ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είναι αναγκαία η παράταση

είναι-αναγκαία-η-παράταση-782748

Με το επιχείρημα ότι η προθεσμία για ΚΤΕΟ στα δίκυκλα έτρεχε μεγάλο διάστημα πριν την παράταση, η Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Καλιόπη Γερακούδη δεν δίνει νέα παράταση. Χιλιάδες ιδιοκτήτες δίτροχων στη Μαγνησία έρχονται αντιμέτωποι με τσουχτερά πρόστιμα αφού στα υπάρχοντα ΚΤΕΟ δεν υπάρχει ούτε για δείγμα ώρα για ραντεβού. Ακόμη και το Υπουργείο οικονομικών όταν αντικειμενικά δεν αρκεί μία παράταση δίνει και δεύτερη έστω και σιωπηλή. Η Κ. Γερακούδη λέει πεισματικά «όχι» σε ένα δίκαιο αίτημα. Αντί να απειλούνται οι πολίτες μήπως πρέπει να απευθυνθεί στο υπουργείο και να ζητήσει μία ακόμη λογική παράταση;
Χ.Μ.

Βάπτισμα
του πυρός
Ενα πρόβλημα υγείας κράτησε τον γραμματέα του Ε.Κ.Β. Δημήτρη Βασιλείου μακριά από τις εκδηλώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Τον αντικατέστησε όμως με τρόπο άψογο ο προερχόμενος από το εργοστάσιο ΙΜΑΣ συνδικαλιστής Νίκος Μπουρούς ο οποίος εκφώνησε και την ομιλία για λογαριασμό του γραμματέα. Πάντως για πρώτη φορά τον αντικατέστησε επάξια…
Χ.Μ.

Στο βιβλίο

Βιβλίο συλλυπητηρίων, στο οποίο έγραφαν όσοι επιθυμούσαν για τον αγωνιστή Κώστα Κόγια με την υπόσχεση ότι η παρακαταθήκη του αγώνα που άφησε πίσω του θα συνεχιστεί, είχε ανοιχτεί προχθές στο πλαίσιο της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Πλατεία Ελευθερίας από τα μέλη της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών που και με αυτόν τον τρόπο θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του προέδρου της ΟΕΒΕΜ.
Β.Κ

Εκτός τόπου

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας ψάχνουν να βρούνε συνδικαλιστική και στον κλάδο τους αλλά και στηρίγματα στην κοινωνία, ένας ανεγκέφαλος … στην προχθεσινή απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην Χαλκίδα, επέλεξε με έναν τρόπο που δεν συνάδει στα συνδικαλιστικά ήθη, να μην επιτρέψει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τσιμέντου Βαγγέλη Χατζιάρα να απευθύνει χαιρετισμό στη συγκέντρωση. Βέβαια λίγο αργότερα ο πρόεδρος του σωματείου της Χαλκίδας Η. Κούκουρας, αποδοκίμασε την ενέργεια αυτή και ζήτησε δημόσια συγνώμη, όμως θα πρέπει να επισημανθεί ότι τέτοιες κινήσεις πραγματικά «πυροδοτούν» εντάσεις και δίνουν τροφή για τον «κοινωνικό αυτοματισμό» που στις μέρες μας «ζει και βασιλεύει». Και στην περίπτωση των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας το να «στοχοποιούν» την Ομοσπονδία και τους συναδέλφους τους, της ΑΓΕΤ Ηρακλής είναι ότι χειρότερο, διότι έτσι ρίχνουν «νερό στο μύλο της Λαφάρζ» σε μία περίοδο που επαναλαμβάνουμε, μόνο συμμάχους χρειάζονται.
Β.Κ

Υπάρχει τρόπος

Αν το ΠΑΣΟΚ λειτουργήσει με το ΑΦΜ άλλου κόμματος, όπως κάνουν οι ΠΑΕ, δεν απαλλάσσεται από τα χρέη;
Μ.Μ.

Ποιο τζιμάνι;

Τελικά, ποιόν εμπιστεύθηκε ο Βενιζέλος να κάνει τη διαρροή στα ΝΕΑ για το κόστος του ταξιδιού του Παπανδρέου και τα έκανε μπάχαλο μπερδεύοντας τα νούμερα; Εχει γούστο να ήταν ο Σαχινίδης που ασχολιόταν με τα νούμερα της οικονομίας και της φτώχειας μας.
Μ.Μ.

Να μας ενημερώσουν

Μειωμένη ακόμη η έξοδος των εκδρομέων. Εμ, αφού περιμένουμε να ακούσουμε αν συμφωνούν Βενιζέλος και Κουβέλης να κάνουμε Πάσχα στο χωριό. Μην τους αιφνιδιάσουμε.
Μ.Μ.

Καταθέσεις
Σημειώματα να παρουσιαστούν στον πταισματοδίκη για να καταθέσουν την επόμενη εβδομάδα έλαβαν χθες αρκετά μέλη του Επιμελητηρίου. Λίγες ώρες νωρίτερα υπάλληλος των Δικαστηρίων ζητούσε από τους υπαλλήλους του κτιρίου της οδού Δημητριάδος τις διευθύνσεις των μελών της διοίκησης. Πέρασαν αρκετές ώρες μέχρι να γίνει γνωστό ότι οι καταθέσεις τους θα αφορούν την αγωγή που έχει κάνει το Επιμελητήριο κατά του πρώην Προέδρου Γ. Σπηλιόπουλου.

Τα αυτοκίνητα της ΔΕΥΑΜΒ
Τα αυτοκίνητα της ΔΕΥΑΜΒ και του ΔΙΕΚ προμηθεύονται καύσιμα από το πρατήριο υγρών καυσίμων του Δήμου Βόλου; Είναι νόμιμο αυτό ;

Αιρ κοντίσιον
από τη Πρωτομαγιά

Ο άνθρωπος πάντα θα ζητά κάτι καλύτερο για τη βελτίωση της καθημερινότητάς του. Δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι μέχρι πρότινος άστεγοι που από τον περασμένο Δεκέμβριο φιλοξενούνται στον Ξενώνα Αστέγων. Τα στελέχη του Δήμου Βόλου που είναι υπεύθυνα για τη λειτουργία του ξενώνα, δεν έκρυβαν χθες την έκπληξη που δοκίμασαν όταν κάποιοι ένοικοι τους ζήτησαν να ανάψουν τα αιρ κοντίσιον γιατί ενοχλούνταν από το μαγιάτικο ήλιο. Που να έλθει και ο Ιούλιος…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Πιράνχας

Διαχείριση του Αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας;
…Εάν είναι αυτό που φανταζόμαστε, γιατί όχι προκειμένου να αποφύγουμε τους ιδιώτες – πιράνχας;

Φ.Τ.

Αλλο Αθήνα,
άλλο Βόλος!

Στην Αθήνα, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων δεν επετράπη η «διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες», άλλη μια εκδήλωση ρατσιστικής μισαλλοδοξίας της Χρυσής Αυγής.
…Στο Βόλο τον περασμένο Δεκέμβρη η Χρυσή Αυγή όχι μόνο πραγματοποίησε παρόμοια εκδήλωση με την προστασία της Αστυνομίας και χωρίς κανείς απ’ τους ιθύνοντες να αρθεί στο ύψος του Δημάρχου Αθηναίων, αλλά και συνελήφθησαν προληπτικά(!!!) πολλοί από τους αντιφασίστες που διαδήλωναν κατά της διενέργειας παρόμοιων ρατσιστικών εκδηλώσεων, μερικοί δε προσήχθησαν στον εισαγγελέα και εκκρεμεί η δίκη τους!!!

Φ.Τ.

Μέχρι να «δυναμώσουν»…

Λουκάνικα και μπύρες μοίραζαν το 1932-33-34 οι Γερμανοί ναζιστές του Χίτλερ. Μέχρι να «δυναμώσουν» και να βάλουν στο χέρι τους Εβραίους και τις υπόλοιπες μειονότητες. Κι ύστερα τους ευρωπαϊκούς λαούς.
…Οι «δικοί μας» σήμερα, αντιγράφοντάς τους, μοιράζουν -μόνο σε Έλληνες- πατάτες και μακαρόνια. Μέχρι να «δυναμώσουν»…

Φ.Τ.

Επίγνωση

Η επίθεση του Χρυσαυγίτη βουλευτή, με θύμα ένα δωδεκάχρονο κορίτσι, κατά του Δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη ( φωτο) , επειδή ο τελευταίος δεν επέτρεψε την εκδήλωση ρατσιστικής μισαλλοδοξίας της Χρυσής Αυγής «διανομή τροφίμων μόνο σε Έλληνες», καταδεικνύει την αναγκαιότητα να αποκτήσει ο ελληνικός λαός στο σύνολό του επίγνωση τού τι είναι ο φασισμός και ο ναζισμός.
…Χωρίς αυτή την επίγνωση κάθε πολιτική μας απόφαση θα αποδεικνύεται τυφλή σε τούτη τη συγκυρία. Κάθε μας βήμα λανθασμένο. Κάθε λόγος αναληθής.

Φ.Τ.

Αρχισε το ξεπούλημα

Der Spiegel: Η τιμή πώλησης του κερδοφόρου κρατικού φορέα ΟΠΑΠ κινήθηκε κάτω από την εμπορική του αξία.
…Η χώρα μας που η ηγεσία της την κατάντησε υποπόδιο των ξένων και ντόπιων ολιγαρχών, των «αγορών», των «φίλων μας και συμμάχων», των τοκογλύφων, άρχισε να ξεπουλιέται σε καλή τιμή.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου