ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εντυπώσεις

εντυπώσεις-781522

Συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι η Επιτροπή Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Νίκου Μόσχου. Παραμένει άγνωστο αν εκτός ημερήσιας διάταξης θα γίνει κουβέντα και για τις εντυπώσεις του Αντιδημάρχου από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ολλανδία, από την οποία γύρισε μόλις την περασμένη Παρασκευή.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Ζήτησε τα πρακτικά
Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Απόστολο Φοινικόπουλο (φωτό) ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, σχετικά με τη συζήτηση που έγινε για τα θέματα του κλάδου της εστίασης στο συμβούλιο της περασμένης Τρίτης. Εικάζεται ότι κάποιες τοποθετήσεις δημοτικών συμβούλων δεν άρεσαν σε πολλούς καταστηματάρχες, γι΄αυτό και θα ήθελαν να έχουν τα ακριβή πρακτικά της συνεδρίασης προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη του κλάδου στη νέα έκτακτη γενική συνέλευση που προγραμματίζεται να γίνει μέσα στις επόμενες μέρες.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Σε δουλειά να βρισκόμαστε…

Δεν έκανε, λέει, Ανάσταση η εμπορική αγορά του Βόλου! Θα τρελαθούμε τελείως! Δηλαδή υπήρχε περίπτωση, ωρέ λεβέντες των ΜΜΕ, να κάνει Ανάσταση η αγορά; Με τι λεφτά; Ο κόσμος ίσα που ανασαίνει κι εσείς αντί να φωτίσετε τις αιτίες των δεινών του στέκεστε σε διαπιστώσεις που ίσως θα είχαν νόημα πριν από τέσσερα χρόνια, σε καμιά όμως περίπτωση σήμερα!
…Σε δουλειά να βρισκόμαστε ή μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι;

Φ.Τ.

Λίγο ακόμα

Μετά την Ανάσταση μπήκαμε στους γνώριμους ρυθμούς μας. Με απολύσεις δι’ απλής υπουργικής αποφάσεως, με αεροδρόμια, νησιά, λιμάνια, μαρίνες, εγκαταστάσεις, παραλίες να παραδίδονται σε Καναδούς, Κινέζους, Τούρκους, Γερμανούς και Ρώσους, με πεινασμένους έτοιμους να εφορμήσουν εναντίον των χορτάτων, με εξαθλιωμένους να σχηματίσουν ουρές έξω από τα πολιτικά γραφεία των κυβερνητικών βουλευτών και των δημάρχων για το νέο ρουσφέτι της εργασίας των 376 ευρώ κ.τ.λ.
…Λίγη προσπάθεια από μέρους σας ακόμα, κύριε Σαμαρά, κύριε Ευάγγελε και κύριε Φώτη και η τύχη του Έλληνα που «έχει υπομονή» και δεν διαμαρτύρεται δεν θα διαφέρει και πολύ από την τύχη του Σύρου που πνίγεται με χημικά αέρια από τους ισλαμιστές αντάρτες, σφάζεται από τον Άσαντ, βομβαρδίζεται από το Ισραήλ, απειλείται από τον Ομπάμα κ.τ.λ.

Φ.Τ.

Ελ. Βενιζέλος

Εχεις ένα αεροδρόμιο στρατηγικής σημασίας. Το εκχωρείς σε γερμανική εταιρία. Η οποία αφού πρώτα το καθιστά ένα από τα ακριβότερα στην Ευρώπη και κερδοσκοπεί ασυστόλως, μετά το βουλιάζει οικονομικά και το ξεφορτώνεται αντί πινακίου φακής σε κερδοσκοπικά καναδέζικα συμφέροντα.
…Ποια θα είναι από εδώ και στο εξής η τύχη της χώρας και του λαού μας, η οποία επηρεάζεται από την άγνωστη τύχη των στρατηγικής σημασίας τομέων της οικονομίας μας; Άγνωστο!

Φ.Τ.

Μηνύματα
αισιοδοξίας
Είναι εμφανής η προσπάθεια κορυφαίων υπουργών να εκπέμψουν μηνύματα αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας. Όλα αυτά θα έχουν αντίκρισμα αν πολίτες δουν κάποια διαφορά στο ελαφρύ πορτοφόλι τους. Διαφορετικά…
Ν.Τ.

Δεν έχει
αξιοποιηθεί

Το μοναδικό κατοικημένο νησί του Παγασητικού, το Παλιό Τρίκερι, είναι ένα από τα πιο όμορφα μέρη της περιοχής μας. Υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να είναι μια μικρή Ύδρα της Μαγνησίας. Εχει μείνει όμως αναξιοποίητο από πλευράς υποδομών και κυρίως συγκοινωνιακής σύνδεσης. Ισως οι ελλείψεις βοηθούν να διατηρεί το χρώμα του και την ιδιαιτερότητά του. Πάντως τις μέρες του Πάσχα οι επισκέπτες ήταν εκατοντάδες και γέμισαν κάθε διαθέσιμο κατάλυμα. Ισως οι τοπικοί φορείς θα πρέπει να δουν αυτό το στολίδι με διαφορετικό μάτι.
Χ.Μ.

Με το τάμα του
Δυό λαμπάδες κρατούσε ο πρωθυπουργός στην Ανάσταση. Η δεύτερη θα ήταν για την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, μπας και αναστηθούν.
Μ.Μ.

Επεισόδιο 1ο
Πριν να ψηφισθεί το νέο Μνημόνιο, το ΠΑΣΟΚ άφηνε μπηχτές για τον Μαντιτάκη που δεν ήθελε απολύσεις στο Δημόσιο. Χθες, μετά τη συνάντηση των κομματικών με τον υπουργό, ο Πρωτόπαπας δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να γίνουν απολύσεις για να μειωθεί ο αριθμός των υπαλλήλων.
Μ.Μ.

Επεισόδιο 2ο
Ο Παπανδρέου τον διέγραψε από το ΠΑΣΟΚ επειδή καταψήφισε το Μνημόνιο, ο Βενιζέλος τον στέλνει στον ΟΟΣΑ τον Παπαχρήστο. Μέχρι να γίνει ο ανασχηματισμός να ηρεμήσει, θα δούμε πολλά επεισόδια ακόμη.
Μ.Μ.

Τα μπέρδεψε;
Με το μπαρδόν, αλλά το να αποχωρεί από την επένδυσή της στην Ελλάδα μία εταιρία κολοσσός πουλώντας το μερίδιό της σε άλλον ιδιώτη σε χαμηλή τιμή, είναι λόγος να πανηγυρίζει ο φωστήρας Χατζηδάκης;
Μ.Μ.

Στοίχημα

Στοίχημα αποτελεί για το τοπικό ΠΑΣΟΚ η διαδικασία εκλογής νέων οργάνων καθώς πολλά θα κριθούν αφενός από τη συμμετοχή των μελών στις κάλπες και αφετέρου από το ενδιαφέρον για υποψηφιότητες. Μέχρι στιγμής για τη θέση του Γραμματέα φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο εκπαιδευτικός Σάκης Σκρίμπας που ήταν εκλεγμένος και στην νυν νομαρχιακή επιτροπή και τώρα αποφάσισε να δοκιμάσει τα «πιο βαθιά» στην νέα πορεία που επιχειρεί το ΠΑΣΟΚ.
Β.Κ

Στις κάλπες

Στη Μαγνησία πάντως στις τελευταίες διαδικασίες για την εκλογή συνέδρων του ΠΑΣΟΚ συμμετείχαν και ψήφισαν 1541 άτομα, ήτοι, στο σύνολο του ενιαίου δήμου Βόλου ψήφισαν 763 άτομα, στον Αλμυρό ψήφισαν 119 άτομα, στο Ρήγα Φεραίο 311, στο Νότιο Πήλιο 176 και στη Ζαγορά 48, στην Αλόννησο 11 άτομα, στη Σκόπελο 40 και στη Σκιάθο 73. Πάνω σε αυτό το «μπούσουλα» θα κινηθεί η τοπική οργάνωση προκειμένου τα μέλη της να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες… Είδωμεν.
Β.Κ

Αλλα κόλπα
Ο δείκτης ανεργίας, εποχιακά προσαρμοσμένος, στην Ελβετία διαβάζουμε στο διεθνή τύπου, ήταν αμετάβλητος στο 3,1%, όπως ανακοίνωσε η Γραμματεία Οικονομικών Σχέσεων. Μάλιστα η κυβέρνηση της χώρας, θεωρώντας το ποσοστό, υψηλό, αποφάσισε να θέσει περιορισμούς στη διαμονή και εργασία πολιτών της Ε.Ε. στην Ελβετία σε μία προσπάθεια να ανακόψει το μεγάλο κύμα μεταναστών. Με 3% και άρχισαν να τρομάζουν… Που να χτυπούσαν και 30% όπως εμείς… Αλλα κόλπα…
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου