ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Παρών

παρών-768848

Ο Φίλλιπος Σαχινίδης είναι ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία. Στις τελευταίες εθνικές εκλογές το ΠΑΣΟΚ υπέστη καθίζηση στην περιοχή και ο βουλευτής Λάρισας είναι ο μόνος που κατάφερε τελικά να «διασωθεί». Την ερχόμενη Δευτέρα θα βρίσκεται στο Βόλο για τη Νομαρχιακή συνέλευση του κόμματος εν όψει εσωκομματικών διαδικασιών και εάν μη τι άλλο οι απόψεις του αναμένονται με ενδιαφέρον καθώς χειρίστηκε θέματα οικονομίας και τρόικα και τώρα αρκετές φορές είναι αυτός που για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» τον τρικομματικό Ι. Στουρνάρα…
Β.Κ

Στην τελική ευθεία..
Σε αντίθεση πάντως με άλλες φορές και άλλες εποχές που οι εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ήταν «πρώτο θέμα» διότι σηματοδοτούσαν τους συσχετισμούς δυνάμεων και πως αυτοί διαμορφώνονται , στην παρούσα φάση, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι το ενδιαφέρον είναι υποτονικό. Εκτός και εάν ορισμένοι περιμένουν τελευταία στιγμή… για να ανοίξουν τα χαρτιά τους, μήπως και αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον… η διαδικασία.
Β.Κ

Αναβολή μέχρι νεωτέρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ –ΕΚΜ Ν..ΙΩΝΙΑΣ τελικά αφού επί τρείς μέρες «προπαγάνδιζε» την προγραμματισμένη του συνέλευση για σήμερα, χθες το απόγευμα αποφάσισε να την αναβάλλει . Ο λόγος; Το συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας στην Πλατεία Ελευθερίας στις 7 το απόγευμα. Καλεί μάλιστα τους πολίτες να συμμετέχουν μαζικά σε αυτό. Φαντάζομαι ότι η συνέλευση μετατίθεται για την επόμενη εβδομάδα… εκτός και εάν προγραμματιστεί κανένα άλλο συλλαλητήριο οπότε…
Β.Κ

Σ’ αυτό, όλοι μαζί

Θεμιτές και αντιληπτές οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ κομμάτων ή μεταξύ φορέων. Μήπως όμως ήρθε η ώρα να αναληφθεί από κάποιον η πρωτοβουλία για να ξεσηκωθεί ο Βόλος προκειμένου να σωθεί το Νοσοκομείο από τη διαρκή υποβάθμιση; Κινδυνεύει όλη η Μαγνησία να μείνει χωρίς περίθαλψη. Πριν χρόνια η τοπική κοινωνία είχε ξεσηκωθεί σύσσωμη και ενωτικά για να προστατεύσει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Το Νοσοκομείο δεν είναι μικρότερη υπόθεση. Το αντίθετο μάλλον…
Μ.Μ.

Πώς να αυξηθούν;

Δεν αυξάνονται πλέον τα «κόκκινα δάνεια» γνωστοποιεί περιχαρές το οικονομικό επιτελείο, υπονοώντας ότι το οικονομικό κλίμα πήρε πλέον θετική πορεία.
Καλά, δόθηκε κανένα τραπεζικό δάνειο την τελευταία τριετία για να δούμε αν πληρώνεται ή όχι;
Μ.Μ.

Με τον ανθύπατο

Ε, άμα είσαι αφεντικό στο τόπο σου, όλα τα μπορείς! Πριν μέρες εκπρόσωποι του δημοσιογραφικού κόσμου πήγαν στον Χατζηδάκη ζητώντας να συνεχιστεί η υποχρεωτική δημοσίευση των ισολογισμών στις εφημερίδες. Μία μικρή οικονομική ανάσα στο ζόφο της εποχής. Ο υπουργός συμφώνησε, οι κυβερνητικοί βουλευτές συμφώνησαν, αλλά είπαν το αυτονόητο: «Περάστε και από το γραφείο του εκπροσώπου του ΔΝΤ για να πάρετε την άδεια». Ο Μπομπ Τράα, του ΔΝΤ, διαφώνησε. Από τον Ιούλιο κόβονται οι ισολογισμοί. Για την ενδυνάμωση του επαρχιακού Τύπου – κυρίως – ήταν οι υποσχέσεις των αρμόδιων υπουργών.
Μ.Μ.

Πω! Πω!
Σύμπτωση

Μόλις μπήκε δεύτερο καράβι στη γραμμή των Βορείων Σποράδων… έσκασε μύτη και το τρίτο καράβι, όπως πληροφορούμαστε. Αυτό σίγουρα δεν είναι σύμπτωση. Βεβαίως ούτε αρμάδα θα κάνουμε. Άλλα πράγματα συμβαίνουν και θα τα πληροφορηθείτε προσεχώς.
Ν.Τ.

Σε δίλημμα ο Βαζάκας

ΠΑΜΕ ΟΤΑ Μαγνησίας: «Ξεπέρασε τα όρια του θράσους και της υποκρισίας ο δήμαρχος Βόλου».
…Άφες αυτοίς, δήμαρχε κι ασχολήσου με καυτά θέματα, όπως το ’χεις συνήθειο. Αίφνης, ο Βαζάκας βρίσκεται σε δίλημμα ποιον σέντερ μπακ να βάλει μέσα την Κυριακή. Τι λες κι εσύ;

Φ.Τ.

Ζει ο Σαμαράς
με 360 ευρώ;

Και, ναι, κυρίες και κύριοι, επιβεβαιώθηκαν και οι χειρότεροι φόβοι σας. Το φως που έβλεπε στην άκρη του τούνελ ο Σαμαράς τελικά ήταν το τρένο. Η Τράπεζα της Ελλάδος προτρέπει τους Έλληνες σε ιδιωτική ασφάλιση, διότι από το 2015 ενεργοποιείται η ρύθμιση Λοβέρδου (ναι, του Πασόκου υπουργού με τα συμπτώματα πολιτκής υστερίας, που εσχάτως έκανε δικό του κόμμα και ζητάει την ψήφο σας) σύμφωνα με τον οποία οι συντάξεις πηγαίνουν στα… 360 ευρώ!
…Για τέτοια ανάπτυξη είναι που μας προετοιμάζεις, Αντώνη μου;

Φ.Τ.

Γάτα ο κοντός με τη γραβάτα

Κι αυτοί οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες! Απάνω που μας υποσχέθηκαν ανάπτυξη από του χρόνου, έρχεται ο δικός τους άνθρωπος, ο Προβόπουλος της Τράπεζας της Ελλάδος, αλλά κι ο ΟΟΣΑ, και λένε ότι η ανάπτυξη μετατίθεται για… δυο χρονάκια αργότερα!
…Η γάτα ο Στουρνάρας επιμένει. Ανάπτυξη θα έχουμε το 2014. Όπως επέμενε ο Παπακωνσταντίνου ότι ανάπτυξη θα έχουμε το 2011. Όπως επέμενε ο… ίδιος ο Στουρνάρας ότι ανάπτυξη θα έχουμε το 2012 κ.ο.κ.

Φ.Τ.

Στουρνάρας και MEGA

MEGA (23 Ιουλίου 2011): Κύριε Στουρνάρα, πότε θα γυρίσουμε στην ανάπτυξη;
Στουρνάρας: Του χρόνου (2012) θα έχουμε θετική ανάπτυξη.
…Ναι, αλλά τότε η χώρα κυβερνιόταν από ένα κόμμα που οι υπουργοί του βρίζονταν μεταξύ τους ως χοντρομπάσταρδοι, σπουδαρχίδηδες κι αρχολίπαροι κι επομένως δικαιολογούνταν να λέει κι ο κ. Στουρνάρας ό,τι του καπνίσει. Ενώ τώρα που σοβάρεψε η κυβέρνηση…

Φ.Τ.

Τα ίδια και τα ίδια

Τρία χρόνια τώρα μας δουλεύουν με την ανάπτυξη. Οι εκθέσεις όμως της ΤτΕ και του ΟΟΣΑ διαλύουν κάθε μύθο της κυβέρνησης.
…Πάρτε το απόφαση. Δεν υπάρχει succes story.
Υπάρχει μόνο η απόφαση μιας αισχρής ολιγαρχίας για μεταφορά του πλούτου από τους πάρα πολλούς σε πολύ λίγους.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου