ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Για τους εργαζόμενους

για-τους-εργαζόμενους-795893

Σε δύο υποθέσεις που αφορούσαν απολύσεις συνδικαλιστών από ΜΕΤΚΑ και ΒΜΤΕ παραβρέθηκε χθες ο Μαρ. Πατσιαντάς παρεμβαίνοντας και εκ μέρους του ΕΚΒ υπέρ των εργαζομένων. Αυτό που ωστόσο έχει την ιδιαίτερη σημασία του είναι ότι ο Μαργαρίτης όπως αποκάλυψε προχθές στην ολομέλεια του Δ.Σ ΕΚΒ ο πρόεδρος Θαν. Παπαδημόπουλος είναι ότι δεν αμείβεται για αυτές ως δικηγόρος, καταβάλλοντας τα έξοδα παράστασης από την τσέπη του. Τίποτα τελικά δεν είναι τυχαίο…
Β.Κ

Επιστροφές…

Η τραγική οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με τα ΝΕΑ αναγκάζει τους επιτελείς να καταρτίσουν το δικό τους «Μνημόνιο». Σύμφωνα με αυτό, εξετάζεται η επιστροφή στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη, καθώς το ενοίκιο στο κτίριο της Ιπποκράτους είναι πολύ «αλμυρό», ενώ οι υπάλληλοι του κόμματος εντάσσονται σε καθεστώς μερικής απασχόλησης (2-3 ημέρες την εβδομάδα). Από περίπου 22 εκατ. ευρώ το 2011, λόγω και της αυξημένης εκλογικής του δύναμης, προβλέπεται για το 2013 και 2014 να εισπράξει περίπου 2,5 εκατ. Κι αυτά όμως δεν μπαίνουν στο ταμείο, αφού είναι εκχωρημένα λόγω δανείων στις τράπεζες. Φτώχειες….
Β.Κ

Κοινή δήλωση
«Για την αποφυγή της κοινωνικής και οικονομικής κατάρρευσης, όπως και για την διαφύλαξη του εθνικού συμφέροντος, αυτή η πολιτική της κυβέρνησης πρέπει να αναχαιτιστεί με την λαϊκή κινητοποίηση και την δημιουργία μιας πειστικής εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης» δήλωσαν χθες σε κοινή τους δήλωση οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μαγνησίας Π. Μουτσινάς, Ο. Βουδούρης Β’ Αθήνας και Θ. Παραστατίδης, από το Κιλκίς.
Η κοινή δήλωση έγινε καθώς σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, εκτός της απαλλαγής φόρου 20% των ιδιοκτητών τηλεοπτικών καναλιών, πέρασε «λαθραία» και τροπολογία που είχε ενσωματωθεί σε άρθρο, το οποίο προβλέπει την απαλλαγή των τραπεζιτών από ποινικές ευθύνες για την χορήγηση δανείων σε νομικά πρόσωπα δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου (κόμματα, δημόσιοι οργανισμοί κλπ.).
Β.Κ

Ανοιξε την πόρτα

Ο Μανιτάκης φυλούσε καραούλι στα παράθυρα και ο Σαμαράς πήγε και άνοιξε διάπλατα την ξώπορτα. Τον ξεπάγιασε.
Μ.Μ.

Ποιοί τα πήραν;

Η τρόικα δεν θέλει το «ντιλ» Εθνικής και Eurobank. Αυτό το μάθαμε. Εκείνο που δεν μάθαμε είναι πόσοι και πόσα κονόμησαν από το πάρτυ στο Χρηματιστήριο όταν έπεφταν οι μπαλωθιές για το γάμο.
Μ.Μ.

Εναλλακτικό…

Για ποιο λόγο να πάει ο άλλος παιχνίδια στο παιδί του; Του κάνει σύνδεση με το κανάλι της Βουλής και διασκεδάζει όλη η οικογένεια.
Μ.Μ.

Κοπανατζήδες
Δεν υπάρχουν κοπανατζήδες στο Βόλο, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Μάλλον δεν πήγε χθες στη λαϊκή της οδού Μαγνήτων…

Δυσφορία
Είπαμε λαϊκή και διακρίνω ότι υπάρχει ένας εκνευρισμός στο Δήμο Βόλου για την πολύμηνη καθυστέρηση της απόφασης του Αρθρου 152 στο οποίο έχουν προσφύγει οι πωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης. Και αυτό γιατί οι υπεύθυνοι του Δήμου θέλουν να προχωρήσουν οι διαδικασίες λειτουργίας των λαϊκών αγορών στις νέες θέσεις που έχει αποφασίσει από πέρυσι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μόδα ;
Οι πλέον έμπειροι στο χώρο της εστίασης, που επανειλημμένα, εδώ και χρόνια, έχουν δώσει τα διαπιστευτήριά τους, μπροστά σε αυτό το …μπουμ που γίνεται με τα καφέ στην οδό Δημητριάδος, σπεύδουν να σημειώσουν ότι αυτό που συμβαίνει είναι μόδα και θα περάσει. Θα επικρατήσουν, όπως υποστηρίζουν, αυτοί που έχουν την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Ρευστό τοπίο
Ούτε χθες ξεκαθάρισε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης τι θα πράξει στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές. Πολλά τινά μπορεί να υποθέσει κανείς ότι έχει κατά νου. Πρώτον ότι περιμένει προτάσεις από κόμματα για τις βουλευτικές και τις δημοτικές εκλογές, δεύτερον ότι περιμένει να ανθίσουν όλα τα … μπουμπούκια, τρίτον ότι περιμένει να δει αν η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να είναι τρικομματική ή θα γίνει δικομματική, τέταρτον αν οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα γίνουν με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ή με Κυβέρνηση Σαμαρά κ.ο.κ.
Όταν λοιπόν πρόχειρα -πρόχειρα, υπάρχουν τέσσερις διαφορετικές εκδοχές, μπορείς να πεις τι θα γίνει μετά από 1 ½ χρόνο ; Εδώ δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει την επαύριο…
Σ.Σ. Το ενδεχόμενο να μην ενδιαφέρεται ο σημερινός Δήμαρχος Βόλου για τις εκλογές, γι΄αυτό σφυρίζει αδιάφορα, θεωρείται απίθανο. Είναι πολύ ισχυρό ναρκωτικό η εξουσία, ειδικά όταν την έχεις από μικρό παιδί.

Στη Δικαιοσύνη
Στη Δικαιοσύνη φέρονται αποφασισμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες, να προσφύγουν δημοτικοί σύμβουλοι με αφορμή το θέμα που προέκυψε με την κοπή των δέντρων στην οδό Νικοτσάρα με Δημάρχου Γεωργιάδου, χωρίς προηγουμένως αυτό να έχει εγκριθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου. Κάτι που προκάλεσε, στις αρχές της εβδομάδας, τις γνωστές έντονες αντιδράσεις των συμβούλων των Δρόμων Συνεργασίας και των Οικολόγων Πράσινων.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Τους ταράζουν
Οι κάτοικοι του Ριζομύλου τις τελευταίες μέρες έχουν βρει το μπελά τους με κάποιους απατεώνες. Δεν ξέρουμε αν συμβαίνει και αλλού πάντως αρκετοί Ριζομυλιώτες λαμβάνουν μηνύματα στα κινητά τους σύμφωνα με τα οποία έχουν κερδίσει και πρέπει να στείλουν τα στοιχεία τους κ.τ.λ. Επειδή τα μηνύματα είναι επαναλαμβανόμενα τα νεύρα τους έχουν σπάσει! Εχουν εκσυγχρονιστεί και οι απατεώνες βλέπετε…
Χ.Μ.

Γραφείο τύπου
Υπεύθυνη του γραφείου τύπου της βουλευτού Μαγνησίας Χρυσοβελώνη ανέλαβε η Μαρία Μηλίνη. Ικανή στις δημόσιες σχέσεις και πάντα πρόσχαρη, σίγουρα θα τα καταφέρει.
Ν.Τ.

Δώσαμε, δώσαμε!

Για την ανάγκη να δημιουργηθεί… μεταρρυθμιστική ομάδα που θα διαπερνά οριζόντια κόμματα και την τοπική κοινωνία στο Δήμο Βόλου, μίλησε χτες ο κ. Σκοτινιώτης.
…Με εσάς επικεφαλής, κύριε δήμαρχε, όταν έρθει βεβαίως το πλήρωμα του χρόνου και το επιτρέψουν οι συνθήκες; Για να δώσετε λύση στα προβλήματα που δεν μας λύσατε 8 χρόνια νομάρχης και 4 δήμαρχος; Ευχαριστούμε πολύ, αλλά να μένει, ψήφο δώσαμε και ξαναδώσαμε, προκοπή όμως δεν είδαμε!

Φ.Τ.

Επιστολή προς Γαλάτες

Επιστολή προς Γαλάτες, γαλατικό χωριό, Ιερισσός Χαλκιδικής: Στείλτε και κατά Βόλο μεριά κάνα μπουκαλάκι μαγικό φίλτρο αφύπνισης κι αγωνιστικότητας, ρε παιδιά, που μας έχουν ταράξει οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες στη σφαλιάρα και γυρνάμε και τ’ άλλο μάγουλο!

Φ.Τ.

Πριν αλέκτωρ

Κοντά 250 εκ. ευρώ χάρισαν προχτές στον εαυτό τους Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, να μην προχωρήσουν και στην… αποκατάσταση μερικών φίλων;
…Και ιδού! Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις η συγκυβέρνηση χαρίζει στους μεγαλοεργολάβους τουλάχιστον 280 εκ. ευρώ για να γίνει η επανεκκίνηση των έργων στους 4 μεγάλους οδικούς άξονες!!! Μετά φταίω εγώ αν σε ρωτήσω, συνταξιούχε, που δεν σου φτάνει η σύνταξη για φάρμακα και γιαούρτια, ποιος είναι ο λόγος που ακόμα τους στηρίζεις;

Φ.Τ.

Επίορκοι υπάλληλοι

…Μια απορία: Χειρότεροι επίορκοι από αυτούς που κυβέρνησαν τη χώρα και την οδήγησαν στα βράχια υπάρχουν;

Φ.Τ.

Η αποικία

Αλέκος Αλαβάνος: «Είμαστε μια ευρωπαϊκή αποικία όχι επί αφρικανικού ή ασιατικού εδάφους, όπως τον προηγούμενο αιώνα, αλλά επί ίδιου του ευρωπαϊκού».
…Αντε, ντε! Αμφισβητήστε τον!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου