ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η Ζέττα

η-ζέττα-714923

«Ηθελα να μπώ στη Βουλή αλλά όχι με τέτοιον τρόπο» επισήμανε χθες η Ζέττα Μακρή όταν της ζητήθηκε από τα τοπικά ΜΜΕ να κάνει δήλωση για το θάνατο του Β΄’ Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκο. Η κ. Μακρή από την ερχόμενη εβδομάδα εγκαταλείπει τη θέση της Γ.Γ. Ισότητας και επανέρχεται στα βουλευτικά έδρανα.

Β.Κ

Κόντρας συνέχεια

Οταν λέγαμε ότι η κόντρα θα έχει και συνέχεια είχαμε τελικά δίκαιο. Χθες ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡΦ Γ. Κουκότσικας απάντησε στο Δημ. Νασίκα τονίζοντας :«Για λίγα λεπτά δημοσιότητας ο κ. Νασίκας για μία ακόμη φορά ακολουθώντας την πάγια τακτική του, επιχειρεί να παρουσιάσει το άσπρο- μαύρο. Στην αγωνία του να επιβεβαιωθεί προβαίνει όμως σε ακατάσχετη κινδυνολογία, αδιαφορώντας για το κόστος. Δυστυχώς έτσι ήταν πάντα. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια. Ειδικά όταν αφορά στη δημόσια υγεία και στους πολίτες. Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω στο παραλήρημά του. Δεν μου το επιτρέπει ούτε η παιδεία μου ούτε η απόφασή μου να προασπίζομαι τα συμφέροντα των δημοτών. Επαναλαμβάνω ωστόσο στον κ. Νασίκα ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Ο ίδιος θα πρέπει να απολογηθεί ως δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας αλλά και ως υποψήφιος δήμαρχος δύο μάλιστα φορές, για τη παντελή αδιαφορία που επέδειξε σε ότι έχει να κάνει με το δίκτυο ύδρευσης όχι μόνο στο Μ. Περιβολάκι αλλά σε όλη την περιοχή του πρώην Δήμου Φερών. Φτάνει πια στα «κροκοδείλια δάκρυα». Ειδικά από όσους οφείλουν δημόσια συγνώμη στους δημότες της περιοχής για την εγκατάλειψη στην οποία τους είχαν καταδικάσει χρόνια τώρα και οι οποίοι αντί να φροντίσουν να μάθουν, πέφτουν στην παγίδα των υποβολέων τους….»
Β.Κ

Εξορμήσεις

Η αχτίδα ΚΚΕ υπαίθρου ανακοίνωσε χθες πρόγραμμα εξόρμησης στελεχών. Έτσι σήμερα στις 7.00 μ.μ., θα μιλήσει στην Ευξεινούπολη Αλμυρού (Καφενείο Καραφέρη), ο Αποστόλης Νάνος, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας και στις 7.30 μ.μ., θα μιλήσει στη Σούρπη (Δημοτικό Κατάστημα), ο Γιώργος Λούμας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας. Εξορμήσεις και όλοι σε εγρήγορση.
Β.Κ

Αργά …
Μόλις προχθές, όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του πρώην Αντιπροέδρου της Βουλής, οι λοιμωξιολόγοι του «Υγεία» μπόρεσαν μέσα από το κοκτέιλ των ισχυρών αντιβιοτικών που χορηγούσαν επί τέσσερις συνεχείς εβδομάδες στο Θανάση Νάκο, να εντοπίσουν το μικρόβιο που είχε προσβάλει τον οργανισμό του ασθενή. Ήταν όμως, όπως αποδείχθηκε, εξαιρετικά καθυστερημένη η διάγνωσή τους. Λίγο μετά τη 1 χθες το μεσημέρι ο Θανάσης Νάκος άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ιδιωτικού θεραπευτηρίου …

Διιστάμενες
οι πληροφορίες
Μέχρι και χθες το βράδυ οι πληροφορίες για τους λόγους εισαγωγής στο «Υγεία» ήταν διιστάμενες. Άλλοι έκαναν λόγο ότι μπήκε στο Νοσοκομείο για να υποβληθεί σε διπλό by pass λόγω βλάβης στη μητροειδή βαλβίδα και άλλοι για επέμβαση που του έγινε για την εμφύτευση βηματοδότη…

Εφαγαν
ψωμί …
Μπορεί ο καθένας να συμφωνεί ή να διαφωνεί με έναν πολιτικό. Εκείνο με το οποίο δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς για το Θ. Νάκο είναι το γεγονός ότι έδωσε δουλειά από τις επιχειρήσεις του σε εκατοντάδες οικοδόμους και τεχνίτες χωρίς ποτέ να ρωτήσει την πολιτική τους καταγωγή ή προέλευση. Μας το υπενθύμισε χθες βράδυ ένας ψηφοφόρος της Αριστεράς : «Εφαγαν πολλοί ψωμί από το Νάκο. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, όπως πρόσθεσε, ότι τον ψήφιζαν ακόμη και αριστεροί».

Κοσμοσυρροή
Κοσμοσυρροή χθες το βράδυ στο πολιτικό γραφείο του Θανάση Νάκου στην οδό Σπ. Σπυρίδη στο Βόλο. Άνθρωποι, όλων των ηλικιών, μάτια βουρκωμένα και πρόσωπα που προσπαθούσαν να συνειδητοποιήσουν τον αδόκητο χαμό του πολιτικού τους φίλου και συναγωνιστή…

Θα δουν το χρώμα
του χρήματος ;
Στα μονόστηλα κρύβονται οι πιο σημαντικές ειδήσεις, έλεγε ένας παλαίμαχος δημοσιογράφος. Μπορεί λοιπόν η σημερινή επικαιρότητα να σκιάζεται από την απώλεια του Θανάση Νάκου, ωστόσο για πολλούς επαγγελματίες που είναι προμηθευτές του Δήμου Βόλου, περιμένουν ως … μάννα εξ ουρανού τα 4.700.000 ευρώ με τα οποία θα χρηματοδοτηθεί ο Δήμος από το Υπουργείο Εσωτερικών για την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους. Είναι χρήματα που περιμένουν επί χρόνια εκατοντάδες προμηθευτές των πρώην Δήμων που από το 2011 συναπαρτίζουν τον ενιαίο Δήμο Βόλου. Προμηθευτές που ήταν επί χρόνια στο …περίμενε και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πολλοί απ΄ αυτούς είχαν σταματήσει να δίνουν προσφορές στους διάφορους διαγωνισμούς του ενιαίου Δήμου Βόλου, καθώς ήταν βέβαιοι ότι θα πληρωθούν του … Αγίου Παντελεήμονα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ναζί στο Βόλο
Οι ναζί ξεμύτισαν στο Βόλο. Η αναβάθμιση της δράσης τους με τη χτεσινή απόπειρα εμπρησμού δεν αποτελεί μόνο κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά απειλεί και την ειρηνική ζωή της πόλης, την καθημερινότητα του πολίτη.
…Ας έχουμε το νου μας. Ο φασισμός δεν έχει θέση ούτε στο Βόλο ούτε πουθενά.
Φ.Τ.

Εσείς τι θα κάνετε;
Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Το να καταγγέλλετε τη συγκυβέρνηση ότι δεν έδωσε (πράγματι) χείρα βοηθείας στην Κύπρο είναι εύκολο.
…Το δύσκολο είναι να πείτε εσείς τι θα κάνετε στην πράξη από εδώ κι εμπρός. Με ίσιες κουβέντες. Διότι τα ήξεις – αφήξεις, οι θεωρίες και τα συναφή πλέον δεν φτάνουν.
Φ.Τ.

Μην τον είδατε!
Δυο βδομάδες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και την Κύπρο μήπως είδατε πουθενά τον Σαμαρά;
…Ήταν εξαφανισμένος γιατί σχεδίαζε την προπαγανδιστική εκστρατεία για το μνημόνιο 4, που οσονούπω θα μας φορέσει, εξανεμίζοντας και τα τελευταία ευρώ που απέμειναν στην τσέπη μας.
Φ.Τ.

Τρίτοι από το τέλος
Απίστευτη η αποτελεσματικότητα της πολιτικής των μνημονιακών κυβερνήσεων. Μέσα σε τρία χρόνια γίναμε κιόλας η τρίτη πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης!
…Επί διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη η αυστηρή πειθαρχία των γερμανικών συμφερόντων εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.
Φ.Τ.

Καρφί δεν τους καίγεται
Κάπου – κάπου βγαίνει και κάποιος άνθρωπος στη Βουλή και μιλάει με ντοκουμέντα για την καταστροφή της χώρας και του λαού που επιφέρει η πολιτική της κυβέρνησης. Κι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης -ή κάποιοι παρακατιανοί- προσπαθούν να ρίξουν την κουβέντα στην πολιτική βλακεία, όπου είναι σίγουρο ότι θα κερδίσουν.
…Πρέπει να κερδίσουν, για να συνεχίσουν να κυβερνούν τη χώρα οι ξένοι και ντόπιοι νταβατζήδες, να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους τα κόμματα – υπηρέτες τούτων των νταβατζήδων κι οι ίδιοι να καρπούνται μισθούς, προνόμια, χαρτζιλίκια, πολιτικές αβάντες… Καρφί δεν τους καίγεται ούτε για τη χώρα ούτε για το λαό.
Φ.Τ.

Στην απ’ έξω

Ωχ, πάλι θα πάρουν τα όπλα ο πρόεδρος Φώτης και ο παμμέγιστος Βαγγέλης. Ο Σαμαράς έκανε σύσκεψη για τη «γραμμή» απέναντι στην τρόικα και δεν τους φώναξε. Ναι, αλλά και κείνοι βρέθηκαν για να «χαράξουν πορεία» στο κυβερνητικό καράβι και δεν τον κάλεσαν
Μ.Μ.

Της αλλαγής πράγματα

Νέος αέρας στις συμβάσεις εργασίας. Οι όροι σαφείς και λένε: «Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται δύο ημέρες την εβδομάδα, εκτός και αν παραστεί ανάγκη για επιπλέον εργασία, ωστόσο σε καμία περίπτωση οι ημέρες δεν θα ξεπερνούν τις 25 μηνιαίως. Στην περίπτωση όμως έλλειψης εργασίας θα μπορεί και αφού θα έχει ενημερώσει 48 ώρες νωρίτερα τους εργαζομένους να μην τους απασχολήσει για ορισμένες ημέρες ή να τους απασχολήσει για λιγότερες από τις συμφωνημένες δύο εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας». Είναι η σύμβαση των υπαλλήλων του ΠΑΣΟΚ, καλή τους – σοσιαλιστική – ώρα.
Μ.Μ.

Μην ξεχνά

Δεν τον βλέπω καλά τον Κεδίκογλου. Ξεχνά ότι και ο Ρουσσόπουλος στο Άγιο Ορος πήγαινε και κατέληξε όπως κατέληξε.
Μ.Μ.

Μεθοδικός
και ψύχραιμος

Το Θανάση Νάκο τον γνώρισα από τα πρώτα πολιτικά του βήματα ως νεαρός δημοσιογράφος. Οι σχέσεις μας υπήρξαν πάντα οριοθετημένες και αδιατάρακτες. Ούτε υπήρξαν πολύ θερμές, ούτε και χάλασαν ποτέ. Στις εκλογές του 2012 συνυπήρξαμε στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο και η συνεργασία μας ήταν απολύτως ανέφελη, χωρίς να επισκιαστεί από κανένα γεγονός ανταγωνισμού, παρά τις φοβερές δυσκολίες εκείνης της εκλογικής αναμέτρησης του περσινού Μαΐου. Τελικά εκείνο που θα μου μείνει από την πολύχρονη γνωριμία μας είναι η μεθοδικότητα και η ψυχραιμία του. Στοιχεία δομικά της προσωπικότητάς του ως μηχανικού και ως πολιτικού. Καλό ταξίδι Θανάση…
Χ.Μ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου