ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο αντίλογος στους 5μηννίτες

ο-αντίλογος-στους-5μηννίτες-715984

Δεν κάλεσα την Αστυνομία, αρνήθηκα να γίνει οποιαδήποτε σύλληψη. Ο αντίλογος χθες το πρωί από τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Μαυρογιάννη στους πενταμηνίτες, που με χθεσινή τους ανακοίνωση τον …φωτογράφιζαν ως έναν από τους βασικούς υπαίτιους για την παρουσία της αστυνομίας και τις απειλές της τελευταίας ότι έχουν εντολή εισαγγελέα για συλλήψεις αν παρέτειναν, προχθές το πρωί την κατάληψη του κτηρίου της ΔΕΥΑΜΒ στην οδό Κωνσταντά.

Σαράντα υπάλληλοι

Δεν είναι και λίγοι αυτοί που εργάζονται στα υποκαταστήματα των δύο κυπριακών τραπεζών στο Βόλο. Είναι σαράντα περίπου εργαζόμενοι, βολιώτες στη συντριπτική τους πλειονότητα, οι οποίοι μετά τις τελευταίες εξελίξεις, εύλογο είναι να ανησυχούν για το εργασιακό τους μέλλον. Σημειώνεται πως τόσο η Τράπεζα Κύπρου, όσο και η Λαϊκή Τράπεζα, διαθέτουν από δύο υποκαταστήματα η κάθε μία στο Βόλο.

Ανάρρωσε

Πέρασε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά πλέον το ξεπέρασε και επανήλθε κανονικά στις καθημερινές του δραστηριότητες. Ο λόγος για τον πρώην Κοινοτάρχη Μακρινίτσας Γιάννη Κερασιώτη που στα τέλη του περασμένου Γενάρη υπέστη έμφραγμα. Και να φανταστεί κανείς ότι ο άνθρωπος, έπαθε ότι έπαθε, μολονότι, όπως μας έλεγε, το τσιγάρο δεν το έχει βάλει ποτέ στο στόμα του…

Δόξα τω Θεώ …

– Πληρώνονται οι λογαριασμοί του περιφερειακού ;
– Μέχρι τώρα, Δόξα τω Θεώ, κανένα πρόβλημα…
Ο διάλογος ανάμεσα στους δημοσιογράφους και στον ανάδοχο του έργου και γνωστό επιχειρηματία στον κλάδο της ξενοδοχείας Απόστολο Αλεξόπουλο, χθες το μεσημέρι στο εργοτάξιο του περιφερειακού, κοντά στη σήραγγα της Γορίτσας. Ο επιχειρηματίας – εκμισθωτής του ΞΕΝΙΑ Βόλου εμφανίστηκε στο εργοτάξιο με μπλε καπέλο που έφερε το λογότυπο της τεχνικής εταιρίας που διευθύνει, τη ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ και την τετράλιτρη, απαστράπτουσα και υπερπολυτελή μαύρη Μερσεντές του.

Τα υδατοδρόμια

Προς θετική κατεύθυνση κινείται το Σχέδιο Νόμου που πρόκειται να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου για τα υδατοδρόμια, όπως λένε παράγοντες που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις και που είναι σε … ανοικτή γραμμή και με επενδυτές, από την Ελλάδα και το εξωτερικό που ενδιαφέρονται να δραστηριοποιηθούν στο συγκεκριμένο τομέα μεταφορών.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Πάλι καλά…

Σκεφθείτε να γινόταν τώρα η εισβολή του Αττίλα. Μέχρι τη Σπάρτη θα έφθαναν.
Μ.Μ.

Τον ψάχνει

Αληθεύει ότι τις τελευταίες μέρες η Νικολούλη κυκλοφορεί μα φωτογραφία του Σαμαρά στο χέρι;
Μ.Μ.

Σκέψεις

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Σιμόπουλου, το αρδευτικό της Κάρλας θα προχωρήσει άμεσα. Μήπως η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα έπρεπε να απαλλάξει τις περιοχές που υπόκεινται στο αρδευτικό από τις ανανεώσεις των υπάρχουσων αρδευτικών γεωτρήσεων; Θα ήταν μία κίνηση που θα ανακούφιζε τους εκατοντάδες αγρότες αλλά και ένα πειστήριο ότι το έργο θα προχωρήσει. Το αντίθετο όμως θα έβαζε σε σκέψεις τους κατοίκους της περιοχής….
Β.Κ

Το email…

Ενα e-mail που έφτασε σε χιλιάδες παραλήπτες, μέλη της ΔΗΜΑΡ προκάλεσε αίσθηση σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Πρόκειται για ενημέρωση από τον Δημήτρη Χατζησωκράτη προς μέλη του κόμματος, για την προκήρυξη θέσεων διοικητών και υποδιοικητών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας» όπως γράφει το Left.gr που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.
Με την επιστολή του αυτή, ενημερώνει πότε λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων, αποστέλλει κατάλογο των νοσοκομείων όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις και καλεί τους παραλήπτες να καταθέσουν εγκαίρως τα δικαιολογητικά τους αλλά και να ενημερώσουν την ΔΗΜΑΡ για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν.
Η επιστολή που ανήρτησε χρήστης στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook είναι η εξής: «Έλαβα από την ΔΗΜΑΡ το ακόλουθο μήνυμα.
ΘΕΜΑ: Στις 27/03/13 λήγει η κατάθεση υποψηφιοτήτων για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και Υποδιοικητών(93) όλων των Νοσοκομείων της χώρας
Αγαπητοί/ες σύντροφοι/ισσες,
Προκηρύχθηκαν οι θέσεις για την εγκατάσταση των Διοικητών (87) και Υποδιοικητών (93) όλων των Νοσοκομείων της χώρας σύμφωνα με το Νόμο 4052/12. Προκηρύχθηκαν και οι θέσεις όσων έχουν διορισθεί στο εννεάμηνο της τρέχουσας διακυβέρνησης της χώρας. Οι αιτήσεις για κάλυψη των θέσεων πρέπει να γίνουν μέχρι τις 27/03/13 στα οικεία Νοσοκομεία ή στα οικεία ΠΥΔΕ. Πέραν αυτής της ημερομηνίας δεν θα υπάρχει καμία δυνατότητα άλλης υποψηφιότητας.
Σας στέλνουμε συνημμένο των κατάλογο των Νοσοκομείων, όπως προέκυψαν από τις συνενώσεις τους, όπου εμφαίνονται και οι θέσεις Διοικητών, Υποδιοικητών. Φροντίστε να κατατεθούν εγκαίρως οι υποψηφιότητες.
Αποστείλατε και σε μας αμέσως μετά τα ονόματα και τα βιογραφικά των υποψηφίων που κατέθεσαν αιτήσεις και για ποιο νοσοκομείο.
Με σχ (σ.σ. συντροφικούς χαιρετισμούς)
Δ. Χατζησωκράτης

ΥΓ. Φαίνεται πως υπάρχει βάσει του Ν. 3329 ένα πρόβλημα εντοπιότητας (δηλαδή δεν πρέπει να είναι δημότης του νομού). Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρισθεί αν θα ισχύσει. Για το λόγο αυτό ας υπάρχει και μια προετοιμασία με εναλλακτικές υποψηφιότητες, που θα πρέπει προφανώς να έχουν κατατεθεί».

Συγνώμη με σημασία

Μόλις χθες πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων το συγνώμη που ζήτησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν για την αιματηρή επίθεση που είχαν εξαπολύσει οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ στο πλοίο «Μαρμαράς» κατά τη διάρκεια της διεθνούς πρωτοβουλίας «Ένα καράβι για τη Γάζα». Σε εκείνα τα επεισόδια εννιά Τούρκοι είχαν χάσει τη ζωή τους και οι σχέσεις των δύο χωρών είχαν φτάσει στο ναδίρ. Αποτέλεσμα εκείνων των επεισοδίων ήταν η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων του Ισραήλ πρωτίστως με την Κύπρο και δευτερευόντως με την Ελλάδα. Το χθεσινό ξαφνικό συγνώμη είναι λοιπόν βαρύνουσας πολιτικής σημασίας. Την ώρα που ο Ερντογάν κλείνει φλέγοντα μέχρι τώρα μέτωπα με Κούρδους και Ισραηλινούς εμείς το …χαβά μας.
Αυτές οι επισημάνσεις για όσους τις τελευταίες μέρες έδειχναν με αφέλεια και ευκολία προς τη Ρωσία και κυρίως για όσους προσπαθούν να μας πείσουν ότι η διπλωματία γίνεται με κορώνες μπροστά στα μαρκούτσια των καναλιών και με επιχειρήματα για σεξουαλικές επιδόσεις σε παραλίες.
Χ.Μ.

Από κουβέντες,χορτάσαμε

Π. Σκοτινιώτης: «Να υπογράψουμε όλοι ότι το νερό δεν είναι εμπόρευμα αλλά δημόσιο αγαθό».
…Να υπογράψουμε και με τα δυο χέρια, αλλά αυτό δεν φτάνει. Πρέπει να το κάνουμε και πράξη, κύριε Δήμαρχε. Κι όχι να εκχωρούμε τομείς της ΔΕΥΑΜΒ στους ιδιώτες. Για να μην ξυπνήσουμε ένα πρωί και μείνει ο Δήμος Βόλου με τις υπογραφές και τα μεγάλα λόγια και χωρίς τη ΔΕΥΑΜΒ.

Φ.Τ.

Τσίπουρα και στραγάλια

Για στάσου, κύριε Σαμαροβενιζελοκουβέλη μου! Όταν μου έκοβες το μισθό, μου έλεγες ότι το έκανες για να έχω ακόμα δουλίτσα. Όταν μ’ άφησες άνεργο, μου έλεγες ότι το έκανες για να έχω ακόμα το σπιτάκι μου. Όταν μου πήρες το σπιτάκι, μου έλεγες να έχω την υγειά μου και οσονούπω βγαίνουμε από την κρίση. Όταν αρρώστησα, μου είπες αν θέλω φάρμακα να τ’ αγοράσω. Κι ανακαλύπτω τώρα ότι ούτε τα λίγα λεφτουδάκια που ’χω στην Τράπεζα για ώρα ανάγκης είναι δικά μου, γιατί κάτι τέτοιο σημαίνει το γεγονός ότι εξ αντικειμένου τάσσεσαι με το Eurogroup και όχι με την Κύπρο. Πώς μου λες λοιπόν πως με την πολιτική σου… σώζομαι;
Κύριε Σαμαροβενιζελοκουβέλη μου, ό,τι κι αν πεις δεν σε πιστεύει πια ο ελληνικός λαός. Και μη νομίσεις ότι από ’δω κι εμπρός θα κάθεται να πνίγει τους καημούς του στα τσίπουρα και στα στραγάλια…

Φ.Τ.

Το λάφυρο

Θέλουμε την Κύπρο στην Ευρωζώνη, λένε Eurogroup και Γερμανία.
…Ως λάφυρό μας. Γονατισμένη, υποταγμένη, τρισάθλια.

Φ.Τ.

25η Μαρτίου

Η Κύπρος μπορεί να κερδίσει τα πάντα και να ξανασταθεί στα πόδια της. Μπορεί και να καταστραφεί. Ό,τι κι αν γίνει όμως, πρόλαβε να πει ένα ΟΧΙ.
Τ’ ακούτε, ωρέ προσκυνημένοι;

Φ.Τ.

Λυκοφιλίες…

Δεν ξέρω ποια ανάγκη υπαγόρευσε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να «συμμαχήσει» με τον Πάνο Καμμένο για το θέμα της Κύπρου αλλά στην πολιτική δεν είναι πάντα αυτοσκοπός «οι συμμαχίες» ειδικά σε εποχές που εάν μη τι άλλο οι πολίτες είναι πιο υποψιασμένοι και δεν αντέχουν τέτοιου είδους «λυκοφιλίες». Όποιος και εάν είναι ο στόχος όσο αγνές και εάν είναι οι προθέσεις.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου