ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν τα θέλει;

δεν-τα-θέλει-775173

Για το ίδιο θέμα της εμποροπανήγυρης αν και ετεροχρονισμένο, ενδιαφέρον αποτελεί η επισήμανση του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Κοντορίζου που διερωτήθηκε, εκτός των άλλων, αν ο Δήμος έχει ανάγκη τα 80.000 που ξόδευσε πέρυσι ο Δήμος από το παζάρι, ενώ ο Αντιδήμαρχος Δημ. Δερβένης πρότεινε να υιοθετηθεί μία πρόταση που έχει γίνει από τον Εμπορικό Σύλλογο για τη λειτουργία της ετήσιας εμποροπανήγυρης με τη μορφή που έχει το Επιχειρηματικό Πανόραμα.

Με όρους

Μαφίας

Ούτε… κιχ δεν ακούστηκε στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου που έγινε την περασμένη εβδομάδα και στην οποία συζητήθηκε το θέμα που είχε να κάνει με την κατάργηση της εμποροπανήγυρης που αποφάσισε η Δημοτική Αρχή. Μιλάμε για πλήρη παρανομία και για θεσμό που γίνεται με όρους… Μαφίας, μας έλεγε χθες Αντιδήμαρχος και μέλος της Επιτροπής που έκανε λόγο για κυκλώματα και για ιστορίες που δεν παλεύονται, όπως σημείωνε, με όρους νομιμότητας…

Η λειτουργία

του τέρμιναλ

Στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου Νίκο Ντόκο, ανέθεσε πρόσφατα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ Α.Ε τη διερεύνηση της πιθανότητας άμεσης λειτουργίας του κτιριακού συγκροτήματος του επιβατικού σταθμού (τέρμιναλ) ΙΑΣΩΝ στην κεντρική προβλήτα του λιμένος ως σταθμού υποδοχής επιβατών κρουαζιεροπλοίων μικρού μεγέθους (για την οποία υπάρχει δυνατότητα ευχερούς παραβολής στο κρηπίδωμα της ανατολικής πλευράς της κεντρικής προβλήτας) που εκτελούν περιηγητικούς διεθνείς πλόες. Τα συμπεράσματα της εν λόγω διερεύνησης, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Δ.Σ του ΟΛΒ , θα πρέπει να περιλαμβάνουν εκτιμώμενη οικονομική επιβάρυνση για την ΟΛΒ Α.Ε και θα κατατεθούν με υπόμνημα στο Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε προκειμένου το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στη λήψη σχετικών αποφάσεων.

Ζητά

μείωση

Εκδικάζεται αύριο στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου (Διαδικασία Μισθωτικών Διαφορών) η αίτηση της DOMOTEL (Ξενία Βόλου) που ζητά τη μείωση του ετήσιου μισθώματος που καταβάλει στο Δήμο Βόλου. Σύμφωνα με πληροφορίες η μείωση που αιτείται ο εκμισθωτής είναι της τάξεως του 50%, αίτηση που την τεκμηριώνει στο γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε η Β ΄ φάση της επένδυσης που προέβλεπε η αρχική συμφωνία του με το Δήμο για την επέκταση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος, καθώς και λόγοι που έχουν να κάνουν με τη μείωση του κύκλου εργασιών.

Ανοιξε

δρόμους …

Δηλαδή ο παππούς από το Κεραμίδι και τη Βρύναινα θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά φέτος τη φορολογική τους δήλωση; Πάλι άνοιξε δρόμους ο Μητσοτάκης που στα 95 του άνοιξε σελίδα στο facebook…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Στη Λάρισα

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η περιφερειακή συνδιάσκεψη Θεσσαλίας της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα στη Λάρισα στο ξενοδοχείο Διόνυσος στις 18:30, με κεντρικό ομιλητή τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώην υπουργός Υγείας άρχισε τις περιοδείες ανά την Ελλάδα για να «φρεσκάρει» τη μνήμη των πολιτών και να αντλήσει «συνεργάτες» στο εγχείρημά του. Δύσκολοι καιροί πάντως για νέα κόμματα.
Β.Κ

Για τους
«νταήδες…»
Στην ανάγκη αυστηρότερης εφαρμογής του Κανονισμού λειτουργίας της Βουλής, συμφώνησε η Διάσκεψη των Προέδρων του Σώματος, με αφορμή τα γεγονότα της προηγούμενης Παρασκευής και την οξεία αντιπαράθεση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με τον Β’ αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη αλλά και τις καταγγελίες ότι ορισμένοι βουλευτές της Χ.Α οπλοφορούν … Έτσι αποφάσισαν οι έλεγχοι να είναι πιο αυστηροί και λογικό καθώς χρειάζεται μεγάλη προσοχή με τους «νταήδες» όπως θέλουν ορισμένοι να εμφανίζονται.
Β.Κ

Να συμβούν
Πολύ σωστή η επισήμανση συναδέλφου. Μα είναι δυνατόν να διατελεί πρόεδρος στον ΣΕΒ ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος, που δεν ασκεί καμία επιχειρηματική δραστηριότητα και να θέλει κιόλας να καθορίσει τους κανόνες στην αγορά εργασίας; Όχι βέβαια, αλλά στην Ελλάδα βρισκόμαστε που όλα μπορούν να συμβούν. Ο Πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων, να είναι ο μοναδικός πρόεδρος στον κόσμο που δεν έχει δική του βιομηχανία και είναι επικεφαλής ενός τέτοιου συνδέσμου και μάλιστα σε μία περίοδο που η επιχειρηματικότητα «ψάχνει» να βρει καινούργιο βηματισμό για να μείνει όρθια στην κρίση.
Β.Κ

Τα ράσα τα οργής

Τελικά, πρόβλημα αντιρρήσεων για τον αντιρατσιστικό νόμο δεν έχει μόνο ο Σαμαράς αλλά και ο Αρχιεπίσκοπος. Μπορεί και σοβαρότερο.
Οι καμπάνες των ναών της Αιγιάλειας θα χτυπούν πένθιμα για 15 λεπτά από χθες Τρίτη και για τρεις ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το προωθούμενο νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, το οποίο η μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας θεωρεί πως αποτελεί «φίμωτρο στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες».
Μ.Μ.

Πού τα βρίσκει;

Μάλλον θα βαριέται στην αποστρατεία του ο Πάγκαλος γι’ αυτό ψάχνει τρόπο να προκαλεί και να μένει στη δημοσιότητα. Χθες, βγήκε να μιλήσει ραδιοφωνικά υπέρ του αντιρατσιστικού νόμου και κατέληξε να ζητάει να μπεί… ο Τσίπρας στη φυλακή!
Μ.Μ.

Προετοιμασίες

Με την ταμπέλα «μόνο για ορθίους» στην πόρτα της εισόδου θα συνεδριάσει το Σάββατο η Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Καλού-κακού θα έχουν εξαφανίσει τις καρέκλες από την αίθουσα.
Μ.Μ.

Παίρνουν μέτρα

Παίρνει μέτρα η Βουλή για τους κουμπουροφόρους βουλευτές. Θα βάλουν την ταμπέλα που είχαν τα σαλούν στην άγρια Δύση «αφήστε τα όπλα σας στην είσοδο».
Μ.Μ.

Παγκόσμιο ρεκόρ
αθλητικής… φιέστας
«Ενα ακόμη παγκόσμιο αθλητικό γεγονός ετοιμάζεται να φιλοξενήσει η πόλη του Βόλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, καταρρίπτοντας κάθε ρεκόρ στη διοργάνωση κορυφαίων διοργανώσεων διεθνούς εμβέλειας. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο Νέων Γυναικών…». Έτσι αρχίζει το δελτίο Τύπου του Δήμου Βόλου. Και συνεχίζει θριαμβολογώντας για το… παγκόσμιο ρεκόρ της πόλης στη διοργάνωση πρωταθλημάτων. Για την ουσία όμως δεν μας λέει τίποτα το δελτίο Τύπου του Δήμου.
…Ποια είναι η ουσία; Ότι και με τη συμβολή του Δήμου Βόλου ο ερασιτεχνικός αθλητισμός της πόλης καταρρακώνεται. Ότι για να εξασφαλίσουν λεφτά για το παγκόσμιο ρεκόρ του δημάρχου, οι πισίνες το χειμώνα παραμένουν παγωμένες ή κλείνουν. Ότι για να βρουν πόρους ώστε να κάνουν τόσες πολλές αθλητικές φιέστες και να γράφουν οι εφημερίδες ότι… παράγεται έργο, υποχρεώνουν τα Βολιωτάκια και τους ερασιτεχνικούς τους συλλόγους να πληρώνουν για τη χρησιμοποίηση των αθλητικών υποδομών του Δήμου. Ή μήπως δεν είναι έτσι, κύριε Σκοτινιώτη;
Φ.Τ.

Θυγατρικές
ΓΣΕΕ προς ΣΕΒ: «Καταντήσατε τον ΣΕΒ θυγατρική των δανειστών».
…Κι εσείς, κύριοι εργατοπατέρες, καταντήσατε τη ΓΣΕΕ θυγατρική του ΣΕΒ.
Φ.Τ.

Οι… προδότες
Μεγάλη κινητικότητα στη Δεξιά.
…Ήδη η ΝΔ παρακολουθεί στενά τις κινήσεις του… προδότη Κουίκ, ενώ δεν κρύβεται το σφοδρότατο φλερτ με τον Καρατζαφέρη που χαρακτήριζε τον Σαμαρά… προδότη.
Φ.Τ.

Τέρμα τα γκάζια
Τσίπρας προς συνταξιούχους: Είμαστε η εναλλακτική πρόταση.
…Συνταξιούχοι προς Τσίπρα: Είμαστε η τελευταία μας ελπίδα.
Φ.Τ.

Προπαγάνδα χωρίς τέλος
Ο,τι προλάβατε να πάρετε από Κινέζους επενδυτές, πήρατε! Τώρα έχουμε… Ρώσους επενδυτές!
…Ρε παιδιά, τζάμπα τα δίνετε τα ρημάδια. Πάλι κανείς δεν αγοράζει; Τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη αποκτήσαμε στο εξωτερικό εξ αιτίας σας;
Φ.Τ.

Soft αντιρατσισμός
Οχι, κυρίες και κύριοι, δεν το θέλει ο Σαμαράς το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
…Δεν μπορείς από τη μια να βγάζεις νόμο κατά του ρατσισμού κι από την άλλη να διατηρείς στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Υπάρχει κίνδυνος να σε συλλάβουν κι εσένα.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου