ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι ειδικευόμενοι

οι-ειδικευόμενοι-5426

Πέρασε χθες την πόρτα των δικαστηρίων ο πρώην Πρόεδρος του Νοσοκομείου Βόλου Αρ Ζαχαρόπουλος ;

Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για το πόρισμα του Επιθεωρητή Εργασίας για τις αμοιβές που έδινε για την τριετία 2010 – 2012 στους ειδικευόμενους για γιατρούς, οι οποίοι ως εργαζόμενοι ιδιωτικού δικαίου, προσέφυγαν στην Επιθεώρηση, καθώς ο μισθός τους ήταν αισθητά μικρότερος από τις προβλεπόμενες οικείες συλλογικές συμβάσεις. Μαθαίνουμε ότι το πόρισμα του Επιθεωρητή το έχει ζητήσει και ο διενεργών την ΕΔΕ …

Πράξη προστασίας τους

Η Δημοτική Αρχή αναφορικά με την ποινή της στέρησης μισθού δύο μηνών που επιβλήθηκε στους τρεις υπαλλήλους, μέλη του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από την Εκτελεστική Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα, είναι κατηγορηματική για την ορθότητα της επιλογής της.

Αφού διευκρινίζει ότι δεν πιέστηκε από κανέναν Ρακιτζή και αφού αφήνει να εννοηθεί ότι η απόφασή της θα ήταν πιο ευχερής, αν είχε αποφανθεί για την υπόθεση το δικαστήριο στο οποίο έχει προσφύγει ο υπάλληλος κλάδου ΠΕ που δεν έγινε προϊστάμενος και το οποίο αναβλήθηκε δύο φορές, σπεύδει να καθησυχάσει τους …ανησυχούντες ότι «το δίμηνο στέρησης μισθού είναι υπέρ των εργαζομένων» και «μία πράξη προστασίας τους».

Επί δικαίων και αδίκων

Στο Δήμο Βόλου πάντως δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι μέσα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα, τα δικαστήρια έχουν γίνει πολύ αυστηρά απέναντι σε συμπεριφορές που έχουν να κάνουν όχι με παράβαση καθήκοντος, αλλά και με πράξεις αμέλειας από τις οποίες υπέστη, έστω και προσωρινά, βλάβη ένας ΟΤΑ. Έτσι χθες δεν …ξένισε σημαίνων στέλεχος της Δημοτικής Αρχής Βόλου το γεγονός ότι οι ποινές και οι περιοριστικοί όροι σε αιρετούς και σε υπαλλήλους πέφτουν …βροχή.

Όταν βλέπεις, μας είπε το ίδιο βασικό στέλεχος της Δημοτικής Αρχής, να διαρρέουν από δικαστικές πηγές πρωτοσέλιδα με τίτλους «Καμία επιείκεια. Αυτοί που έκλεψαν να επιστρέψουν τα κλεμμένα», τότε πρέπει να φοβόμαστε μήπως στο όνομα της κάθαρσης, μαζί με τα ξερά καούν και τα χλωρά …

Ελεγχοι

Πράγματα και θάματα, μαθαίνουμε, ανακαλύπτουν σε κλινικές του Βόλου οι ελεγκτές που έχουν οριστεί από τον ΕΟΠΥΥ για τη διασταύρωση των νοσηλίων με τα οποία έχουν χρεώσει τον Οργανισμό για τη νοσηλεία των ασθενών που νοσηλεύτηκαν στις μονάδες τους, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εντεύθεν. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μέσα σε ένα τρίμηνο κλινική χρέωσε για νοσήλια ασθενή της τον ΕΟΠΥΥ με 14.000 ευρώ, ο οποίος μάλιστα μετά τη νοσηλεία του απεβίωσε !!!
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Τζετ λαγκ

Ο Αλέξης Τσίπρας εξομολογήθηκε ότι η τελευταία του ομιλία για τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ γράφτηκε σε συνθήκες τζετ λαγκ κατά την επιστροφή του από την κηδεία του Ούγκο Τσάβες στη Βενεζουέλα. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Τι κάνεις με τις άλλες δημόσιες ομιλίες πολλών που είναι εμφανώς επηρεασμένες από τζετ λαγκ και ουδείς το ομολογεί; Εκεί είναι το πρόβλημα που προκαλεί ζάλη στην κοινωνία.
Ν.Τ.

Το ραντεβού του μήνα

Αναμφίβολα είναι το σημερινό του πρωθυπουργού με την τρόικα. Για να δούμε τι θα γλιτώσουμε από τις απαιτήσεις των «αιμοβόρων». Γιατί για κέρδη δεν μπορεί να γίνεται λόγος…

Ν.Τ.

Ναυμαχία

Αυτή η ανακατωσούρα στο λιμάνι του Βόλου μεταξύ ναυτικών πρακτορείων- ΟΛΒ- Λιμενεργατών δεν συνάδει με το πνεύμα της εποχής. Οι εντάσεις και οι καταγγελίες δεν προσφέρουν τίποτα στην τοπική οικονομία, αντίθετα με συνεννόηση κάτι μπορεί να γίνει.
Χ.Μ.

Ροπές

Ρέπει προς το έγκλημα ο Ακης σύμφωνα με το περιεχόμενο του παραπεμπτικού βουλεύματος με μόνο στόχο το χρήμα, όπως συμπληρώνουν οι εφέτες. Κρίμα γιατί είχα κατά νου ότι επιδίωκαν και τη σοσιαλιστική ολοκλήρωση…

Χ.Μ.

Αλέξη ακούς;

Φυσικά υποθέτετε ότι το ερώτημα πάει στον Τσίπρα. Λάθος στον άλλο Αλέξη του ΣΥΡΙΖΑ πάει. Στον Αλέξη Μητρόπουλο και το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ». Έτσι θυμηθήκαμε και την λαϊκή ρήση : Τα λάχανα που γέλαγες φύτρωσαν στην αυλή σου!
Χ.Μ.

Ολυμπιακός, Νίκη και Χρυσή Αυγή

26χρονος Αφρικανός ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Σμύρνης δέχτηκε προχτές ρατσιστική επίθεση από μερίδα οπαδών του Ηρακλή Ψαχνών που έφεραν διακριτικά της Χρυσής Αυγής.
…Το αναφέρουμε για τρεις λόγους: Πρώτον, για να καταδικάσουμε τον φασισμό και τον ρατσισμό στα γήπεδα. Δεύτερον, για να πούμε ένα «ευτυχώς» που στο Βόλο δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα. Τρίτον, για να δηλώσουμε ικανοποίηση που οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Βόλου, ο Ολυμπιακός κι η Νίκη, δεν αφήνουν το πεδίο ελεύθερο στο φασισμό και το ρατσισμό.
Φ.Τ.

Ξεφτιλίστηκαν

Κάποιοι πρώην Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι κ.τ.λ. της Νέας Ιωνίας με την υπόθεση της Πειραματικής Σκηνής ξεφτιλίστηκαν.
…Εάν είχαν δίκιο, θα έπρεπε να φτάσουν μέχρι τέλους προασπιζόμενοι το συμφέρον της πόλης και του δημότη κι όχι να προχωρούν σε συμβιβασμό στο δικαστήριο, που από μεγαλοψυχία δέχτηκε η Πειραματική Σκηνή.
Φ.Τ.

Ο τσεκουράτος

Από τη Λάρισα ο προαλειφόμενος και για ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως «η πολιτική βία έχει ταυτότητα, χρώμα και πολιτικούς που την εκπροσωπούν. Έχει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς που τη νομιμοποιούν. Είναι η βία της αριστεράς και της ακροαριστεράς, στην οποία επιτέλους σήμερα απαντάμε. Η δική μας παράταξη μετράει νεκρούς. Η δική μας νεολαία δέχεται τις επιθέσεις και τη βία στα αμφιθέατρα. Ο λεγόμενος αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος δεν είναι τίποτα παραπάνω από την προμετωπίδα εκφοβισμού όσων διαφωνούν με τις απόψεις της Αριστεράς»!!!

…Ακροδεξιά στροφή της Νέας Δημοκρατίας μου μυρίζεται, προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλεί που αντιπροσωπεύει γι’ αυτήν η Χρυσή Αυγή. Και ποιος είναι ο πλέον κατάλληλος να υιοθετήσει μεγάλο μέρος της πολιτικής ατζέντας του Μιχαλολιάκου; Ποιος άλλος από το πάλαι ποτέ πρωτοπαλίκαρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, τσεκουράτο Μάκη Βορίδη!
Φ.Τ.

Αφέντης και δούλος

Ευρωπαϊκοί οι ενδεχόμενοι ελληνικοί ενεργειακοί πόροι, είπε ο Αντ. Σαμαράς και… βούιξαν τ’ αυτιά μας!
…Κι έπειτα αναρωτιέστε γιατί η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει να συμπεριφέρεται στη χώρα μας σαν αφέντης σε σκλάβο.
Φ.Τ.

Η έκβαση

Διαφορετική έκβαση περίμεναν οι συνδικαλιστές της Χαλυβουργίας από τη χθεσινή ψηφοφορία για την πρόταση Μάνεση. Ωστόσο φαίνεται ότι οι εργαζόμενοι έστω…. και με μικρή διαφορά , αποφάσισαν να αντιταχθούν στην παράταση των μειώσεων. Από εδώ και πέρα πλέον αναμένονται εξελίξεις σε ποια κατεύθυνση ουδείς μπορεί να γνωρίζει.
Β.Κ

Γνωστός

Ο μέχρι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Στέλιος Σταυρίδης, αναλαμβάνει Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα Τ. Αθανασόπουλο. Ο νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είναι γνωστός στο Βόλο αφού την τριετία Μητσοτάκη 1990-1993 θήτευσε στο Δ.Σ της ΑΓΕΤ Ηρακλής.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου