ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το δηλητηριώδες σχόλιο του Γιάννη Μιχελάκη

το-δηλητηριώδες-σχόλιο-του-γιάννη-μιχ-9527

Με το δικό του καυστικό τρόπο σχολίασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στη γερμανική εφημερίδα Bild. Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών δήλωσε στην εφημερίδα αναφορικά με την ασφάλειά του ότι δεν μπορεί, πλέον, να βγει στο δρόμο και φοβάται να κυκλοφορήσει! Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας απαντάει μέσω twitter στον Γιάννη Στουρνάρα και τον εγκαλεί τονίζοντας ότι δεν είναι τρόπος αυτός να προσελκύσει κανείς επενδύσεις και τουρισμό, όταν λέει πως ούτε ο ίδιος μπορεί να κυκλοφορήσει στους δρόμους! Αδικο έχει ο Γιάννης Μιχελάκης;
Χ.Μ.

Επικοινωνούν
μόνο με το θεό!

Αναγκασμένες να επικοινωνούν αποκλειστικά και μόνο με τον μεγαλοδύναμο είναι οι μοναχές της Κάτω Ιεράς Μονής Ξενιάς από τις 4 Φεβρουαρίου! Ένα μήνα από τότε που υπέστη βλάβη η τηλεφωνική τους γραμμή και ο ΟΤΕ κάνει πως δεν ακούει! Επαναλαμβανόμενες οι εκκλήσεις και αστείες οι δικαιολογίες που ακούγονται από την άλλη άκρη της γραμμής.
Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που μας μετέφερε φίλος της μονής ο οποίος μεσολάβησε τηλεφωνικά με τις ατελέσφορες προσπάθειες των μοναχών. Στην επισήμανσή του ότι ο ΟΤΕ είναι κοινής ωφέλειας εισέπραξε από υπάλληλο την απάντηση: «Όχι κύριε λάθος κάνετε της Γερμανίας είναι!» Ας τους πει κάποιος ότι δεν παρέχουν καμία υπηρεσία και είτε είναι της Γερμανίας, είτε είναι της Τουρκίας, οφείλουν τη διόρθωση της βλάβης. Ασφαλώς υπάρχουν ενώσεις καταναλωτών αλλά και δικαιοσύνη αν χρειαστεί.
Χ.Μ.

Θα χλιμιντρίζουμε

Ο ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων ο γνωστός ΕΦΕΤ στις έρευνές του για το κρέας αλόγου στην Ελληνική αγορά έλαβε 115 ύποπτα δείγματα. Για τα 36 από αυτά έχουν δοθεί τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα και σοκάρουν. Στα έξι δείγματα βρέθηκαν προσμίξεις από κρέας αλόγου. Ποσοστό 15% των δειγμάτων! Φυσικά μιλάμε για κρέας που δεν έχει ελεγχθεί υγειονομικά γι’ αυτό και δεν αναφέρεται στις ετικέτες των προϊόντων. Απλά σημειώνουμε ότι ορισμένα από τα αντιβιοτικά που δίνονται σε άλογα περνούν στη διατροφική αλυσίδα και προκαλούν σοβαρές βλάβες στο αίμα του ανθρώπινου οργανισμού αλλά και καρκινογενέσεις. Μιλάμε δηλαδή για κανονικούς εγκληματίες.
Χ.Μ.

Ρεκόρ

Καλά ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες… Τρείς αποφάσεις για το ίδιο θέμα και ακόμη ο κ. Ζαχαρόπουλος παραμένει στη θέση του. Εργαζόμενοι και γιατροί που έχουν μπει μπροστά σε αυτή την ιστορία κάθε μέρα «στολίζουν» τον υπουργό με διάφορα γαλλικά. Έχει και από την άλλη τον κ. Ζαχαρόπουλο με τις νομικές αποκρούσεις του που έχει κατεβάσει όλη τη νομοθεσία για να τον «στριμώξει» και γίνεται ένας χαμός. Σιγά μην ξεδιαλεχθεί εύκολα ο κ. Λυκουρέντζος. Χλωμό τον βλέπω…
Β.Κ

Συγκρατημένος

Ο νεαρός Δημ. Τσιμπανάκος που εκλέχτηκε στην Κ.Ε του ΠΑΣΟΚ αποτελεί «νέο αίμα» όπως έλεγαν χθες στη στήλη εκπρόσωποι της Ν.Ε του κόμματος στο Βόλο που ικανοποιήθηκαν ιδιαίτερα από την εκλογή του καθώς όπως τόνιζαν βλέπουν νέους ανθρώπους να αναλαμβάνουν τη σκυτάλη και πιστεύουν ότι κάτι θα αλλάξει. Ο ίδιος πάντως είναι ιδιαίτερα συγκρατημένος προς το παρόν και δεν πετάει στα σύννεφα.
Β.Κ

Εσύ, μόνο εσύ…

Ποταμός ο Βενιζέλος στην ομιλία του κλείνοντας το συνέδριο. Οι σύνεδροι έφυγαν έχοντας καταλάβει ότι χωρίς το Βενιζέλο, ο Ανδρέας θα ήταν στη φυλακή το 1989, η χώρα θα ήταν στο κλαμπ των χρεοκοπημένων από το 2011 και το ΠΑΣΟΚ θα είχε χωριστεί σε πολλά κομματίδια. Μη σου πω ότι μπορεί να μην είχαμε πάρει και το Euro το 2004.
Μ.Μ.

Πήρε φόρα

Σύγκρουση μεγατόνων. Ο Πάγκαλος όχι απλώς τρίζει τα δόντια, αλλά αρχίζει να ρίχνει σπόντες αμφισβήτησης απευθείας στον Βενιζέλο. Τώρα που ο άλλος αισθάνεται πανίσχυρος (κομματικά), να δούμε τη συνέχεια…
Μ.Μ.

Με βολιώτικο χρώμα

Για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα φορολογικά, τα ακούσατε: Συνοπτικά αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, φορολόγηση της μεγάλης περιουσίας άνω των 300.000 ευρώ, διευκόλυνση των χρεωμένων νοικοκυριών (με 750 ευρώ ατομικό και 1.500 ευρώ οικογενειακό μηνιαίο εισόδημα) με πάγωμα του χρέους είναι οι τρεις πυλώνες.
Αυτό που δεν ακούσαμε, ήταν ότι εκ των συντακτών του προγράμματος είναι και η Βολιώτισσα Αννα Κιουτσοκιόζογλου-Πουλάκη, από το τμήμα οικονομικής πολιτικής του κόμματος και η οποία συντόνισε την όλη παρουσίαση των προτάσεων.
Μ.Μ.

Τώρα, ηρεμήσαμε

Αυτό θα πει κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας. Δεν πρόλαβε να φύγει από την Πόλη ο Σαμαράς με το κομπολόϊ του Ερντογάν και στη Θράκη βρήκαν σε κοτέτσι αυγό –γίγας βάρους 176 γραμμαρίων. Αμα το βγάζεις χωρίς άγχος…
Μ.Μ.

Εξωδίκως
Εκπρόσωποι της ΕΡΓΗΛ ήταν παρόντες, όπως μαθαίνουμε, στην προ 20ημέρου συζήτηση της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Εφετείου Λάρισας που έκανε η ΔΕΥΑΜΒ στον Αρειο Πάγο και οι οποίοι, όπως λένε οι πληροφορίες, εκμυστηρεύτηκαν αρκετά πράγματα, εξωδίκως σε άτομα που είχαν πάει από το Βόλο στην Αθήνα για την υπόθεση …
Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την απόφαση του Εφετείου Λάρισας που εκδικάστηκε το 2011, η εταιρία δικαιώθηκε για μία σειρά από επιπλέον εργασίες που είχε επιμετρήσει και τις οποίες δεν είχε αναγνωρίσει η Δημοτική Επιχείρηση, κόβοντας μία σειρά από ποσότητες εργασιών που ανέρχονταν σε 4.000.000 ευρώ.

Τα διπλά

Θα ρωτήσει κάποιος πως τα 4.000.000 ευρώ που απαιτεί η ΕΡΓΗΛ από τη ΔΕΥΑΜΒ γίνονται 8.000.000 ευρώ, ποσό τεράστιο που, αν τελικά επιδικαστεί, καθιστά επισφαλή την παραπέρα λειτουργία της Επιχείρησης ; Δεν είναι δύσκολο να καταλάβει κάποιος αν σκεφθεί κανείς ότι στο επιπλέον ποσό συμπεριλαμβάνονται και οι εγγυητικές επιστολές της εταιρίας που έχουν παρακρατηθεί, οι τόκοι υπερημερίας από το 2008 μέχρι σήμερα κ.ο.κ

Στα κεραμίδια

Κυριολεκτικά στα …κεραμίδια βγήκαν χθες το πρωί στην Κάπουρνα, και την Κερασιά, διαβάζοντας τι τους ετοιμάζει ο νέος ΓΟΚ για το χωριό τους, αναφορικά με τις σκεπές των σπιτιών τους. Ο Αντιδήμαρχος ωστόσο εμφανίζεται καθησυχαστικός …

Προς γνώση
και συμμόρφωση

Ελάχιστα μαγαζιά θα έλθουν τελικά στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου την ερχόμενη Τρίτη, παρά τις αρχικές προθέσεις του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Προέδρου της Επιτροπής Νίκου Μόσχου να φέρει στη συνεδρίαση την ανάκληση της άδειας καταστημάτων από τη Νέα Ιωνία, την Πορταριά κλπ. Οι περισσότεροι συμμορφώθηκαν, ήταν η επίσημη εξήγηση που δόθηκε από το Δήμο Βόλου.

Σεμινάρια
Σεμινάρια για νέους επιχειρηματίες προγραμματίζει μέσα στο Μάρτιο το Επιμελητήριο Μαγνησίας σε συνεργασία με την Οικονομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Στόχος, όπως είπε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Θανάσης Σταυρίδης, η ενημέρωσή τους από στελέχη του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών για το τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι θέλουν να κάνουν για πρώτη φορά το άλμα της διείσδυσης των προϊόντων τους σε μία ξένη αγορά.

Όχι εμείς …
Τη συνεργασία του Επιμελητηρίου με το ΤΕΕ Μαγνησίας, το ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος και τα Επιμελητήρια Φθιώτιδας και Εύβοιας για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου προανήγγειλε προχθές το βράδυ μιλώντας στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αριστ. Μπασδάνης. Στόχος μας, όπως είπε, τι άλλο ; Η δημιουργία τακτικής αεροπορικής γραμμής από το αεροδρόμιο της Κεντρικής Ελλάδος.
Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Μπασδάνης σημείωσε ότι το Επιμελητήριο έχει πρόταση για τη χωροθέτηση της μαρίνας. Οι δημοσιογράφοι των δύο εφημερίδων που ήταν παρόντες εύλογα διερωτήθηκαν γιατί η πρόταση δεν δόθηκε ποτέ στη δημοσιότητα ; Θα σας τη δώσουμε ήταν η απάντηση του κ. Μπασδάνη. Την περιμένουμε. Όχι εμείς, αλλά τα 16.000 μέλη του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που πληρώνουν το χαράτσι της ετήσιας συνδρομής στο φορέα.

Ψαγμένος
Τέτοιοι ψαγμένοι καταναλωτές έπρεπε να ήμασταν όλοι μας, αλλά έχει χάρη που φημιζόμαστε, ως Έλληνες, για τη γενναιοδωρία μας απέναντι στις εναρμονισμένες πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στις ενδοομιλικές συναλλαγές και στις ολιγοπωλιακές πρακτικές που ακολουθούν πολλοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας. Μιλώ για τον αναγνώστη που πήρε νωρίς χθες το πρωί τηλέφωνο στα γραφεία της εφημερίδας για να μας ενημερώσει ότι …τσίμπησε ένα 3%, στα ράφια των μάρκετς η τιμή στο γιαούρτι επώνυμης γαλακτοβιομηχανίας.. Ούτε την αγελαδίτσα δεν μπορούμε να αγγίξουμε πλέον με τέτοια ακρίβεια …

Μια χαρά
Μια χαρά την άκουσα χθες το πρωί την εφοριακό Αννα Κιουτσουκιόζογλου του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ Μαγνησίας να μιλά στο ΡΑΔΙΟ ΕΝΑ και στο Γιάννη Αναστασίου για το κομμάτι της φορολογικής πολιτικής που έχει επεξεργαστεί η ομάδα εργασίας που έχει συγκροτήσει η Κουμουνδούρου Είναι προφανές ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν πλέον …αέρα στα πανιά τους και αυτό όσο να ‘ναι δίνει ένα κατιτίς παραπάνω στην τόνωση της αυτοπεποίθησης των στελεχών του.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Προς εργαζόμενο
Χαλυβουργίας Βόλου
Τελευταία, φίλε μου, η συμπεριφορά σου είναι κάπως αφύσικη. Επιτρέπεται εργάτης στη Χαλυβουργία Βόλου και να διαμαρτύρεσαι για το μισθό; Δε θυμάσαι τι έκανες όταν κατέβαιναν σε πολύμηνη απεργία διαρκείας οι συνάδελφοί σου στον Ασπρόπυργο; Τι είπες; Γιατί στα λέω αυτά; Γιατί σ’ αγαπάω και δεν θέλω να σε δω να μπλέκεις με εργοδοσίες, απολύσεις και τέτοια. Είναι δυνατόν να μη λάβεις υπόψη σου το συμφέρον του εργοδότη και να κατέβεις εσύ σε απεργία; Γι’ αυτό στα λέω, φίλε! Μη μιλάς, κάνε ότι σου λέει ο Μάνεσης κι όπου να ’ναι φτάνει ο Ιούνιος και θα περάσει η κρίση! Μη γελάς! Το είπε ο Σαμαράς! Κι από Σεπτέμβριο τέρμα τα προβλήματα!
…Να λυπηθούμε, ρε παιδιά, την επιχείρηση, αλλά πρώτα να λυπηθούμε τους ανθρώπους! Ας μη μας παρασύρει ο ισχυρισμός ότι οι άνθρωποι υπάρχουν για την επιχείρηση κι όχι η επιχείρηση για τους ανθρώπους. Κάτι τέτοιο θα θύμιζε υπερβολικά κάποιον που θέλει ν’ ανακόψει την ορμή ενός ξίφους προτάσσοντας τις αρτηρίες του.
Φ.Τ.

Πλιάτσικο
Δηλαδή εάν ο εμίρης του Κατάρ, κύριοι Σαμαροβενιζελοκουβέληδες, σας πείσει πως θα ξοφλήσει το χρέος, εάν του νοικιάσουμε τον Παρθενώνα, θα το δεχτείτε;
…Η απάντηση είναι ναι, εάν σκεφτεί κανείς το πλιάτσικο που γίνεται στη χώρα κάτω από τον ψευδεπίγραφο όρο «επενδύσεις» που εφεύρατε.
Φ.Τ.

Πάλι περί επενδύσεων
και δυο απαντήσεις
Μειώστε τους μισθούς για να επενδύσουμε – Κατώτατο όριο στα 300 ευρώ για ανέργους νέους ζήτησαν 11 πολυεθνικές από τον Κ. Χατζηδάκη.
…Λοιπόν. Ιδού δυο οφειλόμενες απαντήσεις: Λυπούμαστε, κυρίες πολυεθνικές, αλλά με 300 ευρώ το μήνα αδυνατούμε να αγοράσουμε τα προϊόντα σας. Λυπούμαστε, κυρίες και κύριοι της συγκυβέρνησης και των ολιγαρχών, αλλά με 300 ευρώ το μήνα αδυνατούμε να σας ψηφίσουμε.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου