ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κεραιάρχης

κεραιάρχης-716459

Το να ανακαλύπτεις τις παράνομες κεραίες που είναι διάσπαρτες σε όλη την πόλη και μάλιστα άριστα καμουφλαρισμένες δεν είναι και ότι πιο εύκολο. Για το λόγο αυτό στη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ο Πρόεδρος της και Αντιδήμαρχος Δόμησης Νίκος Μόσχος, έσπευσε να αποδώσει εύφημο μνεία στον υπάλληλο της υπηρεσίας Π. Γαλανό που ήταν παρών στη χθεσινή συνεδρίαση κατά τη συζήτηση για τη γνωμοδότηση για την έγκριση δομικών κατασκευών για κεραίες κινητής τηλεφωνίας . Τον αποκάλεσε χαριεντιζόμενος ..κεραιάρχη, για να προσθέσει ότι είναι το κομάντο της υπηρεσίας για τις δύσκολες αποστολές …

Εριξαν κι΄
άλλο τις τιμές
Εριξαν μαθαίνω τις τιμές τους, άλλα 2 1/2 ευρώ, οι λιμενεργάτες, σε μία ύστατη προσπάθεια, μήπως μπορέσουν και σώσουν την παρτίδα με το πρότζεκτ για τη μεταφορά (τράνζιτ) χιλιάδων αυτοκινήτων που θα μπορούσαν να διακινηθούν μέσω του λιμανιού του Βόλου. Είναι μία ενέργεια που έγινε χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες από την πλευρά των λιμενεργατών και αυτό πρέπει να τους αναγνωρίσουμε.
Το έχουμε ξαναπεί. Στις μέρες που βιώνουμε, όλοι πρέπει να ρίξουμε λίγο νερό στο κρασί μας, για να μπορέσουμε να αναχαιτίσουμε λίγο την ανεργία. Για να έχουμε να τρώμε ψωμί ολοένα και περισσότεροι. Εστω και αν αυτό θα είναι λιγότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια.
Από το ολότελα, που λέει και η παροιμία, καλή και η Παναγιώταινα …

Ικανοποιημένοι
Ικανοποιημένοι γύρισαν οι εκπρόσωποι του ΟΛΒ από το Μαϊάμι. Κάναμε όσα έπρεπε να κάνουμε, μας έλεγαν χθες και πλέον περιμένουμε να επιβεβαιωθούν όλα όσα υποστηρίζουν οι εμπλεκόμενοι με τα θέματα της κρουαζιέρας. Οτι δηλαδή το 2014, θα είναι η καλύτερη χρονιά από την άποψη αφίξεων.
Πάντως χθες το πρωί ελλιμενίστηκε στο λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2013. Πρόκειται για το FTI Berlin με σημαία Γερμανίας και με τριακόσιους και πλέον γερμανούς να είναι ανάμεσα στους επιβάτες του. Στα ενδιαφέροντα ; Ότι ανάμεσα στους επιβάτες της κρουαζιέρας συμπεριλαμβάνονται και δύο Έλληνες. Έλληνας τουρίστας το 2013 ; Δεν θυμίζει, ανέκδοτο ; …

Δυστυχώς
Συζητούνταν χθες στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου η Β΄ Φάση της Πολεοδομικής Μελέτης της Κριθαριάς στη Νέα Αγχίαλο και ο πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Δόμησης Νίκος Μόσχος δεν έκρυψε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι η παρουσίαση της Μελέτης, δεν γίνονταν πάνω σε ψηφιακά υπόβαθρα, αλλά πάνω σε μία φωτογραφία. Δυστυχώς εν έτει 2013 έτσι πολεοδομούμε ακόμη στην Ελλάδα, είπε με εμφανή διάθεση πίκρας και ειρωνείας ο κ. Μόσχος, για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας …

Η νησίδα
στο Νοσοκομείο
Μόνο μικρό δεν θα είναι το πλάτος της νησίδας που θα κατασκευαστεί μπροστά από το Νοσοκομείο, όπως αποφάσισε χθες η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου. Συνολικά, όπως υπογραμμίστηκε, θα είναι 2,80 μέτρα και αυτό γιατί, όπως τονίστηκε, γίνεται προκειμένου να μην είναι δυνατή η παράνομη στάθμευση στην περιοχή.
ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Λιμενικό Ταμείο
και παραλία Αγριάς
Το Λιμενικό Ταμείο ζητάει με τη μία από τους καταστηματάρχες της Αγριάς όλα τα λεφτά για το χώρο που εκμισθώνουν στην παραλία, χωρίς να λογαριάζει πως σε καιρούς κρίσης είναι απαραίτητη μια κάποια διευκόλυνση.
…Αλήθεια, αφού τα λεφτά που εισπράττει το Λιμενικό Ταμείο είναι ανταποδοτικά, τότε πώς γίνεται κι αυτές τις μέρες ολόκληρη η παραλία της Αγριάς σκεπάστηκε από χώματα και πέτρες λόγω της ανόδου της στάθμης της θάλασσας; Τόσα παίρνουν, έναν πρόβολο δεν μπορούν να φτιάξουν;
Φ.Τ.

Νταβατζηλίκι
Tον Ιούνιο ψήφισες υπέρ των μνημονίων, για να μη σου πάρουν τα λεφτά ο Γλέζος και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι όταν καθυστερούσε η δόση και μαίνονταν οι φήμες περί εξόδου της χώρας από το ευρώ, έτρεξες και τα έβγαλες στην Κύπρο, αφήνοντας έναν ολόκληρο λαό σύξυλο με το σκεπτικό εσύ να ’σαι καλά κι οι άλλοι ας κόψουν το λαιμό τους. Τώρα έρχεται ένας Κύπριος μνημονιακός κι υπακούοντας, ως άλλος Σαμαράς, στο νταβατζηλίκι της Μέρκελ, θέλει να σου τα πάρει στην ψύχρα!
…Να πω ότι σε λυπάμαι, ψέματα θα ’ναι.
Φ.Τ.

Τι περίμενες;
Μάλιστα, κύριοι! Ο Θεός να μας κόβει χρόνια και να σας τα δίνει μέρες! Ό,τι πει το Eurogroup!
…Δεν μπορεί. Κάπως έτσι θα σκεφτόταν η ελληνική κυβέρνηση και είπε «ναι» σε όλα όσον αφορά στο Κυπριακό. Εκτός των άλλων συνεπειών, όχι μόνο άνοιξε το δρόμο για να γίνει η Κύπρος προτεκτοράτο πολυεθνικών ολιγαρχικών κύκλων, αλλά και ισχυρών οικονομικών κύκλων της Τουρκίας! Και σαν να μην έφταναν αυτά, άνοιξε δρόμο σε λύσεις τύπου Ανάν για το Κυπριακό και διχοτόμηση – συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο!
…Τι περίμενες από τους Σαμαρά, Βενιζέλο, Κουβέλη; Να λυπηθούν την Κύπρο; Ή μήπως να τη λυπηθεί η Γερμαναρού; Ή η Γαλλιδούλα;

Φ.Τ.

Το μεγάλο ΟΧΙ

Σε αντίθεση με τις ελληνικές μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, που έδωσαν γην και ύδωρ στους ξένους ολιγάρχες με αποτέλεσμα τη σημερινή μας κατάσταση, η Κύπρος μετά το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν ξαναείπε το μεγάλο ΟΧΙ, αυτή τη φορά στο Eurogroup και τη Μέρκελ!
…Το ΟΧΙ αυτό σημαίνει σωτηρία της Κύπρου, ανατροπή των συσχετισμών στην Ελλάδα προς αντιμνημονιακή κατεύθυνση και δρομολόγηση ανατροπών κρίσιμης σημασίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την κατεύθυνση της εκδημοκρατικοποίησής της.

Φ.Τ.

Πολυκοσμία
Μπορούμε να πούμε ότι το Καρναβάλι του Βόλου από πλευράς προσέλευσης κόσμου πέτυχε απολύτως. Χιλιάδες κόσμου στην παραλία. Δεν έβρισκες όχι καρέκλα αλλά ούτε τετραγωνικό να στρίψεις. Εκείνο που ακούσαμε ως κριτική είναι ότι το όλο σενάριο της παρέλασης δεν είχε κάτι συγκεκριμένο. Μικρό το κακό αφού σε τέτοιες εκδηλώσεις σημασία έχει η διασκέδαση του κόσμου και η φυγή τους από την κατήφεια της καθημερινότητας.
Χ.Μ.

Δούλεψαν
τα μαγαζιά

Ενα ακόμη ευχάριστο στοιχείο του διημέρου Αποκριάς και Καθαράς Δευτέρας είναι ότι τα καταστήματα εστίασης του Βόλου δούλεψαν πολύ καλά. Παρά τη σκληρή οικονομική πραγματικότητα οι πολλοί επισκέπτες ζέσταναν την αγορά. Ήταν εμφανής η ικανοποίηση των καταστηματαρχών μετά από μεγάλο διάστημα αναδουλειάς. Ανάσα…
Χ.Μ.

Ολοι μαζί

Ούτε ένας; Ούτε ένας! Η άλλη όψη της ομοψυχίας σε ένα εθνικό κοινοβούλιο, έρχεται από την Κύπρο. Είναι το δεύτερο «όχι» που ορθώνεται από μία κουκίδα του χάρτη, μετά από εκείνο στο σχέδιο Ανάν.
Μ.Μ.

Μην το αποκλείεται

Θα έχει γούστο, να στείλει τώρα ο Σαμαράς τον Στουρνάρα στην Κύπρο, για να κουβεντιάσει σχετικά με την απόφαση του Γιούρογκρουπ. Ολες οι διαστροφές της πραγματικότητας παίζουν…
Μ.Μ.

Μία λύση μένει πλέον

Μπορεί να το πληρώσει ακριβά αυτό το «όχι» η Κύπρος. Μπορεί να της βγει και σε καλό, αν ανοίξει το παιχνίδι. Μπορεί, πάλι, να καταλάβουν οι Γερμανοί ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσουν τη μόνη λύση που απομένει. Μία συνολική ρύθμιση του προβλήματος συνολικά για την ευρωζώνη. Αυτή που εξ αρχής αρνούνται πεισματικά
Μ.Μ.

Βρήκαν την ώρα

Και μέσα σε όλον τον χαμό, το τουρκικό πολεμικό ναυτικό αποφάσισε να βγει στην Κύμη για να αγοράσει λουκούμια
Μ.Μ.

Δαπάνες

Αποφασισμένος να παρακολουθεί από κοντά την επιχείρηση «μείωση δαπανών» στα Νοσοκομεία δηλώνει ο Δυπεάρχης Λάζαρος Μακρής που χθες με νέα «ντερεκτίβα» για τον περιορισμό της σπατάλης. Ο στόχος μείωσης κατά 25% των δαπανών εκτιμάται από την 5η Υ.Π.Ε. είναι εφικτός και όπως επισημαίνεται χωρίς να απαξιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Κομματάκι δύσκολο να συμβιβαστούν αυτά τα δύο… αλλά για να δούμε.
Β.Κ

Χλωμοί
Όποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές ή και τα πρόσωπα, οι δύο πολιτικοί αρχηγοί Β. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης όσο και ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας χθες δεν πρέπει να πέρασαν εύκολο απόγευμα στο Μαξίμου. Από τη μία το θρίλερ της Κύπρου και από την άλλη οι πιέσεις της τρόικα για τα δικά μας δημιουργούν εκ των πραγμάτων εκρηκτικό μίγμα.
Ειδικά ο κ. Στουρνάρας έμοιαζε να είναι επηρεασμένος ακόμη… από τις απανωτές συνεδριάσεις του Eurogroup. Τυχαίο;
Β.Κ

Δεν δόθηκε
παράταση
Mε τη ψήφο του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και Αντιδημάρχου Δόμησης Νίκου Μόσχου δεν δόθηκε τελικά παράταση στο λούνα παρκ που λειτουργεί από τις αρχές του χρόνου στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Ο επιχειρηματίας ζητούσε την παράταση λειτουργίας του λούνα παρκ για 1 1/2 μήνα ακόμη, ωστόσο τα μέλη εμφανίστηκαν διχασμένα. Κατά της παράτασης τάχθηκαν ο κ. Μόσχος, η κ. Μπαρμπουδάκη και οι κ. Τσάμης και Μαυρογιάννης, ενώ υπέρ της παράτασης τάχθηκαν οι κ. Δερβένης, Ιγγλέσης, Ζάχος και Τσιάμη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου