ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκτός;

εκτός-713540

Μετεξεταστέος έμεινε πάλι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης, καθώς σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr ούτε το επικαιροποιημένο σχέδιο για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου πέρασε από την Τρόικα, αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών χαρακτηρίζουν τουλάχιστον ασαφές το πλάνο των υποχρεωτικών αποχωρήσεων δημοσίων υπαλλήλων. Και αυτή τη φορά όπως λένε οι πληροφορίες δεν πρόκειται να τον σώσει ο Φ. Κουβέλης.
Β.Κ

Τα έκαναν
«μούσκεμα…»

Υποστηρικτές στο να μην πληρώσουν οι κάτοικοι του Στεφανοβικείου το πόσιμο νερό αλλά συνάμα και έντονοι κατήγοροι της ΔΕΥΑΡΦ και του Δήμου Ρήγα Φεραίου για την αργοπορία του…..ήδη δημοπρατηθέντος αγωγού, ήταν οι αρχηγοί της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας όπως επίσης και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ρήγα Φεραίου στη προχθεσινή συνέλευση στη δημοτική ενότητα Στεφανοβικειόυ. Μέσα στην αγωνία τους για κριτική ξέχασαν προφανώς ότι ψήφιζαν όχι στην κατασκευή του αγωγού σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ και κάθε φορά που έρχονταν το θέμα ως πρόταση. Η λογική τους όμως να «πατάνε σε δύο βάρκες» αποδείχτηκε μοιραία και τα έκαναν κυριολεκτικά «μούσκεμα» λένε άνθρωποι που δεν ανήκουν ούτε στην πλειοψηφία, ούτε στη μειοψηφία και προσπαθούν να σκέφτονται ανεπηρέαστα όσο μπορούν.
Ν.Τ

Σκληρή
πραγματικότητα
Επαφιέμεθα στον πατριωτισμό των υπαλλήλων του υπουργείου, για να προωθηθούν τα θέματα της πόλης. Η σκληρή ελληνική πραγματικότητα αποτυπωμένη, χθες διά στόματος του Αντιδημάρχου Βόλου, Νίκου Μόσχου.

Η Μαρίνα
Συνάντηση με τον Αντιδήμαρχο Νίκο Μόσχο θα έχει τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Απόστολος Ιατρίδης ιδιοκτήτης του παραδοσιακού τσιπουράδικου «Μαρίνα» στη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για το κατάστημα που πλήττεται περισσότερο απ΄ όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης από τη νέα κανονιστική απόφαση του Δήμου Βόλου, καθώς λόγω του στενού πεζοδρoμίου δεν έχει τη δυνατότητα να βγάλει τραπεζοκαθίσματα. Πιο συγκεκριμένα η κανονιστική κάνει λόγο για τρία μέτρα πεζοδρόμιο και στην οδό Μαγνησίας, όπου βρίσκεται το πιο γνωστό ουζερί σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα, αυτό δεν ξεπερνά το 1,60 μ.

Τέλη στα σκαμνάκια
Στη Νέα Ιωνία είναι γνωστό ότι οι γυναίκες στο …Τζαμαλί τα καλοκαίρια βγάζουν τις καρέκλες και τα σκαμνάκια στους στενούς δρόμους και πιάνουν κουβεντούλα μέχρι αργά το βράδυ. Εχε γούστο να πάει η Δημοτική Αστυνομία και να τους ζητήσει αν έχουν βγάλει άδεια κατάληψης κοινοχρήστων χώρων !!!

Στα κάγκελα
Ποιοι είναι πιο συχνοί « πελάτες» του Ιατρείου Αλληλεγγύης που λειτουργεί εδώ και δύο μήνες στην οδό Σκενδεράνη; Οι αλβανοί μετανάστες που την περίοδο των παχέων … αγελάδων δούλευαν στην οικοδομή, πήραν στεγαστικά δάνεια και τώρα έχουν μείνει άνεργοι λόγω της καθίζησης του κατασκευαστικού κλάδου. Επομένως είναι αναπόφευκτο οι άνθρωποι αυτοί να έχουν ανεβεί, εδώ και καιρό στα … κάγκελα

Τα φάρμακα
στο Νοσοκομείο

Πριν δύο εβδομάδες γράφαμε ότι το φαρμακείο έχει 800 ευρώ στο ταμείο του για φάρμακα. Το δημοσίευμα του υπογράφοντος έγινε την Κυριακή 24 Μαρτίου. Την Πέμπτη 28 Μαρτίου ακούσαμε δηλώσεις του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννη Ντόκου στο TRT που αμφισβητούσε, εμμέσως, το δημοσίευμα και ούτε λίγο – ούτε πολύ, έλεγε ότι όλα βαίνουν καλώς. Είναι αλήθεια ότι δεν δώσαμε συνέχεια, καθώς ο θάνατος του Θανάση Νάκου, επαναπροσδιόρισε την ύλη της εφημερίδας για την επόμενη μέρα. Πέρασαν οι μέρες, άλλαξε η ατζέντα της τοπικής ειδησεογραφίας και το θέμα ξεχάστηκε. Χθες όμως η έλλειψη φαρμάκων για καρκινοπαθείς επανέφερε το θέμα στο προσκήνιο.
Ρωτάμε λοιπόν : Πως διαψεύδεται ένα ρεπορτάζ από τον κ. Διοικητή όταν στο Πρακτικό Νο 3 /2013 του Επιστημονικού Συμβουλίου του Αχιλλοπούλειου όπου, εκτός των άλλων, αποφαίνεται ομόφωνα, πως « …το μοναδικό νοσοκομείο στο Νομό Μαγνησίας και την ευρύτερη περιφέρεια της Ανατολικής Θεσσαλίας, ευρισκόμενο σε «non stop» εφημερία, υποχρεωμένο αυτόνομα και αυτοτελώς, κατά το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης , να καλύπτει τα προβλήματα υγείας των πολιτών περιοχής ευθύνης του, είναι αδιανόητο, απαράδεκτο και επικίνδυνο, με διαθέσιμο ποσό για άμεση φαρμακευτική δαπάνη (κατά δήλωση προφορική του υπεύθυνου Φαρμακευτικού Τμήματος) σήμερα αυτό των 800 ευρώ, να αδυνατεί να εξασφαλίσει τα απαραίτητα φάρμακα για τις ανάγκες, των νοσηλευομένων ασθενών, αλλά και αυτών που προσέρχονται εκτάκτως στο ΤΕΠ και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία (ιδιαίτερα για φάρμακα υψηλού κόστους, όπως αυτά για καρκινοπαθείς, μεταμοσχευθέντες, νεφροπαθείς κλπ). Ποιος αλήθεια έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια ;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

H αέναη μάχη
για τα τραπεζάκια
Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τη σκληρή κόντρα του Δήμου Βόλου με τους καταστηματάρχες εστίασης. Ο Δήμος διεκδικεί 11 εκατομμύρια ευρώ από τέλη τραπεζοκαθισμάτων παρελθόντων ετών, συνολικά βεβαίως με προσαυξήσεις και πρόστιμα. Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι οι πραγματικές οφειλές δεν ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια και το υπόλοιπο του ποσού είναι προσαυξήσεις. Πιθανώς η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
Πάντως οι καταστηματάρχες δεν αρνούνται να πληρώσουν, απλά δεδομένων των δυσκολιών ζητούν διευκόλυνση μέσω δόσεων. Αντίθετα ο Δήμος Βόλου αξιώνει εφάπαξ εξόφληση του συνόλου των οφειλών.
Από τότε που ανέλαβε ο σημερινός δήμαρχος Βόλου τον έχουμε καταγράψει δημοσιογραφικά τουλάχιστον πέντε φορές να δηλώνει ότι πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή είναι η πληρωμή της εφορίας, του ΙΚΑ και της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Δικαίως σε μεγάλο βαθμό. Διαφορετικά πως θα λειτουργήσει ο Δήμος. Όμως αυτό που θεωρεί αναγκαίο για το δήμο ο δήμαρχος δεν το αναγνωρίζει στις τοπικές επιχειρήσεις! Δηλαδή δεν πρέπει αυτοί οι συμπολίτες να πληρώσουν πρώτα τα λειτουργικά τους έξοδα και μετά όλα τα υπόλοιπα; Μήπως κατά το δήμαρχο πρέπει να εξοφλήσουν εφάπαξ το Δήμο και στη συνέχεια να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους; Και ας μην ξεχνάμε ότι και ο ίδιος ο Δήμος δεν είναι και από τους πλέον καλοπληρωτές στις υποχρεώσεις του προς τρίτους.
Χ.Μ.

Δυστυχώς, αδυνατεί…

Ναι, δεν υπάρχει περίπτωση. Τρέχοντας θα ερχόταν ο ΓΑΠ για να καταθέσει στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ. Έχει όμως ανοιχτές υποχρεώσεις στην Αμερική. Άσε που και η μητέρα δεν ευκαιρεί να του ετοιμάσει το υπόμνημα. Δεν λέω, ο Μαρκογιαννάκης βροντοφώναζε ότι «μέχρι και βιαίως θα προσαχθούν οι μάρτυρες στην επιτροπή», όμως ξέρετε πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια για να πάνε να τον φέρουν;
Μ.Μ.

Κουνάνε μαντήλι

Ο Σαμαράς δεν το αποτολμά, αλλά μάλλον θα το επιβάλλει η τρόικα οπότε θα αναγκαστεί να κάνει πίσω και ο Κουβέλης. Το κλίμα για τον Μανιτάκη είναι «χαρήκαμε που σας γνωρίσαμε». Ο Στουρνάρας δεν τον κάλεσε ούτε στη συνάντηση με την τρόικα. «Εγω διαπραγματεύομαι» είπε. «Οποιος διαπραγματεύεται να υπογράψει και τις απολύσεις», η απάντηση του Μανιτάκη.
Μ.Μ.

Ωχ! Ο… Σκοτινιώτης!

Κι άλλη συζήτηση για τις συνέπειες από την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση των νερών, για θέματα που σχετίζονται με την ποιότητα του πόσιμου νερού του δικτύου της ΔΕΥΑΜΒ και για το νερό της άρδευσης, στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ. Γεωργίου αυτή τη φορά, αύριο Κυριακή στις 11 το πρωί.
…Από τότε που ο Σκοτινιώτης ανακοίνωσε πανηγυρικά την ένταξή του σε οργάνωση… κατά της ιδιωτικοποίησης του νερού, ο αριθμός των εκδηλώσεων σαν την αυριανή, καθώς και των συμμετεχόντων πολιτών σε αυτές, αυξήθηκε κατακόρυφα. Τρόμαξαν οι άνθρωποι.

Φ.Τ.

Η αρχόντισσα Ζέττα

Αφού πρώτα φρόντισε να διαμηνύσει ότι θα εξακολουθήσει να ηγείται της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου, η αρχόντισσα Ζέττα έσπευσε να συγκαλέσει τη δημοτική της ομάδα για αύριο, Κυριακή.
…Κρατηθείτε. Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.

Φ.Τ.

Μπορούμε και μόνοι μας

Μετά από απαίτηση αναγνωστών επαναλαμβάνουμε τη δήλωση των εργαζομένων στα (κλειστά πλέον) Τσιμέντα Χαλκίδας: «Μπορούμε να λειτουργήσουμε το εργοστάσιο μόνοι μας».
…Αν παραιτηθούν οι εργαζόμενοι του Βόλου από την επιδίωξη μιας τέτοιας λύσης, αντιμετωπίζοντάς την σαν ένα είδος ουτοπίας, δεν έχουν απλώς παραδώσει την τύχη τους στα νύχια κομματικών και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, αλλά απ’ ευθείας στους ολιγάρχες.

Φ.Τ.

Οι αφελείς

Φρύαξαν χτες τα μνημονιακά κανάλια. Αυτό ζητάει η τρόικα, εκείνο ζητάει η τρόικα, οι Σαμαράς Βενιζέλος, Κουβέλης αμύνονται του πατρίου εδάφους κ.ο.κ.
…Ήρεμα, παιδιά. Σας πήρανε χαμπάρι. Όλα έχουν προσυμφωνηθεί εις βάρος της χώρας και του λαού κι απλώς οι συγκυβερνήτες μας κι εσείς κάνετε ένα αφελές πολιτικάντικο παιχνίδι, μπας και τσιμπήσει κάποιος από τους ελάχιστους εναπομείνατες αφελείς.

Φ.Τ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου