ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το ακροατήριο

το-ακροατήριο-786674

Τρικομματικό το ακροατήριο στην εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ στο δημαρχείο για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος. Παρόντες και από τη Ν.Δ και από το ΠΑΣΟΚ και φυσικά από τη ΔΗΜΑΡ… Η εκδήλωση βέβαια όπως τόνισε ο κ. Σούρλας δεν προσφέρονταν για μαζική συμμετοχή αλλά κυρίως για ουσιαστική συζήτηση και προβληματισμό ως προς τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν για να ανακτήσει πολιτική αξιοπιστία το πολιτικό σύστημα.
Β.Κ

Το μπελά τους…

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μάζεμα της φράουλας – στην κορύφωση της εμπορικής σεζόν μάλιστα – έχει παγώσει, καθώς οι εργάτες από το Μπανγκλαντές διστάζουν να εμφανιστούν στα χωράφια φοβούμενοι τη σύλληψη και την απέλαση. Την ίδια στιγμή υπάρχουν ακυρώσεις παραγγελιών από το εξωτερικό (αποτελεί και τη βασική αγορά της ελληνικής φράουλας) και καθημερινοί έλεγχοι κλιμακίων της Οικονομικής Αστυνομίας. Βρήκαν το μπελά τους στη Μανωλάδα…
Β.Κ

Ολη η Ελλάδα

Πάντως τα τελευταία στοιχεία όσον αφορά τους ανασφάλιστους στην Ελλάδα είναι τόσο τρομακτικά πλέον που δεν είναι υπερβολικό το μότο που κυκλοφόρησε ήδη σε διάφορα site «Όλη η Ελλάδα μία Μανωλάδα…».
Β.Κ

Θα έχουν μέλλον;

Η θητεία των δύο οικονομικών εισαγγελέων τελειώνει. Θα ανανεωθεί ή όχι; Περιμένω τα στοιχήματά σας (μέσω ΟΠΑΠ για να είμαστε και νόμιμοι).
Πάντως, η θητεία τελειώνει τη στιγμή που ετοιμάζουν δύο ακόμη παραπεμπτικά σε πρώην υπουργούς για τα εξοπλιστικά.
Μ.Μ.

Δικαστικά
Για τις αρχές Σεπτεμβρίου προσδιορίστηκε στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας η υπόθεση για την προγραμματική της ΔΕΥΑΜΒ με το Δήμο Βόλου και τη ΔΕΜΕΚΑΒ. Νωρίτερα πάντως και ειδικότερα αμέσως μετά το Πάσχα έχουν κληθεί σταδιακά για να απολογηθούν στον ειδικό ανακριτή, όλοι όσοι ήταν μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ την περίοδο 2004 – 2009 και οι οποίοι θα πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για τις καταγγελίες Στάμου για τα τσαπάκια κ.α

Ναυαγοσώστες
Eκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αργά χθες το μεσημέρι με ένα και μοναδικό, λόγω του κατεπείγοντος, θέμα στην ημερήσια διάταξη. Αυτό του καθορισμού του αριθμού των ναυαγοσωστών που πρέπει να προσληφθούν για τη φετινή περίοδο στις οργανωμένες παραλίες του ενιαίου Δήμου Βόλου. Πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, κυρίως της μειοψηφίας, που πήραν με e- mail ή με fax νωρίς χθες το πρωί την ημερήσια διάταξη, δεν έκρυψαν, τη δυσφορία τους για την πρακτική που υιοθετείται από το προεδρείο.

Φωνές
Φωνές πολλές χθες στο Επιμελητήριο που συνεδρίαζε μέχρι αργά το βράδυ με πολλά θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Ένα από τα σημεία τριβής οι δράσεις της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Επιμελητήριου και η χρηματοδότησή της από πόρους του Επιμελητηρίου.

Ξεχάστε
τα παλιά …

Τα είπε όλα, αν και συγκεκαλυμμένα, απευθυνόμενος προς τους καταστηματάρχες, ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, για τα νέα δεδομένα που επικρατούν πλέον στους Δήμους όλης της χώρας στην εποχή του μνημονίου. «Θα πρέπει, είπε, βεβαίως, να ξέρετε ότι υπάρχει ένα όριο, και αυτό είναι η νομιμότητα και η ίση μεταχείριση των επαγγελματιών. Δεν μπορούμε να πιέσουμε τις υπηρεσίες να κάνουν τα “στραβά μάτια”. Παλαιότερα ίσως να γινόταν αυτό, και από τις υπηρεσίες και από τα αιρετά στελέχη. Σήμερα όμως δεν μπορεί να γίνει. Γνωρίζετε, άλλωστε, ότι για τον κάθε υπάλληλο επικρέμεται η “δαμόκλεια σπάθη” του χαρακτηρισμού του ως “επίορκου”, με τις οδυνηρές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται. Αλλά και ούτε μπορούμε να συναινέσουμε στο να ισχύσουν στην αγορά «δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Ενδοοικογενειακά
Στη χθεσινή έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης Νομού Μαγνησίας ο Πρόεδρος του Συλλόγου Απ. Αθανασός προκλήθηκε από συναδέλφους του να απαντήσει για τις κινήσεις που γίνονται από ορισμένους καταστηματάρχες για τη δημιουργία δεύτερου συλλόγου του κλάδου στην περιοχή μας. Μερικοί μωροφιλόδοξοι για ίδιους σκοπούς και δυστυχώς και κάποιοι τρίτοι που τους υποκινούν και οι οποίοι θέλουν ο Σύλλογος να μην έχει ενιαία φωνή. Η προσπάθειά τους δεν θα έχει καμία τύχη, είπε ο κ. Αθανασός, ο οποίος στη συνέχεια κατονόμασε ότι ο συνάδελφός του που κινείται για τη δημιουργία του νέου Συλλόγου είναι ο κ. Γ. Γρηγορίου που εκμεταλλεύεται το καφέ «Αχίλλειο». Καλώ τον κ. Γρηγορίου να θέσει υποψηφιότητα για την εκλογή του στο Δ.Σ του Συλλόγου στις αρχαιρεσίες που θα γίνουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο, πρόσθεσε ο κ. Αθανασός.
Ο κ. Αντωνιάδης ρώτησε τον κ. Αθανασό για το ότι αιωρείται μία φήμη ότι υπερασπίζεται κυρίως τα καταστήματα εστίασης, για να απαντήσει ο κ. Αθανασός ότι στο Δ.Σ συμμετέχουν ο κ. Προσήλιας από το χώρο των καφέ και ο κ. Λαζούδης από το χώρο των κέντρων διασκέδασης.

Και τρίτη
πλευρά …

Και κάλυψη της τρίτης πλευράς του υπαίθριου χώρου των καταστημάτων τους με ανεμόφρακτα σε ύψος 1, 80 μέτρων ζήτησαν για τη νέα κανονιστική για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Βόλο, οι καταστηματάρχες εστίασης και διασκέδασης στη χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση του Συλλόγου τους, ενώ για τα δύο πλαϊνά έχουν ήδη ζητήσει από τον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Νίκο Μόσχο, αυτά να είναι σε ύψος 2,20 μέτρα.

ΑΝΤ .ΤΣΕΛ.

Βρείτε μας γιατρό

Μεσ’ στην καλή χαρά στο υπουργείο Υγείας κάθε φορά που θα βρουν κυκλώματα με παράνομα φάρμακα ή με κομπιναδόρους του χώρου του φαρμάκου. Και υποσχέσεις για την καλύτερη εξυπηρέτηση και κάλυψη των ασφαλισμένων. Καμιά εξήγηση, όμως για το λόγο που αν χρειάζεσαι φάρμακα για το στομάχι πρέπει να στα «γράψει» αποκλειστικά γαστρεντερολόγος. Δεύτερη ιατρική επίσκεψη δηλαδή. Πού θα βρούμε όμως γαστρεντερολόγο στο Βόλο, συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ; Ούτε το υπουργείο δεν γνωρίζει.
Μ.Μ.

Πεντακάθαρα καλαθάκια
στην Ευαγγελίστρια

Από όσα λένε οι περίοικοι της Ευαγγελίστριας και οι λίγοι εργάτες καθαριότητας που έμειναν στο πάρκο, οι αθίγγανοι που συχνάζουν στην πλατεία πρέπει να εκτιμούν ιδιαίτερα τα καλαθάκια αχρήστων που έχουν τοποθετηθεί. Γι’ αυτό και τα διατηρούν πεντακάθαρα, αφού ούτε που τα πλησιάζουν. Αντίθετα, ο χώρος στα παγκάκια της πέργκολας μοιάζει με τη… χαρά της ανακύκλωσης. Κάθε πρωί δεκάδες πλαστικά μπουκαλάκια, περιτυλίγματα κρουασάν, χαρτιά κ.λ.π. Τι να πρωτομαζέψουν;
Μ.Μ.

Θανάσιμα… δίδυμα

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για τον πόλεμο που μαίνεται στη μείζονα μειοψηφία του Δήμου Βόλου (Ζέττα), αυτό δεν σημαίνει ότι στην πλειοψηφία (Σκοτινιώτης) τα πράγματα είναι ρόδινα. Το τι πιρουέτες κάνουν ορισμένοι για να μην πέσει η ματιά τους ούτε καν κατά λάθος πάνω σε άσπονδους «συντρόφους» δε λέγεται. Το τι τσιγκέλι χρειάζεται για να βγει μισή καλημέρα του ενός προς άλλο -κι αυτό μόνο όταν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο- δεν μολογιέται. Το τι πισώπλατα μαχαιρώματα πέφτουν μετά την… καλημέρα αδύνατο και να το φανταστεί κανείς. Έχουν διαμορφωθεί κάποια δίδυμα – φωτιά, που όταν τα βλέπει κανείς καλό είναι να κρατάει απόσταση, όπως: Νατάσσα – Τσαμπάζης, Μόσχος – Νατάσσα, Ξηρακιάς – Δερβένης, Καουνάς – Τσαμπάζης.
…Έτσι κάπως προάγεται και το… μεγαλόπνοο έργο της πλειοψηφίας στο Δήμο Βόλου, μάρτυρας αψευδής του οποίου είναι τα ίδια μας τα μάτια.
Φ.Τ.

Εξεστι ασχημονείν

Θέλουμε να αγιάσουμε, αλλά οι Δημαρίτες δεν μας αφήνουν. Δεν είναι η εκλογή του νέου γραμματέα της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας με ψήφους 5 υπέρ και 4… λευκά, που παραπέμπει σε καταστάσεις διάσπασης, δεν είναι ότι τόσον καιρό ούρλιαζαν πως δεν θα επιτρέψουν απολύσεις στο Δημόσιο και τώρα για τους 15.000 υπαλλήλους που θα «φύγουν» μέχρι το 2015 λένε ότι δεν είναι απολύσεις αλλά… αναγκαστικές αποχωρήσεις(!!!), έρχεται κι ο πρόεδρος Φώτης και ζητάει να δημιουργηθεί άμεσα ένα δίχτυ προστασίας των κοινωνικά αδύναμων, τη στιγμή που ο ίδιος ψηφίζει όλους τους νόμους που επιδεινώνουν τη θέση των… κοινωνικά αδύναμων!
…Αυτού του είδους η προπαγάνδα είναι εξίσου ανέντιμη και πολιτικά αηδιαστική όσο η Ντερμπεντέρεια προπαγάνδα.

Φ.Τ.

Ηθικοί αυτουργοί
H έφοδος των Χρυσαυγιτών στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με κράνη και με ρόπαλα στα χέρια προετοιμάστηκε, καιρό τώρα, από τους απολογητές της ψευδολόγας δημοκρατίας μας, τους απορρίπτοντες κάθε μορφή ανθρωπισμού και ευπρέπειας στην πολιτική τους, τους ντόπιους και ξένους ολιγάρχες και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους που στο παρελθόν σιγοντάρισαν τον φασισμό με την αποσάθρωση του πνεύματος, την αμερικανοποίηση του πολιτισμού μας, τη γελοιοποίηση των αξιών του λαού μας και σήμερα, σε συνθήκες κρίσης, τον πριμοδοτούν απροκάλυπτα, γιατί έτσι τους βολεύει.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου