ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το κυλικείο στο ΚΑΠΗ

το-κυλικείο-στο-καπη-778547

Δεκτό έγινε το αίτημα του δημοτικού συμβούλου Χαρ. Ζάχου όπως ο διαγωνισμός για τη μίσθωση του κυλικείου στο ΚΑΠΗ Αγριάς αφορά μόνο τη χρήση αναψυκτηρίου και όχι τη δυνατότητα μετατροπής του και σε ουζερί.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Συνάντηση
με Σαμαρά
Σήμερα το μεσημέρι συναντώνται με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών Επαγγελμάτων Ελλάδος ( ΠΟΕΣΕ) και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος… Ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν, όπως λέει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας και Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Απόστολος Αθανασός, τα θέματα που θα συζητηθούν στη σημερινή συνάντηση, θα είναι και το επίμαχο θέμα των ρυθμίσεων των επιχειρήσεων του κλάδου προς τους Δήμους.
Σύμφωνα με τον κ. Αθανασό τα υπόλοιπα θέματα που θα εκτεθούν στη σημερινή συνάντηση με τον πρωθυπουργό, είναι αυτά της μείωσης του ΦΠΑ, της ένταξης των επιχειρήσεων του κλάδου στα Προγράμματα του ΕΣΠΑ και η αναθεώρηση της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υποχρεώνει τους Δήμους να κάνουν πλειοδοτικούς διαγωνισμούς, για λογαριασμό της Κτηματικής Εταιρείας, για την κατάληψη της παραλίας από ομπρελοκαθίσματα.

Προβολή
για τα τσιπουράδικα
Ένα μεγάλο τραπέζι θα στηθεί μεθαύριο το μεσημέρι μπροστά από την Τράπεζα της Ελλάδος, με στόχο την προβολή των τσιπουράδικων του Βόλου, στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδος, μέσα από δίωρο τηλεοπτικό αφιέρωμα που θα κάνει η Τηλεόραση ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

Διαμαρτυρίες
Την έντονη διαμαρτυρία τους εξέφρασαν χθες τα μέλη της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βόλου Χαρ. Ζάχος και Γρ. Ιγγλέσης επειδή ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ηλίας Ξηρακιάς εκτός από τα 16 θέματα της ημερήσιας διάταξης έφερε προς έγκριση και 21 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης. Η επίσημη δικαιολογία από τον κ. Ξηρακιά, όπως και από την Αντιδήμαρχο Νατάσσα Οικονόμου, ήταν ότι θα πρέπει να επιδειχθεί κατανόηση, σε ορισμένα από αυτά, καθώς αφορούσαν διαγωνισμούς που ήταν απολύτως αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου Βόλου, όπως η προμήθεια καυσίμων, λιπαντικών κ.α

Διαδίκτυο
Διαμαρτυρίες από την περιοχή των Γλαφυρών. Όπως λένε κάτοικοι της περιοχής, ενώ από την πρώην Κοινότητα διέρχεται δίκτυο οπτικών ινών με τελική όδευση τα Κανάλια, οι ίδιοι στερούνται ευρυζωνικού δικτύου με αποτέλεσμα να μην έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

Το ΚΕΠ
Αποδέκτες παραπόνων γίναμε από την Αγριά για τη λειτουργία του ΚΕΠ. Όπως λένε οι διαμαρτυρόμενοι ο ένας υπάλληλος που υπηρετούσε τέθηκε σε διαθεσιμότητα από την περασμένη εβδομάδα, ενώ η δεύτερη υπάλληλος πήρε μέρος από την κανονική της άδεια. Θέλουμε να πιστεύουμε πως η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου θα μεριμνήσει άμεσα για να λυθούν τα όποια πρόσκαιρα προβλήματα
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Μάχη

Αναρτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης www.ministryofjustice.gr το Εθνικό Σχέδιο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ για την καταπολέμηση της διαφθοράς. Στην ίδια διεύθυνση δίνεται η δυνατότητα για κατάθεση προτάσεων για τη βελτίωση της εφαρμογής και της αποτελεσματικότητας του σχεδίου με το Γ. Σούρλα… να επιμένει δίνοντας τη μάχη των μαχών…
Β.Κ

Διεργασίες
Αύριο στις 8 μμ στο Δημαρχείο του Βόλου η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας διοργανώνει εκδήλωση- παρουσίαση των θέσεων για την 2η συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που θα πραγματοποιηθεί στη 1 και 2 Ιούνη στην Αθήνα. Ομιλητές θα είναι ο Τάσος Κατιντσάρος, μέλος της ΚΣΕ και ο Μπάμπης Κουρουνδής, μέλος της ΠΣΕ. Διεργασίες στον ευρύτερο χώρο… της αριστεράς.
Β.Κ

Νέο αίμα
Ο Σωτήρας Ζαρπαλάς είναι από το «νέο αίμα» του ΠΑΣΟΚ που ανέλαβε υπεύθυνος για τις εσωκομματικές εκλογές στο Βόλο. Το Σαββατοκύριακο θα είναι στην πόλη προκειμένου να δώσει κατευθύνσεις… Εκλεγμένος από τα Γιάννενα και εκ των απορρήτων του Νίκου Ανδρουλάκη…Αναμένεται με ενδιαφέρον στην περιοχή από τους πασόκους.
Β.Κ

Κόκκινες
γραμμές
Είσαι δημόσιος υπάλληλος; Είσαι μόνιμος αρκεί να μην είσαι επίορκος. Είσαι μεγαλοφοροφυγάς; Πας φυλακή έστω και για λίγο. Είσαι μετανάστης; Μπορείς να μείνεις στην Ελλάδα αρκεί να είσαι νόμιμος, διαφορετικά σε συλλαμβάνει κάποιος κύριος… Ζευς. Είσαι καθηγητής; Μπορείς να κάνεις όσες απεργίες θέλεις- στις οποίες δεν συμμετέχεις έτσι κι’ αλλιώς- ακόμη και απεργίες διαρκείας, αλλά για κανένα λόγο απεργία κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων. Είσαι διαδηλωτής; Μπορείς να διαδηλώνεις όποτε θέλεις όχι όμως κατά τη διάρκεια παρελάσεων των εθνικών επετείων. Είσαι χρυσαυγίτης; Μπορείς να μοιράζεις όσα τρόφιμα θέλεις όχι όμως από την πλατεία Συντάγματος και φυσικά όχι οπλισμένος! Αυτές είναι ορισμένες από της κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης. Αν μπορούσαν να μπουν και ορισμένες κόκκινες γραμμές στη μείωση αποδοχών γενικώς και στην αύξηση της ανεργίας, θα είχαμε αγγίξει το τέλειο…
Χ.Μ.

Τα ναι και τα όχι

Υπέρ της δημοπράτησης και της β’ φάσης για την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου τάσσεται η Ζέττα Μακρή.
…Είναι σωστό να λέμε «ναι» στα (κατά τη γνώμη μας) σωστά του κ. Σκοτινιώτη, αρκεί να λέμε πού και πού και κανένα «όχι» ή -για να το θέσουμε αλλιώς- αυτό το «ναι» να μην υπερκαλύπτει τα «όχι» μας στα πάμπολλα λάθη του, κυρία Ζέττα.
Φ.Τ.

Τόση δημοκρατία πια;

Μα καλά, κύριε Δήμαρχε του Βόλου, χτες αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής οι Χαρ. Ζάχος και Γρ. Ιγγλέσης επειδή τους ζητήθηκε να συμμετάσχουν στη συζήτηση για έγκριση 21 θεμάτων… εκτός Ημερήσιας Διάταξης, περισσότερων δηλαδή κι από τα… προγραμματισμένα; Τόση δημοκρατία πια στο Δήμο Βόλου επί των ημερών σας;
…Η αλήθεια είναι, κύριε Σκοτινιώτη, ότι μεθοδευμένα οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών έχουν μονίμως τόσα πολλά θέματα, που όχι μόνο την ουσία τους αδυνατούν να γνωρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά ούτε καν την ύπαρξή τους! Παρ’ όλα αυτά… ψηφίζουν τις εισηγήσεις σας! Με τον τρόπο αυτό όμως η επίκλησή σας στη δημοκρατία γίνεται ο πιο συνεπής τρόπος αυταρχικής διοίκησης!

Φ.Τ.

Να ετοιμάζουμε
και ξερονήσια;

Καθηγητές. Ο νέος μεγάλος εχθρός του Γένους. Αυτοί οι τεμπέληδες που δε σέβονται τα παιδιά μας, τα οποία δεν κινδυνεύουν από τη φτώχεια των γονιών τους, την ανεργία, τη μετανάστευση, την έλλειψη δασκάλων, σχολικών κτηρίων κ.τ.λ., αλλά από αυτούς που είναι μαζί κάθε μέρα και καθ’ όλη τη διάρκεια της εφηβείας τους!
…Άραγε, τώρα με την επιστράτευση θα ξεδοντιαστούν αρκούντως ή να ετοιμάζουμε και μερικά ξερονήσια;

Φ.Τ.

Βάστα, δάσκαλε

Δελτίον επιστρατεύσεως: Ναυτικοί, εργαζόμενοι στο Μετρό, ταξιτζήδες, φορτηγατζήδες, ΔΕΗτζήδες, γιατροί, εργαζόμενοι στα λεωφορεία, στην καθαριότητα, στους Δήμους, καθηγητές. Η δημοκρατία στο απόσπασμα.
…Βάστα, δάσκαλε! Γιατί αν πέσεις κι εσύ, έρχεται η δική μας σειρά.
Φ.Τ.

Για το καλό σου

Από τη μια οι χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα της κρίσης. Οι άνεργοι. Η φτώχεια. Η διάλυση της κοινωνίας. Κι από την άλλη το «ενδιαφέρον» της κυβέρνησης για το… κοινωνικό όφελος!
…Τι; Θέλεις να απεργήσεις; Απαγορεύεται! Επιστράτευση! Είναι για το καλό σου!

Φ.Τ.

Ενας είναι ο στόχος
Οι διαρκείς ευθέως αντισυνταγματικές επιστρατεύσεις – επιτάξεις απεργών, η βιομηχανία δικαστικών αποφάσεων που κηρύσσουν τις απεργίες παράνομες και καταχρηστικές, η καταστολή, η προπαγάνδα κι η συκοφάντηση των εργαζομένων από τα κυρίαρχα ΜΜΕ, κατατείνουν σε έναν και μόνον στόχο: στη μονιμοποίηση ενός καθεστώτος εκτάκτου ανάγκης, που θα εξακολουθήσει να κινείται στα όρια της τυπικής συνταγματικής νομιμότητας, σε ορισμένες δε περιπτώσεις -όπως αυτή των καθηγητών- εκτός αυτών.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου