ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όχι στις κορύνες

όχι-στις-κορύνες-7989

Κατά των κορυνών στην οδό Δημητριάδος τάχθηκε στην προχθεσινή σύσκεψη που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία του Τμήματος Υπηρεσιών του Επιμελητηρίου ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κέντρων Εστίασης και Διασκέδασης Νομού Μαγνησίας Απ. Αθανασός. Ακόμη ο κ. Αθανασός τάχθηκε υπέρ της χωροθέτησης των λειτουργιών της πόλης από το Δήμο Βόλου και σε κάθε περίπτωση, όπως πρόσθεσε, αν τοποθετηθούν κορύνες οι επαγγελματίες θα πρέπει να στραφούν με αγωγές κατά του Δήμου για διαφυγόντα έσοδα ή για την οικονομική τους καταστροφή, καθώς, όπως σημείωσε, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα κλείσουν μαγαζιά στη Δημητριάδος, όπως έγινε και στην οδό Αναλήψεως ή στην οδό Λαρίσης.

Ο ΦΠΑ
στην εστίαση
Μέσα στο Μάρτιο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της Κυβέρνησης για τη μείωση του ΦΠΑ στο χώρο της εστίασης.

Στο γνωστό
ουζερί ;
Θέλω να στείλω ένα γράμμα στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ. Σε ποια διεύθυνση να το στείλω ; Στο γνωστό ουζερί της οδού Χατζηαργύρη ;

Τόσο
χαμηλά
Tελικά για επίλεκτο στέλεχος της Ομάδας Πλειοψηφίας ισχύει αυτό που είχε πει κάποτε ο Αnatole France. Oτι οι πολιτικοί πέφτουν από τόσο χαμηλά, ώστε η πτώση τους δεν τους κάνει ζημιά….

Η οδός
του καφέ

Πολλά τα καφέ που έχουν ανοίξει στην οδό Δημητριάδος. Οδός καφέ την είπαν κάποιοι, ενώ κάποιοι άλλοι δεν διστάζουν να σημειώσουν ότι υπάρχει ανάγκη για νέα κανονιστική από το Δήμο που δεν θα επιτρέπει, όπως παλαιότερα με τα ηλεκτρονικά, τη δημιουργία τέτοιων καταστημάτων στο κέντρο. Μετά την οδό μπουγάτσας, στην οδό Λαρίσης πριν μερικά χρόνια, στην οδό του καφέ. Fitness μας έχει κάνει η τρόικα…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Φίλιππος και Ναθαναήλ

Ξαναβρίσκεται σιγά- σιγά η παλιοπαρέα, με τα ωραία της, τις ταυτίσεις της, τη φρεσκάδα των ιδεών της, τις κοινωνικές της ευαισθησίες, τις αλυσίδες που δένουν ιδεολογικά τα μέλη της.
Θυμάστε πώς ο εθνικός βιβλιοπώλης Αδωνις είχε συνηγορήσει στο σχόλιο του Τζήμερου για το θάνατο των δύο φοιτητών στη Λάρισα. Χθες, ζητήθηκε και από το Βορίδης να πει την άποψή του στη Βουλή.
«Έχω συγκινηθεί και ζω με αγωνίες από δω και πέρα», σάρκασε ο Μάκης Βορίδης.
Μ.Μ.

Υπάρχει λόγος

Μειώθηκε κατά 0,2% η ανεργία το Δεκέμβριο. Ε, θα αυξήθηκαν οι αυτοκτονίες απελπισμένων ανέργων φαίνεται
Μ.Μ.

Σημεία των καιρών

Ε, κρίση βλέπετε, δεν μπορούμε να γεμίζουμε το φακελάκι όπως πριν. Όχι ότι κόψαμε το χούι, αλλά το προσαρμόσαμε στις ειδικές συνθήκες. Από το τέλος του 2013 που θα ξαναδούμε ανάπτυξη, επανερχόμαστε.
Μ.Μ.

Ποιητικό

Ας κλείσουμε ποιητικά, με Νικηφόρο Βρετάκο:
«Στα όνειρα όλων των Ελλήνων
στρατωνιστήκανε οι βάρβαροι».
Μ.Μ.

Πνίγηκαν
στα ρηχά

Μαθαίνουμε ότι οι υπεύθυνοι του κολυμβητηρίου της Νέας Ιωνίας μελετούν το ενδεχόμενο να απαγορεύσουν την πρόσβαση των αθλητών των σωματείων και να επιτρέψουν μόνο την πρόσβαση του κοινού! Αφορμή γι’ αυτές τις σκέψεις κάποιες φθορές στα αποδυτήρια του κολυμβητηρίου. Ελπίζουμε να μην είναι αληθείς αυτές οι πληροφορίες. Αν οι υπεύθυνοι γνωρίζουν τους δράστες των φθορών να τις καταλογίσουν προσωπικά. Αν όχι πως ενοχοποιούν τους αθλητές των σωματείων και μάλιστα συνολικά; Τέλος, ας γνωρίζουν ότι το κολυμβητήριο είναι κυρίως χώρος αθλητισμού και δευτερευόντως ατομικής εκγύμνασης ή και αναψυχής. Αλήθεια η δημοτική αρχή Βόλου έχει άποψη για όλα αυτά;
Χ.Μ.

Μόνο ξύλο
δεν έφαγε
Τι το ήθελε ο φιλόδοξος Βολιώτης επιχειρηματίας να τηλεφωνήσει στο Επιμελητήριο. Θα μου πείτε επιχειρηματικό βήμα σχεδίαζε που να τηλεφωνήσει στο Ορφανοτροφείο; Πολλά λάδια έχουμε στην περιοχή θα ξεκινήσω εξαγωγική μονάδα τυποποίησης βιολογικών σαπουνιών, σκέφτηκε λογικά και έξυπνα ο άνθρωπος. Ας τηλεφωνήσω στο φορέα των επιχειρηματιών να μάθω τα αναγκαία πρώτα βήματα, μάλλον θα σκέφτηκε. Η δεύτερη σκέψη του να τηλεφωνήσει στο επιμελητήριο δεν αποδείχτηκε και τόσο …σοφή. Η αντιμετώπιση από την υπάλληλο που σήκωσε το τηλέφωνο όχι μόνο τον αποθάρρυνε να ζητήσει περισσότερες πληροφορίες αλλά μάλλον και να προχωρήσει το επιχειρηματικό του βήμα. Εχετε δώσει τις ανάλογες κατευθύνσεις κύριε πρόεδρε του επιμελητηρίου ή αφήνετε να δικαιώνονται οι θιασώτες της κατάργησης του συγκεκριμένου θεσμού;

Χ.Μ.

Αγαπητέ
αντιδήμαρχε

Προς τον αγαπητό –και δεν το γράφω ειρωνικά- αντιδήμαρχο κοινωνικής πολιτικής Απόστολο Πάντσα και το σημερινό σημείωμα. Είναι αλήθεια αγαπητέ αντιδήμαρχε ότι το σύνολο των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου αρνήθηκαν να πιστοποιήσουν την καταλληλότητα του Εκθεσιακού Κέντρου για την επικείμενη χοροεσπερίδα των ΚΑΠΗ; Είναι αλήθεια ότι επιστρατεύσατε ηλεκτρολόγο με ιδιωτική γεννήτρια προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της βραδιάς; Είναι αλήθεια ότι η αχανής αίθουσα δεν διαθέτει θέρμανση; Αν ισχύουν όλα αυτά, ως διακεκριμένος παθολόγος γνωρίζετε καλύτερα απ’ όλους μας ότι η πολύωρη έκθεση ηλικιωμένων ατόμων σε συνθήκες ψύχους μπορεί να μην έχει άμεσες συνέπειες στην υγεία τους κανείς όμως δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι κάποιοι δεν θα ασθενήσουν τις επόμενες μέρες. Εν αναμονή απαντήσεων στις συγκεκριμένες επισημάνσεις…
Χ.Μ.

Οι ευθύνες
Για τα όσα διαδραματίστηκαν τους τελευταίους δύο μήνες στο Νοσοκομείο Βόλου υπάρχουν ευθύνες και έχουν «ονοματεπώνυμο». Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει την αποκλειστική ευθύνη για αυτό το «θέατρο του παραλόγου» που έκανε το γύρο της Ελλάδος. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Υγείας δεν είναι δυνατόν να επιλυθούν όταν η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου δεν μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν την λειτουργία ενός Νοσοκομείου. Και ο κ. Λυκουρέντζος απέδειξε ότι δεν μπορεί.
Β.Κ

«Απαγόρευση»
Ήταν τόση η «σπουδή» να φύγει ο κ. Ζαχαρόπουλος από το γραφείο που χρησιμοποιούσε όσο ήταν διοικητής που κάποια στιγμή, «απαγορεύτηκε» και στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της δουλειάς τους να επιχειρήσουν να αποσπάσουν μία δήλωση από τον πρώην Διοικητή. «Να φύγετε τώρα από εδώ. Απαγορεύεται να κάνει δήλωση ο κ. Ζαχαρόπουλος γιατί δεν είναι πλέον τίποτα. Να κάνει έξω από το Νοσοκομείο όσες δηλώσεις θέλει» αποφάσισε το «Σώμα» των συγκεντρωμένων αλλά ευτυχώς επενέβησαν οι ψυχραιμότεροι για να τους ηρεμήσουν και να σταματήσουν να επιτίθενται και στα ΜΜΕ που σε τελική ανάλυση παραβρίσκονταν εκεί τέσσερις και πλέον ώρες για να καλύψουν το όλο θέμα. Ευτυχώς που δεν ακολούθησε « λαϊκό δικαστήριο» γιατί έτσι όπως ήταν η κατάσταση δεν ήθελε πολύ να ανάψει νέο «γλέντι».
Β.Κ

Αυτοεγκλωβίστηκαν

«Καυτή πατάτα» για το σωματείο της Χαλυβουργίας Θεσσαλίας πλέον το θέμα της παράτασης της επιχειρησιακής σύμβασης με μείωση αποδοχών κατά 18%. Η εταιρεία κατέστησε σαφείς τις προθέσεις της και οι εργαζόμενοι πρέπει να αποφασίσουν. Η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι τελικά οι συνδικαλιστές του σωματείου «αυτοεγκλωβίστηκαν». Από τη μία αντέδρασαν στην πρόταση Μάνεση πιστεύοντας ότι θα υπάρξει υποχώρηση της εταιρείας αλλά ακόμη και η εναλλακτική πρόταση που κατέθεσαν έπεσε στο κενό. Θα έχει ενδιαφέρον η εισήγηση που θα κατεβάσουν στην επόμενη συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι. Αφού φυσικά πρώτα σταθμίσουν όλα τα δεδομένα και εάν πράγματι έχουν πειστεί ότι η εταιρεία είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε άλλες «δραστικές λύσεις» και δεν πιέζει προκειμένου να υπάρχει η απόφαση που θέλει.
Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου