ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ενδεχομένως…

ενδεχομένως-714198

Συζητήθηκαν εκτενώς οι χθεσινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. Πέρα από όλα όσα είπε εκείνο το «ενδεχομένως και κούρεμα καταθέσεων» τι το ήθελε; Λέτε να ξημερώσει η σημερινή ημέρα και να ψάχνουμε ακόμη και τα γκισέ των τραπεζών;
Χ.Μ.

Πρωταγωνιστές
Είχε δεν είχε ο Βόλος έγινε πάλι πανελλήνιο θέμα. Λίγη αυτοσυγκράτηση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.
Ν.Τ.

Για ποιόν;

Δημοτικός Σύμβουλος του Ρ. Φεραίου ερωτώμενος σχετικά με το Δ.Σ. της Παρασκευής μας έδωσε την εξής απάντηση : o tempora,o mores»….Tι να εννοούσε άραγε και για ποιόν;
Β.Κ

Φραστικό επεισόδιο

Eντονο φραστικό επεισόδιο στοn πεζόδρομο του Αγ. Νικολάου διαμείφθηκε το Σάββατο, στο περιθώριο της εξόδιου ακολουθίας για τον Β. Αντιπρόεδρο της Βουλής μεταξύ του Αχιλλέα Μπέου με τον Γραμματέα της Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Γιώργο Φώτη. Όπως επιβεβαίωσε στη στήλη ο κ. Φώτης το συμβάν σημειώθηκε την ώρα που ο ίδιος βρίσκονταν σε ένα από τα καφέ μαζί με τον αντιδήμαρχο Βόλου Παντ. Πελεκάνο, όταν όπως επισήμανε, ο κ. Μπέος άρχισε να τον βρίζει μπροστά στον κόσμο.
Μάλιστα όπως υποστηρίζει ο τοπικός παράγοντας του ΠΑΣΟΚ αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αλλά όπως σημείωσε αυτή τη φορά «ανταπάντησε» και άφησε αιχμές και για δύο αθλητικούς παράγοντες που ήταν μαζί του και δεν παρενέβησαν όπως είπε προκειμένου να σταματήσουν τον κ. Μπέο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η «κόντρα» μεταξύ των δύο ανδρών κρατάει από τα όσα διαδραματίστηκαν με τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου. Μάλιστα υπήρχε και δικαστική μάχη που ωστόσο σταμάτησε όμως… η κόντρα παραμένει.

Β.Κ

Συσχετισμοί
Τις επόμενες μέρες θα συνεδριάσει η νεοεκλεγείσα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαγνησίας προκειμένου να εκλεγεί η νέα Γραμματεία και ο Γραμματέας του κόμματος.
Οι συσχετισμοί σύμφωνα με όσους γνωρίζουν καλά το χώρο είναι σαφώς υπέρ των προεδρικών ενώ στα αξιοσημείωτα είναι ότι στελέχη της ΑΚΟΑ όπως ο Κώστας Βογιατζής που πρόσφατα εκλέχτηκε στην Κ.Ε δεν κατάφεραν να εκλεγούν στο τοπικό όργανο. Και για όσους γνωρίζουν από εσωκομματικές ισορροπίες έχουν και αυτά τη σημασία τους όπως επίσης ότι πρώτευσε ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς που ισοψήφησε στην πρώτη θέση με το Δημ. Παπαιωάννου.
Β.Κ

Αλφαβητικά
Ισοψήφισαν Πατσιαντάς – Παπαιωάννου και όμως ούτε αυτό δόθηκε από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι εκλεγέντες δόθηκαν κατά αλφαβητική σειρά. Τι φοβούνται ; Μήπως με τη ψηφοφορία πέσουν πάλι στην ομφαλοσκόπηση των συνιστωσών, των τάσεων και των ..άριστων διαπροσωπικών σχέσεων που τρέφουν οι μεν για τους δε ;

Αντιμνημονιακό
μπλοκ
Είναι τυχαίο ότι την ώρα που στον Τύπο διανέμονταν τα αποτελέσματα της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και στο Δημαρχείο του Βόλου ήταν ο υπεύθυνος του Τομέα Αυτοδιοίκησης της ΔΗΜΑΡ Δημ. Αναγνωστάκης έπεσε στα δημοσιογραφικά γραφεία το όνομα του Πάρι Μουτσινά ότι θα μπορούσε να τεθεί επικεφαλής ενός μπλοκ αντιμνημονιακών δυνάμεων στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στο Βόλο ;

Τρακαρισμένος
Hταν κακόκεφος ή ελαφρά τρακαρισμένος ο Απ. Παπατόλιας στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου της ΔΗΜΑΡ ; Μάλλον το δεύτερο, καθώς ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μπροστά στα τοπικά ΜΜΕ, μετά την προσχώρησή του στο κόμμα Κουβέλη. Περίμενε να μιλήσει τελευταίος. Και όταν πήρε το λόγο ήταν ο γνωστός Παπατόλιας, υπερφαλαγγίζοντας, στην εκφορά του πολιτικού λόγου, τον ήπιο βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημ. Αναγνωστάκη.

Κλειστό
Κλειστό χθες το γραφείο της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου στο Δημαρχείο. Σημειολογικό ή ενδεικτικό της κατάστασης και των ανακατατάξεων που θα σημειωθούν στη Δημοτική Ομάδα της ΝΔ. μετά το θάνατο του Θανάση Νάκου και την κατάληψη της έδρας από τη Ζέττα Μακρή.

Από το Νοέμβριο
Είναι αλήθεια ότι η έγκριση από το Υπουργείο για τα είδη ρουχισμού από τους δημοτικούς υπαλλήλους που τα δικαιούνται έχει έλθει από τον περασμένο Νοέμβριο ; Οι ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν ότι τέσσερις μήνες δεν είχαν κινηθεί οι διαδικασίες του διαγωνισμού;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Υπαγε οπίσω μου,
Σατανά
Από τη μια μεριά του τραπεζιού οι Π. Σκοτινιώτης, Ν. Οικονόμου, Δ. Δερβένης και Φ. Λαμπρινίδης. Από την άλλη Π. Μαστρογιάννης, Απ. Παπατόλιας, Αλ. Μεταφτσής και Στ. Λάζος. Και στη μέση ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης.
…Βρε, λες; Όχι , όχι, μη με βάζετε στον πειρασμό να πω ότι ο Σκοτινιώτης και οι συν αυτώ ετοιμάζονται για νέους πολιτικούς ακροβατισμούς, γιατί τότε θα γίνω κακός και δεν θέλω.
Φ.Τ.

Δυο κουβέντες
κι αυτές με το ζόρι
Τρεις αντιεξουσιαστές συνελήφθησαν να πυρπολούν ΑΤΜ τράπεζας στο Βόλο! Σε έρευνα που ακολούθησε στα σπίτια τους βρέθηκαν όπλα και προκηρύξεις! Διερευνάται παράλληλη σχέση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ!
…Φανταστείτε να ήταν αληθινά όλα τα παραπάνω τι είχαν να εξεμέσουν οι Ντερμπεντέρηδες κι οι κύριοι… Μπάμπηδες των αθηναϊκών τηλεοράσεων, εφημερίδων και ραδιοφώνων κατά των αναρχικών και του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που οι δράστες είναι νεοναζί είπανε δυο κουβέντες κι αυτές με το ζόρι.

Φ.Τ.

Τα δώρα
Τελείωσαν τ’ αστεία, κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη. Έρχεται η τρόικα με τα δώρα κι είστε υποχρεωμένοι να φανερώσετε στο λαό ότι έχετε συμφωνήσει περικοπές μισθών, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, δώρα στους τραπεζίτες από την φορολήστευση των φορολογουμένων κ.τ.λ.
Νισάφι, βρε! Θα ξεκάνετε το μισό πληθυσμό!
… Όσο για μας που δεν ανήκουμε στο κλαμπ της διεθνούς και ντόπιας ολιγαρχίας , το συμπέρασμα είναι απλό: η πολιτική των μνημονίων οδηγεί στην καταστροφή μας και καμία αναδιαπραγμάτευση ή αλλαγή μνημονιακού κυβερνήτη δεν μπορεί να μας σώσει. Πρέπει να γκρεμίσουμε αυτή την πολιτική. Όσο γρηγορότερα, τόσο καλύτερα.

Φ.Τ.

Μας έχουν
σπάσει τα νεύρα!

Κάθε λίγο και λιγάκι για να δικαιολογήσουν την ετερόκλητη συμμαχία τους, πότε ο Σαμαράς, πότε ο Βενιζέλος, πότε ο Κουβέλης, μας λένε ότι τα προβλήματα δεν έχουν χρώμα!
…Έχουν, όμως οι λύσεις, κύριοι! Οι λύσεις! Κι αν κρίνουμε από τις λύσεις που προσφέρετε στον ελληνικό λαό, τότε το χρώμα σας είναι μαύρο, κατάμαυρο!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου