ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι

οι-καλύτεροι-και-οι-χειρότεροι-784299

Στις 10 πρώτες εφορίες της χώρας και μάλιστα στην 5η μόλις θέση φιγουράρει η ενοποιημένη πλέον Α-Β εφορία Βόλου αναφορικά με την επίτευξη των στόχων για την αύξηση των δημοσίων εσόδων που είχε θέση το Υπουργείο Οικονομικών. Μάλιστα η τοπική εφορία έχει υπερβεί το στόχο κατά 53%! Ο προϊστάμενος της Χρ. Τσαμπρινός και τα στελέχη της «απολαμβάνουν» την πρωτιά τους. Αντίθετα στον ίδιο πίνακα η εφορία της Σκιάθου περιλαμβάνεται στις δέκα χειρότερες εφορίες αφού για το ίδιο διάστημα υστέρησε έναντι του στόχου -44%. Βεβαίως η εφορία του νησιού αδικείται αφού είναι γνωστό ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους(χειμερινό) η οικονομική δραστηριότητα περιορίζεται δραματικά.
Ν.Τ.

Η απώλεια
του Κώστα Κόγια
Οσο και να βελτιώνονται οι δείκτες της οικονομίας όσο συμβαίνουν θλιβερά περιστατικά όπως αυτό με τον Κώστα Κόγια η εθνική μας κατάθλιψη ριζώνει… Ο κόσμος χρειάζεται ένα στήριγμα, θέλει κάπου να ακουμπήσει…
Χ.Μ.

Προσέχουμε
για να έχουμε
Από αύριο Τετάρτη 1η Μαΐου τίθεται σε εφαρμογή το θερινό ωράριο για το νυχτερινό ρεύμα της ΔΕΗ. Το ωράριο κατά τη θερινή περίοδο (από 1ης Μαΐου 2013 έως 31ης Οκτωβρίου 2013) είναι συνεχές, από τις 11 το βράδυ έως τις 7 το πρωί, ενώ κατά τους χειμερινούς μήνες ισχύει διακεκομμένο ωράριο για τη μειωμένη χρέωση (6 ώρες τη νύχτα και 2 το μεσημέρι).Το πάγιο του νυχτερινού ρεύματος είναι 2 ευρώ το τετράμηνο ενώ οι κιλοβατώρες ανεξαρτήτως ύψους κατανάλωσης χρεώνονται με 0,06610 Euro/kWh. Να τα γράφουμε και αυτά τέτοιες μέρες που λείπει ακόμη και το ευρώ… Διότι δεν είναι μόνο η αξία του ρεύματος αλλά και το δυσβάσταχτο χαράτσι.
Ν.Τ.

Τούρκοι στο Βόλο
Τουρ οπερέιτορ από την Τουρκία βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Βόλο και είχαν την ευκαιρία να έχουν συναντήσεις με ξενοδόχους της πόλης και με υπεύθυνους του Δήμου Βόλου. Στόχος η γνωριμία τους με την περιοχή μας, ενόψει της έλευσης στην περιοχή μας τουριστών από τη γειτονική χώρα. Οι Τούρκοι τουρίστες οι οποίοι θα έλθουν στην περιοχή μας μέσα στο καλοκαίρι, θα έχουν σαν ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη και από τη συμπρωτεύουσα οδικώς θα έρχονται στη Μαγνησία, όπου θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Βόλο και το Πήλιο.

Το Ξενία Πορταριάς
Ειρήσθω εν παρόδω, επειδή πιάσαμε τα τουριστικά, μπορούν να μας πουν στο Δήμο Βόλου από ποιόν εισπράττει τα ενοίκια του ΞΕΝΙΑ Πορταριάς ; Εμείς είχαμε μείνει στο Μουστακαλή και μετά στον Καλλίγερο. Στον κυρ Απόστολο πως έφτασε ;

Σε αναμονή

Απέφυγε χθες το πρωί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο ο Δήμαρχος Βόλου αναφορικά με το ενδεχόμενο να καταργηθεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου, η οποία φέρεται να είναι ανάμεσα στους 252 φορείς του Δημοσίου που φέρεται να καταργούνται. Τι να πει άλλωστε; Στα 2 ½ τελευταία χρόνια έχει δει, όσα δεν είδε στα τριάντα χρόνια ενασχόλησής του με την Αυτοδιοίκηση.

Περιμένουν
να υπογράψουν
Στο Δημαρχείο Βόλου βρέθηκαν αργά χθες το μεσημέρι οι νέοι, εκ Μυκόνου, εκμισθωτές της πλαζ του ΕΟΤ στις Αλυκές. Είχαν συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Ξηρακιά και συζήτησαν μαζί του για το χρόνο υπογραφής της σύμβασης εκμίσθωσης. Από μέρα σε μέρα, έλεγε λίγο αργότερα ο Αντιδήμαρχος Βόλου, περιμένουμε την έγκριση του πρακτικού του διαγωνισμού από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, για να υπογράψουμε στη συνέχεια τη σύμβαση, έτσι ώστε να μπορέσουν να μπουν μέσα οι επιχειρηματίες, για να ξεκινήσουν τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των εγκαταστάσεων…

Το Επιχειρηματικό
Πανόραμα

Τα κλειδιά από το κτίριο του Εκθεσιακού Κέντρου του Δήμου Βόλου, στη Λ. Αθηνών, ζητούσε από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φ. Λαμπρινίδη μετά το τέλος της χθεσινής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης. Θέλουμε, έλεγε, να μπούμε μέσα για να ξεκινήσουμε εργασίες για το Επιχειρηματικό Πανόραμα, που θα γίνει μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Μαΐου και το οποίο για μία ακόμη χρονιά έχει ως διοργανωτή την Αναπτυξιακή Εταιρεία του Επιμελητηρίου Μαγνησίας
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Καλό του ταξίδι…

Ολοι όσοι είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε τον Κώστα Κόγια και να μοιραστούμε μαζί του σκέψεις, επρόκειτο πράγματι για έναν ανιδιοτελή αγωνιστή, που βοηθούσε όποιον είχε ανάγκη. Ήταν πάντα γελαστός, παθιασμένος με ότι έκανε. Το περίπτερο που διατηρούσε στην Παραλία, ήταν για πολλούς «στέκι» και ο Κώστας πάντα «πρωταγωνιστής». Έγραφε ποιήματα, τραγουδούσε και όπως είπε ένας κοινός φίλος χθες… «Ο Σιδερένιος Γίγαντας» (από το ομώνυμο διήγημα που είχε γράψει ο Κων. Κόγιας» έφυγε για το μεγάλο ταξίδι… και από τον ουρανό θα περιμένει τα όσα οραματίστηκε να πάρουν σάρκα και οστά. Καλό του ταξίδι…
Β.Κ

Βρήκαν τρόπο
Την επιταγή αποζημίωσής τους από την Διοίκηση της LAFARGE έλαβαν χθες 10 εργαζόμενοι στα Τσιμέντα Χαλκίδας, δύο μόλις μέρες μετά τη διαβεβαίωση του Υπουργού Εργασίας, ότι θα σταθεί αρωγός στο αίτημα μπλοκαρίσματος των μαζικών απολύσεων που προωθούσε η Επιχείρηση. Οι Γάλλοι βλέποντας ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν αποδέχεται τις ομαδικές απολύσεις, ξεκίνησαν τη συρρίκνωση με τμηματικές απολύσεις μέχρι… την συνολική εκκαθάριση του προσωπικού. Ο κλάδος πάντως δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια, εάν και δυστυχώς η εργατική νομοθεσία είναι πλέον τέτοια που έχει λύσει τα χέρια των εργοδοτών δυστυχώς.
Β.Κ

Νέο λεξικό
Το ΠΑΣΟΚ, με δηλώσεις κύκλων από τα κεντρικά γραφεία της Ιπποκράτους, δηλώνει την κατηγορηματική του διαφωνία με την απόφαση της κυβέρνησης να απομακρύνει τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Ηλία Κικίλια από τη θέση του προκειμένου να τον αντικαταστήσει με τον γαλάζιο πρώην διοικητή του ΙΚΑ Θεόδωρο Αμπατζόγλου ενώ και η ΔΗΜΑΡ διαμαρτύρεται έντονα. Μέχρι εκεί όμως… Καταδικάζουν αλλά δεν καταγγέλλουν… Αυτοί στο τέλος θα μας κάνουν να ψάχνουμε για λεξικό αναζητώντας την ερμηνεία των λέξεων.
Β.Κ

Φορέστε κράνη!!!

Η Ζέττα κάλεσε χτες το απόγευμα τους δημοτικούς συμβούλους της μείζονος μειοψηφίας Βόλου σε σύσκεψη με αντικείμενο «Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου», γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο καθότι… σπανιότατο.
…Τι συνέβη; Γκρεμίστηκε κάποιος φούρνος; Απ’ όσο ξέρουμε όχι. Μάλλον το τελευταίο επεισόδιο της σοβούσας κρίσης στους κόλπους της μείζονος μειοψηφίας Βόλου, η επιστολή Ιγγλέση στον κυριακάτικο «Τ» με τίτλο «Σοβαρό έλλειμμα τοπικής ηγεσίας», υπότιτλο «Τα συμφέροντα της πόλης στις μυλόπετρες των προσωπικών επιδιώξεων», όπου και φωτογραφίζεται η… Ζέττα, ανάγκασε την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και ταυτόχρονα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να συγκαλέσει εσπευσμένα τη σύσκεψη. Από εδώ κι εμπρός δέστε τις ζώνες, φορέστε κράνη!!!

Φ.Τ.

Πάλι καλά
Πάει, ψηφίστηκε κι αυτό το πολυνομοσχέδιο με τις απολύσεις του, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τους φόρους και τα χαράτσια, τις κατασχέσεις καταθέσεων, σπιτιών και περιουσιακών στοιχείων.
…Πάλι καλά να λέτε που δεν βγήκε ο ΣΥΡΙΖΑ να μας πάρει τα σπίτια, τους μισθούς και τις συντάξεις.
Φ.Τ.

Ενα σου και ένα μου
Μανόλης Γλέζος προς Συριζαίους κατά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου: Τι αντιδράτε που έχουν τα πάντα σε ένα άρθρο; Αφήστε τους να εκπαιδεύονται… Έτσι και μεις ΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ θα πάρουμε πίσω όλους τους νόμους του Μνημονίου!!!
…Συνήθως η τυραννία τελειώνει όταν εξαλειφθεί η φτώχεια κι η εξαθλίωση που τη στηρίζουν.
Φ.Τ.

Χαριστική βολή

Χαράς ευαγγέλια! Με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής ο κατώτατος μισθός στο εξής θα έχει μόνον… άνω όριο! Προς τα κάτω θα είναι όσο θέλει ο εργοδότης!
…Τροπολογία με άρωμα ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ αυτών που την υπογράφουν είναι ο Χρυσοχοΐδης, ο Σαχινίδης, ο Κουκουλόπουλος, ο Κωνσταντινόπουλος. Οι οποίοι βέβαια θα μας εξηγήσουν πώς 123 άτομα «πετούσαν» κάθε μέρα για τις ανάγκες του Κινήματος εντός και εκτός Ελλάδας κι έφτασαν να εκδοθούν για μια μόνο χρονιά 45.000(!!!) αεροπορικά εισιτήρια για το ΠΑΣΟΚ. Ή αλλιώς αυτοί που πέταξαν τον κατώτατο μισθό του Έλληνα εργαζόμενου στον Καιάδα της εργοδοτικής αυθαιρεσίας να μας πουν πώς «πέταξαν» και πού πήγαν 114 εκ. ευρώ λεφτά του ελληνικού λαού από το ταμείο του ΠΑΣΟΚ, ενός Κινήματος με φτερά, που για να συνεχίσει να… πετάει, χρειάζεται να τσακίσει ακόμα και τον κατώτατο μισθό!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου