ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κριτική και προτάσεις

κριτική-και-προτάσεις-788352

Την κριτική, αλλά και τις προτάσεις της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» σε σχέση με το υπό σύσταση Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας, παρουσίασε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο επικεφαλής της, Κώστας Πουλάκης.
Τονίζοντας την ανάγκη για «διεύρυνση της κοινωνικής συμμετοχής στις διαδικασίες» και επαναφέροντας την πρόταση που είχε καταθέσει εδώ και δύο χρόνια η παράταξή του για τη «σύσταση ειδικής ομάδας εργασίας που θα ασχολείται με τα ευρωπαϊκά θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος», ο κ. Πουλάκης ανέπτυξε τις απόψεις της παράταξης για τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, που με την παλαιοκομματική της αντίληψη, υπονόμευσε την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής, με αποτέλεσμα η Θεσσαλία να υποβαθμιστεί και να βρίσκεται σήμερα απροετοίμαστη μπροστά στα νέα ευρωπαϊκά δεδομένα.
Β.Σ.

Στο «ζύγι…»
Ακαρπη η χθεσινή συνεδρίαση της νεοεκλεγείσας νομαρχιακής της ΔΗΜ.ΑΡ καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκλεγεί νέος Γραμματέας. Οι ενδιαφερόμενοι είναι οι Παντ. Μαστρογιάννης και ο Αλ. Μεταφτσής. Χθες ωστόσο στη συνεδρίαση το παρόν έδωσαν οι 10 από τους 11 της νέας Ν.Ε και επειδή προφανώς η «ζυγαριά» ήταν μοιρασμένη μεταξύ των δύο αποφασίστηκε να γίνει νέα συνεδρίαση σήμερα. Η στήλη πληροφορείται ότι η μάζωξη δεν ήταν ανέφελη καθώς ορισμένοι διαβλέπουν προσπάθεια «καπελώματος» της διαδικασίας και ελέγχου της νέα Νομαρχιακής προκειμένου να εκλεγεί ο «εκλεκτός». Από τη συνεδρίαση χθες απουσίαζε ο κ. Παντελής Σκάγιαννης. Η ιδέα που ορισμένοι έριξαν… να ερωτηθεί τηλεφωνικά έπεσε στο κενό… και σωστά διότι εάν πράγματι υπήρξε τέτοια πρόταση, δεν τιμά τη λειτουργία ενός κόμματος που μάλιστα θέλει να αυτοπροσδιορίζεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής Αριστεράς.
Β.Κ

Στο Καστελόριζο

Ηταν 23 Απριλίου του 2010 όταν ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε από το ακριτικό Καστελόριζο της προσφυγή της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης. Σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια μνημονίου, μία επέτειο που βρίσκει στην Ελλάδα και τους έλληνες στα «τάρταρα» να δίνουν τη μάχη της επιβίωσης. Ο Γολγοθάς συνεχίζεται και κανείς δεν ξέρει πότε θα ξημερώσει ξανά μία «άσπρη μέρα..».
Β.Κ

Λάβρος

Εδειξε δείγματα γραφής της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο νέος γραμματέας του ΚΚΕ.
Ο κ. Κουτσούμπας ήταν λάβρος με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α τον οποίο κατηγόρησε ότι «εξαπατά τον λαό επειδή τον καλεί να στηρίξει μια κυβέρνηση «εντός τειχών» της ΕΕ και του καπιταλιστικού μονόδρομου που δήθεν, αν διαπραγματευτεί πιο δυναμικά, θα τον ανακουφίσει από τα σημερινά βάσανα». Για όσους είχαν τυχόν αμφιβολίες.
Β.Κ

Πρόκληση
Οι προκλήσεις της Χρυσής Αυγής δεν έχουν τελειωμό. Βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να γυρίσουν τα τανκς στις παρελάσεις τονίζοντας χωρίς θράσος και ντροπή «Μας αρέσει ο ήχος από τις ερπύστριες»… Και όλα αυτά ειπώθηκαν μέσα στη Βουλή… και μάλιστα μία μέρα μετά την αποφράδα επέτειο της Χούντας.
Β.Κ

Νέα Κίνηση
Η «Kοινωνία Πρώτα» είναι η κίνηση των Π. Μουτσινά και Ο. Βουδούρη που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τη ΔΗΜ.ΑΡ. Οι μετέχοντες στη δημιουργία της κίνησης ήδη συγκρότησαν 7 θεματικές ομάδες εργασίας, που αντιστοιχούν στα βασικά επίκαιρα θέματα, με στόχο να αναπτύξουν και να διατυπώσουν το πολιτικό πρόγραμμα. Επίσης, εξέλεξαν μια προσωρινή γραμματεία ενώ σταδιακά έχουν στόχο να αναπτυχθούν πανελλαδικά.
Β.Κ

Κάθονται πάνω
σε βόμβα
Πάντως με την έναρξη της δίκης του Ακη, όσοι έχουν βάλει το δάκτυλο στο βάζο με το …μέλι του δημοσίου δεν πρέπει να αισθάνονται και τόσο καλά. Όποιος νομίζει ότι ο Άκης θα γίνει η νέα κολυμπήθρα του Σιλωάμ μάλλον λαθεύουν. Το έγκλημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος μετά το 2010 θεωρείται διαρκές και για «δραστηριότητες» προ της συγκεκριμένης ημερομηνίας. Να τα λέμε και αυτά!
Χ.Μ.

Ξεκίνησε

Μπορεί να δηλώνει δεξιά και αριστερά ότι οι επόμενες εκλογές αργούν και ότι τον απασχολούν μόνο τα προβλήματα της κοινωνίας, πλην όμως κινείται καθαρά προεκλογικά και σε όλα τα επίπεδα. Ποιος είναι;
Χ.Μ.

Aλλος αέρας
Εντυπωσιακές παρουσίες χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο του Βόλου, κατά τη διαδικασία εκμίσθωσης της πλαζ των Αλυκών. Aλλος αέρας. Μυκονιάτικος…

Χατίρι ή ρουσφέτι ;
Μέχρι τώρα ξέραμε τη φράση : Χαλάω εγώ χατίρι ; Ε, ο Χαρ. Ζάχος έκανε μία μικρή παραλλαγή, βλέποντας Αντιδήμαρχο του Βόλου να του ζητά χθες το μεσημέρι, μία μικρή διευκόλυνση για προσωπικό του θέμα. Χαλάω εγώ ρουσφέτι ;
Αρχισαν οι διεμβολισμοί ένθεν και ένθεν ενόψει εκλογών ;

Ολο το φάκελο
Ολο το φάκελο με τους όρους διακήρυξης του πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πλαζ των Αλυκών, ζητούσε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας το μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμού και δημοτικός σύμβουλος της ήσσονος μειοψηφίας Γιάννης Μολοχίδης, δίνοντας έμφαση κυρίως στην προϋπόθεση για την ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία.

Αναζητούν ξενοδοχείο
Ξενοδοχείο στο κέντρο του Βόλου έχουν βρει οι άνθρωποι της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, στο οποίο αν βρουν τελικά λύση, θέλουν να το προτείνουν ως χώρο στέγασης για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες που δεν έχουν που τη κεφαλήν κλίναι…

Ασφαλές και λειτουργικό
Το πόρισμα της πραγματογνωμοσύνης του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ν. Ηλιού επικυρώνει τη θέση της Δημοτικής Αρχής ότι χρειάζονται ουσιώδεις παρεμβάσεις προκειμένου το δίκτυο των ποδηλατοδρόμων στο Βόλο να είναι ασφαλές και λειτουργικό, δήλωσε χθες στη στήλη ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φώτης Λαμπρινίδης.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Γροθιά στο τζάμι

Οχι, φίλε, δεν σου ’φταιγε σε τίποτα η τζαμαρία του Νοσοκομείου Βόλου και την κατέβασες.
…Αυτοί που με τις πολιτικές τους κατάντησαν έτσι το Νοσοκομείο Βόλου σου φταίνε.
Φ.Τ.

Το… καλό του Βόλου
Π. Σκοτινιώτης: Κάποιοι ονειρεύονται χρίσματα κι εξουσία.
…Ενώ εγώ πάλι, επικεφαλής ενός «προοδευτικού» σχήματος με μερικούς «προοδευτικούς» αριστερούς τύπου ΔΗΜΑΡ, μερικούς «προοδευτικούς» Πασόκους τύπου Νατάσσας και μερικούς «προοδευτικούς» δεξιούς μνημονιακού τύπου, ονειρεύομαι το… καλό του Βόλου.
Φ.Τ.

Ο αποτεφρωτής!

Καινούρια μπίζνα ανοίγει ο Πάγκαλος! Γίνεται… νεκροθάφτης!
…Ανέκαθεν για τον Πάγκαλο και τους Πασόκους του είδους η δουλειά ήταν πάνω απ’ όλα ευχαρίστηση.

Φ.Τ.

Καλά να πάθει

Κι αυτός ο Κολλάτος πήγε και προσέβαλε τη Μέρκελ!
…Συνελήφθη. Για προσβολή… εθνικού συμβόλου.

Φ.Τ.

Ποιος; Πού;
Τι; Πώς; Πότε;

Ποιος; Η συγκυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Πού; Στη Βουλή. Τι; Πολυνομοσχέδιο… σκούπα. Πώς; Με πραξικοπηματικές διαδικασίες. Πότε; Πριν το Πάσχα.
Θα ψηφιστούν χοντρικά 18 σημεία τα οποία θα επιβαρύνουν κι άλλο τους πολίτες, μεταξύ των οποίων το χαράτσι μέσω ΔΕΗ, οι άμεσες απολύσεις στο Δημόσιο, η ένταση της φοροεπιδρομής, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για τα μαγαζιά κ.τ.λ. Η ψήφιση θα συνοδεύτεια από μεγάλες ενέσεις Ντερμπεντέρειας προπαγάνδας.
…Ε, ναι, μεταξύ των άλλων θα κατάσχεται ο μισθός σου ακόμα κι αν χρωστάς στο κράτος… 5 ευρώ. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου