ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με έγκριση

με-έγκριση-1538

Εφεξής όλος ο πίνακας εφημεριών θα τυγχάνει της έγκρισης του Επιστημονικού Συμβουλίου. Ήταν, όπως μου λένε μία από τις πρώτες διαβεβαιώσεις που έδωσε στους γιατρούς ο Υποδιοικητής του Αχιλλοπούλειου Γ. Ντόκος, αμέσως μετά την απομάκρυνση του Αρ. Ζαχαρόπουλου από τη θέση του Διοικητή.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Διαχωριστική
γραμμή

Είμαι αυτοδιοικητικός πολιτικός παράγοντας. Δεν μιλώ ως εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ούτε ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Με τη φράση αυτή ο Γιώργος Μουλάς χθες το μεσημέρι στο σύντομο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που συγκλήθηκε με στόχο την έγκριση των θέσεων που θα αιτηθεί ο Δήμος για την κάλυψη εποχικών θέσεων για τις ανάγκες του 2013, διέκοψε απότομα το δημοτικό σύμβουλο των Δρόμων Συνεργασίας Θωμά Κλημόπουλο, όταν ο τελευταίος τον αποκάλεσε «εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν η πρώτη φορά που με τόσο ξεκάθαρο, σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο δημοτικός σύμβουλος της Ζέττας Μακρή, έδωσε το νέο πολιτικό του στίγμα, αλλά και τον τρόπο που προτίθεται να πολιτευθεί μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα από τα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου. Εάν αυτή η διαχωριστική γραμμή, ανάμεσα στον πολιτικό του φορέα και το ρόλο του στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, σηματοδοτούν και ταυτόχρονα τροφοδοτούν και κάποιες άλλες ενδόμυχες σκέψεις του, που έχουν ως χρονικό ορίζοντα τις επόμενες δημοτικές εκλογές, είναι πρόωρο να κοινολογηθούν από τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Πόσω μάλλον από τη στιγμή που είναι γνωστό ότι τα ονόματα που πέφτουν αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι, από τους γνωστούς – άγνωστους όλων των κομμάτων, πέφτουν προκειμένου να καούν …

Μία χαρούμενη
ατμόσφαιρα

Θα μπορούσε κάποιος να βάλει τίτλο στη χθεσινή σύντομη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Ο τίτλος της θα μπορούσε να είναι η γνωστή ελληνική ταινία : « Οι κυρίες της αυλής» με την περίφημη ατάκα του Ντίνου Ηλιόπουλου « δεν ξέρω αν το έχετε προσέξει, αλλά είμαστε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα»…
Νατάσσα Οικονόμου και Χαρ. Τσαμπάζης, προσπάθησαν να διαψεύσουν τα σχόλια της στήλης τις τελευταίες μέρες, που διερωτώνταν αν συμβαίνει κάτι μεταξύ τους. Και ομολογώ ότι ήταν αρκετά πειστικοί στο ρόλο τους. Κουβεντούλα σε οικείο ύφος, κυρτωμένο κεφάλι που προσδίδει συντροφική αλληλεγγύη και κινήσεις για να είναι ορατοί ακόμη και από εκείνους που είχαν σε άλλη κατεύθυνση στραμμένη την προσοχή τους. Τι άλλο να αναρωτηθεί κανείς καλοπροαίρετος ; Αυτό που συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις : «συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μία διαφωνία είχαν, τα βρήκαν , τι πιο φυσιολογικό». Να όμως που την ίδια στιγμή στο κινητό αναγράφονταν μήνυμα από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας, που παρακολουθούσε την οικειότητα των δύο συναδέλφων του με το εξής περιεχόμενο : « το κάνουν για να σου ρίξουν στάχτη στα …μάτια» !!!

Βροχή

Πέφτουν βροχή οι περιοριστικοί όροι σε νυν και πρώην στελέχη του Δήμου Βόλου, για υποθέσεις που αφορούν το παρελθόν. Και είναι κρίμα, γιατί αυτή η ιδιότυπη ομηρία τους, για ανθρώπους που έχουν διαγράψει τη δική τους δοκιμασμένη επιτυχή πορεία στο Δήμο, θα κριθεί τελεσίδικα, μετά από 5 ή 6 χρόνια, με τους ρυθμούς που λειτουργεί η ελληνική δικαιοσύνη. Δυστυχώς μέχρι τότε, οι άνθρωποι θα πρέπει να υπομένουν το ζυγό της κοινωνικής δυσπιστίας ή της αμφιβολίας του κοινωνικού ή φιλικού τους περίγυρου, ότι όλα όσα έγιναν, έγιναν, όχι από δόλο, αλλά από καλή πίστη και από μία κακώς νοούμενη συνεργασία τους με τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, οι οποίοι ενδεχομένως να είναι και εκείνοι που θα τους πάρουν τελικά στο λαιμό τους …

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Δεν έκλεισε
το θέμα της Δ.Κ.Μ.

Καλά πληροφορημένες πηγές για τα συνδικαλιστικά των μηχανικών μας λένε ότι κάθε άλλο παρά έχει κλείσει το θέμα της διαδοχής στη Δ.Κ.Μ. Η δεδηλωμένη πρόθεση του προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας να μην είναι ξανά υποψήφιος τροφοδοτεί φιλοδοξίες για την ηγεσία της μεγαλύτερης παράταξης των μηχανικών. Μαθαίνουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι είναι τουλάχιστον τρεις. Αρχίζει και αποκτάει ενδιαφέρον το πράγμα.
Ν.Τ.

Η επόμενη

Μετά τη χθεσινή του ομιλία στο Λονδίνο, το επόμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα είναι την ερχόμενη εβδομάδα στο Βατικανό όπου θα συναντήσει το νέο Πάπα. Δεν είναι να ακούσει Αργεντινή αυτός ο άνθρωπος τρέχει αμέσως…
Χ.Μ.

Κανονική ομολογία

Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έκανε μια σοκαριστική ομολογία δηλώνοντας πως «δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα». Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι στην Ελλάδα δεν θα συνεχιστεί η ίδια οδός που χαράχτηκε.
Μ.Μ.

Πάλι μέσα είναι

«Αυτοί που διαπραγματεύονται με την τρόικα πρέπει να φορούν παντελόνια» είπε ο Απόστολος Κακλαμάνης. Ε, εντάξει. Οι στολές υπηρετικού προσωπικού δεν αποκλείονται.
Μ.Μ.

Συστημένη υπενθύμιση
Εκλεψαν τη φωτογραφία του Ανδρέα από το μνήμα του. Ο Βενιζέλος κοίταξε στο γραμματοκιβώτιό του;
Μ.Μ.

Είπε τον πόνο του

Ο Γιώργος ενημέρωσε τον Κλίντον για τις απόψεις του σχετικά με την οικονομική κρίση. Και μετά έκλαψε στον ώμο του.
Μ.Μ.

Δεν φταίει άλλος;

Ο μεταπράτης και ο έμπορος ειδών διατροφής που περιέχουν κρέας αλόγου διώκονται και σωστά. Για τον εισαγωγέα των τόνων αλογίσιου κρέατος ως βοδινού και για κείνους που τα «σφραγίζουν», γιατί δεν ακούμε κάτι;
Μ.Μ.

Στο SITE

Iστοσελίδα και στη Μαγνησία δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ http://syriza-magnesia.gr,
και όπως υπογραμμίζεται φιλοδοξεί να συμβάλει ακριβώς σε μια ευρεία κινηματική και διαδραστική επικοινωνία, που θα δίνει ερεθίσματα για προτάσεις, απόψεις, δράσεις για ρήξεις και ανατροπές, με αναφορά σε πλήθος και γκάμα θεμάτων όχι μόνο τοπικών. «Θέλουμε να δίνουμε το στίγμα του τι συμβαίνει αλλά και τι αποτελεί την είδηση-ερέθισμα που μας κάνει να δρούμε και να διαμορφώνουμε τις θέσεις μας» σημειώνεται επίσης.
Β.Κ

Πρωτοβουλία
Η πρωτοβουλία που ανέλαβε από χθες κιόλας το ΕΚΒ προκειμένου να ανακοπεί το νέο «κύμα αποβιομηχάνισης» πριν είναι αργά και πριν η ΒΙΠΕ μετατραπεί σε απέραντο «νεκροταφείο» επιχειρήσεων, θα πρέπει να «αγκαλιαστεί» από όλους τους φορείς θεσμικούς και παραγωγικούς διότι το θέμα δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους αλλά και την ίδια την παραγωγική φυσιογνωμία του Νομού που κλυδωνίζεται. Δεν είναι καιρός να ζήσουμε εποχές ’90 εάν και η πολιτική που ασκείται μας έχει πάει ήδη δεκαετίες πιο πίσω…
Β.Κ

Με ειλικρίνεια
Κρίση ειλικρίνειας από τον Ζάν Κλόντ Γιούνκερ που πάντα βρίσκονταν στο πλευρό της Ελλάδος και χθες για μία ακόμη φορά αναγνώρισε ότι το πρόγραμμα είναι πολύ σκληρό και δεν πρέπει να εφαρμοστεί σε άλλες χώρες ξανά. Όταν ορισμένοι έλεγαν για τους Έλληνες ότι μας έχουν για πειραματόζωα» άλλοι χασκογελούσαν. Τώρα ψάχνονται διότι ο ξένος αξιωματούχος για μία ακόμη φορά επιβεβαίωσε αυτό που όλοι ήξεραν.
Β.Κ

Παραμένει
ο Θ. Κλιάρης

Παραμένει με το βαθμό του Αρχιπλοιάρχου ο διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Θεόδωρος Κλιάρης, μετά τις κρίσεις που έγιναν χθες από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος. Επιβραβεύτηκε…. ουσιαστικά το έργο του εάν και ο ίδιος είναι πάντα χαμηλών τόνων, δουλεύοντας αθόρυβα.

Β.Κ

Στο στόχαστρο

Ωχ! Στο στόχαστρο της τρόικας τα οικονομικά των Δήμων!
…Ποιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και λοιποί παρατρεχάμενοι τα έχουν βάψει μαύρα στη Μαγνησία;

Φ.Τ.

Ποτέ ξανά

Σαν χτες το πρώτο τρένο, φορτωμένο με Εβραίους, έφευγε από τη Θεσσαλονίκη για το Άουσβιτς.
…Ναι. Για το Ολοκαύτωμα. Που κατά τη Χρυσή Αυγή δεν υπήρξε ποτέ.

Φ.Τ.

Δημοσκοπήσεις

Αρχισαν να σκάνε μύτη ξανά οι δημοσκοπήσεις.
…Προς τις οποίες δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη. Πέραν όλων των άλλων εμφανίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να ανθίστανται, ενώ η κοινωνία ολόκληρη καταρρέει εξ αιτίας της πολιτικής τους!

Φ.Τ.

Ρύζι, πατάτες κι όσπρια

Ανήκετε κι εσείς στην πλειοψηφία των Ελλήνων που τρέφονται κατά κύριο λόγο με ρύζι, πατάτες κι όσπρια; Μήπως συγκαταλέγεστε στους δύο από τους δέκα καταναλωτές που δεν αγοράζουν πια ψωμί;
…Ε, ναι. Η πείνα κι η εξαθλίωση είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε ως άτομα και ως ομάδες προκειμένου να έλθει η ανάπτυξη και να εξυπηρετηθούν πλήρως τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.

Φ.Τ.

Η λύση

Ζ. Κ. Γιούνκερ: Δεν θα επαναλάβουμε ποτέ τη λύση που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα.
…Το κακό δεν είναι μόνο ότι εσείς συνεχίζετε να την εφαρμόζετε, κύριε, αλλά κυρίως το ότι η ελληνική κυβέρνηση επιμένει σ’ αυτή.

Φ.Τ.

Για λίγο γάλα

Ετρεξαν χτες με τα μπουκάλια και με τα μπιτονάκια τους ανά χείρας στην παραλία του Βόλου να πάρουν γάλα που μοίραζαν δωρεάν οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας. Γιατί δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, γιατί η εφαρμοζόμενη πολιτική τούς κατάντησε φτωχούς, να μετρούν και τη δεκάρα.
…Εάν κάποιοι από αυτούς αρθούν στο επίπεδο εκείνο συνειδητοποίησης που θα τους επιτρέψει να απαρνηθούν τα μνημονιακά κόμματα, τότε ίσως πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους για την εξασφάλιση μιας δουλειάς ή ενός κομματιού ψωμιού.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου