση της Παρασκευής, δεν πρόκειται να μετακινηθούν πριν ασκήσουν τα νόμιμα ένδικα μέσα που τους παρέχει ο νόμος. Για το σκοπό αυτό μέσα στην εβδομάδα το Σωματείο Μικροπωλητών καταθέτει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΦΠΑ στην εστίαση
Η μικρή συμμετοχή και οι πληροφορίες που ήλθαν από Αθήνα ότι οι προτάσεις του Υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13% δεν γίνονται αποδεκτές από την τρόικα, ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην αναβολή της χθεσινής έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση προσδιορίστηκε για την επόμενη Δευτέρα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Προαναγγέλλουν
την εισβολή …
Με ανακοίνωση τους οι κάτοικοι της Επιτροπής Πηλίου προαναγγέλλουν την… εισβολή που πρόκειται να κάνουν στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα στις 2.30 μετά το μεσημέρι, από το οποίο θα ζητήσουν να γίνει εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για το θέμα του νερού.

Και όμως υπάρχει…
«Είναι δύσκολο να είσαι πατέρας», είναι το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα στις 9 το βράδυ στο Αχίλλειον με πρωτοβουλία της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας. Θυμίζουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή 16 Ιουνίου είναι η Γιορτή του Πατέρα. Ναι, υπάρχει και αυτή η γιορτή, όσο και αν δεν αρέσει σε μερικές – μερικές…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Δεν θα πληρώσει κανένας;

Εάν τελικά είναι παράνομο το εργοστάσιο ανακύκλωσης που πήρε προχτές φωτιά στο Βόλο και πλημμύρισε την ατμόσφαιρα με κοκτέιλ τοξικών, τότε πρέπει να κλάψουν μανούλες.
…Δεν είναι δυνατόν να συλλέγει μέρα μεσημέρι τόνους πλαστικών και άλλων απορριμμάτων δίπλα από το Βόλο και να μην το πήρε χαμπάρι κανείς, ούτε η Περιφέρεια, ούτε ο Δήμος, ούτε η Αστυνομία! Τα απορρίμματα που κάηκαν, για παράδειγμα, κυρία Εφορία του Βόλου, πώς τα αγόραζε; Χωρίς παραστατικά; Άμεσος κολασμός των κρατικών και αυτοδιοικητικών υπαλλήλων και των πολιτικών υπευθύνων τους που εμπλέκονται στην υπόθεση για τα τοξικά που εισέπνευσαν οι Βολιώτες, μεγάλο μέρος των οποίων με τη βροχή που ακολούθησε κατακάθισε στο έδαφος με απροσδιόριστες, ακόμα, συνέπειες για την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Φ.Τ.

Εμείς κι η Τουρκία

Μα καλά, στην Κωνσταντινούπολη δεν διαμαρτύρονται οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους; Ούτε οι τουρίστες; Ούτε οι δημοσιογράφοι κράζουν τους αλήτες που καίνε την περιουσία του αθώου κοσμάκη; Ούτε οι νοικοκυραίοι εκφράζουν αγανάκτηση στις τηλεοράσεις; Ούτε οι ξένοι λένε ότι οι διαδηλωτές δεν καταλαβαίνουν την κρισιμότητα της κατάστασης και θα τινάξουν τα πάντα στον αέρα; Ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα ρίχνει όλα στον τούρκικο… ΣΥΡΙΖΑ;
…Έλεος!!! Μα δεν βρίσκεται κανείς στην Τουρκία να αποπροσανατολίσει τον τουρκικό λαό;;;

Φ.Τ.

Μούγκα

Μια στιγμή, ωρέ κλεφτόπουλα! Πώς γίνεται να λέτε ότι στην Τουρκία οι διαδηλώσεις είναι έκφραση δημοκρατικού δικαιώματος και να μη βγάζετε τσιμουδιά όταν… απαγορεύονται στην Ελλάδα;
…Πώς; Δεν καταλαβαίνετε την φύσιν της ερωτήσεως; Ρε παλικάρια, μούγκα στη στρούγκα και επ’ αυτού;

Φ.Τ.

Δημοκρατία δεν είναι
μόνο οι εκλογές

«Δημοκρατία δεν είναι μόνο οι εκλογές, αλλά και οι ειρηνικές διαδηλώσεις» κόντραρε χτες στα ίσια τον πρωθυπουργό της Τουρκίας ο Τόυρκος πρόεδρος Αμπτουλάχ Γκιουλ.
…Λυπούμαστε να το πούμε, αλλά ο δικός Πρόεδρος θα υπογράψει την απαγόρευση των διαδηλώσεων από 200 άτομα και κάτω την οποία εμπνεύστηκε η δημοκρατική κυβέρνηση των Σαμαροβενιζελοκουβέληδων.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου