ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αίσθηση αδικίας

αίσθηση-αδικίας-785926

Ολη η αυστηρότητα των αρμοδίων υπηρεσιών εξαντλήθηκε για την εφαρμογή της νομιμότητας στο Βόλο στην παραδοσιακή ταβέρνα του Αναύρου, τη γνωστή σε πολλές γενιές Βολιωτών«Αύρα». Ενενήντα χρόνια λειτουργεί και φέτος δεν της δίνει άδεια ο Δήμος Βόλου. Η υπόθεση με τη διεκδίκηση της Κτηματικής Υπηρεσίας δεν έχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση και φυσικά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Οσοι γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι ο δήμος νομιμότατα θα μπορούσε και φέτος να χορηγήσει άδεια λειτουργίας. Είμαστε σίγουροι ότι με το θέμα δεν έχει ασχοληθεί ο δήμαρχος, μήπως όμως πρέπει να ελέγξει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τις υπηρεσίες. Στρεφόμενος ο δήμος –μετά από 90 χρόνια- κατά μεροκαματιαρήδων επαγγελματιών δημιουργεί την αίσθηση της αδικίας και δίνει και αφορμή για ψιθύρους…
Χ.Μ.

«Ξυλοκόπος»
ο δασάρχης
Στην προχθεσινή εκδήλωση της ΔΗΜ.ΑΡ στο Δημαρχείο του Βόλου για τη διαφάνεια στην πολιτική ζωή και τον εκσυγχρονισμό του πολιτικού συστήματος ήταν αρκετοί ομιλητές και αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος. Οταν πήρε το λόγο ο Γιώργος Σούρλας μεταξύ των άλλων πρότεινε τη μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο πρώην αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Μιχάλης Ζουμπουλάκης για να πει ανάμεσα στα άλλα «εγώ θα προχωρούσα και θα πρότεινα και την κατάργηση όλων αυτών των Γενικών Γραμματειών που τίποτα δεν προσφέρουν!» Για να ακουστεί από το βάθος της αίθουσας και από τον σχεδόν απαθή μέχρι τότε, πρώην νομαρχιακό σύμβουλο Νίκο Ντίτορα: «Το ότι γέμισε ο τόπος καθηγητές δεν σε ενοχλεί;» Πάγωσε η αίθουσα και ο ομιλητής μαζί…
Χ.Μ.

Το ξέχασε;

Πήγαν τόσες ώρες δρόμο στο Ζευγολατιό, επέστρεψαν, ο πρωθυπουργός και ο «εγώ» Βενιζέλος, αλλά ούτε μπουκιά δεν έβαλαν στο στόμα τους. Ούτε για καφέ δεν σταμάτησαν. Διότι, δεν μπορεί, ο Βενιζέλος θα ξαναθυμόταν, βλέποντας την απόδειξη, ότι πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στην εστίαση.
Μ.Μ.

Να ‘χουμε κάτι…

“Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από μηνύματα αισιοδοξίας, ασφάλειας και προοπτικής” δήλωσε από τα εργοτάξια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Για να ξεχνιόμαστε…
Μ.Μ

Φροντίζουν

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Με το άρθρο 33 του Ν.4141-2013 που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 5 Απριλίου, οι απαιτήσεις του Δημοσίου προηγούνται αυτών των εργαζομένων σε επιχειρήσεις που δήλωσαν πτώχευση, ενώ μέχρι πρόσφατα πρώτα αποπληρώνονταν οι εργαζόμενοι.
Μ.Μ.

Ηταν επόμενο

Οτι ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμφανιζόταν εμπλεκόμενος και στην… απαγωγή των Μητροπολιτών στη Μέση Ανατολή, πραγματικά από τον Κεδίκογλου έπρεπε να το περιμένουμε
Μ.Μ.

Του εξωτερικού

Πάνε έξω και βγάζουν το άχτι τους; Ο,τι δεν λένε στην Αθήνα, στις κυβερνητικές συσκέψεις και στις συναντήσεις, τα λένε από τις Βρυξέλλες. «Όχι στην πολιτική λιτότητας» βροντοφώναξε ο Κουβέλης. Όχι για την Ελλάδα, ειδικώς. Για την Ευρώπη γενικώς το είπε.
Μ.Μ.

Γούρικος

Ε, θα πάει γούρι και στο πολυνομοσχέδιο και στην μακροημέρευση της κυβέρνησης. Μπήκε ο αστυνομικός σκύλος να ελέγξει την αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου λίγο πριν τη συνεδρίαση και… κατούρησε το χαλί.
Μ.Μ.

Στη Λάρισα
Αδειο χθες το Δημαρχείο Βόλου από πολιτικό προσωπικό, καθώς Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι είχαν μεταβεί στη Λάρισα για το Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου κατατέθηκαν προτάσεις από τους φορείς της Θεσσαλίας για το νέο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης 2014 – 2020. Οι περισσότεροι γύρισαν μετά τη 1 το μεσημέρι και αν κρίνουμε από τα πρώτα σχόλια Αντιδημάρχων, δεν ήταν και ότι καλύτερο περίμεναν…

Ο ΦΠΑ
στην εστίαση
Για την ερχόμενη Πέμπτη έχει οριστεί συνάντηση ανάμεσα στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας και τον υφυπουργό οικονομικών Νίκο Μαυραγάνη. Στη συνάντηση είναι πολύ πιθανόν να είναι παρών και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος και Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απόστολος Αθανασός, ο οποίος, όπως είπε, προχθές στη συγκέντρωση των καταστηματαρχών, θα ζητηθεί, ο ΦΠΑ στην εστίαση να μειωθεί από το 23% στο 6,5 %.

Μία άλλη
Ζέττα …
Ακουγα χθες το πρωί τη Ζέττα Μακρή στο Ράδιο ΒΕΡΑ και στην εκπομπή του Μάκη Θεοδώρου, για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Ήταν πολύ καλή. Καυστική και επικριτική προς τη Δημοτική Αρχή στο βαθμό που επιβάλλει ο θεσμικός της ρόλος ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και αρκούντως πολιτική για ένα θέμα που δεν έχει μόνον οικονομική διάσταση. Με λίγα λόγια ήταν η κ. Μακρή που θα ήθελαν να είναι οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής της, αλλά και οι χιλιάδες ψηφοφόροι που την ψήφισαν στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Μπορεί να είναι πάντα έτσι. Αλλωστε είναι γνωστό ότι μόνον οι ικανότητες δεν της λείπουν…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Παλινωδίες
Η λέξη παλινωδία είναι φτωχή να περιγράψει τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες στην κυβέρνηση. Από τη μια προσπαθούσαν χθες όλη μέρα να βρούνε μια χρυσή τομή για να καμφθούν οι αντιρρήσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, όσον αφορά τις απολύσεις συμβασιούχων στο Δημόσιο και από την άλλη πήγαν να εντάξουν διάταξη η οποία προβλέπει οριζόντιες μειώσεις έως και 35% για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για σύνταξη! Τελικά αποσύρθηκαν και οι δύο διατάξεις. Όχι γιατί αναγνώρισαν το λάθος… αλλά για να ψηφιστεί το πολυνομοσχέδιο. Μετά το Πάσχα… επανέρχονται δριμύτεροι.
Β.Κ

«Ακούσματα…» (foto mpeglitis)

Tα «άκουσε» ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης από εργαζόμενους των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων από το Αίγιο, οι οποίοι όταν τον συνάντησαν τυχαία, απαίτησαν τα δεδουλευμένα μηνών που τους οφείλονται. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ταξίδευαν με πούλμαν στην Αθήνα, σε κάποια στάση για ανεφοδιασμό συνάντησαν τον κ. Μπεγλίτη, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθούν γύρω του και να αρχίσουν να διαμαρτύρονται, ενώ σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα κάποιοι από τους παριστάμενους του φώναξαν «Στην Τρόικα δουλικά και στους εργάτες μαγκιά». Έτσι είναι αυτά, μπορεί να έφυγε από Υπουργός… αλλά στα πάνελ δίνει μάχη κάθε μέρα για την «καλή τρόικα».
Β.Κ

Πάνω από όλα
Αντί να ενωθούν ενόψει Πρωτομαγιάς, σε ορισμένα συνδικάτα οι παρατάξεις, βγάζουν και ανακοινώσεις εναντίον των άλλων για την επιλογή τους να συμμετέχουν στη μία ή στη δεύτερη συγκέντρωση. Σύμφωνα με την Αγωνιστική Ταξική Ενότητα… οι άλλες παρατάξεις είναι κακές γιατί αποφάσισαν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του ΕΚΒ. Θα ήταν καλές μόνο εάν συντάσσονταν με το ΠΑΜΕ στην Πλ. Πανεπιστημίου. Για αυτό και δεν έχει ελπίδες κύριοι η εργατική τάξη… γιατί σπεύδετε κάθε φορά να χωρίσετε τους εργαζόμενους σε αγωνιζόμενους και μη… αντί να πείτε βγείτε στο δρόμο και πάτε σε όποια συγκέντρωση θέλετε. Αρκεί να βγείτε… Πού όμως… πάνω απ΄ όλα ο ταξικός προσανατολισμός…
Β.Κ

Τέρατα και σημεία,
κύριε Σκοτινιώτη
Η Ζέττα Μακρή καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Βόλου για την «την ανεξήγητη, αν όχι ύποπτη, ιδιότυπη και πρωτοφανή πολιτική ασυλία που παρέχεται στους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ» για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.
…Εδώ που τα λέμε, κύριε Σκοτινιώτη, δεν είναι δυνατόν ο επιβλέπων του έργου να μην έβλεπε τότε τα τέρατα και σημεία που ο… ίδιος καταγγέλλει σήμερα και να μην ιδρώνει το αυτί σου.
Φ.Τ.

Αμεσα και δημόσια,
κυρία Ζέττα
Κατά την κ. Μακρή «η Δημοτική Αρχή αποκρύπτει εντέχνως στοιχεία (για το ζήτημα της ΕΡΓΗΛ) και δεν απαντά στις σοβαρές καταγγελίες του πρώην Αντιδημάρχου και μέλους του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Γιάννη Στάμου».
…Εδώ που τα λέμε, κυρία Ζέττα, μετά από αυτό, οφείλεις άμεσα και δημόσια να αναφερθείς στα στοιχεία που «η Δημοτική Αρχή αποκρύπτει εντέχνως».
Φ.Τ.

Διευθύνσεις κι ονόματα,
κυρία Ζέττα
Η Ζέττα Μακρή καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Βόλου ότι «σε αγαστή συνεργασία με υπηρεσιακούς παράγοντες ακολουθεί μία τακτική πρωτοφανούς συγκάλυψης (του ζητήματος της ΕΡΓΗΛ)».
…Εδώ που τα λέμε, κυρία Ζέττα, χρειάζεται να πεις διευθύνσεις κι ονόματα, αλλιώς συμβάλλεις κι εσύ στο κουκούλωμα.
Φ.Τ.

Ο σώζων εαυτόν, σωθήτω,
κύριε Πάνο
Η Ζέττα ζητάει «να λήξει αυτή η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες για πράξεις προκλητικές και ποινικά κολάσιμες».
…Εδώ που τα λέμε, κύριε Πάνο, ήρθε η ώρα.
Φ.Τ.

Τούτο το έγκλημα…

Στη Λαμία μετακινήθηκε αναισθησιολόγος του Νοσοκομείου Βόλου.
…Να κάνουμε μια ερώτηση; Στο Νοσοκομείο Βόλου και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας υπολόγισε κανείς πόσους συμπολίτες μας έστειλαν μέχρι τώρα στο θάνατο οι ελλείψεις σε προσωπικό, μηχανήματα, φάρμακα και υλικά; Όχι; Μήπως τουλάχιστον σκέφτηκε κανείς ποιοι είναι συνυπεύθυνοι για τούτο το έγκλημα, εδώ, στη Μαγνησία;

Φ.Τ.

Προσεχώς

Κανείς δεν πήρε μυρωδιά το Μνημόνιο νο4, το επονομαζόμενο και «κρυφό» ή «π…στικο». Ορισμένοι το υπολογίζουν στα 4,5 δισ. επιπλέον μέτρα.
…Κατατέθηκε χτες στη Βουλή… Προσεχώς και στο σπίτι σας…

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου