ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ονομασίες

ονομασίες-797970

Στην προχθεσινή συνεδρίαση ο γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Χαρ. Ζάχος ζήτησε από το Δήμαρχο Βόλου να δοθεί σε κάποια δημοτική αίθουσα ή σε κάποιο δημοτικό κτίριο το όνομα του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής, ενώ ζήτησε όπως και προς τιμήν του Λεωνιδα Τζανή δοθεί το όνομά του σε χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου.

Η μείζονα
μειοψηφία
Ποτέ στις μαζώξεις της ομάδας της μείζονος μειοψηφίας δεν ήταν περισσότεροι από 3- 4 δημοτικοί σύμβουλοι, γιατί εντυπωσιάζεσαι από το γεγονός ότι στη μάζωξη της Κυριακής ήταν έξι ;
Το ερώτημα από δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας με αφορμή χθεσινό μας σχόλιο. Μα γιατί η συγκέντρωση της Κυριακής δεν ήταν μια οποιαδήποτε συγκέντρωση. Ήταν η πρώτη όπου η επικεφαλής της ομάδας, είχε ορκιστεί και βουλευτής. Υπάρχει μία μικρή διαφορά. Δεν νομίζετε ;

Απουσίες
…Μάλιστα ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος … «έδωσε» κανονικά τους συναδέλφους του που απουσιάζουν σημαντικά από τις μαζώξεις της μείζονος μειοψηφίας. που συγκεντρώνονται πριν από κάθε δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να εξετάσουν τα θέματα ημερήσιας διάταξης: Μπατζιάκας, Μωυσίδης, Διαμαντένιας και Μπασδάνης είναι μερικοί, όπως μας είπε, που κινδυνεύουν να μείνουν από …απουσίες. Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο είναι, όπως τόνισε, τη μόνιμη δικαιολογία που επικαλείται δημοτικός σύμβουλος από περιφερειακή Δημοτική Ενότητα. Δεν έχω λεφτά για βενζίνη, είναι η μόνιμη επωδός του …

Το ωράριο
των υπαλλήλων
Ειδική επιτροπή από το υπουργείο Εσωτερικών επιφορτισμένη με την τήρηση του ωραρίου των δημοσίων υπαλλήλων (ναι, υπάρχει και τέτοια επιτροπή…) επισκέφθηκε χθες, σύμφωνα με πληροφορίες διάφορες δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής μας, όπως η Εφορία, τα Δικαστήρια κ.α.. Τα μέλη της Επιτροπής τα περίμεναν και στο Δημαρχείο Βόλου, όπου έπεσε το σχετικό… σύρμα, αλλά μέχρι αργά το μεσημέρι δεν είχαν εμφανιστεί πουθενά.

Το νέφος
της ΑΓΕΤ
Εχει δεν έχει μειωμένη παραγωγή η ΑΓΕΤ, το ..μπουχαρί από τις καμινάδες της καλά κρατεί, όπως προκύπτει από το νέφος το οποίο είχε σκεπάσει χθες το απόγευμα όλη τη γύρω περιοχή.

Τον διόρθωσε
Μία αρχαιοελληνική ρήση χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου ο κοινωνιολόγος και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φ. Λαμπρινίδης, όταν λίγο νωρίτερα τον ..τσίγκλισε ο δημοτικός σύμβουλος της ήσσονος μειοψηφίας Γιάννης Μολοχίδης, ζητώντας να του αναφέρει ποιες εργασίες αγροτικής οδοποιίας έγιναν στη Δημοτική Ενότητα Νέας Ιωνίας ; Εξεστι Λακεδαιμονίοις ασχημονείν… Οι περισσότεροι δημοτικοί αμφιβάλλω αν κατάλαβαν τι είπε ο Αντιδήμαρχος. Μερικοί ωστόσο, όπως ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Απ. Παντσάς, όχι μόνον κατάλαβαν, αλλά έσπευσαν και να τον διορθώσουν μετά το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν, είναι το ορθόν (σ.σ.. Επιτρέπεται στους Κλαζομενίους να κάνουν απρέπειες, επί το νεοελληνικότερον )…
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Τα ντουμάνια της ΑΓΕΤ
Ενα απαλό αεράκι φύσαγε χτες από τη θάλασσα, γύρω στις 7.15 το απόγευμα. Κι έπαιρνε το γκριζόμαυρο σύννεφο που ξέρναγε η ΑΓΕΤ, το έσερνε πάνω απ’ τα πεύκα της Γορίτσας και το έσπρωχνε κατά την Άλλη Μεριά.
…Τώρα τελευταία όλο και πιο πολύ η ΑΓΕΤ αμολάει στον ουρανό τα ντουμάνια της. Τα απογεύματα, διότι το πρωί… λειτουργούν οι υπηρεσίες. Τα βράδια, που επίσης οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν, δεν ξέρουμε να σας πούμε τι γίνεται.
Φ.Τ.

Οχι στη Χρυσή Αυγή

Ανεπιθύμητους κήρυξε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες τους Χρυσαυγίτες η Θάσος.
…Κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου, πόσον καιρό θα πάρει για να δούμε μια τέτοια στάση κι από σας στο Βόλο;

Φ.Τ.

Δεν είναι παιδί
του Ανδρέα
Τη ΔΗΜΑΡ έδειξε ως υπεύθυνη ο Βενιζέλος για την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και της συνέστησε να συναντηθεί με τους ξένους για να τελειώνουμε με τις απολύσεις στο Δημόσιο.
…Όχι. Δεν είναι παιδί του Ανδρέα. Σκληρός νεοφιλελεύθερος είναι κι αυτός κι ό,τι απόμεινε απ’ το κόμμα του.
Φ.Τ.

Για λαϊκή κατανάλωση
Η ΔΗΜΑΡ πάλι προσπαθεί να τετραγωνίσει τον κύκλο και να αποδείξει πόσο φιλολαϊκό κι αριστερό κόμμα είναι, πατώντας πόδι στο θέμα των απολύσεων στο Δημόσιο.
…Αλλά, κυρίες και κύριοι της ΔΗΜΑΡ, το μαγαζί της συγκυβέρνησης φτιάχτηκε από τους ολιγάρχες για τους ολιγάρχες. Συνεπώς δεν διαθέτει κάτι που να αποδεικνύει τη φιλολαϊκότητά σας και την αριστεροσύνη σας. Και κάτι άλλο ακόμα: Αυτό το μαγαζί δεν είναι σούπερ μάρκετ, για να μπαίνει ο καθένας και να αγοράζει ό,τι θέλει. Είναι κλειστό κλαμπ. Γνωρίζατε εξ αρχής, και πολύ καλά μάλιστα, ότι άπαξ και μπήκες συμπορεύεσαι με τους άλλους. Όλα τα υπόλοιπα, η «γενναία» σας στάση, τα όχι που γίνονται… ναι, είναι για λαϊκή κατανάλωση.
Φ.Τ.

Χειρότεροι απ’ τη Θάτσερ
Αυτά που έκανε η Θάτσερ στην Αγγλία είναι χάδι μπροστά σε αυτά που κάνουν στη χώρα μας οι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες χάριν των συμφερόντων ξένων και ντόπιων ολιγαρχών.
Φ.Τ.

Απεσταλμένος
Εκτός από του ρόλου του συνοδού κάποιος δημοτικός σύμβουλος έχει τάξει τελευταία στον εαυτό του και το ρόλο του απεσταλμένου. Αναμφίβολα πρόκειται για πολυσχιδή και πολυτάλαντη προσωπικότητα. Τον συμβουλεύουμε απλά να υπηρετεί το ρόλο του, χωρίς να σκλαβώνεται από αυτόν. Διαφορετικά μπορεί να καταλήξει «παιδί για τα θελήματα». Ν.Τ.

Πήρε φόρα
ο ασταμάτητος

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Ο Βενιζέλος άρχισε να κουνάει το δάχτυλο και στον Κουβέλη που δεν συμμορφώνεται για τις απολύσεις.
Μ.Μ.

Για το μήνυμα

Αγκαλιασμένοι εμφανίσθηκαν Στουρνάρας και Μανιτάκης για να δείξουν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Σαν την τελευταία επιθυμία του μελλοθάνατου έμοιαζε το θέαμα.
Μ.Μ.

Μονίμως αλλού…

Ποτέ δεν μίλησε, δεν άκουσε, δεν έμαθε κάτι για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος, όπως γράφει στο υπόμνημά του προς την προανακριτική. Σε άλλο τόπο, σε άλλο χρόνο, σε άλλη συχνότητα και διάσταση μονίμως.
Μ.Μ.

Επανακάμπτει
Στην επόμενη Διοίκηση του ΕΚΒ όπως δείχνουν τα πράγματα, θα καλυφθούν οι θέσεις, καθώς η ΔΑΣ- ΠΑΜΕ που στην αρχή της νέας θητείας είχε αποφασίσει να απέχει από κάθε θέση στο προεδρείο του Εργατικού Κέντρου, φαίνεται ότι επανακάμπτει.
Β.Κ

Ναι μεν αλλά

Η ΔΑΚΕ χθες ήταν ήξεις αφίξεις για την Εργατική Πρωτομαγιά με την επίκληση κυρίως ότι δεν έχει ακόμη συνεδριάσει η ΓΣΕΕ –κάτι που θα γίνει σήμερα- εάν και με ανακοίνωσή της η Γενική Συνομοσπονδία Εργαζομένων Ελλάδος. Από αυτό πιάστηκε ο Μιχ. Τριανταφυλλίδης της ΔΑΣ- ΕΣΑΚ για να ρωτήσει δύο φορές τον γραμματέα του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου για το θέμα καθώς ήταν αυτός που επισήμανε ναι στην απεργία της Μ. Τετάρτης αλλά με επιφυλάξεις….
Β.Κ

Ξεκάθαρο

Από την πλευρά του προέδρου ωστόσο ήταν ξεκάθαρη η επισήμανση. «Ακόμη και εάν η ΓΣΕΕ δεν λάβει απόφαση για απεργία, εμείς ως παράταξη αλλά και το ΕΚΒ προκηρύσσουμε απεργία 24ωρη τη Μ. Τετάρτη και προχωράμε κανονικά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς όπως πρέπει» σημείωσε ο κ. Θαν. Παπαδημόπουλος. Η χθεσινή πάντως συνεδρίαση ήταν από τις πιο σύντομες και ταυτόχρονα από τις πιο ανέφελες.
Β.Κ

«Φωτογραφία»
Δεν κατανόμασε αλλά «φωτογράφησε» ο πρόεδρος του ΕΚΒ βουλευτικό γραφείο που διά των συνεργατών του βουλευτή έχει επιχειρήσει ορισμένες φορές να «υποδείξει» στο ΕΚΒ διάφορες δράσεις. «Δεν δεχόμαστε υποδείξεις και μάλιστα από συνεργάτες πολιτικών γραφείων. Τα κόμματα καλό θα είναι να μένουν στην άκρη, ειδικά σε θέματα που αφορούν τους εργαζόμενους» επισήμανε ο ίδιος , κυρίως για να το ακούσουν κάποιοι εκτός αίθουσας… Όσο πάντως και εάν προσπάθησαν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ- ΠΑΜΕ να μάθουν ποιους εννοεί δημοσίως δεν ειπώθηκε τίποτα άλλο.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου