ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ζήσε Μάη μου …

ζήσε-μάη-μου-716295

Ζήσε Μάη μου …

Πότε θα είναι έτοιμο το Δημοτικό Θέατρο Βόλου ; ρωτήσαμε χθες το μεσημέρι τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου Φώτη Λαμπρινίδη.
– Ούτε να το σκέφτεσαι. Το συνολικό κόστος, μας είπε, ενίσχυσης της στατικής επάρκειας του κτιρίου και ριζικής ανακαίνισής του, ξεπερνά τα 4.000.000 ευρώ.
Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, δηλαδή …

Νύκτες μαγικές

Το χαρακτήρισε αστείο, με εμφανή δόση ειρωνείας, αλλά μόνο ως εφιάλτης μοιάζει για τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και για τους δημοσιογράφους του δημοτικού ρεπορτάζ, αν ισχύσει αυτό που είπε χθες κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νατάσσα Οικονόμου. Ότι δηλαδή με το νέο κανονισμό προμηθειών ακόμη και δαπάνη δέκα ευρώ, θα περνά για έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο !!! Είναι που είναι δεκάδες κάθε φορά, τα θέματα ημερήσιας διάταξης, θα έλθει τώρα και η …ψιλούρα, ζήτω που καήκαμε. Προβλέπω νύχτες μαγικές και ονειρεμένες για τους συντάκτες του δημοτικού ρεπορτάζ …

Ούτε μία εισήγηση

Διαύγεια, διαφάνεια και …πράσινα άλογα. Οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το δημοτικό ρεπορτάζ έχουν να δουν εισήγηση με τα θέματα της Οικονομικής Επιτροπής από τότε που θυμούνται τη σύσταση της Επιτροπής…

Ρεπορτάζ

Είναι γνωστό, χρόνια τώρα, ότι ο Δήμαρχος πριν κάνει κάποια δήλωση, κάνει προηγουμένως …ρεπορτάζ. Εχει τις πηγές του και τον τρόπο του να πληροφορείται τους λόγους που υπαγορεύουν κάθε φορά κάποιον εκπρόσωπο φορέα να προβεί σε μία συγκεκριμένη δήλωση. Με την έννοια αυτή η απάντηση που έδωσε χθες το μεσημέρι στους δημοσιογράφους, για την επικριτική εις βάρος του Δήμου Βόλου δήλωση του προέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλη Μπασδάνη, ότι «μάλλον απευθύνεται προς το εσωτερικό της διοίκησης του Επιμελητηρίου παρά προς το Δήμο», είναι απόρροια …ρεπορτάζ. Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποχρεώθηκε από τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής να κάνει δήλωση διάψευσης και παράλληλα να στείλει και εξώδικο προς το Δήμαρχο για τις δηλώσεις του Π. Σκοτινιώτη ότι είχε συμφωνήσει μαζί του, όπως και με τον περιφερειάρχη για το θέμα της δημιουργίας της Σύμπραξης Αγροτοδιατροφής Θεσσαλίας. Σε διαφορετική περίπτωση μέλη της Διοικητικής Επιτροπής, του κούνησαν το δάκτυλο της κατάθεσης πρότασης μορφής σε βάρος του. Μόνο που το ρεπορτάζ δεν είναι ολοκληρωμένο, καθώς πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου θα έβλεπε με καλό μάτι την κάθοδό του στο Δήμο Βόλου. Οι πληροφορίες προέρχονται από επιμελητηριακούς κύκλους και έχουν διοχετευθεί εδώ και καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία. Αν μάλιστα δει κανείς τις τελευταίες κινήσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου, τότε εύκολα θα αντιληφθεί κανείς ότι οι φιλοδοξίες του κ. Μπασδάνη, δεν εξαντλούνται στην προεδρία του φορέα της οδού Δημητριάδος. Οσοι παρακολουθούν τη δραστηριότητα του φορέα τις τελευταίες εβδομάδες την ερμηνεύουν ως κινήσεις που έχουν στόχο να προβάλουν και να ενισχύσουν τη δημόσια εικόνα του ….

Συμμαχίες

… μάλιστα οι ίδιες επιμελητηριακές πηγές εδώ και καιρό, άφηναν να διαρρεύσει επίσης στα δημοσιογραφικά γραφεία η πληροφορία ότι ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες με παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, με τη διανομή αξιωμάτων που θα διεκδικήσουν σε αναμετρήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Σκάνε μύτη…

Ωπα, κι άλλος! «Αν φέρουν και άλλα μέτρα δεν θα τα ψηφίσω και νομίζω ότι αυτό θα κάνουν και οι περισσότεροι βουλευτές του κοινοβουλίου», λέει τώρα ο Λοβέρδος, ξεπερνώντας το παρελθόν του.
Μ.Μ.

Βουρ για Γολγοθά

Αυτό κι αν το περιμένουμε με ενδιαφέρον. Κάποιος υπουργός-καρφί που είναι σε κόντρα με συνάδελφό του λόγω «συναρμοδιοτήτων», ακούγεται ότι διαρρέει στο περιβάλλον του πως συνομιλία του συναδέλφου του με τον Σόιμπλε στην οποία του υποδεικνύει «να τιμωρήσει την Κύπρο», έχει υποκλαπεί και πως πρόκειται να ανέβει το ηχητικό ντοκουμέντο στην ηλεκτρoνική έκδοση μεγάλης γερμανικής εφημερίδας!
Μ.Μ.

Διαφορές 1

Την ώρα που τα Ελληνικά κόμματα σφάζονταν στη Βουλή για το θέμα της Κύπρου, στην Κύπρο όλα τα κόμματα από κοινού συγκροτούν ομάδες τεχνοκρατών προκειμένου να χειριστούν από κοινού το ζήτημα! Μήπως παραμένουμε μάο-μάο;
Χ.Μ.

Διαφορές 2

Υπήρξαν Ελληνικά κόμματα που με στεντόρεια φωνή υποστήριξαν ότι στο τελευταίο EUROGROUP η Ελληνική αποστολή έπρεπε να διαφωνήσει με τις προτάσεις για την Κύπρο. Ενώ η Κυπριακή αποστολή συμφώνησε θα έπρεπε να διαφωνήσει η Ελληνική αποστολή για το θέμα της Κύπρου! Δεν μπορώ να πω, πρόκειται για φωστήρες των διεθνών σχέσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά μια τέτοια θέση.
Χ.Μ.

Στο συνέδριο της ΓΣΕΕ

Το δρόμο για την Αλεξανδρούπολη παίρνουν σήμερα οι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΓΣΕΕ από το Βόλο. Στο 35ο συνέδριο θα συμμετέχουν ο πρόεδρος ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος, ο γρ. Δημ. Βασιλείου (εκλεγμένοι από το ΕΚΒ ) ο Οργανωτικός Γραμματέας Βαγγ. Χατζιάρας (εκλεγμένος από την Ομοσπονδία Τσιμέντου) ο πρόεδρος των οικοδόμων Β. Λαγοδόντης (εκλεγμένος από την Ομοσπονδία Οικοδόμων), ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Μ. Παπαρήγας Κων. Στεργίου (εκλεγμένος ΕΚΒ) ο πρόεδρος της ΚΟΚΑ Κόλα Λάζαρος Τσελεπής (εκλεγμένος από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών) και ο πρόεδρος της ΕΥΡΗΚΑ Σπύρος Καλογερίας(εκλεγμένος από την Ομοσπονδία Εργαζομένων Χημικές Βιομηχανίες).

Β.Κ

Ανησυχία

Ανήσυχη η Αθήνα παρακολουθεί τη στροφή 180 μοιρών του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ο οποίος στρέφεται τώρα προς τη ρωσική βοήθεια, ύστερα από παλινδρομήσεις με την ευρωπαϊκή πλευρά που οδήγησαν σε ναυάγιο την ευρωπαϊκή πρόταση για το πρόγραμμα σωτηρίας της Κύπρου. Κυβερνητικοί κύκλοι στο Μαξίμου δεν έκρυβαν την απογοήτευσή τους από τους χειρισμούς της κυπριακής ηγεσίας ειδικά όσον αφορά την εμπλοκή της Ρωσίας…
Β.Κ

Ο Μίμης

Στο Βόλο σήμερα ο Μίμης Ανδρουλάκης με αφορμή την παρουσίαση του νέου του βιβλίου «Όπλων Kρίσις, Νεκρικοί Διάλογοι για την Αριστερά». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Public Βόλου στις 7 το απόγευμα και είναι σίγουρο ότι ο Μίμης δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν παραπονεμένο αφού οι επισημάνσεις του ειδικά με αφορμή και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις θα έχουν το δικό τους αντίκτυπο σίγουρα.
Β.Κ

25η Μαρτίου

Μήνυμα αντίστασης κι ελπίδας στην Ελλάδα και σ’ όλη την Ευρώπη από την Κύπρο!

…Τ’ ακούτε, ωρέ κλεφτόπουλα; Δεν υπάρχουν μοναχά προσκυνημένοι. Υπάρχουν και κοινοβούλια που λένε ΟΧΙ στο δυνάστη!

Φ.Τ.

Υπηρέτες των… λεόντων!

Λέτε Σαμαράς – Βενιζέλος – Κουβέλης να πιστεύουν ότι θα αποτελέσουμε τα αγαπημένα παιδιά των λιονταριών μέσα στο λάκκο των λεόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρέφοντας την ελπίδα ότι θα μας φάνε τελευταίους;
…Ναι!!! Υπό την προϋπόθεση να γλυτώσουν αυτοί, ως γνήσιοι υπηρέτες των… λεόντων!

Φ.Τ.

Σαν κατοχικές πόρνες

Γερμανία, Eurogroup, Ευρωζώνη, ΔΝΤ, βγήκαν στο σεργιάνι σαν κατοχικές πόρνες, κλαίουσες κι οδυρόμενες για τον κυπριακό λαό!
…Στη δική τους τάξη πραγμάτων η αυστηρή πειθαρχία στα συμφέροντα της ολιγαρχίας εξαπλώνεται σε όλα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε.

Φ.Τ.

Ανευ σχολίων

Η κουβέντα στο καφενείο:
-Δηλαδή δεν βρέθηκαν δυο – τρεις βουλευτές στην Κύπρο να εξαγοραστούν και να ψηφίσουν ΝΑΙ;
-Δεν βρέθηκαν!
-Ενώ αν ήταν οι δικοί μας, ε;

Φ.Τ.

Δύσκολες ώρες

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη. Να συνταχτούν με τους Κύπριους, έστω και αν ο Σόιμπλε τους μαλώσει; Ή να συνταχτούν με τον Σόιμπλε, όπως έκανε προχτές κατ’ εντολήν τους ο Στουρνάρας στο Eurogroup;
…Δύσκολες ώρες για κείνους που μέσα από μια ατέλειωτη ακολουθία από ΝΑΙ μάς έφτασαν σε τούτη την κατάσταση και τώρα βλέπουν να ορθώνεται μπροστά τους το περήφανο ΟΧΙ μιας χούφτας ανθρώπων.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου