ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μόλις μία ώρα

μόλις-μία-ώρα-716061

Μόλις μία ώρα

Μόλις μία ώρα κράτησε η χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, μολονότι είχε πάνω από πενήντα θέματα η ημερήσια διάταξη. Ότι απουσίαζε από τη συνεδρίαση ο Γ. Μολοχίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ταχύτατη διεκπεραίωση και έγκριση των θεμάτων …
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Συγκυριακή ;

Από καχύποπτους δημοσιογράφους και όχι μόνον η απορία. Αυτή η προσφορά ποσοστού έκπτωσης 10% – 12% στα περισσότερα έργα της ΔΕΥΑΜΒ, από τους διαγωνιζόμενους, είναι συγκυριακή ;

Ομόφωνα

Με ομόφωνη απόφαση της παράταξής μας ψηφίζουμε θετικά υπέρ της παράστασης πολιτικής αγωγής της ΔΕΥΑΜΒ στην υπόθεση για την προγραμματική σύμβαση σύμφωνα με την οποία η Δημοτική Επιχείρηση φέρεται να έχει ζημιωθεί με το ποσό των 740.000 ευρώ.
Με τη φράση αυτή το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ και εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας Τέλης Δουλόπουλος τοποθετήθηκε στο θέμα που αφορά την υπόθεση στην οποία παραπέμπονται ως κατηγορούμενοι ο πρώην Δήμαρχος και ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου κ.κ. Μήτρου και Μαρκάκης.
Τονίζω τη λέξη ομόφωνη, γιατί έχει τη δική της αξία και σημασία για όσους γνωρίζουν τις εσωτερικές ισορροπίες στους κόλπους της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας …
Προηγουμένως πριν τη συζήτηση του θέματος ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης ζήτησε από τους παριστάμενους δημοσιογράφους σεβασμό στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του τεκμηρίου της αθωότητας των κατηγορουμένων …

Οι πενταμηνίτες

Με σύλληψη και παραπομπή τους στο αυτόφωρο απείλησε ο εισαγγελέας τους πενταμηνίτες, οι οποίοι συνέχισαν την κατάληψη του κτηρίου της ΔΕΥΑΜΒ και μετά τις 12 το μεσημέρι.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Το άφησε ανοικτό
Ανοικτό άφησε χθες ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Π. Σκοτινιώτης το ενδεχόμενο να μην δοθεί τελικά σε ιδιώτες η μέτρηση των ενδείξεων κατανάλωσης νερού για τους καταναλωτές στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία. Για τις περιφερειακές Δημοτικές Ενότητες δεν το συζητάμε, είναι απαραίτητο να γίνει, μέσα στην πόλη το εξετάζουμε το θέμα …
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Απορίες κι αυτές

Πώς ξεπλένουν μαύρο χρήμα; Πώς το τρίβουν το πιπέρι; Προαιώνια ερωτήματα.
Μ.Μ.

Εχουμε σύμμαχο

Φαντάσου, δηλαδή, να μην είχε βγει και ο Ολάντ στη Γαλλία, έ; Θα μας έδερναν κιόλας.
Μ.Μ.

Απίστευτες αποφάσεις

Ποια είναι η λογική σας; Δεν νομίζουμε ότι υπάρχει στοιχειώδης λογική στα μέτρα που λαμβάνετε. «Με τα μέτρα αυτά μας αποδεικνύετε ότι δεν γνωρίζετε σεις από πείνα και στερήσεις. Που να καταλάβει ο χορτάτος τον πεινασμένο; Μόνο τη λέξη «ντροπή» μπορούμε να ψελλίσουμε» σημειώνουν οι Πολύτεκνοι σε μία σκληρή επιστολή που απέστειλαν με αποδέκτη τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ. Τσαυτάρη…. Έχουν βγει από τα «ρούχα τους» και αυτοί αφού τους ζητούν να πιστοποιήσουν ότι ασκούν φιλανθρωπικό έργο…. Που φτάσαμε..
Β.Κ

«Πρωτοβουλία…»

Η «πρωτοβουλία» του Συνδικάτου Μετάλλου για τη Χαλυβουργία Θεσσαλίας προκαλεί πράγματι ερωτηματικά ως προς την σκοπιμότητα που εκδηλώθηκε τούτη την χρονική στιγμή και μάλιστα εν αγνοία του επιχειρησιακού σωματείου. Ούτε λίγο ούτε πολύ το κλαδικό σωματείο που σημειωτέον δεν έχει στα μέλη του Χαλυβουργούς «καπελώνει» το εργοστασιακό σωματείο και προσφεύγει το ίδιο για την εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασία Μόνο που «μπαίνει σε ξένα χωράφια» ουσιαστικά εκτός και εάν με αυτή την κίνηση θέλει να «κλείσει παλιούς λογαριασμούς» εξαιτίας της γνωστής κόντρας για την Χαλυβουργία Ασπροπύργου… Έτσι όμως δεν λύνονται τα προβλήματα και ούτε αυτό αποτελεί συνδικαλιστική τακτική.
Β.Κ

Ανοικτές τράπεζες
Τελικά οι μόνες τράπεζες που παραμένουν ανοικτές είναι οι… τράπεζες αίματος! Μέχρι να μας το πιούν κι’ αυτό!
Χ.Μ.

Το ηρωικό «όχι»
Δεν υπάρχει περίπτωση. Όσοι είδαν στο αρχικό «όχι» της Κύπρου έναν νέο αναδυόμενο ηρωισμό θα διαγνώσουν και στο επερχόμενο «ναι» με …ολίγη κάποια ισχυρά ψήγματα ηρωισμού. Άλλωστε δεν μιλάμε για την Κύπρο αλλά για την Ελλάδα όπου ο καθένας βλέπει ότι θέλει!
Χ.Μ.

Πολιτικάντικες αηδίες

Στα μέρη μας, κύριε Δήμαρχε του Βόλου, έχουμε το πατροπαράδοτο συνήθειο αυτόν που παίρνουμε στη δούλεψή μας να τον πληρώνουμε για τη δουλειά που μας προσφέρει.
…Αυτούς τους πενταμηνίτες τι τους κρατάς στη δούλεψή σου απλήρωτους και τους βασανίζεις σαν το Χριστό, προφασιζόμενος αναρμοδιότητα και άλλες τέτοιες πολιτικάντικες αηδίες;

Φ.Τ.

Η σφαλιάρα

Γερή σφαλιάρα απ’ την Κύπρο. Όχι στην τρόικα. Όχι στην Ε.Ε και το ΔΝΤ. Αυτοί τη δουλειά τους κάνουν. Η σφαλιάρα έπεσε στα μούτρα των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, των βουλευτών που τους στήριξαν και στα παπαγαλάκια τους τα ντερμπεντέρικα.
…Δεν θέλω διαμαρτυρίες. Τη σφαλιάρα τη δικαιούνται. Την κατέκτησαν με αγώνες και θυσίες. Είναι κεκτημένο αυτών που έσκυψαν το κεφάλι μπροστά στον τύραννο και παρέδωσαν ανενδοίαστα τον λαό τους στις ορέξεις του.

Φ.Τ.

Πέφτουν οι σφαλιάρες σαν το χαλάζι…

Σφαλιάρα όμως έφαγε κι ο ελληνικός λαός από τους Κύπριους και θα το λέμε, όσο και να τσούζει.
…Τι άλλο από σφαλιάρα είναι το γεγονός ότι, ενώ οι Κύπριοι ξεσηκώθηκαν, εμείς εδώ πληρώνουμε δείχνοντας αλληλεγγύη στους πάμπτωχους τραπεζίτες και στους καημένους τους τοκογλύφους μας, ξένους και ντόπιους; Τι άλλο από σφαλιάρα είναι ότι, ενώ οι Κύπριοι χάλασαν τον κόσμο γιατί θα τους έκλεβαν το πολύ έως 10% από τις καταθέσεις τους κι αυτό εφ’ άπαξ, εμείς εδώ κοιμόμαστε με τα τσαρούχια κι ας μας έχουν κατακλέψει πάνω από 50% με μειώσεις μισθών και συντάξεων, φόρους, ακρίβεια, χαράτσια, περικοπές κοινωνικών παροχών κ.τ.λ.; Ή μήπως δεν είναι σφαλιάρα το γεγονός ότι, ενώ οι Κύπριοι είναι έτοιμοι ως κι απ’ την Ευρωζώνη ακόμα να φύγουν επειδή οι τραπεζίτες θα τους βούταγαν 5 δισ. ευρώ, εμείς εδώ λέμε κι ευχαριστώ στους δικούς μας τραπεζίτες που μας άρπαξαν 250 δισ., χωρίς να υπολογίζονται σε αυτά όσα μας άρπαξε μόνος ο Λαυρεντιάδης και ’τα δωσε στους μνημονικούς πολιτικούς του φίλους και κόμματα!
Σαν πολλές σφαλιάρες πέφτουν στο έρμο μας το κεφάλι. Αλλά δεν φταίει κανείς άλλος. Εμείς τις προκαλέσαμε και θα το λέμε, όσο και αν τσούζει.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου