ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Boήθεια από το γιατρό

boήθεια-από-το-γιατρό-792757

Διευκρινίσεις για την πορεία της υγείας του πατέρα του που νοσηλεύτηκε με κάταγμα στο χέρι ζητούσε λίγο πριν τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ο δημοτικός σύμβούλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Απόστολος Ριζόπουλος από το γιατρό του Νοσοκομείου Βόλου Γιώργο Μουλά.
Γι΄ αυτό λένε ότι σε αυτή τη ζωή χρειάζεται να έχεις ένα καλό γιατρό, ένα καλό δικηγόρο και έναν καλό λογιστή, ακόμη και αν είσαι κομμουνιστής και είσαι ενάντια στους όποιους ταξικούς διαχωρισμούς …
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Δικαιολογημένος
Με πολλές απουσίες έγινε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Κάτι η έκτακτη συνεδρίαση, κάτι το ακατάλληλο της ώρας είχαν ως αποτέλεσμα να απουσιάζουν αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι από τη χθεσινή συνεδρίαση, με πλέον χαρακτηριστικές τις απουσίες των τριών δημοτικών συμβούλων των Δρόμων Συνεργασίας των κ.κ Μολοχίδη, Κουκουβίνου και Κλημόπουλου. Από αυτές θα μπορούσε να θεωρηθεί δικαιολογημένη η απουσία του τελευταίου, καθώς η προχθεσινή σύγκληση της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για την εκλογή νέου γραμματέα και 11μελούς γραμματείας έληξε, όπως μαθαίνουμε, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Απασχολημένος
Μετά από καιρό έκανε χθες την εμφάνισή του σε Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κ. Μωυσίδης, καθώς οι ανειλημμένες υποχρεώσεις του στο ιδιωτικό του ιατρείο και στο ΙΚΑ, τον υποχρεώνουν να απουσιάζει συχνά από τις συνεδριάσεις του Σώματος, κάτι που είναι απώλεια για την παράταξή του. Και αυτό γιατί η ψύχραιμη και η συνήθως τεκμηριωμένη θέση του γιατρού από τη Νέα Ιωνία, θα μπορούσε να είναι στα «συν» για τις εργασίες του Δημοτικού Συμβουλίου. Αντίθετα πολλές απουσίες καταγράφει το τελευταίο διάστημα από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρώην Πρόεδρος του Επιμελητηρίου και πλειοψηφών σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γ. Σπηλιόπουλος. Βέβαια λένε ότι πλέον η ποινή των δέκα μηνών που του επιβλήθηκε σχετικά πρόσφατα από το Τριμελές και οι αγωγές που ακολουθούν έχουν βάλει πρόσθετους μπελάδες στο κεφάλι του.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Το DNA
«Θεωρώ εξαιρετικά θετικό ότι για πρώτη φορά σπάει το “ταμπού” των απολύσεων στο Δημόσιο. Πόσο δε μάλλον, όταν αυτό συνοδεύεται από τη ρητή δέσμευση ότι για τον κάθε έναν, ο οποίος θα φεύγει από το Δημόσιο θα υπάρχει πρόβλεψη αντικατάστασης από κάποιον νέο, άξιο και πρόθυμο να δουλέψει στην ευρύτερη Δημόσια Διοίκηση» δήλωσε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τελικά ορισμένοι πολιτικοί θέλουν να κρυφτούν αλλά η χαρά για τα όσα έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι δεν τους αφήνει… Το έχουν στο DNA τους.
Β.Κ

Ποπάυ…
Αναυδο άφησε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο υπουργός Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα όταν στη σχετική ερώτηση που του έκανε του απάντησε πως είναι καλά και αντέχει γιατί πίνει… μουρονόλαδο! Άντε βρε και σπανάκι… να το παίζει και Ποπάυ.
Β.Κ

Μύλος
Κατηγορούν τους πολιτικούς όμως δεν απέχουν από τη λογική τους και τα «κατόπιν ενεργειών» τους που μας βομβαρδίζουν κανονικά. Έτσι και τα μέλη του σωματείου συμβασιούχων εργαζομένων στα κοινωφελή προγράμματα που εξέδωσαν ανακοίνωση για να «ευλογήσουν τα γένια τους» τονίζοντας ότι η πληρωμή των πενταμηνιτών ήρθε ως αποτέλεσμα της δικής τους πίεσης… Αυτό υποστήριξαν αυτοί που έχουν συγκροτήσει το σωματείο, διότι μία άλλη ομάδα πενταμηνιτών σε άλλη ανακοίνωση αποδοκιμάζει τους πρώτους υποστηρίζοντας ότι αυτοί έσωσαν την κατάσταση… Ουσιαστικά για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα πρόκειται για «πόλεμο χαρακωμάτων» ΠΑΜΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ…. στις πλάτες όμως των υπόλοιπων εργαζομένων στα πεντάμηνα. Μύλος.
Β.Κ

Διολίσθηση
Παλιότερα, κατά την ηρωική εποχή της δραχμής, τη συνεχόμενη σταδιακή υποτίμηση του εθνικού νομίσματος οι κυβερνήσεις τη βάφτιζαν διολίσθηση. Ηταν όρος ηπιότερος από την υποτίμηση που προκαλούσε πανικό.
Τα θυμηθήκαμε αυτά ακούγοντας χθες τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάει για «αναστολή του μνημονίου». Είναι ο ίδιος που μιλούσε για «κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων με έναν και μόνο νόμο». Ελεγε επίσης ότι «θα καταγγείλει μονομερώς τη δανειακή σύμβαση». Ασφαλώς μιλάμε για διολίσθηση βασικών πολιτικών θέσεων, προς το ρεαλιστικότερο ίσως. Είναι διολίσθηση πάντως.
Χ.Μ.

Σκλαβοπάζαρο
Διαγωνισμό για την πρόσληψη οκτώ ατόμων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας 8 μηνών, προκήρυξε η ΔΕΥΑΜΒ.
…Η γοργή μετατροπή του Δήμου Βόλου σε ένα μεγάλο σύγχρονο σκλαβοπάζαρο βαίνει καλώς. Η Δημοτική Αρχή είναι άξια επαίνων.
Φ.Τ.

Δενδimedia
Συμβούλιο της Ευρώπης: Να απαγορευτεί η Χρυσή Αυγή, εμπλέκεται σε εγκλήματα.
…Στο κράτος του Δένδια; Ποτέ! Μετά μάλιστα και το χτύπημα κατά του Indymedia και την εξαφάνιση της αντιπληροφόρησης από το ίντερνετ, κρίνεται σκόπιμη η ενεργότερη σύμπραξη της σιδερένιας γροθιάς του Κράτους Έκτακτης Ανάγκης, της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, κατά των αντιφρονούντων στο καθεστώς της ξενοκρατικής ημών μνημονιακής ολιγαρχίας.
Φ.Τ.

Αιδώς, αχρείοι!
ΔΝΤ: Νέα συρρίκνωση κατά 4,2% του ελληνικού ΑΕΠ το 2013 και ανεργία στο 27%
…Αιδώς, αχρείοι! Δεν ακούσατε τον πρωθυπουργό μας να λέει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο, τα πράγματα αλλάζουν; Δεν πιστεύετε ούτε καν τον Στουρνάρα που βλέπει φως στην άκρη του τούνελ;
Φ.Τ.

Πορτιέρηδες
Οι εθνικοί στόχοι επιτυγχάνονται. Απολύσεις εμείς και χαράτσια, 50 δισ. δώρο στις τράπεζες και τους αναξιοπαθούντες τραπεζίτες!
…Αν δεν καταλάβατε, το τέταρτο μνημόνιο μάς χτύπησε την πόρτα και οι πορτιέρηδες την άνοιξαν διάπλατα. Ποιοι είναι οι πορτιέρηδες; Ο Αντώνης, ο Βαγγέλης, ο Φώτης.
Φ.Τ.

Δικαιοσύνη
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν χτες το πρωί 43 άτομα, ύστερα από 13 ολόκληρα χρόνια, για τη φούσκα του Χρηματιστηρίου.
…Φυσικά ανάμεσά τους δεν ήταν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας και ο τότε υπουργός Εθνικής Οικονομίας, οι οποίοι όχι μόνο ευθύνονται για τη φούσκα, αλλά μας… έσπρωχναν να αγοράζουμε μετοχές. Προς δόξαν της Δικαιοσύνης, βεβαίως.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου